Şimdi Ara

The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) / Special Edition (2016) [ANA KONU] (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.368
Cevap
129
Favori
1.635.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonuç ta galiba herkez aynı şeyi söylüyor.Bir şekilde oyunlar pc tabanlı olmaktan çıkıyor ve konsollara kayıyor.Bunun elbette sadece bir sebebi olamaz.Pc deki korsan olayı,pc nin kar marjının düşük olması,ayrıca tüketicilerin oyuncuları daha rahat ortamlarda oynamak istemeleri bunun sebebleri olabilir.Ama ben şu mantığa katılmıyorum.Oyunlar pc ye önce çıkarsa konsol oyun satışları olmaz gibi bir yaklaşım yanlış.Nihayetiyle bazı oyunlar pc ile beraber konsollarada eş zamanlı çıkıyor.Ama malesef satış durumlarında hiçbirşey değişmiyor.

Çok bariz birşey var.Evimizdeki masaüstü jetlerimiz malesef uçamıyorlar.Ortada kocaman bir fren var ve oyun firmaları o kocaman ayakları ile basıyorlar frene........
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_38

Çok bariz birşey var.Evimizdeki masaüstü jetlerimiz malesef uçamıyorlar.Ortada kocaman bir fren var ve oyun firmaları o kocaman ayakları ile basıyorlar frene........

Sabahdan beri bunu anlatmaya çalışıyoruz,şimdimi anladın yoksa işinemi öyle geldi!!!

Teknolojinin gelişmeye müsait olduğu yerde şuan kapasitesine ulaşmış konsollar yüzünden oyun teknolojisi yerinde sayıyor kısacası. Sen bize oyun satışlarından bahsediyorsun. Bizene kaç sattığından. Eskimiş teknolojiyi hala kullanarak bizi söğüşlemelerinden yakınıyoruz biz.
  • Hala arada modlu morrowind i açar oynarım ne obilivion ne de ek paketleri o dünya da yaşam hissi verebildi.Arada Vivec'e gider canyonlar arası gezerim.Balmora zaten evimiz gibi oldu..Yeni yayınlanan videoya bakarak morrowind havasını yakalayabilirler diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Hala arada modlu morrowind i açar oynarım ne obilivion ne de ek paketleri o dünya da yaşam hissi verebildi.Arada Vivec'e gider canyonlar arası gezerim.Balmora zaten evimiz gibi oldu..Yeni yayınlanan videoya bakarak morrowind havasını yakalayabilirler diye düşünüyorum.

The Elder Scrolls'un tadını bilen biri daha. Vaktim olsa ben de Morrowind 2011'e dalacağım.

• Elder Scrolls serisi benim için efsanedir,Skryim in çıkışını,oblivion u bitirdiğim saniyeden beri bekliyorum.Şimdilerde duyurusu yapılıp 8 ay sonra çıkacak olan bu oyun,bir kaç sene öncesinin teknolojisiyle tanıtılıyor..Anlamıyorum,bu burukluğu ben oyuncuyum diyen (Ps3-xbox 360-Pc farketmez) birisinin hissetmemesini gerçekten anlamıyorum.
    3.nesil konsolların gücünü tam kullandığı dönemlerde tanıtımı yapılan Oblivion da nasılda heyecan basmıştı.O ana kadar yeni olan bir çok teknolojiyi barındırıyordu çünki.Ya şimdi?.
    Kaç yıldır aynı şeyleri görmek bir yana,göz göre göre kullanılmayan teknolojiler artık kabak tadı vermedimi sizlerede?.
    Bir oyun konsollarda daha çok satıyor sa demekki konsol oyunları iyidir hoşdur gibi bir düşünce kadar cahilce bir yorum olamaz.Vaktiyle rahat koltuklarımızda oyun oynamanın keyfi sıloganıyla konu düğümleyen konsol sahipleri saharp shooter-move-knekt önlerinde dans etmiyormu şimdi?.
    Herhangi bir konsolda resmi olarak 5.milyon satmış herhangi bir oyun; PC yede çıkmışsa 2 milyon orjinal satıp 100 milyon tanede kopya olarak bilgisayarlara kurulmamışsa mause mu satarım.
    İşte bu potansiyel %50 oranında bile orjinal oyunlara yönlendirilebilse ortada ne konsol kalır ne exculusive oyunlar.Ne de rafa kaldırılmış teknolojiler olur.Her bir oyun bir diğerinden çok daha zengin içerik ve teknolojiyle sunulur.
    Bu mümkünmü,malesef değil.Keşke olabilse.İşte bu yüzden diyorum ki,yeni nesil konsollar çıksada..PC lerde mevcut güçlerini kullanabilse artık.Ben konsol-PC karşılaştırması yapmıyorum.
    Oyunlar neden konsola çıkıyor,yapımcılar neden konsolları seçiyor onun cevabını veriyorum.En azından deniyorum.Ve yeterince açık olmaya çalıştım benden bu kadar.

