Şimdi Ara

The Legend of Zelda: Breath of the Wild Türkce Yama ( istek ) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
15
Favori
24.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunu emü ile çok akıcı şekilde oynayabiliyorum. 60 fps sabit. Sistemim i5 4590 16gb ddr3 gtx 1070 ve ssd Windows 10 üzerinde. Türkçe yama yapılsa muhteşem olur oyunu anlatmaya gerek bile yok zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ISKA

Bu mesaj silindi.
    Şöyle bir editör var fakat tekrar paketlemeyi başaramadım.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild Türkce Yama ( istek )
  • Bir yolu bulunursa gönüllü çeviririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    emeğine sağlık kardeşim
    tebrik ederim.
    BU arada büyük ve disiplinli çalışan bir ekip kurulursa proje de yer almak isterim.
  • siz bu oyunu cevirin söz veriyorum 30 ila 50 tl arası ceviriyi satın alıcam. Ama dedigin gibi milyon tane cumle var cevrilmesi mumkun mu kı =)
  • up
    gerekli tüm araçlar hazır arkadaşlar pcdede gayet stabil çalşıyor
    Jeremy Kingyoutube
    Breath of the Wild Modding - Edit Text (Item Descriptions and Titles)
    https://www.youtube.com/watch?v=w_g-IrxZQPE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 27 Ocak 2019; 5:53:40 >

• Çok iyi haber. Şimdiden yapacaklara kolay gelsin. Oyunun suyunu çıkarana kadar oynadım, ama Türkçe olarak gelirse tekrardan başlarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Aradan baya zaman geçmiş ama şuanda oyunu CEMU ile stabil olarak oynamak mümkün.
    GTX970 vs i5-6600k ile 1080p 60fps de oynayabiliyorum.

Çeviriye yardımcı olmak isterim. Textlerin 1-5 denilen kısmını indirdim 3000 satır var ve 3000 satır sorun değil ama acaba oyunun kalan kısmı kaç satır?
    Soruyorum çünkü bitmeyecek bir projeye vakit ayırmak istemem açıkçası.

Edit: 100.000 satır civarı text olduğu söylenmiş şimdi gördüm. Eğer böyleyse tek başına olacak iş değil ve çok vaktide olan bir insan değilim ama bir topluluk oluşturabilirsek belki mümkün olabilir. Acaba sağda solda konudan bahsedip discord vb gibi bir platform üzerinden bir ekip kurmaya mı çalışsak. Buradan yardımcı olacaklar çıkar mı?
    Çünkü mesela düşünelim 100.000 satır olsa ve biz 20 kişi olsak kişi başına 5.000 satır düşer ve aslında bu oldukça az ve proje oldukça hızlı bir şekilde bitebilir ve birde incelediğim kadari ile kendini tekrar eden yazıları oldukça fazla yani aslında iş yükü çok daha az.

Bunun dışında eğer gerekli olursa bir web developer olarak proje için bir websiteside oluşturabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yns52 -- 23 Mart 2019; 0:29:15 >

• TR forumlarında konu bile bulacağımı zannetmezken, çeviri yapılma ihtimalini görmem beni aşırı sevindirdi. Umarım çeviri yapılır:)
  • Türkçe Çeviri ile oynanması gereken oyun, Umarım çeviren arkadaşlar Çıkar
  • Herhangi bir gelişme var mı? Merakla bekliyoruz.
  • tek fark bende ryzen 5 2600 var. 45 fps ile can sıkıcı takılmalar ile oynuyorum. Ayarların hepsi full.

• quote:

Orijinalden alıntı: QLBatiatus

tek fark bende ryzen 5 2600 var. 45 fps ile can sıkıcı takılmalar ile oynuyorum. Ayarların hepsi full.
    Mimari yeni olduğu için Emu çekirdeği yeterli desteği sunamıyor olabilir. Şuandaki son sürüm Cemu ile oynayabilirsin çok rahat bence.
  • Son durum nedir?
  • Kendomen kullanıcısına yanıt
    Arka planda çevrilmiyorsa (ki çok düşük ihtimal yüzde 1 de sen) çeviride yok gelişmede yok. Dolayısıyla boşa bekleme. Yapılırsa şansımıza artık.
  • quote:

