Şimdi Ara

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.227
Cevap
55
Favori
109.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şakasını yaparken gerçek oldu asyalı elf. Görsel şölen vardı yine dizide sauronu oynayan eleman yaşıyor oynarken o kadar iyi. Buçukluk görmediğim için çok mutlu oldum son bölümde ,

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yazdıklarımdan devamlı kendi işine geldiğini anlayanlar da hemen bitmiş mesajımın altına. Sizden daha az yazıyorum ama yine de her mesajın altına ben bitiyormuşum onlara göre. Orta Dünya kanalını da inanmazsınız ama yeterince izleyemiyorum aslında. Keşke dediğiniz gibi daha fazla izleyebilseydim. Devamlı yakındığınız lore konusunda bilgilerimi daha fazla tazeleyebilirdim.

Dizinin devam edeceğini söylemem devamlı iptal olması için her yerde eleştirmek lazım diyenlere idi. Siz o kişilerden değilseniz üzerinize almanıza gerek yok. Ben o kişilere aslında yaptıkları ile diziye destek olduklarını hatırlatmaya çalışıyorum.

Hala her yazdığımdan diziyi savunduğumu sanmanız ise çok üzücü. Tam tersine diziye lore üzerinden eleştiri getirirken yanlış bilgiler öne sürmenizden dolayı mecbur kalıyorum. Lore diyecekseniz gerçek lore'dan bahsedeceksiniz ve tüm yapımlara da aynı şekilde bakacaksınız. Yok lore olmadan bakıyorsanız da diziyi düzgün izleyip aslında hata olmayan yerleri hata diye göstermeyeceksiniz. Yukarıda beğenmediğini açıklamış bir çok kişi var ama herkese cevap yazmıyorum. Her sahneyi nasıl gömsek diye bakanlar yazılanları çarpıtmaya çalışıyor.

Eregion Khazad-Dum arasında nasıl hızlı gidiyorlar diye eleştirmeye çalışırsanız tabi cevap vereceğim. Haritayı alıp baksanız yakın olduklarını göreceksiniz ama işinize gelmiyor. Hala iddaa ediyorsanız tersini ispat edin. Elinizde hiçbir veri olmadan sallayarak saçma eleştiriler yapmanıza niye susayım? İlk sezon da bu sezon da eleştirdiğiniz çoğu yer alakasız. Asıl eleştirilecek noktalara değinmiyorsunuz ve bu yüzünüze vurulunca rahatsız oluyorsunuz.

Hala daha beğenenlere laf atmaya da devam ediyorsunuz. Beğenmek diziyi mükemmel bulmak da değil. Daha önce kaç kez tekrarladığım gibi ilk sezonu vasat üstü bulmuştum. Bu sezonu daha iyi buldsam da genele olarak son bölümde genel değerlendirmemi yapacağım. Bir şeyi beğenmek 10 puanlık mükemmel demek değil çünkü.

Sizler nasıl bir ruh halindesiniz bilemiyorum. Neden insanların birşeylerden zevk almasından rahatsız oluyorsunuz hiç anlamıyorum. Ben de mesela recep ivedik serisinden hiç hazzetmem. Ne izlerim ne onunla ilgili konuşulan yerlerde bulunurum. Seven bir çok tanıdığım da var ama ben sevmiyorum diye onlara nasıl seversiniz de demem. Kendi zevkleri.

Orta Dünya ile ilgili bir çok iş yapıldı. Oyunlarını da çoğunlukla oynadım. Ama gollum oyununa hiç bakmadım. Oyunu oynayıp seven varsa da oynasın zevk alsın beni ilgilendirmiyor. Ya da shire oyunu çıkacak o da ilgimi çekmedi ve oynayacağımı sanmıyorum. Oynamaktan zevk alan alsın ben onların zevk almaması için ortamlarına girip laf atmam. Yine de tüm bunlara rağmen diziden zevk alanlar suçlu oluyor. Sizce de bunda gariplik yok mu?

