Şimdi Ara

The Callisto Protocol (PS5 ANA KONU) (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
536
Cevap
8
Favori
24.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dodge lamak için rakibin vurduğu tarafı görmek gerekiyor ama kontrol ettiğimiz karakter tps kamera açısından dolayı bunu engelliyor. Ne yapmak lazım. Rastgele bir tarafa mı dodge yapmak lazım acaba. Daha başlardayım. Yaratıkları göremiyoruz tps kamera karakter engelliyor. Gıcık bir durum. Fps mi olsaydı acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 4 Aralık 2022; 14:31:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam bi zaman sonro hem elin alışıyor hemde rakiplerin hareketlerini ezberliyorsun zaten çok fazla bi daldır şemalarrı yok,oynadıkça alışıyorsun sabırla devam et

• dodge için rakibin vurduğu tarafı görmene gerek yok. dodge şöyle işliyor.

düşman sana atak yaparken L stick ile atıyorum ilk sağ tarafa dodge attın. Sonraki hareketin muhakkak sol olmalı. Aynı tarafa iki kere dodge atamazsın. sağ-sol-sağ-sol gibi ya da sol ile başladıysan tam tersi.

• Oyun bitti, eksikleri olsa da gayet iyi bir yapım. Açık dünya oyunlardan gına geldiği dönemde ilaç gibi geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır anlaşılmıştır teşekkürler yardımlarınız için.

• oyunu bitirdim.

artılar.

+ bundan daha iyi grafikler gördük ama oyunun grafikleri de yeterli seviyede.

+ karakter tasarımları, düşman tasarımları, çevre ve mekan tasarımları gayet iyi.

+ yakın dövüş ve menzilli dövüşler gayet iyi, tatmin edici. genel olarak combat sistemini baya başarılı buldum. yakın dövüş ile başlayıp belirtildiği anda silaha geçip silahla hasar vererek combolayabilmemiz gayet güzel. silahların kullanım hissi çok iyi.

+ çevreyi kullanarak düşmanlar üzerinde ciddi avantaj sağlayabiliyoruz. özelliklerimiz ile beraber çevreyi verimli kullandığımızda ortaya çok akıcı bir oynanış çıkmış.

+ ciddi, oyun kırıcı bir hata ile karşılaşmadım. bunu yazmak komik gelebilir, zaten olması gereken bu ama yeni bir ip sonuç olarak. resmin geneline baktığımda yeni bir ip için ortaya baya temiz bir işçilik çıktığını söyleyebilirim. [bazı oyun cahilleri optimizasyon sorunları için Cyberpunk vakası falan yazıyor da alakası yok.]

+ çok güzel pekmezimizi akıtmaları. izlerken "ben ölmeyi hak ettim" dedirtiyor. The Callisto Protocol (PS5 ANA KONU)  finisher animasyonları çok güzel.

eksiler

- klasik, ilgi çekici olmayan bir senaryoya sahip. en azından bende merak uyandırmadı sonlara doğru bile.

- hikaye anlatımı iyi değil. bazı kararlar çağ dışı. misal toplanabilir ses kayıtları buluyoruz. bunları oyunun akışı içinde dinletmiyor. menüye gidip öyle dinleyip oyuna dönüyoruz. e yuh artık. 2023'e gireceğiz hala oyunu durdurup ekstra hikaye dinletmeye çalışmak beyin tutulmasıdır. bu hikayeye dair ses kayıtları istenilse çok güzel oyuna yedirilirmiş.

- bu tip hayatta kalma oyunlarında altın kural kaynak kullanımı olmalı. çünkü atmosferden ziyade sınırlı olan kaynağın etkili kullanımı daha fazla germeli oyuncuyu. ama oyun daha önce de dediğim gibi kaynak konusunda fazla cömert. kaynak yokluğu çekmediğim için gerilim, hayatta kalma hissi pek oluşmadı.

- PS5 performans modunda oynadım. bazı kalabalık sahnelerde ciddi frame düşüşü oluyor. bu sahneler de oyunun genelinde toplasan 5 kere falan yani kesinlikle oynanmayacak seviyede frame düşüşleri yok. bazı boss fightlarda kamera açısı bazen sapıtıyor.

- gizlilik kısımlarının saçma derece kolay olması. bir yerde sadece arkadan bıçaklayarak düşmanları temizledim. dibinde bıçaklasan bile diğer düşmanların ruhu duymuyor. bu sekanslar net olmamış. sadece arkadan sessizce yaklaşıp bıçak takmayla gizlilik bölümü yapılmaz.

- bazı bossumsuların tekrar etmesi.