tek fark bende ryzen 5 2600 var. 45 fps ile can sıkıcı takılmalar ile oynuyorum. Ayarların hepsi full.
    Şöyle bir şey vardı yeni emulatör de, oyunda ilk kez karşılaştığın bir şey olduğunda bir sefer takılıyordu mesela ilk kılıç sallamada takılır, ilk atlamada takılır ilk ateşte vs takılıyordu fakat tekrar aynısını yaptığında takılmıyordu. Google da Cemu shader cache diye aratırsan Complete Shader Cache Collection isimli bir reddit konusu çıkıyor. Oradan gerekli dosyayı indirip Emulatörün kurulu olduğu klasörün içindeki .../shadercache/transferable klasörüne atacaksın. Orada zatan dcac9927.bin gibi bir ismi olan dosya vardır indirdigin dosyanın adını aynı yapıp at içine. Oyuna ilk girişte çok bekletecek yükleme için sonra hızlanıyor ama oyun içinde herhangi bir problem olmuyor. Bende emulatörü ilk kurduğum zaman çok uğraştım bununla. Emulatör ayarları da youtube da "BSoD Gaming" kanalında çok güzel gösterilmiş bu ikisinden sonra bir kere bile takılmadı bende oyun. Cemuhookda kurmustum sanırım.

• karma999 kullanıcısına yanıt
    Ben bilgisayardan öyle çok iyi anlamıyorum. O yüzden yapamadım. Bsod Gaming kanalını gördüm ama o noktada da İngilizce sorununa çarptım. Örneğin şimdi de motion controls sıkıntısı yaşıyorum. Halledeceğim ama. Zaman bulup bilgisayar başına oturabilirsem halladecem ama hayat insana zaman tanımıyor ki...

• quote:

Ben bilgisayardan öyle çok iyi anlamıyorum. O yüzden yapamadım. Bsod Gaming kanalını gördüm ama o noktada da İngilizce sorununa çarptım. Örneğin şimdi de motion controls sıkıntısı yaşıyorum. Halledeceğim ama. Zaman bulup bilgisayar başına oturabilirsem halladecem ama hayat insana zaman tanımıyor ki...
    Buraya yazayım o zaman bir sıkıntı yaşarsanız bakarsınız veya yapamayan arkadaşlar varsa yardımcı olur.

1- Önce Google'a "Cemu Emulator" yazarak çıkan ilk siteden Cemu 1.15.10 (2019-07-05) sürümünü indirip kuruyoruz.

2- Yine Google'dan "The Legend of Zelda: Breath of the Wild (v1.5.0 & DLC)" yazip bilinen bir oyun sitesinden oyunu indiriyoruz, ben igg'yi tercih ettim. Bunun içinde emulatör de mevcut fakat eski sürüm olduğu için kullanmıyoruz.

3- İndirdiğimiz oyunu rar'dan çıkartıyoruz. Çıkan dosyada ZBOTW içinde bize sadece Game Files Klasörü lazım. Onuda rar'dan çıkartıyoruz ve onun içindeki 3 dosyayı da teker teker çıkartıyoruz. (Biri oyun, biri DLC, diğeri güncelleme)

4- Cemu emulatörünü açıp Settings>General Settings'e giriyoruz orada Language içinde Türkçe de mevcut. MLC patch yazan yere emulatörü kurduğumuz yerdeki mlc01 klasörünü gösteriyoruz. Mesela bende "C:\Games\cemu_1.15.10\mlc01" şeklinde. Yine hemen onun altında Add yazan yere tıklayıp o çıkarttığımız dosyalardan ibir olan 1. Botw USA Base Game (9400) seçiyoruz. Çıktığımızda oyun emulatörde görünecektir. Bende "C:\Games\Game Files\Zelda BOTW Files\1. Botw USA Base Game (9400)" şeklinde.

5- Şimdi güncelleme ve DLC kuracağız Emulatörde sol üstte File'ye tıklıyoruz ve Install Game update or DLC' seçiyoruz. rar'dan çıkarttığımız dosyalardan 2.si olan 2. The Legend of Zelda BotW Update 1 5 0 v208 USA>meta>meta'yı seçiyoruz. Yükledikten sonra aynı sekilde 3. sırada olan 3. BOTW DLC v80 (3 0) USA 9400 unpacked içindeki meta'yı kuruyoruz.

6- Şimdi sırada Cemuhook indirmek var nedense ben bunun sitesine vpn'siz ulaşamadım Google'da aratınca sshnuke yazan site emulatör sürümünüze göre indirirsiniz. rar'dan çıkartıp, çıkanları emulatörün klasörüne atıyoruz.

