Şimdi Ara

THE LAST OF US:PART II | SPOILER KONUSU (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
5
Favori
12.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 aydır şurada tartışıyoruz. Hala Joel'un ölüm şekli, dünkü hurmalar diyorsun ya hocam pes gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spider-Man S kullanıcısına yanıt
    Cevap yazılması gereken yerlere yazdım, mesajının büyük bölümü zaten kendi düşüncelerinden oluşuyor, o kısımlara cevap vermeme gerek yok. Ben de aynı şekilde kendi düşüncelerimden oluşan bir mesaj yazdım.

quote:

Yazdığın varsayımdan ibaret. Oyunun o noktasında ilişkilerinin durumunu bilmiyoruz. İlk oyun yüzünden araları açılmış olsa şehrin dışında bağışıklılarla ilgili o konuşmayı yapmazlardı. Üstelik Ellie Joel'u zaten seviyor. İntikam almak için vicdan azabı çekmesene gerek yok. Joel pratik olarak babası Ellie'nin. Vicdan azabı çekmesi ihtimali ilişkileri nedeniyle hikayeye bir şey katmıyor.

Hayır değil. Neil, ilk oyunun sonuyla ilgili olarak "Ellie'nin Joel'e artık güvenmediğini, aldığı karardan dolayı nefret ettiğini ve kendi kararlarını verebileceği bir yola girmek istediğini" söylemişti. Ellie ve Joel'in aralarının soğuk kaldığını da zaten sızıntılar da gördük. Joel'in intikamını almak tam olarak Ellie'nin vicdanı ile alakalı ve kefaretini ödemesi için yaratılmış bir imkan.

quote:

Nasıl? Joel'un doktorun soyunu kurutma gibi bir misyonu mu vardı? Joel, Ellie hayatta kalsın diye öldürdü doktoru. Başlattığı şey olsa olsa Ellie'nin hayatta kalması olur. Ellie'nin de hayatını riske atan bir durum yok ortada. Buna rağmen hayatını tehlikeye atıyor intikam almak için. Joel'un başlattığı şeyi devam ettirmiyor yani. Dersen ki "Joel'un başlattığı şeyden kastım oyundaki intikam döngüsüydü, Ellie de bunu devam ettiriyor." o zaman da hem ilk intikamı alan kişi Joel değil Abby olduğu için siklüsü başlatan Abby oluyor, yanılıyorsun hem de bu oyunun Ellie'nin intikam hikayesi olmadığını kabul etmiş oluyorsun.

Joel'in başlattığı şey "Ellie'yi koruma iç güdüsü yüzünden söylediği yalanlar ve buna inanması" çünkü Ellie inanmıyor ve bu yüzden Joel'e mesafe koymayı tercih etti. Ancak Abby'i öldürmesi demek aynı zamanda Joel'e de inanması demek, yıllar sonra Joel'in yaptığı o işi Ellie, kendi vicdanında meşru kılacak. Vicdanı rahat olsa, ilk oyunun sonunda Joel'den yemin etmesini istemezdi.

quote:

Ufak bir değişiklikle aynı şey Abby için de yazılabilir.

Yazılamaz, çünkü Abby'nin intikam hikayesi amaç değil araç; Abby, Ellie'nin intikam hikayesinin önünü açmak için var. Oyunda olmasının sebebi bu zaten, onu göreceğiz, tanıyacağız, ona duygular besleyeceğiz ve o intikam alacak ki, Ellie de kendi vicdanı ile hesaplaşmak için Joel'in intikamını alabilsin. İşte bu yüzden LoU2, başından sonuna hatta dibine kadar Ellie'nin intikam hikayesi.

quote:

1 aydır şurada tartışıyoruz. Hala Joel'un ölüm şekli, dünkü hurmalar diyorsun ya hocam pes gerçekten.

Tamam seni anlayamadığımı varsayıyorum, şöyle güzelce açıkla kendini, okuyayım.

• Onu bunu boş verin de, senaryoya mehtiyeler düzen arkadaşlar bu sorularıma cevap verirse sevinirim.

