Şimdi Ara

The Dark Knight (2008) (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.995
Cevap
0
Favori
88.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nasıl bir şerit hocam, ss koyabilir misiniz?
  • Filmin tamamı imax ile çekilmedi ki 12-15dk lık kısmı çekildi. O sahneler de aksiyon sahneleri manzara sahneleri falan, geri kalanı normal 16:9 boyutlarda yine.Blu-ray de de aynı şekilde.Sinners sürümü dışındakilerde bu 12 dakikalık imax sahneleri kırpmışlar yani film 720p'ye genişlemiyor Yani zaten filmin tamamı 720p değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 25 Kasım 2008; 1:55:23 >

• The.Dark.Knight.2008.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR

RELEASE.NAME..: The.Dark.Knight.2008.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR
    █ RELEASE.DATE..: 24.11.2008 █
    █ THEATRE.DATE..: 14.06.2008 █
    █ RUNTiME.......: 2:32:13 █
    █ SiZE..........: 7.9 GB █
    █ ViDEO.CODEC...: x264 █
    █ FRAMERATE.....: 23.976 █
    █ BiTRATE.......: 5850 kbps █
    █ RESOLUTiON....: 1280x720 █
    █ AUDiO1........: English DTS 5.1 1.5 mbit █
    █ AUDiO2........: English vorbis 2.0 commentary █
    █ SUBTiTLES.....: Eng,Ro,Fre,Spa,Por,Ger,Dut,Swe,Fin,Nor,Dan,Hun - ASS █
    █ SOURCE........: The Dark Knight Blu-Ray 1080p VC1 TrueHD 5.1 █

elimde aynı boyutta infamous sürümü var.sample indirip baktım görüntüde büyük fark var

sample jokeri yakaladıkları sahneden ve hd ready tv de tam ekran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 25 Kasım 2008; 2:22:54 >

• Dante, anlaşamadık sanırım...

Siyah şerit dediğin nedir ? Bildiğimiz widescreen, alttan-üstten kesilen siyah şeritler mi ? hani birçok filmde olan ?

Eğer ondan bahsediyorsan, filmin %95'i öyle zaten, anormal bir durum yok... Sadece 4-5 tane İmax için özel çekilmiş sahnede, şeritler ortadan kalkar ve ekran tam olur.. İmax'te izledin mi bilemiyorum, o da aynı şekilde film aslında doğal olarak, siyah şeritli, ama 4-5 sahnede ekran tam oluyor ve devasa perde de süper gözüküyordu..

Mesela, baştaki soygun sahnesi, Batman'in gökdelenden atladığı sahne, Joker'i yakaladıkları takip sahnesi, Joker'in hastaneyi havaya uçurduğu sahne.. Bunlar imax kamerasıyla özel çekilmiş, İmax'te ve şimdi de bluray de yayınlanıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 307_Aslan

The.Dark.Knight.2008.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR

RELEASE.NAME..: The.Dark.Knight.2008.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR
    █ RELEASE.DATE..: 24.11.2008 █
    █ THEATRE.DATE..: 14.06.2008 █
    █ RUNTiME.......: 2:32:13 █
    █ SiZE..........: 7.9 GB █
    █ ViDEO.CODEC...: x264 █
    █ FRAMERATE.....: 23.976 █
    █ BiTRATE.......: 5850 kbps █
    █ RESOLUTiON....: 1280x720 █
    █ AUDiO1........: English DTS 5.1 1.5 mbit █
    █ AUDiO2........: English vorbis 2.0 commentary █
    █ SUBTiTLES.....: Eng,Ro,Fre,Spa,Por,Ger,Dut,Swe,Fin,Nor,Dan,Hun - ASS █
    █ SOURCE........: The Dark Knight Blu-Ray 1080p VC1 TrueHD 5.1 █

elimde aynı boyutta infamous sürümü var.sample indirip baktım görüntüde büyük fark var

sample jokeri yakaladıkları sahneden ve hd ready tv de tam ekran

gelsin hemen indircem bunu.. eureka bitrate i çok düşüktü. bu iyi

• quote:

Orjinalden alıntı: devilsemo

Dante, anlaşamadık sanırım...

Siyah şerit dediğin nedir ? Bildiğimiz widescreen, alttan-üstten kesilen siyah şeritler mi ? hani birçok filmde olan ?

Eğer ondan bahsediyorsan, filmin %95'i öyle zaten, anormal bir durum yok... Sadece 4-5 tane İmax için özel çekilmiş sahnede, şeritler ortadan kalkar ve ekran tam olur.. İmax'te izledin mi bilemiyorum, o da aynı şekilde film aslında doğal olarak, siyah şeritli, ama 4-5 sahnede ekran tam oluyor ve devasa perde de süper gözüküyordu..

Mesela, baştaki soygun sahnesi, Batman'in gökdelenden atladığı sahne, Joker'i yakaladıkları takip sahnesi, Joker'in hastaneyi havaya uçurduğu sahne.. Bunlar imax kamerasıyla özel çekilmiş, İmax'te ve şimdi de bluray de yayınlanıyor...

Hayır işte ekstra siyah şerit.

widescreen de tabii ki programın koyduğu siyah şerit doğal olarak var. ama filmde ekstra görüntüye eklenmiş alttan üstten siyah şerit var.

