< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
The Last of Us Part I {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2023} (82. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
bu oyun sayesinde 3060 12 GB kartıma 8 GB 3070 ile takas teklifleri geldi. Varol last of us ama takas yok pazarlık yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
PS kanadında oynamayı çok istediğim bir oyundu. Oyunu deneyimleyebildiğim için mutluyum. Rezil bir optimizasyon olsa da bitirebildim. Atmosfer, hikaye, karakterler gerçekten şahane. Ancak hala sinirim bozuluyor şu optimizasyon muhabbetine. En değerli markalarından birinin bu denli sorunlu çıkmasına göz yumamazsın arkadaş. Diğer PS oyunlarını PC de çok akıcı bir şekilde oynayabilmiştim. Bunu da çok rahat oynarım diye düşünüyordum. Oyundan aldığım zevki çok sağlam baltaladı bu sorunlar. Böylesine değerli bir oyunu böyle sorunlu bir şekilde deneyimlediğim için içim buruk resmen. Bir yandan böyle bir oyunu deneyimleyebildiğim, o karakterleri tanıdığım ve atmosferin içinde bulunduğum için mutluyum bir yandan da çok sinirliyim. Umarım 2.oyunu nixxes port eder pc'ye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venom59 -- 17 Nisan 2023; 12:12:32 >
Doğrudur, tek bir oyunun vram kullanım probleminden dolayı insanlar %25 gpu performans farkını görmezden gelip takas teklifi yaptılar. Ayrıca tlou da 3070 yine daha performanslı 3060 tan, tek farkı biri ultra ayarlarda vram sorunu yaşatmıyor ama high ayarlarda 3070 yine tokatlıyor %20-25. Dikkat edin de koltuk altınıza mining yapılmış 3070 i vermesinler. Saçmalamayı kesin komik duruyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 17 Nisan 2023; 12:18:34 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet hocam başlangıçta cam gibiydi şu anda sanki ps3 versiyonunun remastered sürümünü oynuyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla yeri değil ama bu oyun da sağolsun PC’ye yatırım yapmanın ne kadar gereksiz olduğunu bir kez daha hatırlattı.
Dead Space çıkar sorunlu, Hogwast çıkar sorunlu, bu çıkar sorunlu…
En son çıkardıkları patch ile dlss de içene göçmüş.
Toplamda 10 saatte biten oyun için sürekli driver çıktı ve her driver için 1 saat shader bekledik.
4080 alan 4090 alan mutlu tabii.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
native çözünürlükte durum nasıl ?
-
Ben zaten native de oynuyorum hocam hep dlss kapalı durum aynı...texture kalitesi yerlerde önceki sürüme göre... sanki ps3 versiyonu oynuyorsun bazı yerler öyle gözüküyor...tabi oyunun her noktası oldgen değil ama grafik kalitesi en az 2 kademe düşmüş önceki sürüme göre diyebilirim. Bir sonraki güncellemeye kadar oynamayacağım.
fantezilerine saygı duyuyorum
-
12gb aynı seviyede kart dururken nvidia olsun diye 8gb alınmayacaktı.
İlk 4 çekirdek işlemci 17 yıl önce çıkmışken oyun sistemi kurup 6 çekirdekli işlemci koyulmayacaktı.
-
Ziyaa, geçen bir gün yine amerikadayim 😂
Arkadaşlar herkeste işe yarar mı bilmem ama steam'den oyun dosyalarını tekrar doğruladım oyuna girdiğimde tekrardan gölgelendiricileri oluşturdu ve görüntü kalitesi hemen hemen eski haline döndü diyebilirim Bence bir deneyin...
Son güncellemede oynarken oyundan atmıştı, doğrulanmış dosya var dedi, yapınca hem lütfen bekleyiniz yazısı çıkmaz oldu hem de daha hızlı açılır oldu oyun. Görsel olarak ilk yüklediğime göre iyi mi kötü mü bilemiyorum ama en üst ayarlarda açtım oynuyorum.
Bende doğrulama sonrası bariz farketti zaten bazı yabancı forumlarda da bu tavsiye ediliyor belli sorunlar yaşayanlar bi deneyebilir.
Bnde 70 fps 100 oldu ama grafikler bi garip
3070 Tİ ile DLSS ' yi kalite olarak açınca oyun yağ gibi aktı gitti. Bende oyunun akıcılığında sorun yok idi fakat görüntü kalitesi istediğim gibi değildi. Hele o saç ve sakallar rezillik.
DLLS ile çözünürlüğü 1080P den daha aşağı düşüp görüntüyü 2K ya setlemek çok işe yaradı. Bir de 90 fps sıınırı koydum. Fazla zorlanmasın pc. Seyir keyfi yapıp bitirdim oyunu.
-
Kış bölümüne geçtim. Gölgelendirici yükleme olayı daha yeni bitti. Şimdide 5 dakikada 4 defa lütfen bekleyiniz yuvarlağı çıkıyor. Ne malca bir optimizasyon. 2 adım atıyorum lütfen bekleyiniz 2 düşman öldürüyorum lütfen bekleyiniz geyik vuruyorum lütfen bekleyiniz. 10 saatte gölgelendiriciyi zor bitirdi şimdide her 30 adımda bir lütfen bekleyiniz çıkıyor.
Büyük oyunlar insanlar oynasın diye değil donanım firmaları para kazansınlar diye yapılıyor artık. Şu grafiklerle şu oyun istense daha düşük sistemlerde çok rahat çalışacak şekilde çıkarılabilir miydi evet çıkarılabilirdi. Ama işlerine gelmedi çünkü ekran kartı sattıramazlardı.
Yıllardır diyorum bazı oyunların optimizasyonu sırf ekran kartı sattırmak için kasıtlı kötü yapılıyor. Bu da o oyunlardan biri oldu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X