Şimdi Ara

The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition (2011) [ANA KONU] (259. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.278
Cevap
21
Favori
341.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 257258259260261
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BR9

quote:

Orijinalden alıntı: psycho90

quote:

Orijinalden alıntı: BR9

Arkadaşlar merhaba,

Ben Witcher 3 + Tüm DLC içeriklerini bitirmiş birisi olarak Witcher 2 oyununada sahibim fakat hiç başlamamıştım.

Nasıl bir oyun? Oynanırsa 3'ü aratırmı ve açık dünya mı?

Görev çeşitliliği witcher kontratları vs ne durumda acaba?

Witcher 3 oynarken bir yerden geçtiğimizde başımıza bir anda bir şey gelebiliyordu 2 için geçerli mi bu durum acaba.

Aydınlatabilirseniz çok sevinirim teşekkürler dilerim.

Seriye yeni başladım ve şu an 2.oyunun ortalarındayım.İlk diyeceğim şey keşke seriye ilk oyundan başlasaydın.İlk 2 oyun da oldukça iyiler.Sorularına gelecek olursak 3'e gelmedim doğal olarak ama hikaye dışında hakkında çok bilgim var.2 ile kıyaslayacak olursam aslında üstte arkadaşın da dediği gibi 3.oyunun betası,demosu gibi bir şey.Yani 2'de harika bir yapım ortaya çıkarıp 3'te de ne kadar sıkıntısı varsa üstesinden gelmişler gibi yapımcılar.3'ün altyapısını bu oyunda atmışlar yani.Galiba 3'ü aratır çünkü 3 gördüğüm duyduğum kadarıyla acayip dolu bir oyun.Pek çok kişi gelmiş geçmiş en iyi RPG olduğunu söylüyor.2 de çok başarılı olsa da öyle 3'te anlatılanlar gibi neredeyse kusursuz bir oyun değil,bazı sıkıntıları da var.Mesela en basitinden savaş dinamikleri 3.oyundaki kadar akıcı değil.Hayır oyun tam anlamıyla bir açık dünya değil,belli bölümlerden oluşuyor.Bir bölümü bitirince o haritada işin bitiyor,daha da geri dönemiyorsun oraya.Her bölüm kendi içinde bir açık dünya aslında tabii ama Witcher 3'e kıyasla devede kulak kalır,harita boyutları GTA Vice City kadar falan.Ha bence gayet yeterli ama kıyas yapıyorum.Görev çeşitliliği iyi,eğlenceli farklı görevler var.Witcher kontratları var ama 3'e göre biraz daha basitler (zorluk olarak değil,görev yapısı olarak) ve çok da fazla yok hatta ilk oyunda bile daha fazla vardı ama bazıları iyi zorluyor,o açıdan eğlenceli.Anlık olaylar durumu evet 2.oyunda da var.Tabii daha küçük bir harita olduğu için doğal olarak o kadar fazla değil ama yeterli o da.Sonuç olarak bence kesinlikle denemen gereken bir oyun,hatta fırsatın var 2'ye başlamadan ilkini de oynamanı tavsiye ederim

Hocam ben grafiklerden falan başlamamazlık etmedim. Ben RPG oyunlarına çok fazla yakınım. Ben 1-2 oynamak yerine 200+ saat oynanış sunan oyunu oynayayım direk dedim yani dayanamadım.

Bunuda nasıl yaptım 1. ve 2. oyuna ait internette yazılan kaynakları içerikleri çok fazla şey okuyarak 3. oyuna geçiş yaptım. Buda haliyle beni 3.oyuna direk bağladı. Witcher 2 oynamadım derken sadece başlangıcını oynadım kral katili ünvanını alıp bıraktım.

