Şimdi Ara

The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) / Special Edition (2016) [ANA KONU] (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30.368
Cevap
129
Favori
1.635.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• son tanıtım videosunu enine boyuna incelemişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DXM06 -- 27 Şubat 2011; 14:02:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

quote:

Orijinalden alıntı: sniper83us

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: STALKER-1903

quote:

Killzone 3 ve Uncharted 3 grafiğini veren bir konsol şu an mevcutsa PS4'e gerek yok diyebilirim. Daha vakti var.
    Bu oyunların grafiğini veren PC oyunu ben henüz göremedim.

Veremez mi? Verir ama oyun yapımcılarının hedef kitlesi konsollar. Son derecede haklılar. Para oradan geliyor.

2-3 sene önce Blizzard Diablo 3'ü konsollara düşünmezken artık düşünür oldu. Paranın etkisi çok büyük.

Bugün konsol oyunlarından elde edilen kar hollywood'u bile kıskandırıyor.

X360 bir microsoft konsolu olarak zaten çıktığı vakit PC oyunculuğu düşüşe geçmişti.

düşünün siz microsoftsunuz. Bir yandan konsolunuz var x360. bir yandan işletim sisteminiz var xp vista 7 herneyse.

Konsoldan oluk oluk para kazanıyorsunuz. PC'den isenal topluyorsunuz. Yapımcıları PC oyunları için mi teşvik ederdiniz konsol oyunları için mi?

Neyse konudan sapmayalım. Skyrim en iyi görüntü ve deneyimi PC'de verecektir ancak konsollardada oyun oldukça zevkli ve tatminkar olacak

Bu oyunların grafiğini veren PC oyunu ben henüz göremedim,demişsiniz de inanın bu sölediğiniz oyunlar pcye çıksaydı çok çok daha iyi görünürdü.Bir de sen heralde Stalker oynamamışsın Stalkerde geniş alanlar ve mükemmel grafikler var.Sölediğin oyunlar geniş bir alanda geçmiyor.Bir de konsollara kılı kırk yaran optimzeler yaparken pcye bu optimizasyonu uygulayan firma sayısı çok az.Peki bu Pc parçalarına verdiğimiz paralar kime yansıyor?

elbette iyi görünürdü ama sorun zaten bu oyunların PC'ye çıkmaması.
    Stalker oynadım elbette güzel oyun. Şimdi Witcher 2 geliyor onunda grafikleri çok iyi ama killzone 3 grafiğini her PS3 oynatırken senin Stalker'da övebileceğin grafik düzeyini her bilgisayar oynatamıyor. Konsola bir kere para veriyorsun ve seni tatmin eden grafiği elde ediyorsun. PC'de ya daha çok vereceksin ya da zamanla upgrade edeceksin.

Can_38'in de bahsettiği gibi RDR yılın oyunu seçildi. Haritası oldukça geniş manzara doğa harika. Grafik olarak yeterli. PC'ye çıksaydı iyi bir kartla daha iyi bir grafik olur muydu? Kesinlikle olurdu.

ancak bu oyun konsolda 10 milyondan fazla sattı. PC'den gelecek 1 milyonluk bir satış için kimse kalkıp bu oyunu PC'ye yapmaz.
    üzücü ama durum böyle...

PC'ye verdiğimiz paraların bize yansımadığı kesin. 3dfx dönemi bittiğinden beri en çok nvidia, intel ve amd'yi besleyip duruyoruz.

Burada bir noktayı düzeltmek isterim,bir oyun sadece konsollara çıkıyorsa bu konsolda 5 milyon satıp Pcde 1 milyon sattığı yada satacağı için değil..Pc ye çıkarsa konsolda 5 milyon satamayacağı içindir.Eğer konsolardaki orjinal oyun koruma mantığı Pc lerde uygulanabilse idi,ortak platforma çıkmış her oyun % 90 PC de oynanırdı..Bİr oyunun konsollarada çok satmasının tek sebebi var..Pcler kopya oyun denizidir.
    Bİ zahmet bırakın artık,konsolların kodlanabilirliğini,mimari yapısını vs..Pc ye oyun çıkmıyor sa tek sebebi kopyalamadır ve buda oyunların konsollara kaymasına sebeptir.Özetle konsollar; Pc lerin değil biz pc oyuncularının zaafiyetinden daha üstün gözükmektedir.