1. Fireflylarda Marlene hariç kimse Joel'in kim olduğunu bilmiyor, Marlene öldüğüne göre Abby'in Joel'in kim olduğu hakkında hiç bir fikri olmaması lazım. Malum Neil'e göre Joel katliam yapmış hastanede, bu kimse yaşamıyor demektir. O zaman Abby Joel'i nasıl öğrendi?

2. Oyunda doktorları öldürmeyen arkadaşlar adamdan sayılmıyor mu?

3. Bu oyun bir RPG oyunu değil, yaptığın herşeyin bir sonucu olması gerekmiyor ki en baba RPG'yim diyen oyunlarda bile başına sıkıntı çıkarmayan questler vardır. TLOU'yu bu konuda özel yapan şey nedir?

4. Abby ve arkadaşları nasıl o kadar spor ekipmanı buldu? Malum felaketin 25'inci yılındayız

5. Neden ilk oyunda o kadar öldürdüğümüz kişi varken uyduruktan bir cerrahın kızı? Hani malum, senaryo harikaymış ya bunun da bir sebebi vardır elbet.

6. Neden Joel'in golf sopasıyla acımasızca öldürülmesi harika bir şey?

7. Neil üstüne basa basa "Ellie artık bir grubun parçası, umursadığı insanlar var" diyor. Acaba neden, mesela o grup veya Dina değil de Joel'in ölümü Ellie'nin terminatöre dönüşmesi için gerekli?

8. "Klişe değil o yüzden efsane yea" tayfası Death Stranding kargoculuk simülatörü olarak çıkınca ne düşündü?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1- Sadece Marlene'in tanıdığına dair bir bilgi yok. Üstelik Joel, hastanenin 5 ve 6. katlarında bulundu, ilk 4 kattaki insanlar hala hayatta ve içlerinde Joel ve Ellie'yi tanıyanlar olabilir o yüzden bu çok büyük bir sorun değil.
    2- Cerrahı öldürmek zorunlu, yoksa oyun ilerlemiyor. Cerrah da Abby'nin babası.
    3- Yaptığın her şeyin iyi veya kötü, az veya çok ama bir sonucu vardır. Rol yapma oyunlarında ise ana hikaye her zaman sonra ki oyun için açık kapı bırakır. LoU'da olası bir devam oyunu için bazı açık kapılar bıraktı, özel bir şey yok.
    4- Neden bulamasın? Silahlar, cephaneler bulunuyor, arabalar çalıştırılıyor, mobilyalar bulunuyor, elektrik elde ediliyor, topluluklar kuruluyor, küçük kasabalar yaratılıyor ve spor ekipmanlarının gerçekten bir sorun olduğunu mu düşünüyorsun.
    5- Bunun özel bir cevabı varsa eğer Abby'i oynadığımız kısımda öğreneceğiz ama şahsen özel olarak seçildiğini sanmıyorum. 3'de yazdığım gibi bir sonra ki oyun için bırakılan açık kapı. Ki daha önce ki mesajımda da belirttim, Abby bence bir araç, Ellie'nin intikam hikayesindeki tetikleyici unsur görevini üstleniyor.
    6- Harika olduğunu kim söylüyorsa ona sor derim, belki zevk alıyordur. Ama bana sorarsan, Joel'in nasıl öldüğünün hiçbir önemi yok. İster golf sopasıyla, ister kafasına sıkılan mermi ile, ister lime lime doğranarak. Her ölüm onurlu olacak diye bir şey yok, aynı şekilde her birey de karakterli olacak diye bir şey yok. Bu durum sadece Abby'nin psikopat bir manyak olduğunu gösteriyor.
    7- Ellie ve Joel arasındaki ilişki her ne kadar zayıflamış olsa da, Joel'in Ellie'deki yerinin farklı olduğunu anlamak zor değil, bir nevi babası.
    8- Death Stranding'i bitirmediğim için yorum yapamam.