Anladım hocam.Dediğim gibi 2.oyun da çok iyidir ve günümüz için de her anlamda gayet yeterli.Ha alışman zaman alabilir 3'ten sonra.Ben de zamanında önce Assassin's Creed Syndicate'i oynamıştım daha sonra Unity'yi oynamıştım,alışmam zaman almıştı.Ama alışınca bir sıkıntın olacağını sanmam
  • arkadaşalar acaba marwick e hayaletlere karşı yardım etme görevini nasıl biritdiniz acaba merak ettimde marwick icin direkt hayaletlerimi oldurdunüz yoksa marwick i hayaletlere teslimmi ettiniz ve hayaletler sizinle dalgamı geçti marwick i hayaletlere verirseniz hayaletleri oldurdukten sonra cıkan iblisten güzel bir silah şeması düşüyorda orda kalmıştım iki bitişte var bende
  • witcher 1'i daha witcher 2 piyasaya çıkmamışken alıp oynadım. sonra yeni laptop aldım geçen sene falan. witcher 2'yi oynayıp witcher 3'e geçmek istiyorum ama oyun kanser yahu. nvidia gtx 850m ekran kartı 12 gb ram var laptopta. görüntü ayarlarını kısıyorum ubersampling gloom vs hep kapalı hatta çözünürlüğü 1280'e indirdim oynayım diye. ama yine de durup dururken oyundan atıyor. ilk versiyonunu g2a'dan almıştım sonra buglardan dolayı oynayamayınca araştırma yaptım meğerse firma bilerek steam, xbox vs hariç platformlardan alınan versiyonlarını daha randımansız çalışmak üzere ayarlamış korsanı engellemek için. gittim bu sefer de steamden aldım zaten indirimde 2.50 liraya falan inmişti. dediğim ayarları yaptım yine oyundan atıyor beni 10-15 dakikalık oyun süresi sonrasında. artık iyice tilt olmaya başladım aynı problemle karşılaşıp çözebilen varsa bir yardımcı olsun witcher serisi aşkına.
  • İlk oyundan sonra bunu da bitirdim.Hard zorlukta,tüm yan görevleri yaparak,sign yani işaret ağacına yoğunlaşarak ve seçim şansı verilen kimseyi öldürmeden tamamladım oyunu.Yine ilki gibi çok başarılı bir yapım olmuş The Witcher 2.CD Projekt RED mükemmel işler yapmış gerçekten.Önümüzdeki hafta finallerim başlıyor.Bittikten sonra vaktim bol,kafam rahat olarak başlayacağım 3.oyuna.GOTY sürümünü aldım zaten,tüm DLC'leriyle birlikte bitireceğim.Yani uzun bir süre asosyale bağlayacağım gibi görünüyor Neyse 2.oyuna dönecek olursam herhalde bir önceki oyunundan neredeyse her anlamda bu kadar farklı,bu kadar gelişim gösteren çok az oyun vardır.Cidden bilmesem farklı yapımcılar yapmış derim.4 yılda çok ciddi bir ilerleme göstermiş seri.Tabii bazı önemli eksiklikleri de var,yok değil ama onların da büyük kısmı giderilmiştir zaten Wild Hunt'ta.İlk oyundan genel olarak daha iyi ya da daha kötü diyemem,ikisinin de kendine özgü çok başarılı yanları var.İyi ve kötü yanlarından bahsedeyim biraz (spoiler içerir) :

