eugene'in savaşa gitmeden önce babasının kendisine nasihati ve savaştan döndüğünde bunun gerçek olması aslında dizinin özetiydi.
Bugün 9. ve final bölümü izleyerek diziyi bitirmiş oldum...bence harika bir finaldi...eugene sledge, müthiş bir karakter olarak aklımda kalacak... final bölümünün sonunda karakterlerin savaştan sonra ne yaptıklarını göstermeleri hoş olmuş...eugene'nin bu çocuk hep böyle aylak mı kalacak diye merak etmiştim meğer biyoloji öğretmeni olmuş(bu arada yazdığı kitapları bende merak ediyorum...)...
Şimdi bu forumda çok övülen ama hiç izlemediğim "Band of Brothers"a başlayalım bakalım...
Bu arada Sledge 2001 yılında ölmüş baya yaşamış savaştan sonraaklıma takılan noktalardan birisiydi
quote:
Orijinalden alıntı: dodgé
Bu arada Sledge 2001 yılında ölmüş baya yaşamış savaştan sonraaklıma takılan noktalardan birisiydi
Evet Leckie (Kıvırcık) ile aynı senede ölmüşlerdi sanırım.Benimde o kalmış aklımda
quote:
Orijinalden alıntı: onur*
quote:
Orijinalden alıntı: dodgé
Evet Leckie (Kıvırcık) ile aynı senede ölmüşlerdi sanırım.Benimde o kalmış aklımda
Evet doğru aklında kalmış aynı yıl ölmüşler
quote:
Orijinalden alıntı: [ReNoVaTiO]
en sonunda bittide kurtulduk... gene üstün bir irade gosterip dayanıp izledim bolumleri her hafta... sadece son iki bolum 9-10 güzeldi...yada sadece 9.bolum okinawa gerisi kalan bolumler rezalet...zaman kaybı...
bir kere kanıtlandıki band of brothers'ın eline su dokemez hicbişi... benim anlamadıgım ikinci dünya savası hep amerika tarafından işlendi... hep onlar kahramandı düsmanlar cani çağ dışı kişiliksizdi sanki... aslında 2.dunya savasının kazanılması saglayan amerika degil rusya'dır... rusya devirdi almanyayı kendi evinde...
bir kerede 2.dünya savasını rusların veya almanların gözünden görelim... onların tarafındaki gercek hikayeleri dramları gorelim...
Aslında Rusya kısmen devirdi Almanya'yı... Almanların Ruslara kaybetmesinin 2 nedeni var... Yanlış mevsimde yapılan saldırı ve Rusların uyguladığı geri çekilmeli savaş taktiği...
Rusya'nın ağır kış şartları nedeniyle o tarihte antifirizde olmadığı için Almanların sus soğutmalı araçları kullanılmaz hale gelmiştir... Gene Rusların uyguladığı geri çekilme taktiğinde; 7-8 hatta bölünen Rus ordusu her hat ile paralel olarak alman ordusunun karşısına dizilmiştir.. Almanların taarruzlarında her geri çekilen hat bir arkasında bekleyen hat ile birleşmiştir... Almanlar geri çekilmenin gerçek olduğunu sanarak Rusya içlerinekadar girmişler daha sonra tüm hatları birleşmiş ve gerçek gücüne kavuşmuş Rus ordusu tarafından yokedilmişlerdir... Zaten araç, mühimmat sıkıntısı ve soğukla mücadele eden Almanlar kolayca yenilmişlerdir...
Savaşı Almanların gözünden izleyebileceğiniz birkaç film var ama pek başarılı değil maalesef... Stalingrad filmine bir göz atabilirsiniz...
Bu arada The Pacific bence yılın hayal kırıklığı oldu benim için... Arşivimde bulunucak ama asla oturupta 2.kez izlemem... Diziye notum 10/5..
Ben final bölümüne kadar her bölümü beğenmistim, bence en sönük bölüm final oldu
Ben bu diziyi cnnbc'den takip ediyorum, indirmemi tavsiye edermisiniz?
hiç indirme bence cnbcden takip et okadar arşiv yapılcak bi dizi değil onun yerine band of brothers ı indir izlemediysen
quote:
Orijinalden alıntı: Risk10
hiç indirme bence cnbcden takip et okadar arşiv yapılcak bi dizi değil onun yerine band of brothers ı indir izlemediysen
İzledim onu çok oluyor.Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: M@v3rick__09
quote:
Orijinalden alıntı: Risk10
İzledim onu çok oluyor.Teşekkürler.
Eğer Bob'u izlediysen bu diziyi beğeneceği sanmıyorumCnbc-e'den takip et haftada bir bölüm yavaş yavaş izlersin
geçen cnbcede denk geldim gece karanlık sahneler epey aydınlıktı görüntü biraz siyah beyaza çalıyordu ancak her yer net ve seçilebiliyordu muhtemelen TV versiyonunda renkleri bu şekilde açmışlar
fakat ben o sahneleri kapkaranlık izledim her seferinde kumanda ile aç kapa uğraşamazdım nerdeyse hiçbir şey görmedim gece sahnelerinde ateş silah patlaması işaret fişeği yıldırım sadece bunlar:)
Bugün var cnbcde 22.00'da yeni bölüm.
quote:
Orijinalden alıntı: M@v3rick__09
Bugün var cnbcde 22.00'da yeni bölüm.
5.bölümdeler şuanda.Dizi 10 bölümden oluşuyor
Güzeldi bence bu seride izledğim nadir adam gibi savaş sahnelerinden vardı, ama çok kısa ve bayık geçiyor...
Sledge
Özel bölümü izlemedim birtek nasıl izlenmeye değecekbirşey varmı ne anlatılıyor.