X360'da da korsan var ama bir oyun 10 milyon satabiliyor ona bakarsan
    Bunun sebebi konsol sahiplerinin çoğunda zaten PC var hatta donanımı iyi bile olabilir ancak oyun platformu olarak konsolu seçiyorlar

oncelikle stalker muthis teknik bir motora sahip... sonuna kadarda kullanıyorlar adamlar.. ama bununla bile ancak dx7 grafigi verebilen bir oyun.. karakterler rezalet.. grafik diyince stalker akla gelmez gelmemeli zaten..

killzone ve uncharted ise oyle ahım sahım teknik ozellikler olmasada cok iyi grafik verebilen oyunlar.. kısaca asırı gorsel diyebiliriz.. gt5te bir araba yapmışlar gerisini koyu vermişler ama baktınmı gercekmi degilmi anlamak zor

haaa pcde grafik gormedim diyen arkadas su videoyu izlesin oncelikle..

forumdan bir arkadasın yaptıgı harita bu

şimdi bir gt5,bir uncharted bir killzone cocuk oyuncagı gibi geldi degil mi?? asıl konu sudur ki konsollar teknolojinin onunde bir engelden baska bir sey degildir.. oyununu cok gamepad ile oynamak isteyen alsın oynasın pcde onemli degil.. isterse televizyonada baglar.. Zaten 20-30 ilera tum oyunları key ile alıp oynayabilir ve emin olun iyi bir pc+key sistemi ile konsoldan kat klat daha ucuza gelecektir uzun degil kısa vadede bile..(steam indirimlerini katmıyorum bile)

bu arada su videoya bakın birde:

evet cryengine son yıllarda pc ye yapılmıs tek ust duzey grafik motoru.. 4.yılını geride bırakıyor artık.. hala 2006-2007deki grafiklerle oyunları oynuyoruz..(gerci crysis 2007 grafigini temsil ediyor dersek 2005-2004 ile oynuyoruz ya neyse) kodları şişirilmiş programları kullanıyoruz.. ekran kartlarımızın hesap gucleri tflop seviyelerini asalı yıllar oluyor.. ama hicbirsey degişmiyor..

konsol alarak teknolojiye yaptıgımız yatırımlar bize geri donmuyor sadece microsoft ve sonynin cebini dolduruyor artık.. yıllardır onumuze aynı seyleri koyup durdular.. o amator videodaki grafikler hala gecilemediyse sorun bizim verdigimiz dolarlarda degil.. sadece teknolojinin gerisinde kalmaya mecbur bir alete dunyanın yatırımını yaparak tum dunyanın teknolojik kaderini erteleyen zihinlemizde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 27 Şubat 2011; 14:43:14 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: STALKER-1903

quote:

Killzone 3 ve Uncharted 3 grafiğini veren bir konsol şu an mevcutsa PS4'e gerek yok diyebilirim. Daha vakti var.
    Bu oyunların grafiğini veren PC oyunu ben henüz göremedim.

Veremez mi? Verir ama oyun yapımcılarının hedef kitlesi konsollar. Son derecede haklılar. Para oradan geliyor.

2-3 sene önce Blizzard Diablo 3'ü konsollara düşünmezken artık düşünür oldu. Paranın etkisi çok büyük.

Bugün konsol oyunlarından elde edilen kar hollywood'u bile kıskandırıyor.

X360 bir microsoft konsolu olarak zaten çıktığı vakit PC oyunculuğu düşüşe geçmişti.

düşünün siz microsoftsunuz. Bir yandan konsolunuz var x360. bir yandan işletim sisteminiz var xp vista 7 herneyse.

Konsoldan oluk oluk para kazanıyorsunuz. PC'den isenal topluyorsunuz. Yapımcıları PC oyunları için mi teşvik ederdiniz konsol oyunları için mi?

Neyse konudan sapmayalım. Skyrim en iyi görüntü ve deneyimi PC'de verecektir ancak konsollardada oyun oldukça zevkli ve tatminkar olacak

Bu oyunların grafiğini veren PC oyunu ben henüz göremedim,demişsiniz de inanın bu sölediğiniz oyunlar pcye çıksaydı çok çok daha iyi görünürdü.Bir de sen heralde Stalker oynamamışsın Stalkerde geniş alanlar ve mükemmel grafikler var.Sölediğin oyunlar geniş bir alanda geçmiyor.Bir de konsollara kılı kırk yaran optimzeler yaparken pcye bu optimizasyonu uygulayan firma sayısı çok az.Peki bu Pc parçalarına verdiğimiz paralar kime yansıyor?

elbette iyi görünürdü ama sorun zaten bu oyunların PC'ye çıkmaması.
    Stalker oynadım elbette güzel oyun. Şimdi Witcher 2 geliyor onunda grafikleri çok iyi ama killzone 3 grafiğini her PS3 oynatırken senin Stalker'da övebileceğin grafik düzeyini her bilgisayar oynatamıyor. Konsola bir kere para veriyorsun ve seni tatmin eden grafiği elde ediyorsun. PC'de ya daha çok vereceksin ya da zamanla upgrade edeceksin.

