Şimdi Ara

The Long Dark (2017) [ANA KONU] #Türkçe (63. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.593
Cevap
34
Favori
122.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba, öncelikle oyun için 5-10tllik bir mause alsanız iyi olur pad ile pek oynanmıyor, oyunda zorluk seçenekleri var orta seviye yeni başlayanlar için ideal bir kaç defa ölürsün sonra çözersin, kurtların saldırmadığı kaynakların bol olduğu en kolay zorluk derecesi var çok zorlanırsan onu seçersiniz.
  • Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serbest modda oyunun haritası varmı arkadaslar

• zor seviyede 65. gündeydim , gece 12 de oynuyorum ,hafta içi yorgunum ,

bilgisayar başında uyuyakalmışım sabah bir baktım benim karakter mefta olmuş...

kulübenin içinde öyyle beklemekten , ya susuzluktan ya açlıktan ölmüştür...

gel de üzülme ,
    65 gün ne zorluk çektim , ot kabuğu yemek mi dersin , kaç defa donma seviyesinden kurtuldum ,ne maceralar....

karakter ölünce yas tutasım geliyor.... bir 400 gün hayatta kalan bir arkadaş vardı.
    Karakteri ölünce uzun süre girmemiş oyuna...Gerçekten öyle oluyor , yeni bir macera zor geliyor ,yapılacaklardan ötürü değil , eski karakteri arıyorsun...

oyun yalnızlık,endişe,panik içinde olma gibi duyguları tam yaşatıyor..Hele sert bir fırtınanın içindeyken şans eseri sığınacak mağara bulunca kurtulduğum stresi tarif edemem...

Geliştirici takıma , bilgisayar başında uyuyakaldığım için öldüğümü , en azından 5-10 dakika hareketsiz kalınca oyunun otomatik pause geçmesi gerektiğini anlatan bir tavsiye mektubu yazacağım...

Diğer taraftan oyunu alıp almamak konusunda kararsız kalan arkadaşlara şunu diyebilirim :
    Kendi çapımda zevk sahibi biri olduğumu düşünüyorum , diğer oyunlar da var ,kendi kulvarlarında oldukça başarılı ,eğlenceli vs.r ,ancak long darktan sonra başka bir şey oynayasım gelmiyor...

bir oyun size hayat memat meselesiymişçesine harita çizdirip , erzak-bütçe yönetimi yaptırıyorsa iyidir...

herkese iyi forumlar kıymetli arkadaşlar.

• Arkadaşlar zor seviyede 37.gündeyim bende. Bildiğiniz yerleşik hayata geçmiş durumdayım. Harita olarak sahil yolunda oynuyuyorum. Sahildeki kulubelerden birine attım kendimi balık tutup yiyorum. Gündüz biraz keşif yapıp gece tekrar kulübeye dönüyorum. Sürekli su kaynatıyorum ve balık tutuyorum. Bildiğiniz oranın yerlisi gibi oldum. Bu şekilde değil 37 gün 370 gün bile yaşanır. Balıkçı barınağı ile ev arasında geçiyor bütün günüm. Ancak tabi oyunun maksadı doğrudan bu değil onunda farkındayım. Hatta bu kadar stabillik bir yerden sonra sıkadabilir.
  • sermerhat kullanıcısına yanıt
    Sahil yolunda çok kurt oluyodu. Sıkıntı çıkarmıyorlar mı ? Ben kaynak bol olmasına rağmen kurt saldırılarından bezdiğim için terk etmiştim

• Diğer oyuncuların anılarını paylaşması çok güzel bir hede. Tekrar bir maceraya atılasım geldi ne yalan söyliyeyim... Şimdiden özlemişim The Long Dark'ı.
  • ayıyı vuran ve öldüren arkadaşlara bir sorum olacak taktik ne uzaktan mı yakından mı vuralım yoksa taktik maktik yok bam bam bam mı? :)
  • alicemoguz kullanıcısına yanıt
    En iyisi orta mesafede yüzü sana dönükken alnının ortasından vurmak, yandan veya arkadan vurursan 2-3 el ateş etmen gerekiyor.
  • alicemoguz kullanıcısına yanıt
    Arkadaş cevaplamış benim taktik ise
    Tırmanabileceğin yıkılmış ağaçlar, balıkçı kulübeleri ve ya kulübelere kadar çek ayıyı, sonra bir el ateş et ve sağlam yere kaç,ayı kan kaybından ölene kadar takip et.Ölünce ihtiyaclarına bakarak hasat etmeye başla.4-5 sefere bölebilirsin.
  • Oyunun net boyutu nedir arkadaşlar?

Edit : 1,7 GB imiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 4 Şubat 2017; 11:59:17 >
  • Oyun içerik olarak çok fazla birşey vermiyor gibi sanki, kurt, ayı ve soguk dışında ne var, düzenli bir içerik ekleniyor mu, hedef ne? Dont starve gibi gittiği yere kadar mı this war of minedaki gibi şu güne ulaştın kazandın falan mı, karakter kurtulabilecek mi, detaylı bilgi alabilir miyim, oyunu almayı düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • puppet_rivers kullanıcısına yanıt
    Oyunun şuan hikaye modu gelmedi. Şuanlık sandbox ve mücadeleler var. Sandbox'da amaç kalabildiğin kadar hayatta kalmak. Mücadelelerde ise farklı amaçlar var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gizemli nehirle sahil yolundaki her kapalı mekana girmeme rağmen su exploration game başarımını alamadım. Neyi atlıyor olabilirim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yük taşıma konusunda tavsiyenize ihtiyacım var. Yeni başladım serbest Modda oynuyorum.