İster bloklayın, ister görmezden gelin umrumda değil. Yanlış gördüğüm yorumlara cevap yazarım, doğru bildiklerimi de söylerim.

• Gerçekten ne kadar yazsak dahi boş, Bu kadar rezalet bir senaryo görmedim.

Çekim teknikleri güzel, Görsel olarak daha iyisi yok, Bunlardan başka savunulacak tek bir şey yok dizide genel olarak baktığımız zaman.

Annatar ve Celebrimbor sahneleri çok iyi gerçekten lakin dizinin geri kalanı sıkıntılı olduğundan bu sahnelerde boşa gidiyor.

Yok siyahi elf yok uzak doğulu elf, Yok efendim siyahi cüce filan geçtim artık, Lakin Elrond ve Galadriel sahnesinden sonra hala savunma yapan varsa orta dünyayı sevdiğine şüphe ederim.

Adamlar güzel olan herşeyi mahvetmek için özel bir çaba harcamışlar resmen.

Efsane olabilecek bir dizi rezil bir yapım olarak hatıralarda kalacak izleyen her 100 kişiden 90'ı için eminim.

• Dizi bütçesi ile para aklıyorlar galiba

• Showrunnerlar galadrieli durmadan biriyle shiplemeye çalışçaksa neden s1e7 de kocası olduğunu söylettirdiler? Durum buyken dizi kendi içinde de çelişiyor. Eğer kocası olduğunu söylemese yine bu shipleme işi bu kadar tepki çekmeyecek ama showrunnerlar yemin etmiş galadrieli orta dünyanın en nefret edilen karakteri yapmaya. Dizinin 5 sezon olduğunu düşünürsek oynayan castada yazık bu kötü yazım kadının üstüne yapışıp kariyerini bitircek hep insanların tiksiğindiği bu kötü galadriel tasviri ile hatırlanacak.

• Bu dizinin yazarları ve yönetmeni, hem Tolkien hem de onun yarattığı bu muhteşem evrenden nefret ediyor başka bir açıklaması olamaz. Galadriel gibi bir karakteri nasıl bu denli rezil edebilirsiniz? Halbuki "güçlü kadın" furyası en sevdiğiniz şey, izleyenleri kendine hayran bırakan çok güçlü kadın karakter Galadriel de olmazsa kim olacak?

Yalnız bu diziyi izledikten sonra bir şey fark ettim, sağlam bi sauron dizisi yapılsa inanılmaz keyif verirmiş. Sauronu oynayan aktör çok büyük iş çıkarıyor, bu rezil oyuncu kadrosunda elmas gibi parlıyor adam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -BurakBey kullanıcısına yanıt

Cüce Durinler ve Annatar oynadıkları rollerin haklarını veriyorlar, İlk sezon komple rezillikti keşke Annatarın bu sezon ortaya çıkışı ile başlasaydı dizi, Saçma sapan şeyler izlettiler kaç bölüm oldu elle tutulur birşey yok daha, Son bölümde Gil-galad savaş sahneleride güzeldi zırh ve silah tasarımı olsun savaşması olsun.

• -BurakBey kullanıcısına yanıt

Hocam bu dizi kasıtlı olarak böyle yapılıyor ben artık böyle düşünüyorum. Güzel bir şey ortaya çıkarmaya çalışırken yapılan birkaç hata yada dizi akışı için yapılan birkaç değişiklik değil bu. Tolkien külliyatına hakim bu kadar insan var yahu, hiç bilmiyorsan getirirsin 3 5 tanesini gösterirsin bakın biz böyle yazdık ne diyorsunuz? Uzmanı olmaya da gerek yok hatta, şu yazılan Galadriel'i kime göstersen "napıyorsunuz kardeşim siz?" der yani. Elrond Galadriel öpüşmesi nedir mesela, resmen küfür ya. Tolkien'in yarattığı evren ve karakterler zaten harika, sen niye romance katıyorsun daha?

