Şimdi Ara

The Long Dark (2017) [ANA KONU] #Türkçe (60. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.593
Cevap
34
Favori
122.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rahat 2 ay götürecek kadar malzeme, yemek, silah stoğum varken ölmek kadar koyan başka bir şey yok :( Reisi mantarı toplamak için ormanın derinliklerine indim. Ufak bir tepe vardı, o tepeyi aşmak için buz gibi Kanada soğuğunda ilerlerken birden fırtına çıktı, göz gözü görmüyor. Şu tepeye çıkayım da kar sığınağı yapayım dedim. Tam çıktım tepeye karşımda ayı belirdi. Parça parça etti beni. Kondisyon düşmüş %10 a, hemen yaraları dezenfekte ettim ama fırtına yüzünden ateş yakamadım. Kar sığınağını da yapana kadar tatlı bir uykuya daldım. Lanet olsun çok acımasız bir oyun :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tastarakay

Rahat 2 ay götürecek kadar malzeme, yemek, silah stoğum varken ölmek kadar koyan başka bir şey yok :( Reisi mantarı toplamak için ormanın derinliklerine indim. Ufak bir tepe vardı, o tepeyi aşmak için buz gibi Kanada soğuğunda ilerlerken birden fırtına çıktı, göz gözü görmüyor. Şu tepeye çıkayım da kar sığınağı yapayım dedim. Tam çıktım tepeye karşımda ayı belirdi. Parça parça etti beni. Kondisyon düşmüş %10 a, hemen yaraları dezenfekte ettim ama fırtına yüzünden ateş yakamadım. Kar sığınağını da yapana kadar tatlı bir uykuya daldım. Lanet olsun çok acımasız bir oyun :(

hocam öldükten sonra tekrar en başa mı gönderiyor oyun ? yani son kaydetme noktasından devam ettirmiyor mu.
  • Bu oyuna multi gelecek mi ona göre bu indirim döneminde alacağım.
  • Arkadaşlar oyunu nasıl kaydedebilirim ?
  • Muhtemelen eklenmez zaten oyunda yalnızlık ve umutsuzluk havası hakim çoklu oyuncuyla iş pvpye
    döner. Bu büyü bozulur. Bence

@Maggese uyu,zaman geçir veya bir mekâna gir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesil_1 -- 25 Aralık 2016; 5:58:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -54c hıssettım tam 3 saat boyunca kar fırtınası cıktı gece yok artık ebesının nıkahı dedım.Havayı sıvı nıtrojenlemı soguttunuz arkadas

Bu oyunu mutecavızde(interloper) oynamak ıcın beynı yakmıs olmak lazım.Max 3 gun dayanabıldım.Hıcbır sey cıkmıyor ne yıyecek, ne ıcecek nede malzeme.Koskaca evde bır kıbrıt olmaz mı ya yok ıste.Dısarısı - bılmem kac derece dısarıda cıkamıyorsun oyun resmen sana geber dıyor.Kurtlar zaten cevrede dort donuyor flarede yok zaten pırlanta gıbı bulunmuyor.Kısacası bu zorlukta oynamayın benden tavsıye sıze.
  • sermerhat kullanıcısına yanıt
    Survıval oyunlarda bır kez oldun mu oyun bıtıyor.Zaten sana oyuna baslarken kac gun hayatta kalabılırsın dıyor.Yanı oyunu bıtırme gıbı bır durum yok.Challangelarda ıse bellı gorevlerın var onları yapmaya calısıyorsun kı onlarda baya zor.
  • 5 Gün hayatta kaldım Balık tutarken kondisyonum 20 ye kadar düştü ben durmadım hava kararırken evin yolunu bulmakta zorlandım ve kurt saldırdı.
  • balıkçı kulübesinde soba var az ilersindeki evlere gidin koltukları parçalayın sonra kulübeye geri dönüp sobayı yakın sıcak sıcak tutun balığınızı, her tutuşta sobaya tekrar tahta atın sönmesin.
  • Oyun artık basit gelmeye başladı bana. Mütecavız modda zaten hayatta kalmak imkansız ötesi. En fazla 5 gün hayatta kalabiliyorum bu modda. Tamamen şans faktörü üzerine kurulmuş zorlukta bir mod. İzci mod ise artık normal zorlukta gibi geliyor. Saçma sapan sebeplerden ötürü ölmez isem aylarca hayatta kalabilecek stok yapabiliyorum. Bu oyuna acil başka uğraşlar eklenmesi gerek. Bir süre sonra gerçekten sıkıyor. Balık tut, yakacak topla, su kaynak, ateş yak, bitki topla döngüsü sıkmaya başladı. Tüm craftlarda yapıldıktan sonra hep aynı döngü.