Can_38'in de bahsettiği gibi RDR yılın oyunu seçildi. Haritası oldukça geniş manzara doğa harika. Grafik olarak yeterli. PC'ye çıksaydı iyi bir kartla daha iyi bir grafik olur muydu? Kesinlikle olurdu.

ancak bu oyun konsolda 10 milyondan fazla sattı. PC'den gelecek 1 milyonluk bir satış için kimse kalkıp bu oyunu PC'ye yapmaz.
    üzücü ama durum böyle...

PC'ye verdiğimiz paraların bize yansımadığı kesin. 3dfx dönemi bittiğinden beri en çok nvidia, intel ve amd'yi besleyip duruyoruz.

Burada bir noktayı düzeltmek isterim,bir oyun sadece konsollara çıkıyorsa bu konsolda 5 milyon satıp Pcde 1 milyon sattığı yada satacağı için değil..Pc ye çıkarsa konsolda 5 milyon satamayacağı içindir.Eğer konsolardaki orjinal oyun koruma mantığı Pc lerde uygulanabilse idi,ortak platforma çıkmış her oyun % 90 PC de oynanırdı..Bİr oyunun konsollarada çok satmasının tek sebebi var..Pcler kopya oyun denizidir.
    Bİ zahmet bırakın artık,konsolların kodlanabilirliğini,mimari yapısını vs..Pc ye oyun çıkmıyor sa tek sebebi kopyalamadır ve buda oyunların konsollara kaymasına sebeptir.Özetle konsollar; Pc lerin değil biz pc oyuncularının zaafiyetinden daha üstün gözükmektedir.

X360'da da korsan var ama bir oyun 10 milyon satabiliyor ona bakarsan
    Bunun sebebi konsol sahiplerinin çoğunda zaten PC var hatta donanımı iyi bile olabilir ancak oyun platformu olarak konsolu seçiyorlar

Xbox da kopya oyun kullandığın zaman banlanma vs.gibi tehtitlerin varlığını bu cevabı yazarken hesaba kattın mı?Ben kopya yüzünden banlanan PC görmedim.
    Tekrar altını çiziyorum,pd de de orjinal oyun alımı konsollardakine oranla aynı düzeyde olsa idi ortak platforma çıkmış her oyun yüzde & 90 pc lerde oynanırdı.Düşünün Bİr reddead redeption PC dede çıkmış olsa idi konsolada bu kadar satabilirmiydi?.Red dead den rock star 500 milyon kar etti ise bunu Pc yede çıkartmadığından başardı.Bu oyun pc dede çıkmış olsaydı satınlan 5 milyon oyunun 3 milyonu kopya olurdu.
    İnsanlar konsolları tercih ediyor çünkü oyunlar konsollara çıkıyor.bu kadar basit.

• Minareyi gören kılıfını hazırlar. X360da banlanma varsa vardır ona göre makineni kırdırır kullanırsın bu sana kalmış bir şey.
    Kopya yüzünden banlanan PC göremezsin tabi kim banlayacak? Bunun konumuzla ne alakası var?

"Tekrar altını çiziyorum,pd de de orjinal oyun alımı konsollardakine oranla aynı düzeyde olsaydı"

demişsin.

olmadığı için bunları konuşuyoruz zaten. hayallerden hikayelerden değil gerçeklerden bahsediyoruz

ister kabullenin ister kabullenmeyin beni ilgilendirmez
    bu devrin hakimi konsollardır.
  • quote:

Minareyi gören kılıfını hazırlar. X360da banlanma varsa vardır ona göre makineni kırdırır kullanırsın bu sana kalmış bir şey.
    Kopya yüzünden banlanan PC göremezsin tabi kim banlayacak? Bunun konumuzla ne alakası var?

"Tekrar altını çiziyorum,pd de de orjinal oyun alımı konsollardakine oranla aynı düzeyde olsaydı"

demişsin.

olmadığı için bunları konuşuyoruz zaten. hayallerden hikayelerden değil gerçeklerden bahsediyoruz