@Musakka Morrowind 2011 derken?...

• quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Hala arada modlu morrowind i açar oynarım ne obilivion ne de ek paketleri o dünya da yaşam hissi verebildi.Arada Vivec'e gider canyonlar arası gezerim.Balmora zaten evimiz gibi oldu..Yeni yayınlanan videoya bakarak morrowind havasını yakalayabilirler diye düşünüyorum.

The Elder Scrolls'un tadını bilen biri daha. Vaktim olsa ben de Morrowind 2011'e dalacağım.

Morrowind sevip onun içinde dolaşan azdır.Morrowind demek Balmoraya zar zor ayak bastıktan sonra vay be ne güzel şehirmiş diyerek her eve girmek,girmeye çalışmak.Suran'a ayak bastığınızda gülümsemek demek.Ald'ruh'a hayran kalmak.Redoran girip her türlü komploya tanık olmak.telvanilerden nefret etmek.ebony zırh gördüğünüzde para diye sevinmek.ghostgate e vardığınızda eyvah demek.tribunale girdiğinizde High ordinatörlerin "city of life city of magic" dediklerinde gülümsemek.Moonstar kapısında yıldızları seyretmek,vivec ile görüşmek,dağ bayır gezip artifact aramak demek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 27 Şubat 2011; 22:35:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sniper83us

Elder Scrolls serisi benim için efsanedir,Skryim in çıkışını,oblivion u bitirdiğim saniyeden beri bekliyorum.Şimdilerde duyurusu yapılıp 8 ay sonra çıkacak olan bu oyun,bir kaç sene öncesinin teknolojisiyle tanıtılıyor..Anlamıyorum,bu burukluğu ben oyuncuyum diyen (Ps3-xbox 360-Pc farketmez) birisinin hissetmemesini gerçekten anlamıyorum.
    3.nesil konsolların gücünü tam kullandığı dönemlerde tanıtımı yapılan Oblivion da nasılda heyecan basmıştı.O ana kadar yeni olan bir çok teknolojiyi barındırıyordu çünki.Ya şimdi?.
    Kaç yıldır aynı şeyleri görmek bir yana,göz göre göre kullanılmayan teknolojiler artık kabak tadı vermedimi sizlerede?.
    Bir oyun konsollarda daha çok satıyor sa demekki konsol oyunları iyidir hoşdur gibi bir düşünce kadar cahilce bir yorum olamaz.Vaktiyle rahat koltuklarımızda oyun oynamanın keyfi sıloganıyla konu düğümleyen konsol sahipleri saharp shooter-move-knekt önlerinde dans etmiyormu şimdi?.
    Herhangi bir konsolda resmi olarak 5.milyon satmış herhangi bir oyun; PC yede çıkmışsa 2 milyon orjinal satıp 100 milyon tanede kopya olarak bilgisayarlara kurulmamışsa mause mu satarım.
    İşte bu potansiyel %50 oranında bile orjinal oyunlara yönlendirilebilse ortada ne konsol kalır ne exculusive oyunlar.Ne de rafa kaldırılmış teknolojiler olur.Her bir oyun bir diğerinden çok daha zengin içerik ve teknolojiyle sunulur.
    Bu mümkünmü,malesef değil.Keşke olabilse.İşte bu yüzden diyorum ki,yeni nesil konsollar çıksada..PC lerde mevcut güçlerini kullanabilse artık.Ben konsol-PC karşılaştırması yapmıyorum.
    Oyunlar neden konsola çıkıyor,yapımcılar neden konsolları seçiyor onun cevabını veriyorum.En azından deniyorum.Ve yeterince açık olmaya çalıştım benden bu kadar.