En acilinden bol bol challange eklenmesi gerek. Oyundan en zevk aldığım zamanlar challange oynadığım zamanlardı. Daha fazla bölgeye sahip bir göçebe mod olabilir. Fırtına yaklaşıyor için 2.ci, 3.bölümler olabilir. Ayı challangesinin 3,4 bölümleri vs.
    Story modu bekleyenlerden değil de, bol bol challange bekleyenlerdenim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: White Devil

balıkçı kulübesinde soba var az ilersindeki evlere gidin koltukları parçalayın sonra kulübeye geri dönüp sobayı yakın sıcak sıcak tutun balığınızı, her tutuşta sobaya tekrar tahta atın sönmesin.

Kanada bayraklı kulübenin oralardaydım, normalde bir tane yakaladım gitmedim. Durdukça hava karardı üşüdüm, kondisyonum düşüktü zaten kurt saldırmıştı fişek yakacaktım olmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi oyun sizde nasıl bir döngüye giriyor, haritayı nasıl keşfediyorsunuz çözemedim. Ben kaç gündür kanada bayraklı kulübenin olduğu bölgeden ayrılamıyorum gündüz bile -30 larda. Devamlı acıkıyorum, susuyorum yemek yetişmiyor adama. Silahla geyik avladım 8 parça et çıktı 1 günde 5 parçası bitti. Balık tutmaya gidiyorum sobasız tutmak ölüm. Sobaya odun bulmak ise ayrı bir ölüm. Gölün kenarında 3-4 ev var içlerindekileri parçaladım onlar bitince nasıl ateş yakacağım uzaklaşamıyorum alanımdan :(

Birde bu etlerin çürümemesi için yapmam gereken nedir? Hızlı çürüyorlar gibi geldi bana.

12 Saat gündüz varsa bu 12 saatin 8 saati -30lar da
  • .Meraxes. kullanıcısına yanıt
    kondisyon uyarısı gelene kadar yemek ve su ihtiyacını giderme hatta çok sıkışırsan %50'ye kadar yolu var, o bölgede takılı kalma yoksa kaynaklar bitip öleceksin, elbiselerini dik, yanına kar sığınağı yapacak kadar kumaş ve çalı al, 2 tane odun bul yola koyul, gece kapalı alan bulamazsan veya fırtınaya yakalanırsan kar sığınağı yapıp tam dibinde ateş yakarsın, sabah ayazından sonra hava genelde yumuşuyor lapa lapa kar yağıyorsa çık yumuşak havadır.

yolu keşfetmek istemiyorsan.

Kanada bayraklı evden yukarı doğru çık, tren yolunu biliyorsundur sağ tarafa doğru yolu takip et, devrilmiş vagonların orada kurt olabilir tepeden yan yan git, baraj var girme içeride kurt var karanlıkta sıkıntı, öldürürüm dersen gir içerisinde çok eşya var kilitli dolaplar için levye lazım.

İçeri girmezsen aynen tren yolundan devam.

edit: etleri yazmayı unuttum, çürümemesi için pişir öyle sakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8C79990A -- 27 Aralık 2016; 16:10:33 >

• Bayagidir aklimdaydi bugune nasip oldu.Tam aradigim oyun tiplerinden biri artik soguk kis gecelerinde sicak kahveyle birlikte Kanada beni bekler
  • .Meraxes. kullanıcısına yanıt
    Güncellemeden sonra sıcaklıkta düşüş var gibi geldi bana ve yeni başlayanlar için bu çok büyük zorluk.Öncelikle en kolayda başlayıp haritaları öğrenmek gerekli.Üzerimizde eksik kıyafet olduğu için çevre sığınaklardan kıyafetlerimizi tamamlayıp bıçak,balta,kibrit,silah ve ya olta gibi önemli eşyaları tedarik etmeliyiz.İstersen internetten videoları da izleyebilirsin ama kendin keşfedersen çok daha zevkli olur.
  • Arkadaşlar oyunda balık tutma sadece kulübelerdeki köşelerden mi oluyor ? örneğin bulunduğumuz yer balıkçı kulübelerine uzaksa balık avlayamıyoruz mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Meraxes.