The Dark Knight (2008)

işte filmin %95 i bu şekilde ekstra siyah şerit. bunu bir de tam ekran yapınca bir de programın siyah şeridi giriyor işin içine. bu durum her sürümde olacak mı? eğer öyleyse niye böyle yapmışlar. imax filmin içine etmiş bence hiç kusura bakmasınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 25 Kasım 2008; 10:30:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Dante

quote:

Dante, anlaşamadık sanırım...

Hayır işte ekstra siyah şerit.

widescreen de tabii ki programın koyduğu siyah şerit doğal olarak var. ama filmde ekstra görüntüye eklenmiş alttan üstten siyah şerit var.

The Dark Knight (2008)

işte filmin %95 i bu şekilde ekstra siyah şerit. bunu bir de tam ekran yapınca bir de programın siyah şeridi giriyor işin içine. bu durum her sürümde olacak mı? eğer öyleyse niye böyle yapmışlar. imax filmin içine etmiş bence hiç kusura bakmasınlar.

@Dante senin sorunun monitörden kaynaklanan bi durum nerden anladın dersen bende hem 19"samsung lcd monitör var hemde 52"full hd lcd samsung var 52" samsung'da izlediğim zaman filmi imax sahnelerini tam ekran diğer sahneler normal siyah şeritli izliyorum fakat monitörde izlediğim zaman imax sahneleri siyah şeritli normal sahnelerse extra şeritli oluyor kısacası bu durum monitöründen kaynaklanıyor ve dediğin gibi çok rahatsız edici bir durum yaratıyor buda o yüzden sana tavsiyem iNFAMOUS sürümünü indirmen böyle birşey yok bu sürümde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastenc -- 25 Kasım 2008; 12:41:00 >

• Evet, arkadaşın da dediği monitörden kaynaklanıyor sorunun.. Ben de de aynı sorun var

Ne Imax ile ne de Bluray ile alakası yok bu durumun
  • PRODJi ve D-Z0N3 sunumları nete düşmüş beyler.
    Bekleyeni varsa indirsin...
    Üstelik iMAX sahneleri croplanmamış. 2300~ bitrate ortalama, 2.90 gb.

Bu arada bu IMAX muhabbeti sayfalardır konuşuluyor zaten. Daha ne sorun var ki?
  • ESiR rip hala torrente düşmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnuR -- 25 Kasım 2008; 15:56:36 >
  • blue-ray rapid 2.36 düştü pfff indirilmez uraşılmaz
  • Zamunda'ya düşmüş.
    Hatta 5 seed, 75 leech var.
    Bir saat sonra seed bolluğu olur, ben de mi indirsem ne acaba?
  • Zamundaya hiç bakmıyordum, oradan indireyim o zaman.
  • İndir indir ordan, son görüntü şu şekilde:
    21 seeder(s), 75 leecher(s) = 96 peer(s)

En geç bir saat içinde 50 seed olur herhalde. Zamunda var, huzur var di mi ama.
  • quote:

Evet, arkadaşın da dediği monitörden kaynaklanıyor sorunun.. Ben de de aynı sorun var

Ne Imax ile ne de Bluray ile alakası yok bu durumun

Arkadaşlar bugüne kadar ortalama 200 tane HD film izledim monitörümde. Bir yanlışlık olsa anlamayacak mıyım. filmin kendisi (fullscreen değil pencere şeklinde izlesen bile, yani monitöre yaymadan, görüntüye çift tıklamadan) alttan üstten siyah şerit şeklinde riplenmiş veya upload edilmiş. yani mkv dosyasında var o siyah şerit.

benim de sorum şu ki: "Her sürümde bu siyah şerit var mı??"

yani ortada "anormal" bir siyah şerit olduğu ortada. bunun doğal olup olmadığını sormuyorum çünkü zaten doğal değil saçma sapan bir sorun. yüzlerce HD filmim arasında bir bunda karşılaştım bu salak siyah şeritle. monitörümden kaynaklanmıyor bu video dosyasından veya imax midir her ne haltsa ondan kaynaklanıyor. benim merak ettiğim şey "her sürümde var mı bu siyah şerit?"

eğer öyleyse imaxe lanet olsun ne diyeyim. blu-ray zevkimin içine etti

• Esir çıktı dimi beyler?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dante
    ...
    benim de sorum şu ki: "Her sürümde bu siyah şerit var mı??"

Hocam bir önceki sayfaya bakarsan çeşitli ekran görüntüleri ile açıklandı zaten.
    Siyah şeritlerin olmadığı sürümler de var, olanı da.

Ama o siyah şeritlerin olmadığı sürümler kötü olanlardır esasen.
    Ve yanlış "crop" yüzünden pekçok kaynakta "NUKE" yemiştir, bilginize...
  • The.Dark.Knight.2008.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR

The Dark Knight (2008)
     The Dark Knight (2008)
     The Dark Knight (2008)
     The Dark Knight (2008)
     The Dark Knight (2008)

Siyah şerit görüldüğü üzere bunlarda da var. Ama ikisinde yok mesela. Onlar IMAX sahneleri galiba?

Ve siyah şeritli olanlar da 1280*720 olmayanlar da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 25 Kasım 2008; 18:24:23 >

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.