Şimdi Ara

The Witcher: Enhanced Edition Türkçe Yama (102. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.496
Cevap
78
Favori
304.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
192 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İndirilecek dosyalarla ilgili özelden çok soru geliyor. Ana mesajda ve kurulum paketinde ciddi bir detay atlamadığımı düşünüyorum ama bahsedeyim.

Yeni Maceralar kısmı teknik anlamda çevrilmesi zor bir parçaydı ve uzun bir süre zaman ayırıp ilgilenmedim. Çünkü o kısımla ilgili hemen hemen tüm içerik ayrıca paketlenmiş, haliyle dosya yükünü sadece dil belgeleri çekmiyor ve arşivin boyutu büyüyor. O kısmı oynamak herkesin tercihi olmadığı için de ayrı bir dosya olarak yayımladım. Zira kurulduğu yer de ana oyundan farklı. Yeni Maceralar adı altındaki görevleri Türkçe oynamak isteyenler o paketi indirmeliler, aynı zamanda ana paketi de indirmeliler. Çünkü arayüzdeki birçok içerik ana oyun dosyalarından okunuyor.

Ana oyunla ilgilenen arkadaşlar boyutu küçük olan prefinal dosyasını indirecekler. Yalnız dosyaları hardiskinize yazdırırken o sürücünün yönetici haklarına sahip olması gerekir yoksa kurulum biter ama dosyaları eksiksiz yazdırmamış olursunuz. Bir de teknik olarak şu ayrıntıyı bilmeniz lazım. 5 gb tek parça dosyanın kopyalanması çoğu zaman binlerce küçük dosyadan oluşan 50mb dosya topluluğundan daha kısa sürebiliyor. Sayısız küçük dosyaları yazarken disk fazla efor sarf ediyor. Modlamanın farklı bir yolunu bulsaydık zaten daha derli bir arşiv yayımlardık. Kopyalama işleminin kesintisiz ve düzgün yapılması için arşivi yönetici olarak çalıştır seçeneğiyle çalıştırın. Mümkünse de o süre zarfında sistemi rahat bırakın, arka planda bir şeylerle meşgul etmeyin.

Son olarak şu kayıtların düzgün çalışmama olayı var. Özgün dosyalarınız etkilenmesin diye yeni arşivler oluşturduk. Haliyle oyunun kendi modüllerinin yanında bir de Türkçe yamayla uyumlu düzenlenmiş modülleri var. Bunların çakışma yapmaması için dosyaların diskinize düzgünce kopyalanmış olması gerekiyor, bir önceki paragrafta bilgi verdim. Ayrıca oyundaki kayıt sistemi dil satırları da içinde barındırdığı için eski kayıtlarınız bu konuda size sorun yaratır. Eski kayıtların içindeki belge bilgileri ve satır içerikleri farklı çünkü, hatta daha önce Türkçe yama ile oynanmamışsa Türkçe satırlar da yok. Yani arşiv farklılığı ve dil satırlarının farklı olması uyumsuzluğa sebep oluyor. Bu yüzden de yeni yama tamamen yeni oyunu gerektiriyor. Açıkçası test ederken zorunlu olarak arşivleri güncelliyordum ve bu bile dosya farkı olmasından ötürü test sürecimi etkiliyordu, satırlarda kaymalar oluyor, ses gidiyor veya oyun çöküyordu, halbuki oyun aynı oyun. Ne var ki oyun her yeni dosyayı teknik olarak farklı kabul ediyor.

Save dosyalarınızı bir sonraki oyunlara aktarma olayınız yamadan bağımsız bir durum, o konuya daha farklı teknik unsurlar dahil, Türkçe yama ile oynayıp oynamamanız bunu etkilemez.

Soru sormadan önce biraz konuya göz gezdirin, hiç değilse ilk mesajı okuyun. Aynı soruları cevaplamak cidden can sıkmaya başladı...

• İlk oyunu her zaman oynamak istedim ama malesef quest sistemi yüzünden hep yarıda bırakmak zorunda kaldım.Oyunda bütün görevleri yapmak için (hangi sırayla) anlatan bir rehber var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aisreomdine

İlk oyunu her zaman oynamak istedim ama malesef quest sistemi yüzünden hep yarıda bırakmak zorunda kaldım.Oyunda bütün görevleri yapmak için (hangi sırayla) anlatan bir rehber var mı ?