+ Evren,atmosfer,hikaye yine mükemmel.Siyasi işlerin daha da içinde artık Geralt.Hikaye demişken Iorveth'in tarafında oynadım.Hem karakter hem de gideceği yer ve yapacakları daha çok ilgimi çekti.Çok da iyi yapmışım.Cüceler ve Vergen müthişti.Iorveth'i de çok sevdim.Bittikten sonra Roche hikayesini de hem okudum hem izledim parça parça,bana kalırsa kesinlikle oyunun Iorveth tarafı çok daha eğlenceli ve sürükleyici.Sile,ejderha yani Saskia ve Letho'yu öldürmedim.Asıl sebebi 3.oyunda kesin karşıma çıkarlar diye oldu.Onun dışında Letho kötü biri değil,bizimle de bir derdi yok.Zaten arkadaşımız ve bize de çok yararı dokunmuş,aynı zamanda bir witcher.Votka falan da verdi,sevdim kendisini yani baya.Saskia'yı büyüden kurtaramadım ama öldürecek halim de yoktu tabii,hem karakter hem güzellik hem de ejderha olarak dört dörtlük .Sile'yi kurtarmamın ise başka bir sebebi yok,dediğim gibi 3'te görürüm diye.Ki Letho da zaten onun için daha kötü olacak yaşaması diyince sevindim,hiç sevmemiştim en başından beri.Nilfgaard,Emhry,Ciri ve Yennefer da baya girdi hikayenin içine,son oyun mükemmel olacak
    + Hikayenin dalalnıp budaklanması ve ikiye ayrılması.Varsa söyleyin ama ben daha önce bir RPG oyununda bir seçimin oyunun gidişatını tamamen değiştirdiğini görmemiştim.Son 2 bölüm hatta haritalar bile tamamen değişiyor ve insana son Telltale oyunlarının aksine gerçekten seçim yaptığını ve bunun sonuçları olduğunu hissettiriyor oyun
    + Yine iyi-kötü diye bir şey yok,her şey gri.Bu oyunda daha da belirgin bu durum
    + Grafikler çok iyi
    + Diyaloglar ve sinematikler çok başarılı,ilk oyundan bile daha iyiler.İlk oyunda bazen konuşmalar uzayınca sıkılırdım,bunda hiç bitsin istemedim.Sinematikler zaten film kalitesinde
    + Combat tamamen farklı ve günümüze uygun hale gelmiş.Zaten konsollara da gelen bir oyunun savaş dinamiklerinin ilk oyundaki gibi kalmasına imkan yoktu.Ben 1'deki combatı çok beğenmiştim,bunu da çok beğendim.İlk oyundaki kadar ya da ne bileyim bir Dark Souls'taki kadar olmasa da taktiksellik yine var,öyle GOW oynar gibi herkesin içine girip kesip biçemiyorsunuz,planlı olmak gerekiyor
    + Skill sistemi.Oyundaki tüm yetenekleri açamıyoruz,3'te birini açabiliyoruz.Bu da level atlarken çok daha dikkatli olmamızı,iyi seçimler yapmamızı gerektiriyor
    + Bomba,tuzak ve hançer kullanımı
    + Yazılan yeni ve tanıdık karakterler yine ilgi çekici
    + Yapay zeka başarılı.Assassin's Creed gibi oyunların aksine NPC'ler oldukça saldırgan ve en ufak hatanızı bile iyi değerlendiriyorlar
    + Çok eğlenceli,komik göndermeler ve diyaloglar var.İlk oyunda pek komedi unsuru yoktu,bunda çok güldüğüm oldu.Altair,LOTR göndermeleri,Lesbomancy,cüce dili hepsi harika
    + Saç modeli değiştirebilmek.Keşke sakalları da değiştirebilseydik ama artık 3.oyuna kısmet
    + Yan görevlerin hikayeleri eğlenceli,sıkmıyor hiçbiri
    + Journal'daki Dandelion anlatımına bayıldım
    + Büyüler çok daha kullanışlı ilk oyundan.1'de Aard ve Igni dışında hiçbirini kullanmamıştım.Bu sefer zaten Quen kullanmadan Easy dışında oyun kolay kolay bitmez.Yrden yine çok etkili.Axii de diyaloglarda işe yarıyor.Ben Axii dışında hepsini sonuna kadar geliştirdim,vigoru da artırdım.Sonlara doğru silah ve zırhın da katkısıyla 8 tane enerji slotum vardı.Genelde oyunda zorlananlar büyüleri özellikle Quen'i kullanmayanlar olmuş okuduğum kadarıyla
    + İlk oyuna göre çok daha fazla envanter,silah,zırh var
    + Geralt düşmana uygun kılıcı otomatik çekiyor.İlk oyunda bu özellik yoktu ve kafayı yemiştim,kılıcı çıkarana kadar canım yarılanıyordu hep
    + Müzikler yine çok çok iyi
    + Mod desteğinin olması.Çok kullanışlı modlar var nexusmods'ta.Ağırlık sistemini düzelten (tamamen kaldıran değil),Geralt'ın saçlarını 1 ve 3'teki gibi bembeyaz yapan,dice masasını ve zarlarını ilk oyundaki gibi yapan ve blok yapmanın vigordan yemediği modları kullandım.3'te çok daha fazla mod varmış,başlayacağım zaman baya inceleyeceğim siteyi