Dediklerinin bir çoğuna katılıyorum. Morrowind 2011 ise Morrowind'i grafiksel anlamda günümüz teknolojisine getiren bir mod. İzlemenizi öneririm.

@ Knisath, beni aldın götürdün o diyarlara... Eline sağlık.

• quote:

Elder Scrolls serisi benim için efsanedir,Skryim in çıkışını,oblivion u bitirdiğim saniyeden beri bekliyorum.Şimdilerde duyurusu yapılıp 8 ay sonra çıkacak olan bu oyun,bir kaç sene öncesinin teknolojisiyle tanıtılıyor..Anlamıyorum,bu burukluğu ben oyuncuyum diyen (Ps3-xbox 360-Pc farketmez) birisinin hissetmemesini gerçekten anlamıyorum.

o gunler aklıma geldi de
    millet ne konusuyordu hatırlarmısınız??
    1024*768 bloom ilemi oynasak yoksa 640*480 hdr mi acsak??

ne gunlerdi be bi oyun cıkar butun sistemler pert olurdu.. x800xt si olanlar bile hdr+aa acıp 15 fpslerde oynadı bitirdi o oyunu cuncu gozlerine inanamamıslardı.. 15 mi olsun lan 1 fps olsa bitirecek adamlar ne heyecandı be(acın topicler duruyordur) o gunesin tepeden dogması bir yandanda otların uzerine dusen golgeler ve agaclardan suszulen ısık. bir nesil sun flare ne bilmeden buyudu.. oblivion cıktıgında bi ara gorduler.. simdi ki nesilde yapay sun flare ile buyuyor cunku konsolda he dedin mi her oyunda yapamıyorsun...

simdi o heyecanı öldürüp bitirdiler.. her dalda cok ozgun oyunlar cıkardı ardı ardına.. ne oldu konsollar geldi butun oyunlar tek duze bir birinin kopyası oynanıslar.. elimizde kalanlar ise bitmiş strateji adventure ve korku gibi dallar... yazık...

simdiki heyecana bak hele.. crysis2 cıkacak betasını indirip bakıyorum ve daha oyuna girmeden allah ne verdiyse fulluyorum.. vesistemim 5 yılı geciyor ekran kartı dısında.. yukarda 40 fps gorunce canım sıkılıyo.. vay ki ne heyecan vay...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 27 Şubat 2011; 23:10:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

quote:

Dediklerinin bir çoğuna katılıyorum. Morrowind 2011 ise Morrowind'i grafiksel anlamda günümüz teknolojisine getiren bir mod. İzlemenizi öneririm.

@ Knisath, beni aldın götürdün o diyarlara... Eline sağlık.

Abicim bittim yaaa.O günler aklıma geldi şimdi.Cidden serinin en muteşem yapımıydı bu.Birde bilmem ne kabilesinde ana senaryoyla bağlı bir görevde kabile reisi benden atalarına ait bir oku istemişti,Bİr mağaradan bahsediyor du.Mağrayı buldum ilk girdiğimde kuytuda öldürdüğüm bir hayaletin üstündeymiş ok bilemedim ve tam 1.5 sene aradım o oku.Evet yanlış duymadınız tam bir buçuk sene.Bende oyunalrda hile yapmamak gibi bir huy vardır.Asla internetten neredeymiş bu ok diye bakmadım..Şimdi düşünüyorumda böyle bir şeyi hangi oyun için yapabilirim?.Sanırım yok...
    Bende birde haritası vardı bu oyunun GameShow diye bir dergi vardı sanırım o vermişti haritayı.(levelde olabilir).Alırdım onu önüme...Muhteşem bir oyundu beee.