• Karakterlerin isimleri:

THE LAST OF US:PART II | SPOILER KONUSU

Teyit edilmemiş arkadaşlar.

• Evet hocam yazdıklarınıza göre mantık hataları var senaryoya göre. İlk oyunun sonunda doktoru öldürmeniz gerekiyordu öldürmeden devam etmiyordu diye hatırlıyorum. Diğer doktorların bir önemi yok sanırım

• Death stranding in senaryo işlenişi ve konusu harikaydı oynanış çok sıkıcıydı. Açıkçası oyunu bitirmiş biri olarak kargoculuk simülatörü demem. Last of us un ilk oyunun hikayesi de mükemmel değildi ki senaryonun ve karakterlerin işlenişi harikaydı. Bu oyunda da senaryoyu güzel işleyip karakterlerin arka planını doldururlarsa ortaya yine güzel bir iş çıkacaktır.

• melkor23 kullanıcısına yanıt
    1. Joel'in katliam yaptığını varsayarsak:

a. Çatışma sesleri mutlaka aşağı katlardan duyulurdu. Duyulmasa bile radyodan haber verilirdi. Joel'in teker teker hepsini indirdiğini gören diğerleri mutlaka destek isterdi

b. Joel'in Ellie'yi aldığı ve Marlene'ye yakalandığı sahne arasında olanlar bilinmiyor. Joel'in risk alacağını zannetmiyorum, Ellie'yi kucağında taşıdığına göre garaja kadar sıkıntı çıkmyacağı garanti demektir. Ayrıca asansör ilk 4 katta durdurulabilir ve Joel'i kapana kıstırılabilirlerdi. Ama olmadı, çünkü Joel tüm hastaneyi temizledi.

c. Marlene'nin tek başına olması bile buna yeterli kanıt, sizin dediğiniz gibi sadece 2 kat olsa Marlene yanında orduyla gelirdi. Tek başına kaldığı için risk almak zorunda kaldı.

d. Joel Marlene'yi öldürdükten sonra herhangi bir direnişle karşılaşmadı. Bu hastanenin dışında mutlaka Firefly vardır. Çok büyük ihtimalle içerideki katliama kurban gittiler

Bu noktalar bence Joel'in hastane katliamı yaptığını kanıtlar nitelikte. Joel'in kimliği hakkında Marlene hariç herkes Joel'e "Smuggler" diye hitap ediyor. Bence yeterli kanıt.

2. Zorunlu değil. Ayağa bile sıksan yere düşüyor. Patch filan geldiyse bilemem onu.

3. Bu sıradan NPC'ler için geçerli değil. Hele oyunda hepi topu 3-4 saniye filan olanlar için hiç değil.

4. Sorun o değil. 25 yılda o makineler mutlaka bozulurdu. Ve Abby bir şekilde grubuna bu makinelerden anlayan eleman bulmuşsa bence o şansla herşey düzelirse piyango bileti alsın. Şunu da ekleyeyim o derecede kas yapması için protein desteği filan alması gerekiyor deniyor. 25 yılda protein mrotein kalmaz

5. Kimse bir araç ile oyunun 2. ci yarısını oynatmaz. Bu KOTOR'da Darth Malak ile malum bir gemide yaşanan malum bir şeyden sonrasını oynamak gibi birşey

6. Kimse onurlu bir ölüm beklemiyor, karakterin hakkını veren bir ölüm bekliyor.

7. Zayıflamış. Kelime anahtar bu. Ellie kendine yeni arkadaşlar ve hatta sevgili bile bulmuş. Joel'in ölümü tamamen gereksiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sony mail atmış last of us 2 hikaye fragmanı için