- Oyun çok kısa.Doyamadım resmen.Hele 3.chapter birkaç saatte bitti tüm yan görevleriyle yapmama rağmen.Evet tekrar oynanabilir farklı seçimlerle ama sonuçta herkes oyunu birden fazla kez oynayacak diye bir şey yok
    - Savaş sırasında iksir kullanamıyoruz.Hayır ben müneccim miyim ne zaman savaşacağım ya da savaşacağımı anlasam bile karşıma hangi tarz düşman çıkacak bileyim.O yüzden tüm oyun boyunca iksirleri 3-4 defa falan kullandım ki ilk oyunda çok fazla kullanmıştım ve seviyordum da kullanmayı.Bir açıdan gerçekçi olmuş,witcher olarak önce hazırlanıp sonra savaşa giriyoruz ama oynanışa taş koymuş bu durum ki zaten de 3.oyunda yine normale dönmüşler
    - Blok yapmanın vigor harcaması ve buna rağmen hasarın belli bir kısmını almamız.Dünya üzerinde The Witcher 2'den başka stamina ve mana'nın aynı barda olduğu başka bir RPG oyunu yoktur herhalde.Neyse ki modu vardı da blok en azından enerji götürmüyordu o sayede
    - Dice ve dövüşler oynanış olarak çok sıkıcıydı.Dövüşler QTE'ye dönmüş sırf konsol kullanıcıları da oynayabilsin diye,dice desen eskisi gibi zarların gidişini kaç geldiğini rahatça göremiyoruz.İkisinin de tüm görevlerini yaptım ama ilk oyundaki gibi sarmadılar
    - Madalyon sistemi.İlk oyunda etrafta her şeyi görebiliyorduk,3'te de minimap'te gösteriyor ama 2'de madalyona tıklamamız lazım ama her tıklama arası 10 saniye beklemek zorundayız
    - Envanter sistemi 1'de daha düzenliydi
    - Yüksekliklerden inip çıkarken bir tuşa basmak zorunda kalmak
    - İlk oyunda gerildiğim zamanlar olmuştu bazı mağaralar ve gece ortamlarında.2'de hiç o tarz bir durum yok maalesef
    - Oyun biraz buglı.Sonlara doğru saatte bir atmaya başladı,neyse ki başlarda olmadı
    - Yan görevler çok az.Özellikle hiç kontrat yoktu doğru düzgün.Zaten oyunun kısa olmasının ana sebebi de buydu
    - Geralt'ı mouse ile değil de A ve D ile sağa sola döndürürsek hafif dönmüyor baya 90 derece dönüyor 10 yıl öncesinin oyunları gibi
    - Sonlarda oldukça güçleniyoruz,en iyi eşyaları alıyoruz ama daha doğru düzgün kullanamadan tak oyun bitiyor
    - İlk oyunda çok fazla canavar,yaratık vardı.Bunda toplasan 10 tane yoktur bile belki
    - Shani,Kalkstein,Vincent Meis,Vesemir,Lambert,Eskel gibi eski dostların hiçbirini göremedik.Mass Effect'te o özellik çok iyiydi,önceki oyunda olan neredeyse tüm karakterler sonraki oyunda da oluyordu.Umarım 3.oyunda saydıklarımla birlikte Phillippa,Saskia,Iorveth,Vernon Roche,Letho falan olurlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psycho90 -- 21 Aralık 2016; 1:2:0 >
  • Arkadaşlar bu toplanılan ıvır zıvır kategorisindeki eşyalar bir işe yarıyor mu ? Envanteri tuttu hep ıvır zıvırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRCTYLN

Arkadaşlar bu toplanılan ıvır zıvır kategorisindeki eşyalar bir işe yarıyor mu ? Envanteri tuttu hep ıvır zıvırlar.

Hayır hiçbir işe yaramıyorlar satıp para getirmek dışında
  • Arkadaşlar mod yükleyince achievement kazanamama gibi bir durum var mı ? Ayrıca hangi modları önerirsiniz ?
  • İkinci bölümde cücelerin yerinden devam ediyor oyun.Ama daha önce oynadığımda askeri kamp vardı ve oradan devam etmişti.Ya ben hatırlamıyorum yada yaptığım seçime göre değişti.
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    İkinci bölüm seçtiğin tarafa göre tamamen iki farklı bölümden oluşuyor. Oyunun ön plana çıkan unsuru bu zaten. incelemelerde de sıkça dile getiriliyordu. oyun tek seferde 25 saat gibi bir oynanış sunsa da toplamda 60-70 saat oyun süresi var, yani sadece bir kez bitirseniz oyun içinde görmediğiniz çok fazla detay oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KarapathiaN

İkinci bölüm seçtiğin tarafa göre tamamen iki farklı bölümden oluşuyor. Oyunun ön plana çıkan unsuru bu zaten. incelemelerde de sıkça dile getiriliyordu. oyun tek seferde 25 saat gibi bir oynanış sunsa da toplamda 60-70 saat oyun süresi var, yani sadece bir kez bitirseniz oyun içinde görmediğiniz çok fazla detay oluyor.