7,5/10 - bence senenin iyilerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 4 Aralık 2022; 21:21:30 >
  • Oyunu tam anlamıyla bitirdim
    The Callisto Protocol (PS5 ANA KONU)

Oyunun + kısımları:

1- Ses tasarımı çok iyi
    2- Combat oyun ilerledikçe değişiyor. En başta ana silahın yakın dövüşken sonlara doğru silah ve gizlilik oluyor. Vurus hissi falan çok iyi
    3- Atmosfer çok iyi
    4- Çok fazla ölüm ve öldurme animasyonu var. Vahset evrenle aynı seviyede yüksek
    5- Silah çeşitliliği tatmin edici seviyede
    6- Gerilim yer yer cok iyi veriliyor
    7- Animasyonlar akıcı
    8- Karakter tasarımları iyi
    9- Uzuvların kopmasıyla dusmanlarin saldırma stili de değişiyor

Oyunun - kısımları

1- Oyun bazı yerlerde inanılmaz kendini tekrar ediyor
    2- Gizlilik mevzusunu yapamamışlar
    3- Boss savaşı 2 tane vardı. Çok az
    4- Gereksiz jumpscare vardı. 1-2 tanesinde anca noluyoruz demişimdir. Çok ucuzdu çoğu
    5- Chapter select ve new game + yok. Büyük eksi bence
    6- Dusman çeşitliliği yok denecek kadar az ve modellemeleri hep aynı.

Puanım 8/10. Net 9+ fırsatı kaçmış maalesef

Oyunu bitirmeyen açmasın

Yahu şu kör düşmanların ilk çıktığı chapter tam işkenceydi. 3 saat boyunca sessiz gidiyoruz ve sadece onlardan geliyor. Oyunda tek baydığım yer orasıydı. Son boss savaşı inanılmaz kanserdi. Uzaktan bir şeyler fırlatırken yerde patlayan zombilerin seni takip etmesi falan. Geçemeyince kolaya aldım yine 3-4 kere öldum. Oyun sonunda klasik yere bağladılar.
    Tam sonunda yaptığımı kabullendim diyor jacob aynı elias gibi. O kısmı çok hoşuma gitti.
    Devam oyununun olacağı apaçık belli umarım eksiklerini kapatırlar

• tospik kullanıcısına yanıt
    Tebrikler 1 saatten fazla oynayınca geriyor beni

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Source kullanıcısına yanıt
    Bencede metro exodus ta yapıyordu aynı şeyi ruhum sıkılıyordu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ps4 slim ve pro da oynadım görüntü muazzam..çökme bir kere yaşadım ..zaten sürekli güncelleme alır düzelir...korku dersek yanlış olur sürekli gerilim içindeydik oynarken...şu an yeni çıkacak oyunlara kadar vakit geçirmeye yeterli bir oyun...biraz daha hikaye içine çekebilseler iyi olurdu..deadspace de hikayenin içinde olmak gizemi çözmeye heveslendirme olayı bu oyunda göremedim...

• Oyunu bitirdim. Valla ben beğendim. Mükemmel mi hayır ancak bence keyifli bir linear oyun deneyimi sunuyor. Boss fightlar çok kötüydü zaten totalde 2 tane var. Düşman çeşitliliği de çok azdı ancak genel atmosfere bayıldım. Ben combatı da çok sevdim incelemelerde hep eleştirilmiş ancak benim hoşuma gitti. Bence incelemeler çok sert davranmış oyuna. Evet pcdeki performans sorunları eleştirilmeyi hak ediyor ancak oyunu bu kadar gömmeye gerek var mı onu da bilemedim. Genel olarak dead space sevenlere veya benim gibi sci fi horror hastası olanlara öneririm oyunu. Ben verdiğim paraya acımadım açıkçası. Yalnız alien, event horizon gibi sci fi horror türünün hastası biri olduğumu da belirteyin belki o yüzden bir tık daha beğenmiş olabilirim

• Source kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam. Valla bu türde uzun suredir oyun çıkmıyordu ilac gibi geldi bünyeme :)) Bu türe alışıp zevk almanız dileğiyle

• Su şaheseri de bırakayım buraya. Çok iyi şarkı yapmışlar

• Oyun bitti.

Callisto Protocol orta sınıf bir oyun olmus bana göre, çıkış yapmadan önce gösterilen fragmanlar ve yorumlar beni oyuna çok yükseltmiş senenin en iyilerden biri olabilir düşüncesi sarmıştı. Linear oyun özlemi çeken biri olarak oyuna hayran kalırım diye düşünüyordum ama olmadı.

" Oyunun atmosferi ve sesleri güzel yapılmış
    " Dualsense kullanımı başarılı
    " Gerilim seven türe hayran olanlar bu yapımı severek oynar.
    " Grafikler performans modunda gayet yeterli.