• quote:

Orijinalden alıntı: YouR@ck

quote:

Orijinalden alıntı: can_38

Sabahdan beri bunu anlatmaya çalışıyoruz,şimdimi anladın yoksa işinemi öyle geldi!!!

Teknolojinin gelişmeye müsait olduğu yerde şuan kapasitesine ulaşmış konsollar yüzünden oyun teknolojisi yerinde sayıyor kısacası. Sen bize oyun satışlarından bahsediyorsun. Bizene kaç sattığından. Eskimiş teknolojiyi hala kullanarak bizi söğüşlemelerinden yakınıyoruz biz.

Sakin ol kovboy.Galiba yanlış kişiye çatışyorsun.Mesajlarıma bir bak istersen.......

• quote:

Abicim bittim yaaa.O günler aklıma geldi şimdi.Cidden serinin en muteşem yapımıydı bu.Birde bilmem ne kabilesinde ana senaryoyla bağlı bir görevde kabile reisi benden atalarına ait bir oku istemişti,Bİr mağaradan bahsediyor du.Mağrayı buldum ilk girdiğimde kuytuda öldürdüğüm bir hayaletin üstündeymiş ok bilemedim ve tam 1.5 sene aradım o oku.Evet yanlış duymadınız tam bir buçuk sene.Bende oyunalrda hile yapmamak gibi bir huy vardır.Asla internetten neredeymiş bu ok diye bakmadım..Şimdi düşünüyorumda böyle bir şeyi hangi oyun için yapabilirim?.Sanırım yok...
    Bende birde haritası vardı bu oyunun GameShow diye bir dergi vardı sanırım o vermişti haritayı.(levelde olabilir).Alırdım onu önüme...Muhteşem bir oyundu beee.

Level vermişti haritayı, ben de o harita ile oynuyordum.

• The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) / Special Edition (2016) [ANA KONU]

Skyrim Cyrodil (Oblivion)'dan küçük mü ben mi yanlış görüyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) / Special Edition (2016) [ANA KONU]

Şu haritaya bakarken bile insanın içi bir hoş oluyor.
  • quote:

Koymayın abi şöyle resimler.Şimdi 1-2-3-4 hepsini yeniden, ardı ardına oynayasım geldi.

• Yazık değil mi bu oyunun 2. sayfaya düşmesi up!
  • quote:

Hemen hemen aynı yüzölçümüne sahip fakat morrowind gibi yerleşimi çok mu o konu hakkında bilgim yok.

• Haritada Skyrimden başka birçok map var bunların hangileri oyun olarak kullanıldı, hangileri skyrim gibi beklemede bunları kısaca anlatırmısınız?
    Aslında Skyrimden sonra çıkıcak oyunu merak ettim, daha kendisi çıkmadı ama ben karlı çevreyi ve atmosferi her ne kadar hoşuma gitsede, oyunu yeşil bir alanda tamamlamayı arzu ederim bu nedenle de aslında en çok merak ettiğim black mars haritası bu harita üzerinde bethesta oyun çıkarttımı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Facafuccu -- 1 Mart 2011; 9:40:07 >
  • Skirim den sonra Summurset çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Facafuccu

Haritada Skyrimden başka birçok map var bunların hangileri oyun olarak kullanıldı, hangileri skyrim gibi beklemede bunları kısaca anlatırmısınız?
    Aslında Skyrimden sonra çıkıcak oyunu merak ettim, daha kendisi çıkmadı ama ben karlı çevreyi ve atmosferi her ne kadar hoşuma gitsede, oyunu yeşil bir alanda tamamlamayı arzu ederim bu nedenle de aslında en çok merak ettiğim black mars haritası bu harita üzerinde bethesta oyun çıkarttımı?

1. oyun Arena (Haritanın tümü)
    2. oyun Daggerfall (haritada Hammerfell ve High Rock bölgeleri)
    3. oyun Morrowind (haritada Morrowind bölgesi)
    4. oyun Oblivion (haritada Cyrodiil bölgesi)
    5. oyun Skyrim (haritada Skyrim bölgesi)

• Türkçesi için hazırlıklar başlasın bu arada Eski Yazmalar 5:Gökçember
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.