Abi oyun sizde nasıl bir döngüye giriyor, haritayı nasıl keşfediyorsunuz çözemedim. Ben kaç gündür kanada bayraklı kulübenin olduğu bölgeden ayrılamıyorum gündüz bile -30 larda. Devamlı acıkıyorum, susuyorum yemek yetişmiyor adama. Silahla geyik avladım 8 parça et çıktı 1 günde 5 parçası bitti. Balık tutmaya gidiyorum sobasız tutmak ölüm. Sobaya odun bulmak ise ayrı bir ölüm. Gölün kenarında 3-4 ev var içlerindekileri parçaladım onlar bitince nasıl ateş yakacağım uzaklaşamıyorum alanımdan :(

Birde bu etlerin çürümemesi için yapmam gereken nedir? Hızlı çürüyorlar gibi geldi bana.

12 Saat gündüz varsa bu 12 saatin 8 saati -30lar da

Çizmek önemli. Yolunu bulmak istiyorsan eline bir kağıt kalem al ve hatırlayacağın düzeyde bir çizim yap. Kuş bakışı harita çıkararak oynarsan çok daha fazla zevk alırsın aynı zaman da ezberlemiş olursun bir süre sonra.

Tabii keşif yapabilmek için önce hayati dengeyi kurman gerek. Normal zorlukta oyun başlamanı öneririm, zira bu mod bile zordur aslında yeni başlayan için. İlk yapacağın iş elbise bulmak ve %50 nin altında olanları dikmek olsun. Yeni güncelleme ile birlikte üst üste elbise giyilebildiği için bir süre sonra üşüme derdi bitiyor.
    15-20 gün yetecek kadar malzeme/yemek stoğu yaptıktan sonra craft etme işlemine geçersin, o sonraki konular tabii ki.

Oyun başlarında acıkma ve susama için çözüm doğada. Reisi mantarlarını ve hasır otlarını topla. Göl, dere kenarlarında olan hasır otlarını bol bol topla. Tanesi 150 kalori veriyor. 50 adeti seni uzun süre idare eder. Hasır otu benim şahsen favorimdir. Hem yakacak hem de yiyecek olarak kullanılan oyundaki tek bitki.
    Her ateş yakışında min. 3-4 litre su kaynat.

Silah ya da bıçak- nacak bulduysan hayanlardan topladığın etleri bekletmeden direk pişir. Pişen etler daha uzun süre dayanıyor. Bir evde stok yapıyor isen bu pişen etleri metal çekmeceye ya da kutuya koyarsan uzun süre çürümez.

Balık tutma işlemini 2 saatlik bir soba yakarak yapman daha uygun. Soba yakamıyorsan balık tutmayı hava sıcaklığının 3-5 derece olduğu zamanlara bırak. Hava çok soğuksa hasır otu ya da alternatif yiyeceklere yönel.

Burası Kanada dostum o -30 u arayacağın zamanlar olacak :D -45- 50 leri var bunun.

Çok fazla tüyo vermek istemiyorum, oyundan alacağın zevki azaltır bunlar. Acı çeke çeke deneyimlemek gibisi yok.

Hele bir 40 saat civarı oyna o zaman alışırsın. Benim 120 saat küsur oldu hala mütacavız modda en fazla 3 gün hayatta kalabiliyorum.

• Oyundaki atmosfer GTA 5te bile yok bence Soğuğu iliklerinize kadar hissediyorsunuz.Oyunu adeta yaşıyorsunuz çaresizce ilerliyorsunuz
  • Oyun bayağı sardı , işten gelince açıp sızana kadar takılıyorum.

sormak istediğim şu: steam versiyonu alpha 388 kullanıyorum , oyunda söz edilen bunkerları bir türlü bulamadım,
    coastal highway den başladım mystery lake e yürüyüp konuşlandım. Mystery lake de söz edilen bunker yerlerini defalarca konrol ettim yok bunker munker...
    -benim versiyonda ortadan kaldırılmış olabilir mi?

-oyuna öyle alışmışım ki ,bakkaldan 2 tane çakmak satın aldım gözüm gibi bakıyorum...