7- Yine Google'a Complete Shader Cache Collection yazıyoruz çıkan reddit sayfasından The Legend of Zelda Breath of the Wild +DLC dosyasını indiriyoruz. İçinden çıkan fb7911ad.bin adlı dosyayı emulatördeki shaderCache\transferable içindeki dosya ile degistiriyoruz tabi degistirmek için indirdigimiz dosyanın yani fb7911ad.bin adını bizdeki ile aynı yapıyoruz. Eger sizde shaderCache\transferable içinde bin uzantılı dosya yoksa oyuna girip save alıp tekrar deneyin.

8-NVIDIA ekran kartı kullanıyorsanız NVIDIA denetim masasını açıp 3D ayarlarının yönetilmesine girip Program ayarlarından Cemu'yu seçin. Ayarlardan;
    Bağlantı optimizasyon Açık,
    Doku süzme - Eşyönsüz örnek optimizasyonu Kapalı,
    Doku süzme - Triiner optimizasyon İzin ver,
    Güç yönetimi Maksimum performansı tercih et,
    OpenGl ile görüntü oluşturma GPU'su ekran kartınızı seçin,
    Önceden oluşturulmuş sana gerçeklik kareleri 1, Üçlü ara bellekleme Açık.

9- Oyun kumandası ayarlama, Options>Input Settings de benimki gibi kıytırık joystick kullanıyorsanız Emulate Controller'da Wii U Gamepad seçip altında da USB Joystick seçerek ayarlanıyor.

10- Emulatör Ayarları, Options>Graphic Packs'i açıyoruz. Sağ altta Download lastest community graphic pack yazıyor ona basıp indiriyoruz. İnenler arasında aşağıda The Legend of Zelda: Breath of the Wild yazıyor ona açıyoruz ve altında;

Enhancements > No Depth of Field tıklanacak,

Graphics > Resolution tıklanacak, (Ben 1920x1080 kullanıyorum fakat duruma göre 1280x720 kullanılabilir. )
    > Shadow Resolution tıklanacak seçenek mediumda.

Mods > FPS++ > Dynamic Gamespeed 32 Frames Averaged seçili
    > Fence Method Performance Fence seçili
    > Npc Stutter Fix
    > Set FPS limit 60 FPS seçili

Workarounds > üsteki kutularda ben intel sistem kullandığım için ıntelle alakalı olanları seçtim. Clouds ve Kakariko Torch Shadows seçili.

Bu yukarıda anlattığım Graphic Packs ayarlarını kurcalayabilirsiniz 60 fps limiti 30a veya onun üzerinde ki 32 frames'i 4'e çekebilirsiniz ben eski versiyonda 4 yada 16da oynamıştım sanırım bir süre. Aynı şekilde kasmasın diye Weather'deki Clean Weather'i seçebilirsiniz hava hep açık olur ve yağmur yağmaz.

11- Emulatörü açtığımızda gelen oyun resmine sağ tıklayıp General sekmesinde Load shared libraries isaretli ve CPU altındaki Mode kullandığınız işlemci çekirdek sayısına bağlı olarak 2 çekirdek ise single, 4 çekirdek ise double, 6 ve üstü ise triple seçilir ve thread quantum 100000 olarak ayarlanır. Bu ayarı henüz denemedim, ben eski sürümde oynamıstım oyunu ve bu ayar yoktu.

Son olarak Options>General Settings içinde Graphic sekmesinde Full sync at Gx2dra işaretsiz, Upscale filter ve downscale filter bilinear olacak ve Debug sekmesindeki Custom Timer > QPC > 1x speed - MM Timer Accuary 1ms olacak.

Yapamayan veya bir sorunla karşılasan olursa sorabilir, elimden geldiğince yardımcı olurum. Bu arada emulatörün bu yeni sürümünü 10-15 dakika denedim ben en son bu oyunu 2-3 ay önce oynamıştım. Çok fark olacağını sanmıyorum ama.

Bayağı ilgilenmişsiniz Teşekkür ederim. Eve geçince mutlaka denerim. Sonucu size de yazarım.

İlk başta saydığın maddeleri yapamadım ileride de yapamam ben bilgisayardan o kadar iyi anlamıyorum. Ancak grafik ayarlarını senin dediğin gibi yaptım her zaman ki gibi diyebilirim açıkçası. İlk kez yüklenmeler can sıkıyor ama oyun gittikçe daha da stabil hale geliyor. İdare edeceğim artık. Zaten yoğunluktan eve giremediğim için oyunu oynamaya zaman da bulamadığımdan pek bir kayıp yaşamıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.