sızıntılardaki görüntüleri doğrulamışlar resmen

mail'de aynen şu yazıyor;
    "Kan donduran bir olay, Ellie'nin Jackson'da bulduğu huzuru kaçıracak ve o da bunu yapan kişilerden intikam almak için yola koyulacak."
  • Bu Neil Druckmann denen eleman oyun dünyasının gelmiş geçmiş en nefret edilen insanı olacak oyun çıktığında demedi demeyin. Ben ki bu oyun çıkar diye ps4 ü çıktığı sene almış 4 yıl bekleyip çıkmayınca PRO' ya çıkar diye çıkar çıkmaz pro yu da almış yıllarca bekledikten sonra nihayet trailer ve çıkış günü yayınlanınca zevkten 4 köşe olan sonra bi erteleme yiyince üzülen sonra tekrar çıkış tarihi açıklanıp ön siparişe açılınca direk ön sipariş geçen ama covid muhabbetini bahane edip yine ertelediklerinde sinirlenip pru 1600 lira gibi komik bir rakama satan, sattıktan bi kaç hafta sonra valla bu sefer haziran da çıkartıyoruz söz dediler diye gidip 2300 liraya ikinci el bi slim alan ve konsol başında oyunun çıkış tarihini bekleyen insanım. Bunları ilk oyunu ne kadar çok sevdiğimi bilin diye yazıyorum. İlk oyun benim sağımda solumda Pes ve Fifa harici sony exclusive' larından bi haber yaşayan arkadaşlarıma alın bunu oynayın diye zorla oynatıp oyunlara bakış açılarını değiştirdiğim bir oyundur. Sızan senaryoyu da ne yazık ki twitter da okumuş bulundum dayanamayıp.Ettiğim küfürü yaşadığım hayal kırıklığını bir ben biliyorum. Resmen elimden çocuğumu almışlar gibi üzüldüm. Yine oynayacağım bu kadar yıl beklemişim eminim yine çoğu oyuna ilham verecek kadar iyi bir oynanış, grafik ve mükemmel sinematikler sunacaklar ama o senaryo GOT'un son sezonunda olduğu gibi koca bir efsaneyi öldürecek bence. Neresinden tutsan elinde kalan bir senaryo. Sen git ilk oyunla inandırıcılığı arşa çıkmış 2 adet kurgusal karakteri insanlara bağla, empati yaptır, müthiş bi görsel şölen duygu seli yaşattır ve o karakterlerin gerçekmiş gibi hissettirmesini sağla. Sonra git bu karakterleri sırf social justice warrior' cılık oynama uğruna hiç et. Yazık gerçekten. Üzülmemek elde değil. Oyun çıktığında şu aldıkları tepkinin 50 katını alacaklar, çok ince bir buz üstünde yürüyorlar bu oyun ya Naughty Dog' u batırır yada arşa çıkartır o derece bi fikir ayrılığı ve beklenti var insanlarda. Benim tek umudum öyle bir hikaye anlatımı öyle güzel diyaloglar ve sinematikler sunsunlar ki negatif şeyleri göremeyecek duruma gelelim.

• Zarbo257 kullanıcısına yanıt
    Neyi sjw olarak yorumluyorsunuz?
  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyleri tekrar tekrar konuşmaktan yoruldum. Son kez oyunu beğenmeme nedenime açıklık getirerek kapatıyorum konuyu.

1-Joel'u öldürdükten sonra Abby ile oynamak:

Buradaki eleştirim Joel'un ölmesi değil yanlış anlaşılmasın. Sorun Abby'i gördüğüm kısa zamanda ondan hoşlanmamam. Ben hoşlanmadığım karakterle oynamak istemem oyunu. Oyun Abby'i sevdirmek olmasa da en azından empati kurdurmak için çabalıyor ama bunu da yanlış yapıyor. Düşüncede güzel olsa da ben karakter hakkındaki kararımı verdikten sonra düşüncemi hemen değiştirmem çok zor. Oyun bana Abby'i sevdirse bile bunu minimum 4-5 saatte başaracak. Uzun bir süreçte yine oflaya poflaya oynayacağım oyunu. Halbuki oyunun başında Abby'nin intikam peşinde olduğunu neler yaşadığını bize gösterseler biz de empati kurup intikam peşinde koşarken en sonunda adamın Joel olduğunu görsek çok daha etkileyici olabilirdi. Hem hikaye diğer tarafın gözünden görülmüş olur hem de Abby ile oynamanın sıkıntıları da ortadan kalkardı.