sorun şu ki eşyaların dayanıklılığı kullandıkça azalıyor ,acilen balta yapmam lazım ancak mevcut haritada balta yapacak yer yok ,tüfeği bile ta otoyol haritasından aldım taşıdım ,salt eziyet...
    eğer uzun yürüyeşe çıkacaksam ,mesela haritalar arası , 1-2 gün öncesinde planlayıp hazırlanıyorum ,mesela yol üstündeki sığınaklara odun, yemek bırakıyorum...
    oyundaki en önemli silah ate ve ateş yakmak için araçlar bir süre sonra tükeniyor, kural koydum bu yüzden 3 günde 1 ateş yakıyorum ,paso balık tavşan stokladım ,toptan pişiriyorum ,o kadar çok bağırsak attım ki halı yapılırdı kesin...
    62 gündür hayattayım ve mevcut kaynaklarla en fazla 20 gün daha idare ederim...
    ateşi sürekli canlı tutabileceğim bir zımbırtı olsa haritada karı aramaya başlayacağım...
    yoksa ok var ,tüfek var ve misina da var ,ama et için kurtları uzaktan uzaktan takip ediyorum ,bir geyik öldürüp işini bitirince 1-2 kilo et bırakıyor ,ancak her halukarda ateşi yakmak için kibrit mibrit lazım...Mesela su şişesinden ateş yakan tipler var gerçek hayatta , bunda da olmalı, şişeyi büyüteç olarak kullanıyor...

• Oyunda yapmadık etmedık hıcbırsey bırakmadım.Sıze bır kac onerı sunacagım bunları bılmeyenler olabılır.

Stıcklerden tutusturucu elde edebılırsınız.
    Clothlardan sargı bezı elde edebılırsınız.
    Mavi koltukları nacak varsa elınızde cloth elde edebılırsınız.Aynı sekılde bazı evlerde perde var perdelerden ve havlulardanda cloth elde edılır.
    Tuvalettekı suyu ıcebılırsınız.
    Ac kalın ama suzuz kalmayın.Aclıga daha dayanıklı.Ben hep %0 aclık ıle gezıyorum anca uyucagım zaman uyku saatı kadar kalorı alıyorum.
    Çiğ balık,çiğ tavsan etı ve çiğ geyık etınızı mutlaka karın ustune bırakın kalıtesı dusmesın.Pısmıs sekıldede koyabılırsınız.
    Ayrıca sargı bezlerını agaclardan topladıgınız yesıl yosun ıle sararsanız enfeksıyonuda engellersınız.Kurt saldırıları ıcın cok onemlı.
    Burkulmalara sargı bezı kullanmayın yatın uyuyun gecer.
    Gıda zehırlenmesınde reıshı cayı ıcın antıbıyotık kullanmamaya calısın zaten zor bulunuyor.
    Bagırsak kurdu olusmaması ıcın kurt etı, ayı etı yemeyın mecbur kalmadıkca.
    Geyık yada tavsan etını ayıklarken mutlaka once etı 1kg 1kg seklınde alın.Sonra derıyı tek seferde alın.En son 2 bagırsagı alın.Hepsını aynı anda yaparsanız ve dıkkat etmezsenız soguktan donuverırsınız.
    Bol bol kapan yapın tavsan ıcın.Yanyana 5-6 tane koyun 100 gun kadar tavsan ıle beslendım.Hep kapan sayesınde.Oyundakı en kolay yıyecek edınme yontemı tavsan.Sonra balıktır.
    Uyumadan once mutlaka kalan kalorınıze bakın 0 ıse bırseyler yemeden uzun uykuya dalmayın sonra kalkamazsınız.Yemegı sadece uykudan once yıyın baska zaman yemek yemeyın.Eger az uyucaksınız ve elınızde sadece yuksek kalorılı 1kg geyık etı varsa pısırdıkten sonra yeme tusuna basın ve uyucagınız kadar kalorı aldıktan sonra esc ye basın.Bu sekılde etın bır kısmı bır dahakı uykuya kalır.
    Mutlaka yanınızda kar sıgınagı ıcın gereken malzeme bulunsun.Ayrıca kar sıgınagında ve arabada uyuyabılıyorsunuz.Kar sıgınagı yapacak cloth yoksa uzerınızde ve kond. %15 altına dustuyse uzerınızdekı esyaları yırtın.
    Geyıklerı mumkun oldugunca yay ıle vurun kursun harcamayın.Yada kurt varsa yakınlarda ona dogru kosmasını saglayın.O oldurur sızın yerınıze.Kurtu etı yemeden flare ıle korkutup kacırın.
    Mutlaka gızlı sıgınakları bulmaya calısın.Harıta basına sadece bır sıgınak oluyor onu bulabılırsenız ıcınde bırsuru malzeme oluyor.

Ben stalker zorlukta 467gun hayatta kaldım ve sılahı oyun boyunca sadece 4 kez atesledım 2 ayı vurdum.Hıc kurt vurmadım zaten kurt vurmaya gerek yok.Ayı postunu kurutup mont yapmak ıcın mecbur 2 ayı postu sart.Toplamda 42 mermım vardı.
    Ucagı bulduktan sonra gıttım ayıya yedırttım kendımı bılerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 3 Ocak 2017; 13:33:17 >

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.