Şimdi Ara

The Witcher 3 için Türkçe Yama (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
3
Favori
34.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ön siparişle kutulu almıştım ama hala oynayamadım belki çıkarırlar diye bekliyorum hala.. Bir daha böyle diyalog üzerine kurulu olup da Türkçe olmayan oyunu almayacağım. Pişmanım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 milyon ülkeyiz bazı ülkeleri tükürükle boğarız ya hani ama gelelim türkçe oyunlar ülkemizde 8 bin satmıyor eitcher 3 sıradan bir oyunda değil en baba oyunlardan biri ona rağmen satmıyorsa adamlar niye türkçe yapsın.Ülkemizde çok büyük bir oyun potansiyeli var doğru ama bu potansiyelin çoğunu veletler oluşturuyor ve oynadıkları oyunlar m2 , knight , lol , wolftim.Birde korsancı kitlemiz var Korsancı kitlemiz dünya ile yarışır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle bir oyunu türkçe oynayamamak gerçekten çok kötü bir durum ama yinede umudumu koruyorum belki 1-2 seneye çıkar böyle oyunların mümkün olduğunca fazla dilde çıkarılması gerek

mass effect serisini bilirsiniz rpg türünde bir seri oyun içerisinde yapmış olduğunuz seçimle oyunun sonunu etkiliyor türkçe yaması çıkmadan önce vur kır parçala tarzı oynadığımdan pek bir zevk alamamıştım ama türkçe yaması çıktıktan sonra baya bir bölüm kaçırdığımı farkettim nerden
  • Bu oyunu bana göre sadece Assasins Creed serisini çeviren arkadaşlar çevirebilir, onlar gerçekten bu işi biliyorlar ve bu yamanın altından sadece onlar kalkabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Bu oyuna çeviri gelmez. Aşırı derecede konu var. Gönüllü guruplar bu kadar çevirinin altından kalkamaz.

Skyrim'i ,Fallout New Vegas'ı çeviren ekip bence bu oyunu da çevirir hocam...

ama 2 yıl rahat sürer çevirisi
  • O sevmediğimiz Araplara bile oyun sektöründe değer veriyorlar.
    Düşünün Türkiye'nin oyuncu kitlesini
  • Korsanı her ülke kullanıyordur bence ama adam gidip de parasını da veriyordur, bizde ise single oyuna para verilir mi yeaaaa diye konuşuyorlar. Galiba dünyada en çok korsan oyun kullanan Rusya, ama adamlara bakarsan oyunlar 80 liraysa adamlarda 40 lira üstüne resmi dilleri var birçok oyunda, dublaj falan var, bu adamlar hem korsan kullanıyor hem de kendi dilleri ile oyun oynayabiliyorlar.

Bize bakalım, lanet bir firma yüzünden 90 liralık oyunları 2 kat pahalı alıyoruz, firmalar bizi önemsemiyor, aldığımız paralardan haberleri yok sanırım. Xcom 2 219 liradan çıktı, İngiltereden bile daha pahalıya alıyoruz, sence kim orijinale destek verir? Bir iki firma dışında hepsi 2 kat pahalıya satıyor.

Bizim ülkede mantık şu, rekabeti artırmak için oyunları ucuzlatmak yerine piyasa değerinin üstünde bir fiyat satalım. Sadece oyun da değil malum telefonlar aldı başlarını gidiyorlar. Bu mantık kökten değişmeli yoksa, sonumuz kötü.

• Kutulu oyun alma mecburiyetini de anlamış değilim. İş kutulu oyuna kaldıysa hiç bir oyunun satış rakamı yüksek olmaz. Türkiyede orjinal oyun alanların çoğu steam kullanıyor çünkü çoğu kişi oyun almak için indirim zamanını bekliyor. Hem steamde benim yaşadığım ülke belli, kullandığım para birimi belli, parayı nerden ödediğim de belli. Bunlara bakılarak türkiyeden kaç kişinin oyunu orjinal aldığı çok kolay görülebilir. Oyun belki türkçe olacak diye o kadar para veremem. Türkçe yapsınlar biz de indirim zamanı alırız. Önce hizmeti vereceksin ondan sonra insanlardan para vermelerini bekleyeceksin. witcher 1 ve 2 de steamde çok sayıda satmıştır, tabi çoğu kişi fiyatı çok ucuzladığında almıştır ama sonuçta aldı ve almalarının en büyük sebebi de oyunun türkçe olmasıydı. witcher 3 de türkçe olsa fiyatı ucuzladığında birçok kişi alır o oyunu.

Ayrıca bir oyunu türkçe yapmak ne kadar maliyetli olabilirki? Bu işi 5-10 kişi toplanıp bedavaya yapanlar var. Bu kişilerin oyunu türkçe yapmak için çok paralar isteyeceğini sanmıyorum.

• TxsMelih nickli arkadaş yama çalışmalarına başlamış.
    http://forum.donanimhaber.com/m_110088760/tm.htm
  • hayırlı olsun, tabi tool biraz daha geliştirilmeli, aynı zamanda ekipte...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.