30 kg limitini sürekli aşıyorum. Levye, bıçak, fener, balta, testere vs. Yanıma ne alayım, neyi bırakayım?

• Kulspruta kullanıcısına yanıt
    Fener yerine meşale alabilirsin.
    Testereye fazla ihtiyaç duymuyorum ben. Balta taşıma sorununu da yerden ateş yakacağım zaman dal kesmek yerine yeden stick toplayarak hallettim. Yalnızca huş ya da akçaağaç fidanı toplarken baltaya ihtiyaç kalıyor onları da zamanında stokladığım için pek balta taşımıyorum ben.
    Bıçak taşımak şart gibi,avın etini toplamak için.
    Ateş yakma yeteneğini yükselttiğin zaman tutuşturucu zorunluluğu kalkıyordu. Gazete,kitap vs. eşyaları taşımak gerekmiyor o zaman.
    Eğer nereye gideceğini biliyorsan,geceyi açık alanlarda geçirmek zorunda kalmayacağından eminsen yatak taşımak gerekmez.
    Antibiyotik,acil durum iğnesi(oyundaki adını hatırlayamadım),bandaj gibi eşyaları yalnızca gerektiği miktarda yanında taşı. Her gördüğünde topladığın zaman birikiyor ve gereksiz yer kaplıyor. Belli kapalı mekanlara bırak ihtiyaç olursa olabildiğince elinin altında olacak şekilde dağıt.
    Tüfek zaten fazla yer kaplıyor ve cephanesi sınırlı. Onun yerine cephanesi sınırsız ve daha hafif olan oku kullanmak daha mantıklı. Oku da gerektiğinden fazla taşımaya gerek yok ben 5-6 tane yanımda bulunduruyorum yetiyor.
    Tüm bunlara rağmen yine de 30 kg sınırını çoğu zaman aşıyor. Çok da problem değil,aştığı zaman karakter daha hızlı yoruluyor,daha fazla kalori harcıyor ve yüksek yerlere tırmanırken ya da bir yerden düşerken sakatlık riski daha da artıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Şerbetçi

Fener yerine meşale alabilirsin.
    Testereye fazla ihtiyaç duymuyorum ben. Balta taşıma sorununu da yerden ateş yakacağım zaman dal kesmek yerine yeden stick toplayarak hallettim. Yalnızca huş ya da akçaağaç fidanı toplarken baltaya ihtiyaç kalıyor onları da zamanında stokladığım için pek balta taşımıyorum ben.
    Bıçak taşımak şart gibi,avın etini toplamak için.
    Ateş yakma yeteneğini yükselttiğin zaman tutuşturucu zorunluluğu kalkıyordu. Gazete,kitap vs. eşyaları taşımak gerekmiyor o zaman.
    Eğer nereye gideceğini biliyorsan,geceyi açık alanlarda geçirmek zorunda kalmayacağından eminsen yatak taşımak gerekmez.
    Antibiyotik,acil durum iğnesi(oyundaki adını hatırlayamadım),bandaj gibi eşyaları yalnızca gerektiği miktarda yanında taşı. Her gördüğünde topladığın zaman birikiyor ve gereksiz yer kaplıyor. Belli kapalı mekanlara bırak ihtiyaç olursa olabildiğince elinin altında olacak şekilde dağıt.
    Tüfek zaten fazla yer kaplıyor ve cephanesi sınırlı. Onun yerine cephanesi sınırsız ve daha hafif olan oku kullanmak daha mantıklı. Oku da gerektiğinden fazla taşımaya gerek yok ben 5-6 tane yanımda bulunduruyorum yetiyor.
    Tüm bunlara rağmen yine de 30 kg sınırını çoğu zaman aşıyor. Çok da problem değil,aştığı zaman karakter daha hızlı yoruluyor,daha fazla kalori harcıyor ve yüksek yerlere tırmanırken ya da bir yerden düşerken sakatlık riski daha da artıyor.

Teşekkür ederim detaylı yanıtınız için

• Şerbetçi Ş kullanıcısına yanıt
    Rehber tadında nokta atışı bilgiler vermişsin üstad. Var ol.
  • Selam
    Ben de yeni başladım oyuna. Açık dünyada en kolay seviyede oynuyorum. 65 gündür hayattayım. Deneyim kazanınca daha zor seviyelere geçeceğim. İsteyenler için 6 bölgenin yüksek çözünürlükte haritası aşağıda verdiğim linkte mevcut. Faydalanabilirler:

Haritalar
  • Mutluluğun ekran görüntüsü :)

The Long Dark (2017) [ANA KONU] #Türkçe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seronet -- 8 Şubat 2017; 8:25:44 >
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.