Dizi yada film boşluklarını doldurmak için yeni karakterler yaratılmasına yada olaylar eklenmesine karşı değilim. Tolkien'e uygun olduğu sürece tabi. Peki şimdi bu Arondir denen arkadaş hikaye akışına nasıl bir katkı sağladı? Akrobatik hareketler yapmaktan başka ne yaptı bu adam? Ya da Adar da aynı şekilde. Yok orklar benim çocuklarım yok çok seviyorum. Orklar aslında savaşmak istemiyor barış ve huzur istiyor bilmem ne. Ezilen orklara sempati mi duyalım yani ne yapalım şimdi. Anlatılacak o kadar şey varken saatlerce stranger poppy mopi izledik. 15 bölüm oldu yani 15 saat demek bu. Üçlemeyi geçti ekran süresi olarak. Karakter gelişimi için bu kadar süre vardı yani. Ama stranger daha asasını bulamadı. Kim olduğu belli değil. Bu gereksiz gizeme gerek var mıydı. Neyse bu saçmalıklar yazmakla bitmez herkes de farkındadır zaten :D

• Şimdi yine diziyi savunduğum söylenecek ama yanlış yönlendirmeyin kimseyi de. Galadriel ile ilgili romance eklendiğini söyleyenler tekrar izlesinler. Eklenen bir şey yok. Filmleri izleyip Frodo Sam ve Merry Pippin arası Bromance görenlerle aynı kafadasınız. Öpüşme sahnesinde de romance yok. Daha önce başka filmlerde yapılmış dikkat dağıtmayı yapmak istemişler ki çok gereksizdi. Yapacaksan alnından öpsün ya da elini öpsün. Ama hem sevmeyenleri tetiklemek ve etkileşim sağlamak hem de bu tarz ship tayfasına konuşacak bir ship vermek amaçlı saçmalık yapmışlar. Sahnede romance olmasa bile saçma sapan bir tercih.

Arondir'in fazla ön planda olmasını beğenmemiş olabilirsiniz ama zaten onlarca hatta daha fazla karakter eklemeleri gerekiyor bir hikaye anlatabilmek için. Doğu tarafında hiç mi karakter koymadan anlatacaklardı? Adar'a gelince hiç izlemiyorsunuz diziyi sanırım. Zaman olarak sıkıştırma yaptılar ve Sauron'un ordu kurma kısmını Adar ile hızlandırmış oldular. Çok iyi de bir karakter oluşturdular. Dizinin en iyilerinden. Orkların kişiliklerinin olmasına tekrar girmek istemiyorum. Kitaplarda olan durumu işledikleri için eleştirecekseniz Orta Dünya ile ilgili içerikleri direkt takip etmeyin. Adar'ın yanındaki savaş istemeyen ork da büyük ihtimal Adar'ın aldığı kararlardan dolayı ihanet edecek gibi. Oraları iyi işlediler.

Hobbitlere gelince asıl orayı eleştirelim hep beraber. Hiç olmasalar da olurdu ki koyacaksan da çok az koy. Stranger'ı da düzgün işle. Neyseki 8. bölümde kim olduğu artık açıklanacak. Numenor hikayesini de daha iyi anlatmaları gerekirdi. Daha yeni yeni düzgün bir anlatıma döndüler o tarafta.

Dizinin asıl hatası ilk sezondan çok fazla koldan hikaye anlatmaya çalışması oldu. İlk sezon sadece elfler, cüceler ve adar kısımları olsa idi Numenor tarafı ikinci sezon hafiften verilse ya da üçüncü sezona bırakılsa, Stranger da yine ikinci sezona bırakılsa daha sade bir anlatım olsa çok daha iyi olurdu. Bir çok sıkıntı oluşmazdı.