-Oyunda hikaye akışı iyi değil
    -Zorluk seviyesi sıkıntılı medium seviyede oynamama rağmen yer yer cok zorluyor oyun sizi
    -Combat zayıf, dodge yaparken kacsaniz dahi düşmanın artik parmağımı dersiniz tırnağı mı size bir türlü deyiyor ve ölüyorsunuz
    -Bölüm tasarımları oyunun ikinci yarasında daha iyi
    -Düşman çeşitliliği yok denecek kadar az
    -Silah çeşitliliği fena değil
    -Silah geliştirmesi fena değil
    -Ölürken ki animasyonlar gereksiz uzun
    -Oyun sizi yakın dövüşe zorluyor yer yer ama çeşitlilik yok
    -Kalabalık düşman gruplarına karşı şansınız çevre etkileşimleri, alan çok dar olduğu için kapışmak yerine çevreyi kullandırmak istemiş oyun.

Bu sene Dying Light 2 bayıla bayıla oynamıştım en az onun kadar severim demiştim ama, The Callisto Protocol benim için hayal kırıklığı ile bitti diyebilirim.

6.5/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchartedx -- 6 Aralık 2022; 19:14:39 >
  • Envanteri nasıl büyütebiliriz ne alsak dolu diyor envanter

• Oyunu bitirdim bende. Maalesef hayal kırıklığı oldu. Tamam oyunun yapımcıları Dead Space in yapımcıları ama selefinden ayrılan bir yönü yok oyunun, aksine Dead space e göre bir hayli eksikleri var. Öncelikle oyunun combat sistemi rezil olmuş. Kamera o kadar işlevsizki nereden hangi düşman geliyor belli değil. Karakter dönene kadar eğer düşman sayısı çoksa ölüm animasyonu ile karşılaşıyorsun. Kullandığın silahın mermisi biterse diğer silaha geçiş yapmak işkence, silahı 10 saatte değiştiriyor karakter o sırada da düşman darbeyi indiriyor genelde. Oyunun sonlarına doğru olan ‘koloni’ bölümü The Last of Us 2 nin apartman bölümü çakması olmuş. Yalnız düşmanlar bu bölümde o kadar mal ki doğru yere pusarsanız gelen düşmanları teker teker kesebilirsiniz, diğer düşmanların ruhu duymuyor bunu yaparken dibinde bile öldürseniz. Hikaye zaten hiç olmamış ne oluyor ne bitiyor belli değil. Dinlediğimiz kayıtlarda da hep salgın çıktı kapana kısıldık muhabbeti dönüyor. Korku gerilim namına bir şey yok, koridorda ilerle üzerine bir grup düşman boca edilsin devam et mantığı hiç kırılmıyor oyun boyunca. Son olarak artısı oyunun ölüm animasyonları ve grafikler iyi olmuş. Bazı ölüm animasyonları gerçekten çok başarılı ve rahatsız edici (5/10)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasomen -- 7 Aralık 2022; 10:50:55 >
  • dimontales kullanıcısına yanıt
    hocam oyunda ilerleyince zırh giyiyor karakter o zaman artıyor kapasite,şimdilik en güzel çözüm bulduğun şeyleri satmak çok geçmeden buluyorsun aynı şeyleri zaten 👍🏻

• Oyunun Metacritic puanı düşmeye devam ediyor. Ana itibarıyla PS5 puanı 73 olmuş. Yazık... 2 tanecik kıytırık boss dövüşü, silah azlığı, dövüş mekaniklerinin ve çeşitliliğinin çok kısıtlı ve monoton olması, hikayenin sallapati olması... Hayal kırıklığı. Dead Space remake çok daha iyi ve umut verici gözüküyor. Keşke fiyatı o kadar yüksek olmasaydı onun da

• The Callisto Protocol (PS5 ANA KONU)

Genel olarak beğendim tadında farklı güzel bir oyun olmuş. Dodge mekaniği daha kullanışlı yapılabilirmiş. Düşman çeşitliliği sınırlı fakat oyunun süresi kısa olunca pek göze batmıyor. Özellikle son 2 bölüm silah kullanımı önemli yoksa çok zorlayabilir parayı doğru kullanmak doğru şeylere upgrade yapmak lazım.

umarım lineer tarzı oyunların sayısı artar. Açık dünya, yan görev vs. uğraşmadan tertemiz hikayeli oyun 👌🏻 gow ragnarok da bile kratos ot topluyordu yan görevin birinde 😁

• trident02 kullanıcısına yanıt

7,3 kötü puan değil ama şöyle bir olay var. şu oyun 7 ise Callisto Protocol 8/8,5 falan olmalı. metacritic puanlarına bakmalı ama en nihayetinde oynayıp karar vermelisiniz. çünkü puanlamalar çoğu oyunda saçmalık

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.