2-Dina:

Sorunum eşcinsellik değil. Bu Dina tüm şehrin elinden geçmiş ve Ellie'nin arkadaşından hamile. Ben ısınamadım kendisine. Bu bizim bebeğimiz, onu beraber büyüteceğiz sözlerini de zaten ergen aşkından hoşlanmayan biri olarak aşırı cringe buldum. Oyun boyunca yanımda duracak karakterin daha sempatik olmasını beklerdim. Diğer sorunlara bakınca çok küçük bir detay. Muhtemelen oynarken çok rahatsız olmazdım ama belirtmek istedim.

3-Ellie'nin ölmesi(?)/Oyunun bitmesi(?):

Bu kısımları sızıntılarda okusak da videoda görmedik. Yazılanlar bir bir çıkınca doğru olduğunu varsaymıştım zamanında. Oyun Ellie'nin intikamıysa madem Ellie Abby tarafından öldürülmemeli. Bunun gerçekçi olduğunu savunan arkadaşlar da olmuştu ama bir hikaye anlatılıyorsa bitmeli yarım kalmamalı. Yüzük dağa atılmalı, Spider-Man şehri kurtarmalı. Bir eserin ana karakterini gerçekçilik kisvesi altında öldüremez kimse. Ölecekse ya amacını tamamladıktan sonra ölmeli ya da ölümü amacına hizmet etmeli./Oyunun son kısmı sadece cutscene içeriyor gibi geldi bana. Aksi durumda menude belirtirlerdi kimle oynadığımızı sanıyorum. Ellie ölmüyor ve 3. oyuna açık kapı kalıyorsa hayal kırıklığı olur benim için. Nefret ettiğim Abby ile Ellie'yi boğazladıktan sonra aynısını Ellie ile yapamadan bitmesi hoşuma gitmez.

4-İlk oyunun yok sayılması. Son leveli kimseyi öldürmeden de geçmek mümkündü. Oyunun herkese aynı muameleyi yapması RPG olmasa da ilk oyunu boşuna mı oynadık dedirtiyor.

5-O kadar gaz verdiler ki daha farklı şeyler bekledim ben. Normalde gözüme batmazdı ama bu kadar hypea bir de üstüne sızınca basit durdu. İlk oyundaki cerraha bağlamaları çok klişe. Hele ilk oyunda da benzer bir klişe kullanmışlarken.

Biraz uzun oldu ama son kez yazıyorum. Yanlış anlaşılmalara mahal vermek istemedim.

• Cevap yazmayabilirsiniz ben yorumlamayı seviyorum, durduramıyorum kendimi. :D

1- Joel'i öldürdükten sonra Abby ile oynanıyor mu kesin değil, bir zaman atlamasına benzer bir sahne var ama muallak bir durum. Oynansa bile hangi amaçla oynadığımız da önemli. Abby'e karşı bu kadar ön yargılı olmak bana mantıklı gelmiyor, ben sizin aksinize severim bu tarz karakterleri ve anlatımları çünkü sabit çizginin dışına çıkarır, farklı hissettirir. Muhtemelen de o yüzden anlaşamadık.

2- Dina, kaşarın dibi de olsa Ellie'nin yeni hayatındaki değer verdiği kişilerden biri. Üzerine düşünülmeyi gerektirmeyecek tamamen nötr bir karakter olduğunu düşünüyorum. Ellie'nin ilk oyunda Joel'den önce başka bir hayatı vardı, sonra Joel ile tanıştı, şimdi de Joel'i arkasında bırakıp başka bir hayata geçiyor. Hayatın kendisi zaten böyle bir şey değil mi, yeni insanlar tanırsın, onların tanıdıkları ile tanışırsın, farklı imkanlar, koşullar oluşur, değer verdiğin insanlar değişir.