Elf tarafını seçmiştim,hani şu kılıcı ver diyor ya.Ondan sonra oldu sanırım.

Ben bu cücelerin olduğu bölümü daha çok sevdim.Diğer askeri kampın olduğu taraf beni pek sarmamıştı
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    Mekan olarak bilmiyorum ama iki tarafta da muazzam görevler var.
  • Bitirdim biraz kısaydı ilk oyuna göre,bazı yan görevleri yapmadım yada yapamadım.

Ama tadı damağımda kaldı.eski bölüm saveleri duruyor.Witcher 3'E başlamadan önce 1. bölümdeki ilk köye girişteki saveden yeniden oynayacağım.

• Büyücülerin tarafında bitirebiliyormuyuz oyunu,bitirebiliyorsak hangi seçim veya seçimleri yapmamız gerekli bilen var mı?
  • psycho90 kullanıcısına yanıt
    Asıl kötü olan ve beğenilmeyen iksir sistemi oldu 3. Oyunda.

1 ve 2 de o durum daha bi güzeldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gwynbleidd.

Asıl kötü olan ve beğenilmeyen iksir sistemi oldu 3. Oyunda.

1 ve 2 de o durum daha bi güzeldi.

Hocam benim üstte bahsettiğim şey iksir sistemi değil,iksir kullanımı.Çünkü zaten ilk oyunda da 3.oyundaki gibi savaş sırasında iksir içebiliyorduk,farklı olan ve bizi kısıtlayan 2.oyundu.Senin bahsettiğin şey sanırım meditasyona yatıp iksir malzemelerini birleştirip iksiri oluşturmak çünkü 3.oyunda ilk 2'den farklı olan buydu.O konuda bir şey yazmadım zaten.Evet ilk 2 oyundaki sistem daha iyiydi,bunda hemen meditasyon yap kalk alkol varsa yenileniyor ama şöyle de bir şey var ki bu kadar büyük bir evrende ve çok zaman harcanan bir oyunda bir de sürekli onunla uğraşsaydık çok daha fazla zaman alırdı ve bir süre sonra bayardı bana kalırsa.İlk 2 oyun daha kısa süreli oldukları ve açık dünya olmadıkları için sıkıntı yoktu.3'te ise bence iyi olmuş böyle olması
  • Beyler 1-2 ve ikiyi alacamda oyunda sıkıntı varmış sistemin şöyle :

Win 10
    İ5-3230M 2.6 GHZ (4 CPU)
    AMD Radeon HD 7600M 2GB 128 Bit
    8GB Ram 1600ghz DDR3

kasar diyorsanız hiç bulaşmıyım hemi kotama yazık hemi paraya

laptop kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 4 Haziran 2017; 17:39:36 >
  • HDogus kullanıcısına yanıt
    1 ve 2 yi oynatirda 3 te kasar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaReD22 kullanıcısına yanıt
    hocam oynatırdan kastın 25-30 fps de sürünmek mi ben akıcı oynamak istiyorum takılmalarla v.s oynamayı pek sevmemde
  • HDogus kullanıcısına yanıt
    Mevcut sisteminizde witcher 3ü akıcı oynamanıza imkan yok hocam. Akıcılıktan kastım 50-60fpsnin altına düşmemek, stabil fps. Özellikle Novigrad gibi nüfus yoğunluğunun , binaların vb objelerin yoğun olduğu yerde rahatsız edici stuttering yani teklemeler hissedeceksiniz. Kasmadan da beter bu. Yüksek işlem gücü gerekiyor.

Witcher 2 yi akıcı oynayabilirsiniz, birkaç saçma ayarı kapatarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkane -- 4 Haziran 2017; 21:34:28 >
  • Arkadaşlar ubersampling denilen bir nane var, bunu açmazsak oyun animeye dönüyor açarsak fps 2-3 kat düşüyor, bunu çözmek için basit bir sweetfx grafik modu indirip ubersampling grafiği elde edip fpste kayıp vermiyoruz, eğer bilmeyen varsa linkini atabilirim bu gerçekten harika bir şey

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 257258259260261
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.