• tnuviel37 kullanıcısına yanıt
    Romanları okumadım , hikayeye hakim değilim o yüzden. İlk sezon bence görsel şölen hariç hiç birşeyi tam olarak anlatmadı ve ne yapmak istediğini anlamadığımız için kötü durdu.(gerçekten görsellik için katlandım bölümlere o derece sıkıcı geçiyordu bazen). İkinci sezon oturmaya başladı görsel şölen yine üst düzeyde hikayeyide belli bir seviyeye çektiler, numerorda kitaplarda böyle mi bilmiyorum ama aşırı potansiyel varken vasat gidiyor gibi geliyor. Galadrielde tam olarak üçlemedeki kadının o dominant havasını alamıyorum nedense birşeyler eksik. Sauron sahneleri efsane adam yaşıyor ve çok iyi yazılmış sırtlıyor diziyi. Stranger değilde eşlik eden buçuklukları hayatlarını vs hiç merak etmedim o sahnelerde aşırı sıkıldım.

Hocam genel olarak ilk sezon kötüydü ikinci sezon toparladı gibi bazı yerlerde. Lore ve kitaptan habersizim bilgili arkadaşlardan sezon bitince objektif yorumları okumayı bekliyorum.

• Son bölüme en düşük puan Türkiye'den gelmiş diğer ülkelerde bölümün puanı 8'in üzerinde.

• Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. İlk üç bölümü izlemiş, sonrasını bırakmıştım ikinci sezonda. Beklediğimiz savaş 7.bölümde mi yoksa sezon finalinde mi. Spoiler vermeden yazabilirseniz sevinirim. Ona göre ya bugün izleyeceğim yada haftaya sezon bitince.

• FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt

7. bölümde fakat %100 tamamlanmadı %20'si filan 8. bölümde sarktı.

• Vuslatteri V kullanıcısına yanıt

İlk sezon hikayeyi çok fazla koldan anlatmaya çalıştıklarından iyi bir iş çıkaramadılar ve bir çok karakterle de bağ kurduramadılar. İkinci sezon bu açıdan toparlama var ve bu nedenle daha iyi anlatım sağlıyor. Hobbit kısımları illa olacaksa bile minimumda tutmalılardı. Numenor hikayesinin potansiyeli evet çok fazla ama özellikle ilk sezon boş geçti o kısımlar. İkinci sezonda asıl kouya değinmeye başladılar. Sadıklar konusu yeni işleniyor ki hikayenin ilerisi için çok önemli bu konu. Daha eklenecek karakterler de var Numenor hikayesinde. İşte bu nedenle Numenor ikinci sezona bırakılsa daha iyi olurdu. Sauron da filmlerdeki saçma göz betimlemesinden sonra ilaç gibi geldi açıkçası. Oyuncu da çok iyi seçim. Mükemmel ilerliyor ki keşke ilk sezondan direkt Annatar-Celebrimbor ve yüzüklerin yapılması konusundan girilse idi mükemmel olurdu.

Uyarlamalarda lore dışına çıkılmamalı gibi bir düşüncede değilim. Öyle olsa filmleri defalarca izlememiş olurdum. Daha bir çok yapımı da aynı şekilde izlememiş olurdum. Benim uyarlamalardan gerçekçi beklentim uzun zamandır belli mekanların, karakterlerin ve olayların gösterilmesi. Değişiklikler yapmamalarını beklemek saflık oluyor ki bunu çok uzun zaman önce yaşayıp beklentilerimi ona göre belirlemeye başladım. Bana göre ilk sezon vasat üstüyken bu sezon daha iyi bulsam da net kararımı sezon finalinin nasıl olduğuna göre vereceğim.

• No Way Out kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. İzleyeyim o zaman.

• İlk sezonu hiç çekmeseler dizi hiçbir şey kaybetmiyor. Bugün böyle bir aydınlanma geldi. İlk sezon ne katıyor ki?

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

İlk sezonu hatırlıyorsan güzel hocam yine 

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

Açıkçası ilk sezon 2.5 bölüm izleyip bıraktım, bu sezonu full izliyorum bir şey kaybettiğimi de düşünmediğimden yazdım yorumu da  bu sezon da tüm olan biteni 3 4 bölümde anlatabilirlerdi bence 7 bölümlük bir içerik yoktu.

Kafalarında 5 sezon yapıp bitirme planı var o yüzden ağırdan alıyorlar.

Hobbitler vardı hocam Afrika kabilesi gibi b.kun püsürün içinde yaşıyorlar

• 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.