3- Ellie'nin öldüğünü hangi sızıntı da okuduk hatırlamıyorum. 4chan'den başka bir yazılı sızıntı yoktu yanlış bilmiyorsam, orada da Ellie ölüyor bilgisi geçmiyordu sanırım. Ayrıca 4chan sızıntısı tamamen yalan zira orada da Abby, Anna isminde Ellie'nin annesi olarak geçiyordu. Jackson saldırısında Dina ölüyordu ama bunların hiçbirinin olmadığını gördük. Başından beri aynı şeyi savunuyorum, bu oyun düşmanlarına nefretini kustuğu Ellie'nin intikam hikayesi ve sonunda Abby'i öldüreceğimize inanıyorum.

4- İlk oyunun yok sayıldığına katılmıyorum. Ameliyathaneye kadar kimseyi öldürmesek bile cerraha sıkmak zorundayız. Ayağına dahi sıksanız, atar damara denk gelip yine ölebilir. O cerraha boşuna saldırmamızı istediklerini sanmıyorum. İkinci oyun için bırakılan açık bir kapı olduğu çok net bence.

5- Klişe olarak yorumlanabilir ama klişeler de başarılı olduğu için tercih edilir. Dediğim gibi o cerraha sıkmamız isteniyor, ilerisi için planlar yapıldığı çok bariz. Buradaki olay Joel'in ölümünün tetiklenmesi ve Ellie'nin hepsini tek tek bulup öldürmesi.

• Oyunun grafikleri, animasyonları ve oynanış mekaniği gerçekten çok iyi duruyor. Herhalde ben bu oyunla sadece hikaye konusunda anlaşamayacağım.

Birde dikkatimi çekti. Yeni zombi türü patlayıp etrafına spor yayınca Ellie zarar görüyor. Acaba ne kadar bağışıklı olursan ol belli bir dozun üstü zarar mı veriyor mesela çok fazla toza maruz kalınca öksürmek gibi.

Edit: Yapay zeka bu jenerasyonda çözülemedi önümüzdeki maçlara bakacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsclobberintime -- 28 Mayıs 2020; 10:23:26 >
  • Dünkü sunumda Ellie'nin Nora'ya "beni hatırladın mı?" diye sorması, Nora'nın da bir an emin olamayıp ardından hatırlaması, önceki karşılaşmalarından sonra epey bir vakit geçtiğini gösteriyor, bu da sanki zaman atlamasını kanıtlar nitelikte?
  • Sızıntıya tekrar bakıyordum da, oyunda bence iki farklı zaman atlaması var. Joel'in ölümüne kadar ki kısım Seraphites ya da Scars diye tabir edilen grubun Jackson'a saldırması ve Ellie'nin Seattle'a gidip o gruptan intikam almasını anlatıyor

Joel'in ölüm anında Ellie'yi tutanlardan biri Nora!

Birinci zaman atlaması oluyor ve Ellie, Abby'i aramaya yola koyuluyor. Nora'yı buluyor; "Remember me?"

Kaçırıyor, Abby'nin yerini öğreniyor ve muhtemelen Nora'yı da öldürüyor.

Abby'den dayak yiyorlar.

İkinci zaman atlaması oluyor;

Ellie: Bu işi bitirmek zorundayım
    Dina: Tommy'e hiçbir şey borçlu değilsin
    Ellie: Ben senin gibi değilim
    Dina: Bu kimse için kolay olmayacak
    Ellie: Seni seviyorum
    Dina: Kanıtla o halde, kal
    Ellie: Yapamam
    Dina: Yani burada öylece oturup seni beklemem mi gerekecek, kim bilir ne kadar sürecek üstelik öldün mü kaldın mı bilmeden
    Ellie: Ölmeyi planlamıyorum
    Dina: Evet, Jesse ve Joel de planlamıyordu
    Dina: Biz bir aileyiz, bundan daha önemli bir şey yok
    Dina: Bunu tekrar yapmak istemiyorum
    Ellie gider.