DXM06 aradaki bağlantıları görmezden geliyorsun.Bak cümlelerini devrin hakimi,vs gibi beylik laflarla sonlandıracaksan zaten konuşmaya gerek kalmıyor.Evet konsollarda daha çok oyun satıyor,düzeltiyorum konsollarda daha çok orjinal oyun satılıyor.Şimdi sana soruyorum,Red dead redeption PC yede çıkmış olsa idi,kopya oyuncu sayısınıda göz önünde bulundurarak söylermisin,hangi patformda bu oyun daha çok oynanacaktı?Benim cevabım Pc den yana.
    Konsollar devrin hakimi vs..evet haklısın.Bunun sebebini açıklamaya çalışıyorum.PC lerde banlanma yok onu parkda ki çocukda biliyor ben konuyu örneklendirebilmek derdindeyim.Peki banlanma olmasın,Pc lerde de bir şekilde orjinal oyunlar; oyun oynamanın tek yolu olsaydı (ki bunu canı gönülden isterdim) PC oyunları sayıca ve kalite olarak tavan yapmayacakmıydı.Şu elmizdeki canavarlar ile çok daha muhteşem oyunlar yapılmayacakmıydı?
    Kesinlikle yapılacaktı.
    Açıklamaya çalıştığım şey konsoların PC lere oranla ne kadar sönük kaldığı falan değilil o defteri mafia 2 den de önce kapattım ben,benim sorun ettiğim şey konsollarada çıkacak diye törpülenmiş oyunların bıkkınlık vermesi artık.Şu yeni nesil konsolar çıksada;kullansak artık diyorum DX 11 leri shader 5 leri.ve mevcut olupta yazılıma dökülememiş bir çok teknolojiyi..Ayrıca kalıbımı basarım konsollarda sunulamayacağı için rafa kaldırılmış beklemede birçok teknoloji mevcuttur.
    Ortada seneler önce çıkmış bir teknolojinin getirdiği bir sınır var,ve bu sınırı güçlendiren (konsol oyun satışlarını artıran) yegane şeyde Pc deki kopya oyun hastalığıdır.Bir konsol oyunun 5 milyon tane sattığını raporlayabilirsiniz,ama aynı oyun pc ye çıkmış ise yüzmilyon kişi oynamıştır bu oyunu işte bunu bilemessiniz.Heleki bir oyun orjinal olarak şu makinede şukadar satıyor diye o aleti devrin hakimi ilan edemessiniz.İş ona kalırsa el konsollarıdır devrimin hakimi..

• quote:

Orijinalden alıntı: YouR@ck

Biz diyoruz heriflere daha iyi grafikler, fizikler, animasyonlar, DX 11 farkı, geniş çaplı yüksek çözünürlüklü haritalı oyunları görebiliriz, ama önce bunun önündeki miladını doldurmuş konsolların değişmesi lazım. Ama adamlar hala babasının malıymış gibi bize elin gevurunun konsolunu savunuyor. komik. Firmalar istese yeni nesil oyunları PC ye şimdi çıkartırlar ama mevcut konsollar bunu kaldıramayacağından 2 sene öncesinin grafikleriyle,fizikleriyle, animasyonlarıyla vs vs oynamaya mahkum ediliyoruz. Adam gelmiş bana konsolda kanapeden oyun oynabiliyorum diyor. Töbe töbe ya. Banane arkadaşım senin nerde oyun oynadığından bizim derdimiz yeni nesil oyunlar çıkabileceği halde sırf şu lanet olası konsollar yüzünden eskiyen teknolojiyle oyun oynamak zorunda kaldığımız. Animasyon filmi tadında oyun yapabilirler isteseler şimdi bilgisayarlara. Açıkca söylüyorum ben bu Skyrim grafiklerden ve map in detayından hiç heyecanlanmadım. Çünkü ps3 ve xbox360 yeni çıktığı zamanlarda konsola gelen Elder Scrolls Oblivion kadar heyecanlandırmadı. Oblivion un biraz geliştirilmiş hali gibi duruyor grafikler. Neden ? Çünkü lanet konsolların sınırı bu kadar. Adamlar istese full DX 11 destekli Skyrim de yaparlar ama o zaman PC den başka neye çıkartabilirler oyunu ? Dolasıyle parada fazla kazanamıcaktı. Zaten konsollara çıkarmak için böyle RPG leri basitleştirip küçük çocukların bile oynayabileceği tarza dönüştürmeleride ayrı bir konu. Bundan sonra bu konsollara çıkan hangi klasik PC oyunu olursa olsun fazla bir grafik veya benzeri teknolojik fark beklemiyorum. Neyse bu konsolcu bebelere ne kadar anlatırsan anlat en sonunda ben kanapeden oyun oynuyorum der. Gevurlar eski teknolojilerle oyun çıkartıp çıkartıp söğüşlüyorlar bizi haberleri yok.

Skyrim in törpülenmesi konusunda ne kadar sinir olduğumu anlatamam o konuda çok haklısın.Yanlız konsolcuların dönüp dolaşıp kanepeden oynuyorum diye konuyu sonlandırmaları artık biraz zor görünüyor zira Move + sarpshooter + bere +3d derken .artık ayakta oyun oynuyor kendileri..
    Gerçi merak etmiyor değilim

• quote:

Biz diyoruz heriflere daha iyi grafikler, fizikler, animasyonlar, DX 11 farkı, geniş çaplı yüksek çözünürlüklü haritalı oyunları görebiliriz, ama önce bunun önündeki miladını doldurmuş konsolların değişmesi lazım. Ama adamlar hala babasının malıymış gibi bize elin gevurunun konsolunu savunuyor. komik. Firmalar istese yeni nesil oyunları PC ye şimdi çıkartırlar ama mevcut konsollar bunu kaldıramayacağından 2 sene öncesinin grafikleriyle,fizikleriyle, animasyonlarıyla vs vs oynamaya mahkum ediliyoruz. Adam gelmiş bana konsolda kanapeden oyun oynabiliyorum diyor. Töbe töbe ya. Banane arkadaşım senin nerde oyun oynadığından bizim derdimiz yeni nesil oyunlar çıkabileceği halde sırf şu lanet olası konsollar yüzünden eskiyen teknolojiyle oyun oynamak zorunda kaldığımız. Animasyon filmi tadında oyun yapabilirler isteseler şimdi bilgisayarlara. Açıkca söylüyorum ben bu Skyrim grafiklerden ve map in detayından hiç heyecanlanmadım. Çünkü ps3 ve xbox360 yeni çıktığı zamanlarda konsola gelen Elder Scrolls Oblivion kadar heyecanlandırmadı. Oblivion un biraz geliştirilmiş hali gibi duruyor grafikler. Neden ? Çünkü lanet konsolların sınırı bu kadar. Adamlar istese full DX 11 destekli Skyrim de yaparlar ama o zaman PC den başka neye çıkartabilirler oyunu ? Dolasıyle parada fazla kazanamıcaktı. Zaten konsollara çıkarmak için böyle RPG leri basitleştirip küçük çocukların bile oynayabileceği tarza dönüştürmeleride ayrı bir konu. Bundan sonra bu konsollara çıkan hangi klasik PC oyunu olursa olsun fazla bir grafik veya benzeri teknolojik fark beklemiyorum. Neyse bu konsolcu bebelere ne kadar anlatırsan anlat en sonunda ben kanapeden oyun oynuyorum der. Gevurlar eski teknolojilerle oyun çıkartıp çıkartıp söğüşlüyorlar bizi haberleri yok.

bu işin çözümü çok basit aslında
    oyunları pc lere göre geliştirip pc de atıyorum dx11 de full detay da oynuyorken konsollara ise belli bir fps sınıra göre grafik detayını ayarlayıp uyarlayacaklar

• quote:

Orijinalden alıntı: -erna-

quote:

oyunları pc lere göre geliştirip pc de atıyorum dx11 de full detay da oynuyorken konsollara ise belli bir fps sınıra göre grafik detayını ayarlayıp uyarlayacaklar

malesef yemez

• quote:

quote:

@-erna- bu dediğin olamıyor çünki PC lerde orjinal satışarı çok düşük.Öyle olmasaydı bırak ortak bir platforma çıkmış bir oyunun PC nin gücünden yaralanılarak daha iyi sunulmasını,,adı geçen oyun sadece PC de çıkardı.Konsol sahiplerinin %99 unun o yada bu şekilde iyi birer PC si var zaten.Bu ufak ayrıntıyı yapımcılarda farketmiştir.

• quote:

quote:

quote:

@-erna- bu dediğin olamıyor çünki PC lerde orjinal satışarı çok düşük.Öyle olmasaydı bırak ortak bir platforma çıkmış bir oyunun PC nin gücünden yaralanılarak daha iyi sunulmasını,,adı geçen oyun sadece PC de çıkardı.Konsol sahiplerinin %99 unun o yada bu şekilde iyi birer PC si var zaten.Bu ufak ayrıntıyı yapımcılarda farketmiştir.

sonuçta konsol alan arkadaş ne için alıyor?
    oyun oynamak pc nin sorunlarıyla uğraşmamak(yok psu sorunu yok vga yı değiştir vs vs) için alıyor
    sonuçta bizler pc kullanıcıları olarak bu sorunlarla boğuşanlar olarak bizim avantajlarımızın daha çok olması gerektiğini düşünüyorum
    yapımcılar dediğim olayın kolayına kaçıp bütün platformlara aynı grafiklerle oyunlarını yapıyorlar
    nasıl olsa pc de orj oyunum az satılacak diye ki bu yanlış bir düşünce

• quote:

quote:

Minareyi gören kılıfını hazırlar. X360da banlanma varsa vardır ona göre makineni kırdırır kullanırsın bu sana kalmış bir şey.

demişsin.

