Şimdi Ara

The Long Dark (2017) [ANA KONU] #Türkçe (57. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.595
Cevap
34
Favori
123.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vay arkadaş ya. Oyunu bugün satın aldım. Netten videolarını izliyordum uzun zamandır. Yeni bir oyun açtım baktım gündüz olmuyor. Kalan saatte yazmıyor. Dosyaları dogruladım, saveleri sildim, yeni oyun açtım yok. Kafayı yicektim en son buraya yazmaya geldim sizin yorumunuzu gördüm neyseki :)
  • https://www.youtube.com/watch?v=VFVkqfJT1ao adam 603 gün oyunda yaşamış sonu kötü bitti :( ben 20 küsürüncü gündeyim. sevimli vadiden gizemli göl e geldim kamp ofisindeyim şu an bulabilirsem tam karşı yolda sığınak var içinde 10 tane tüfek mermisi var. 1 tane sığınak buldum içinde fazla birşey yoktu ama diğerlerine youtube dan baktım bir sürü su yiyecek var. bu oyunda sığınakları bulursan kardasın. bir kaç gün bile orada kalınır.
  • Tam olarak çıkış yapmamış, erken erişim cehenneminde bulunan bir oyuna şu tarz güncelleme gelmesini son derece saçma buluyorum ben. Oyunun eksikleri, düzeltme bekleyen kısımları ve ana içeriği beklerken 4 günlük gereksiz bir içerik benim gözümde.
    Yıl başında da coşarlar gereksiz yere, geyiklerin burunlarını falan kırmızı yaparlar...
  • aldım ama hiç bişey anlamadım oyundan amaç hayatta kalmak iyi hoş diğer oyunlardan farklı ne sunuyor ki bu oyun dayz gibi detaylı değil rust gibi craft sistemi yok grakfikleri güzel bence ama fps düşüyor hikayesi olucak diyolar belki o farklı bir hava katar ama şu haliyle çokta uzun ömürlü olabilecek ve indirimde dahi olsa parasının hakkını verecek bi oyun gibi değil oyunda yaptığım tek şey yürümek yürümek ve yürümek oldu güzel yürüyüş yapılıyo ortam hoş :D da sonra bear grylls mi olacaz enteresan bi oyun 2 saat doldurmadan çıktım bakalım iade ederim sanırım bu hafta dursun da.Yada hayrına biri oyunun neden bu kadar sevildiğini anlatarak beni aydınlatsın.
  • guneyayhan G kullanıcısına yanıt
    Hocam elbette zevk meselesi. Beni en çok oyundaki yalnızlık hissi cezbetmişti .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bu ayı challengesinin 3.cü bölümü ve fırtına yaklaşıyor challengesinin 2.ci bölümü ne zaman çıkacakmış bilgi var mı?
  • guneyayhan G kullanıcısına yanıt
    Zombi vb. Yaratıkların olmaması, atmosfer, hayatta kalmaya odaklı, tek oyunculu olması başlıca benim için güzellikleri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun zamandır gözüme kestirdiğim oyundu. meğer hep aradığım oyunmuş.
  • The Long Dark (2017) [ANA KONU] #Türkçe

17 gündür hayattayım. sanırım en basit modda oynuyorum. kurtlar beni görünce kaçıyorlar çünkü. ayıya da hiç rastlamadım. google'da aradağımda meğer profesyonel hazırlanmış haritalar varmış. bende gezdiğim her yeri haritalaştırıyordum.

bana göre şimdilik oyundaki eksiklikler:

- zıplama, tırmanma yok. gerçekten çok ilginç. böyle bir oyunda ağaca tırmanmak, tepelere tırmanmak olmalıydı mutlaka.
    - bizim elemanın boyu. sanıyorum hobbit köyünde kalıyoruz. cesetler de bizim boyumuz da çok ufak tefek. önümüzü görmek çok zorlaşıyor bu durumda, ayrıca çabucak yönümüzü kaybediyoruz bu yüzden.
    - iç mekanda ateş yakılamaması.
    - ben çok fazla izimi kaybediyorum, mesela yürürken hansel gretel hesabı yere bir şeyler dökebilsek çok iyi olur.

• Kendi çizdiğin haritalar yardımı ile oynasan çok daha fazla zevk alırsın.

Yere dökülen şey kar veya fırtına ile kapanabilir başka bir yol gerek.Ayrıca kaybolmuşluk hissi daha bir tad veriyor bence.
  • arkadaşlar size bir kaç video paylaşacağım story mod ile ilgili hinterland ın sayfasından aldım
    https://www.youtube.com/watch?v=XzxD7VFVrCw
    https://www.youtube.com/watch?v=RM0rpLoqzgA
    https://www.youtube.com/watch?v=diRPolJzmjc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicemoguz -- 4 Kasım 2016; 10:30:21 >