Abby ve Lev de tüm yaşananlardan sonra kendi hayatlarına bakıyorlar. Buradaki kritik ayrıntı, Dina ve Ellie'nin konuşması esnasında giren müzik hiç kesilmeden Abby ve Lev'in sahnesinde de devam ediyor. Bu iki sahne art arda geliyor oyunda, yani aynı zaman dilimindeler.

Buradan sonrası da eğer üçüncü oyuna saklamayı tercih etmedilerse, Ellie'nin Abby'yi öldürmesi üzerine olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 29 Mayıs 2020; 17:20:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Sızıntıya tekrar bakıyordum da, oyunda bence iki farklı zaman atlaması var. Joel'in ölümüne kadar ki kısım Seraphites ya da Scars diye tabir edilen grubun Jackson'a saldırması ve Ellie'nin Seattle'a gidip o gruptan intikam almasını anlatıyor

Joel'in ölüm anında Ellie'yi tutanlardan biri Nora!

Birinci zaman atlaması oluyor ve Ellie, Abby'i aramaya yola koyuluyor. Nora'yı buluyor; "Remember me?"

Kaçırıyor, Abby'nin yerini öğreniyor ve muhtemelen Nora'yı da öldürüyor.

Abby'den dayak yiyorlar.

İkinci zaman atlaması oluyor;

Ellie: Bu işi bitirmek zorundayım
    Dina: Tommy'e hiçbir şey borçlu değilsin
    Ellie: Ben senin gibi değilim
    Dina: Bu kimse için kolay olmayacak
    Ellie: Seni seviyorum
    Dina: Kanıtla o halde, kal
    Ellie: Yapamam
    Dina: Yani burada öylece oturup seni beklemem mi gerekecek, kim bilir ne kadar sürecek üstelik öldün mü kaldın mı bilmeden
    Ellie: Ölmeyi planlamıyorum
    Dina: Evet, Jesse ve Joel de planlamıyordu
    Dina: Biz bir aileyiz, bundan daha önemli bir şey yok
    Dina: Bunu tekrar yapmak istemiyorum
    Ellie gider.

Abby ve Lev de tüm yaşananlardan sonra kendi hayatlarına bakıyorlar. Buradaki kritik ayrıntı, Dina ve Ellie'nin konuşması esnasında giren müzik hiç kesilmeden Abby ve Lev'in sahnesinde de devam ediyor. Bu iki sahne art arda geliyor oyunda, yani aynı zaman dilimindeler.

Buradan sonrası da eğer üçüncü oyuna saklamayı tercih etmedilerse, Ellie'nin Abby'yi öldürmesi üzerine olacak.
    bence de bu

• Yayınlanan resmi trailer,gameplaylerde kasıtlı olarak karakterleri daha yaşlı halleriyle değiştirip kimisini daha genç haliyle değiştirmişler. Mesela Joel' u resmi trailerlarda daha yaşlı görüyoruz ve Ellie yi daha genç ve seattle da giyeceği kıyafetleri henüz seattle da değilken giydiğini görüyoruz. Ama sızıntılarda bu durum tamamen farklı, muhtemelen Joel'ın öldüğünü çaktırmamak için bu tarz bir trick uyguluyorlar. Oyun çıktığında muhtemelen ara sahneler sızıntılardaki gibi olacak.

Mesela bir video kesitince ellie tek başına at sürüyor, sızıntıda ise orada aynı sahnede at üzerinde Dina da var. Şu sızıntılar olmasa Naughty Dog gerçekten yaptığı tricklerle bize Dina nın öldüğünü inandırıp Joel' u öldürerek ters köşe yapacaktı, ama malum her şey ortada artık.
  • Nathan - Drake kullanıcısına yanıt
    Çıksın artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretor23 -- 30 Mayıs 2020; 19:55:17 >
  • emretor23 kullanıcısına yanıt
    Bildirimde görünce yanlış yere mi yazdım lan? dedim de sonradan editlemişsin dostum Valla çıksın artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nathan - Drake -- 30 Mayıs 2020; 20:0:45 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.