DXM06 aradaki bağlantıları görmezden geliyorsun.Bak cümlelerini devrin hakimi,vs gibi beylik laflarla sonlandıracaksan zaten konuşmaya gerek kalmıyor.Evet konsollarda daha çok oyun satıyor,düzeltiyorum konsollarda daha çok orjinal oyun satılıyor.Şimdi sana soruyorum,Red dead redeption PC yede çıkmış olsa idi,kopya oyuncu sayısınıda göz önünde bulundurarak söylermisin,hangi patformda bu oyun daha çok oynanacaktı?Benim cevabım Pc den yana.
    Konsollar devrin hakimi vs..evet haklısın.Bunun sebebini açıklamaya çalışıyorum.PC lerde banlanma yok onu parkda ki çocukda biliyor ben konuyu örneklendirebilmek derdindeyim.Peki banlanma olmasın,Pc lerde de bir şekilde orjinal oyunlar; oyun oynamanın tek yolu olsaydı (ki bunu canı gönülden isterdim) PC oyunları sayıca ve kalite olarak tavan yapmayacakmıydı.Şu elmizdeki canavarlar ile çok daha muhteşem oyunlar yapılmayacakmıydı?
    Kesinlikle yapılacaktı.
    Açıklamaya çalıştığım şey konsoların PC lere oranla ne kadar sönük kaldığı falan değilil o defteri mafia 2 den de önce kapattım ben,benim sorun ettiğim şey konsollarada çıkacak diye törpülenmiş oyunların bıkkınlık vermesi artık.Şu yeni nesil konsolar çıksada;kullansak artık diyorum DX 11 leri shader 5 leri.ve mevcut olupta yazılıma dökülememiş bir çok teknolojiyi..Ayrıca kalıbımı basarım konsollarda sunulamayacağı için rafa kaldırılmış beklemede birçok teknoloji mevcuttur.
    Ortada seneler önce çıkmış bir teknolojinin getirdiği bir sınır var,ve bu sınırı güçlendiren (konsol oyun satışlarını artıran) yegane şeyde Pc deki kopya oyun hastalığıdır.Bir konsol oyunun 5 milyon tane sattığını raporlayabilirsiniz,ama aynı oyun pc ye çıkmış ise yüzmilyon kişi oynamıştır bu oyunu işte bunu bilemessiniz.Heleki bir oyun orjinal olarak şu makinede şukadar satıyor diye o aleti devrin hakimi ilan edemessiniz.İş ona kalırsa el konsollarıdır devrimin hakimi..

Çok farklı şeylerden bahsetmiyoruz.
    Beylik bir laf olsun diye demedim. Gerek oyun satışları gerek konsol satışlarına bakarak devrin hakimi konsollardır diyorum. 10 sene önce PC ise şu anda konsollar lider bunu karalamak amaçlı söylemiyorum.

Oyun kariyerine Pc oyunu olarak başlayan bir oyunu örnek verelim:

CoD Black Ops:
    X360'da 11 milyon
    http://gamrreview.vgchartz.com/sales/44952/call-of-duty-black-ops/
    PS3'de 8 milyon satmış
    http://gamrreview.vgchartz.com/sales/44951/call-of-duty-black-ops/

PC'de ise sadece 1 milyon satmış
    http://gamrreview.vgchartz.com/sales/44950/call-of-duty-black-ops/

Konsol'un 19'da biri.

Bu en popüler fps oyunlarından birisi. En popüler oyunda bile konsollar PC'yi 19'a katlamışsa Rockstar gibi bir firma tutupda RDR'yi, LA Noire'i PC'ye çıkartmak için masarafa girmez diyorum. Girer diye savunuyorsan bilemem.

Yapımcıların PC'ye yatırım yapmamaları benim suçum değil valla keşke yapsalar. Keşke ekran kartlarını adam gibi kullanan oyunlar yapsalar ayıla bayıla oynasak ama her zaman durum böyle olmuyor.

1 kere para verdim 4 yıldır rahat rahat oyun oynuyorum.

1997'den 2007'ye kadar almadığım ekran kartı almadığım işlemci kalmamıştı cüzdan falan erimiş gitmişti.

Şimdi bakıyorum hala ati nvidia 1 senede 2 yeni seri kart çıkartıyor. Tamam teknoloji hızlı ilerliyorda olan tüketiciye oluyor.

• @DXM06 ;bana hala satış rakamlarında vs örnek veriyorsun.Ben sana anlatamadım olayı kabahat bende kardeş ok..
  • yahu su 1 kere para verdim rahatım ne demek yahu??
    bir oyun pc de 30liraya alınabilir.. onuda alırsan hadi.. hdtv masrafını gectim sadece oyun masrafı bile yılda abartısız bin tlden daha fazla(iyi bir oyuncu için butun oyunları takip edecegini dusunursek 2 hatta 3 bin tl) konsolun..
    pc ile konsol teroide bile hicbir dalda karsılastırılamaz bile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 27 Şubat 2011; 18:06:33 >
  • sorun korsan değil bana göre ayrıca korsanda korsan diye tutturanlar bu iddiasından vazgeçsin konsolun bugün önde olmasının en büyük sebebi şirketlerin kısa zamanda mükemmel proje yaratmaları misyonudur... bir pcye özel oyun çıkartmanın ne kadar zor ve ne kadar aşama gerektiğini hepimiz görüyoruz şahit oluyoruz.. konsola oyun yapmak kolaydır sınırları belli olan bir teknoloji için bir proje yaratmak ve bunu piyasaya sürmek sandığımızdan daha kısa bir zamanda gerçekleşir ayrıca maliyetide her zaman ucuz olmaktadır...
    kimse korsan vardı bu vardı şu vardı demesin..
    pc gibi dev bir alandan elini eteğini çeken şirketler özeleştiri yapmaktan çekindikleri için suçu korsana atmaktadırlar oysa kendileride bilmektedirler kadrolarında böyle bir sıkıntı olduğunu..
    sadece pcye çıkan exc oyunlarına bile bakarsak bu sorunları görebiliriz (stalker serileri gibi) oyun çıkar ardından 1 patch çıkar 2 çıkar 3 çıkar böyle böyle uzarda gider...(bkz fallout new vegas v.b)
    sadece konsola çıkacak bir oyun 6 ay gibi süreçte tamamlanırken pcye çıkacak oyun (exclusive diyorum konsol portu değil) bu en az 2 yıl gerektirmektedir..
    eee durumda böyle olunca haliyle hiçbir şirket gelirini bu kadar uzun sürede almayı ertelemez tabi...