• Geceleri sadece barakalarda mı uyuyabiliyoruz? Dışarıda yanıma ateş yakıp uyumayı denedim, karanlığın içinde kaybolun gittin diyerekten öldürdü beni Barakalardan uzaktayken geceyi nasıl geçirebiliriz?
  • Tulum koyabildiğin her yerde uyuyabilirsin,tabi ateşi uyuyacağın saat kadar ayarlamak ve aç ve susuzluğu kontrol etmek gerekiyor.
  • en zorun bi altında 62 gün hayata kaldım gizemli gölden hiç çıkmadım nerdeyse...yay ve oklarım tükendiği için highway e geçerken trenlerin uçurumdan düştüğü biryer var dağ geçidi galiba baktım orda bi boşluk var kesin burda silah falan bulurum derken girdim çıkamadım.normalde rahatça çıkabileceğim bi yerde kaldım.Daha önce bu buglara rastlamıştım ancak bunu atlatamadım.Tecrübeli oyuncular belki bilir bu tuzak bana pek bug gibi gelmedi.Tuzak diyorum çünki yapımcının bi olayıda olabilir..İstemeye istemeye eski saveden tam açayım dedim debelenirken bacak burkuldu save yaptı.Ebediyen kaldım orda.Birsüre küsmüş durumdayım ilerde bir maceraya daha çıkacam Hayırlısı bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: guneyayhan

aldım ama hiç bişey anlamadım oyundan amaç hayatta kalmak iyi hoş diğer oyunlardan farklı ne sunuyor ki bu oyun dayz gibi detaylı değil rust gibi craft sistemi yok grakfikleri güzel bence ama fps düşüyor hikayesi olucak diyolar belki o farklı bir hava katar ama şu haliyle çokta uzun ömürlü olabilecek ve indirimde dahi olsa parasının hakkını verecek bi oyun gibi değil oyunda yaptığım tek şey yürümek yürümek ve yürümek oldu güzel yürüyüş yapılıyo ortam hoş :D da sonra bear grylls mi olacaz enteresan bi oyun 2 saat doldurmadan çıktım bakalım iade ederim sanırım bu hafta dursun da.Yada hayrına biri oyunun neden bu kadar sevildiğini anlatarak beni aydınlatsın.

hocam oyunu az oynamışsın..Biraz daha vakit geçir olayını kavra. Dayz vs başka bu oyun başka.Sana yaşatacakları hissettireceklerini başka oyunlarda pek bulamazsın.Kimse demiyor zaten bu oyun çağa damgasını vuracak falan filan.Kendi çapında sağlam oyun,potansiyelivar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Eyvallah

The Long Dark (2017) [ANA KONU] #Türkçe

17 gündür hayattayım. sanırım en basit modda oynuyorum. kurtlar beni görünce kaçıyorlar çünkü. ayıya da hiç rastlamadım. google'da aradağımda meğer profesyonel hazırlanmış haritalar varmış. bende gezdiğim her yeri haritalaştırıyordum.

bana göre şimdilik oyundaki eksiklikler:

- zıplama, tırmanma yok. gerçekten çok ilginç. böyle bir oyunda ağaca tırmanmak, tepelere tırmanmak olmalıydı mutlaka.
    - bizim elemanın boyu. sanıyorum hobbit köyünde kalıyoruz. cesetler de bizim boyumuz da çok ufak tefek. önümüzü görmek çok zorlaşıyor bu durumda, ayrıca çabucak yönümüzü kaybediyoruz bu yüzden.
    - iç mekanda ateş yakılamaması.
    - ben çok fazla izimi kaybediyorum, mesela yürürken hansel gretel hesabı yere bir şeyler dökebilsek çok iyi olur.

En kolayda oynama ileride sıkıntı çekersin :)
    Ben profesyonel haritaları indirdim çözdüm de onları ama kendi elimle deftere çizdiğim zevki vermiyorlar. Elime kağıt kalemi alıp gezdiğim yerleri haritaladırarak oynamak çok daha eğlenceli ve akılda kalıcı oluyor.
    Oyunda tırmanma var. Dağcı halatı ile bunu halledebiliyorsun. Ama o zıplamanın olmaması çok büyük eksiklik harbiden. Yakın zamanda eklerler diye düşünüyorum.
    Oyunu biraz çözdükten sonra görevleri yapmaya geçersen çok daha fazla eğlenirsin. Göçebe hariç diğerlerini bitirdim, oyunda bir amacın olması daha da eğlenceli hale getiriyor. Dericilik işi var mesela acayip süper bir şey. 15 oyun gününde Ceket, Pantolon, Eldiven, Bot craftladım. En çetin Kanada soğuğunda +2 +1 derecede geziyordum
    İç mekanda ateş yakılamaması aslında mantıklı. Ateş yakma mevzusunda sıkıntı yok. Evler hep ağaçtan olduğu için ateş yakınca ev yanar mantığı var sanırım. Zaten hidroeletrik santral, ahır tarzı yerlerde varil var. Varilde ateş yakıyorsun.
    Yönünü kaybediyorsan benim taktiği uygula. Fazladan fazladan bez taşı yanında. Bezleri yere atarak iz bırakabilirsin. Ya da en rahat iz bırakacağın şey dal parçası olacaktır. Dal parçalarını belli bir şekilde bırakarak da halledebilirsin. Ben uzun bir süre dal ve bez ile bu sorunu hallettim.

• cagatay0 kullanıcısına yanıt
    sağ ol ama bana hitap etmedi bende iade ettim :)
  • arkadaşlar oyunda crosshair gözükmüyor yani demek istediğim beyaz nokta işareti var ya o işte gözükmüyor bunu nasıl düzeltebilirim ?
  • Gosterge ayarlarından açıp kapanıyor diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.