edit - ayrıca çoğu konsol alan gamemaster tabirinde dediğimiz kesim isteyerek almadı o konsolu... mecbur olduğu için aldı.. aldırıldı tabi bunu söylediğim zaman bazı kişiler üzerine alınmasın kimi keyfi için alır kimi zorunlu hissettiği için alır yani benimde konsolla tanışmışlığım oldu zamanında.. ama şu an konsol almayı gerekli görmüyorum idare ediyoruz kiralama felan ile ama nereye kadar idare ederiz orasını bilemem işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 27 Şubat 2011; 18:24:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

yahu su 1 kere para verdim rahatım ne demek yahu??
    bir oyun pc de 30liraya alınabilir.. onuda alırsan hadi.. hdtv masrafını gectim sadece oyun masrafı bile yılda abartısız bin tlden daha fazla(iyi bir oyuncu için butun oyunları takip edecegini dusunursek 2 hatta 3 bin tl) konsolun..

Konsolda da para vermeden bütün oyunları takip edebilirsin. Senin amacın buysa bu sadece PC'ye özgü bir şey değil.
    Bütün oyunları takip etmekte ne demek yahu? Piyasaya çıkan her oyunu takip mi ediyorsun sen? 30 tl verip her oyunun keylerini mi alıyorsun? yoksa illegal olarak download edip siliyor musun beğenmezsen? sana bu hakkı kim veriyor? sonra yapımcılar PC'de oyunlar az satıyor niye diyoruz...

Ayrıca kim senede 2000-3000 TL veriyormuş oyunlara... var mı böyle bir tanıdığın gösterir misin?

HDTV masraf mı?
    Benim bilgisayarımda full hd ekrana bağlı, konsolumda. starcraftıda hdtvde oynuyorum konsol oyunlarınıda... ister hdtv alırsın ister 22 monütör alır kullanırsın. Bunun konumuzla ne alakası var? istersen tüplü tvye bağla konsolunu....

Ben forumlarda hardcore PC oyuncuyum diye geçinen çok arkadaş gördüm. PC'yi savunan eden. Bende x360 ilk çıktığı zaman PC'yi fanlık derecesinde savunurdum. Ne zaman bir konsol aldım o zaman her iki taraftanda konuya bakabildim.

Eğer evinizde bir konsol yoksa, konsol sahibi olmanın tecrübesini yaşamamışsanız bu konuyu burada kapatalım Ha gider bir konsol alırsınız o zaman buraya gelip itiraflarınızı sıralarsınız.... Onun dışında sanki PC'yi bana karşı savunmak zorundaymışsınız gibi gelip burada yorumlar yapmanız beni bağlamaz. Ben sunulan ürüne bakarım. Oyunlar konsolda iyiyse konsolda oynarım PC'de iyiyse PC'de oynarım. PC o grafiği veremez bu grafiği veremezde demiyorum. EE daha ne o zaman? Sony microsoft, bathesda babamın malı mı?

@sniper83us
    dx11 konsolda görmek falan.... dx PC mimarisidir. Konsolu bağlamaz. Mevcut konsollar DX9-DX10-DX10.1-DX11 gördü.
    Açarsın bir konsol özel oyunu god of war,heavy rain, killzone3, uncharted 2, gears of war vs... o zaman görürsün aradaki farkları.

X360 çıkalı 7 sene olacak. 7 sene!
    Crysis 2'yi oynatıyor hala alet. Grafikleri kötü mü? hayır. PC kadar iyi mi? hayır. Sen 7 senedir aynı donanımlı konsolda o oyunu oynatabiliyorsun senin PC'nde 7 sene önce ekran kartı aynı şekilde oynatabiliyor mu?

Crysisi en yüksek detayda bilmemne reality modunda en gerçekçi görüntülerle oynamak istiyorum. 500 TL versem oynayabilir miyim? Ne kadar bayılmam gerekiyor o grafikleri elde edebilmem için?

• konuyu tutup konsol pc savaşına çevirmişsiniz..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

yahu su 1 kere para verdim rahatım ne demek yahu??

Konsolda da para vermeden bütün oyunları takip edebilirsin. Senin amacın buysa bu sadece PC'ye özgü bir şey değil.
    Bütün oyunları takip etmekte ne demek yahu? Piyasaya çıkan her oyunu takip mi ediyorsun sen? 30 tl verip her oyunun keylerini mi alıyorsun? yoksa illegal olarak download edip siliyor musun beğenmezsen? sana bu hakkı kim veriyor? sonra yapımcılar PC'de oyunlar az satıyor niye diyoruz...

Ayrıca kim senede 2000-3000 TL veriyormuş oyunlara... var mı böyle bir tanıdığın gösterir misin?

HDTV masraf mı?
    Benim bilgisayarımda full hd ekrana bağlı, konsolumda. starcraftıda hdtvde oynuyorum konsol oyunlarınıda... ister hdtv alırsın ister 22 monütör alır kullanırsın. Bunun konumuzla ne alakası var? istersen tüplü tvye bağla konsolunu....

Ben forumlarda hardcore PC oyuncuyum diye geçinen çok arkadaş gördüm. PC'yi savunan eden. Bende x360 ilk çıktığı zaman PC'yi fanlık derecesinde savunurdum. Ne zaman bir konsol aldım o zaman her iki taraftanda konuya bakabildim.

Eğer evinizde bir konsol yoksa, konsol sahibi olmanın tecrübesini yaşamamışsanız bu konuyu burada kapatalım Ha gider bir konsol alırsınız o zaman buraya gelip itiraflarınızı sıralarsınız.... Onun dışında sanki PC'yi bana karşı savunmak zorundaymışsınız gibi gelip burada yorumlar yapmanız beni bağlamaz. Ben sunulan ürüne bakarım. Oyunlar konsolda iyiyse konsolda oynarım PC'de iyiyse PC'de oynarım. PC o grafiği veremez bu grafiği veremezde demiyorum. EE daha ne o zaman? Sony microsoft, bathesda babamın malı mı?

@sniper83us
    dx11 konsolda görmek falan.... dx PC mimarisidir. Konsolu bağlamaz. Mevcut konsollar DX9-DX10-DX10.1-DX11 gördü.
    Açarsın bir konsol özel oyunu god of war,heavy rain, killzone3, uncharted 2, gears of war vs... o zaman görürsün aradaki farkları.

X360 çıkalı 7 sene olacak. 7 sene!
    Crysis 2'yi oynatıyor hala alet. Grafikleri kötü mü? hayır. PC kadar iyi mi? hayır. Sen 7 senedir aynı donanımlı konsolda o oyunu oynatabiliyorsun senin PC'nde 7 sene önce ekran kartı aynı şekilde oynatabiliyor mu?

Crysisi en yüksek detayda bilmemne reality modunda en gerçekçi görüntülerle oynamak istiyorum. 500 TL versem oynayabilir miyim? Ne kadar bayılmam gerekiyor o grafikleri elde edebilmem için?

ARkadaşım yeter artık ben sana dx 11 konsol teknolojisimi dedim.Nasıl bir at gözlüğüdür ki bu anlamadın gitti mevzuyu.ANLATAMIYORMUYUM ,hala Uncherted 2,god of war örneklerini vermenin bir sebebi var..ODa konsolun sınrlarından kaynaklanıyor.Arkadaşım ya bakış açını değiştir yada konsol versus PC den çok çok başka bir konu üzerinde konuştuğumuz gerçeğini kabullen.
    Hala bana 7 senelik konsolların neler yapabildiğinden bahsediyorsun.Ne oldu 7 sene önce?Bİr uzaylı gelip 10 yı lsonrasının teknolojiyi elinize mi verdi?.
    Hala 7 sene önceki tekonoloji ile biz neden oyun oynuyoruz sorusu aklına gelmiyorsa bırak çok zorlama kafanı...
    ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donatn -- 27 Şubat 2011; 19:10:23 >

• @sniper83us

Cevaplarında saygıyı düşüreceksen gelip foruma yazma. Karşında arkadaşın yok senin. Ya edebinle yazarsın ya da susarsın.
    Başkalarını anlamamak yada kendini anlatamamakla suçlayana kadar dön ne yazdığına bak. Bu topicteki sana son mesajım. Bir derdin varsa özelden yazarsın.
  • kavga yok beyler yoksa skyrim
  • quote:

@sniper83us

Cevaplarında saygıyı düşüreceksen gelip foruma yazma. Karşında arkadaşın yok senin. Ya edebinle yazarsın ya da susarsın.
    Başkalarını anlamamak yada kendini anlatamamakla suçlayana kadar dön ne yazdığına bak. Bu topicteki sana son mesajım. Bir derdin varsa özelden yazarsın.

Next..
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.