Sıra önemsiz, istediğin sırayla yapabilirsin.

vPreFinal yayınlandıktan hemen sonra yamayı indirip oyunu baştan sona oynayıp bitirmiştim. Yama gerçekten muhteşem hazırlanmış, diyalogları, kitapları, karakter geçmişler vs. her şeyini baştan sona okudum. Witcher 2'nin resmi olarak hazırlanmış yamasında bile hatalara rastladığım halde bu yamada tek bir hataya dahi rastlamadım. Resmi olarak oyuna eklenseydi keşke.
  • Oyun muhteşem, çeviri de ona yakışacak kalitede. Hatırladığım kadarıyla yalnız bir yerde İngilizce kısma rast geldim, o da Alina'nın evine ilk kez gittiğimizde evin önündeki bir NPC ile kurduğumuz bir iki cümlelik diyalogdan ibaret. Bunun yanında The White Frost bazı yerlerde Ak Ayaz bazı yerlerde de Ak Buzul diye çevrilmiş. Bunların dışında eleştirilebilecek hiçbir yönü yok yamanın.

Oyunun çevrilmesinde emeği olan herkese çok teşekkürler.
  • deepthroattoyouall kullanıcısına yanıt
    Çevrilmeyen hiçbir yer olmaması gerekiyor. paketlemede yine hata varsa bilmemiz iyi olurdu. ss çok iyi olurdu oraya geri dönecek bir kaydınız varsa... ak buzul ak ayaz olayı da oyun içinde yer yer farklı metinler olabiliyor, o yüzden çevirisi de farklıdır.
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Oyunu bitireli bayağı oldu, konusunu üstte görünce yazmak istedim. Maalesef ekran görüntüsü atamayacağım ancak hikâyeye etki etmeyen ve can sıkmaya değmeyecek çok kısa bir diyalogtu
  • deepthroattoyouall kullanıcısına yanıt
    O kısmı buldum, çevrilmiş olduğu halde paketlemede yine kayma olmuş. hani nerelerde sıkıntı olduğunu bilsek o dosyaları elle yapıştırırız, ancak her seferinde başka yerde olunca bir yerlerde kusur illaki kalıyor.

The Witcher: Enhanced Edition Türkçe Yama
  • Sağ olun yama için
  • Çok teşekkürler.Yama mükemmel.Hiç bir sıkıntı olmadan oynamaya başladım.İlk kez The Witcher oynayacağım ve sayenizde seriye Türkçe başlıyorum.Emeği olan tüm arkadaşlara teşekkürler.
  • İlk defa bu oyunun 3. serisi ile tanıştım. Artık PS4'te ne oynasam derken bi deniyim dedim ve hiç başından kalkamadım. Konu, hikayeler ve işleyiş harikaydı. Sonradan öğrendim ki eski seriler ile bağlantılıymış hatta romanı bile varmış. Eski serileri oynamak istedim The Witcher 2'yi indirdim eski ama pc kaldırmadı ve konsol olarakta sadece Xbox'a çıkmış bende bu yüzden sırf Xbox 360 aldım ikinci el =) şimdi o serinin türkçe yamasındaki diyaloglara ulaşmaya çalışıyorum oynarken okumak için. Bu 1. seriyi ise oynamayacaktım grafikler oynanış çok kötü dediler ama dayanamadım 1'den başlıycam bunu pc kaldırır herelde =)) bide Türkçe yaması olduğunu görünce 27 yaşındayım çocuk gibi sevindim ya=)) Emeğinize sağlık Allah razı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aknctn -- 19 Ağustos 2017; 8:30:35 >
  • Emeği geçen herkese teşekkürler.
  • Ellerinize sağlık, böyle tüm zamanlara hitap eden bir kült oyunu çevirmek çok güzel olmuş. 10 yıl geçmesine rağmen hala yamanızla beraber oynayan var.

• quote:

Orijinalden alıntı: WalriderTR

Ellerinize sağlık, böyle tüm zamanlara hitap eden bir kült oyunu çevirmek çok güzel olmuş. 10 yıl geçmesine rağmen hala yamanızla beraber oynayan var.

Sırf müzikleri için bile oynanır tekrar tekrar. Witcher 1 serinin diğer oyunlarına göre atmosfer açısından kitaba oldukça yakın bir hava veriyor

• Yamayı kuruyorum fakat oyun açılır gibi yapıp açıkmıyor. Sizleri rahatsız ediyorum, k.bakmayın.

Yamayı,

"STEAM\SteamApps\common\The Witcher Enhanced Edition" uzantısının içinde ayrıca bir klasörün içine mi atacağız ? Yoksa hedef de gösterdiğim yani oyunun kurulu olduğu klasöre kopyalamam yeterli mir ? Şimdiden teşekkür.
  • Yux[H]ell!cA kullanıcısına yanıt
    Önce Steamdan dosya doğrulaması yaptırıp oyunun çalıştığını kontrol edin. Yamayı kopyalamanız gerekmiyor, sadece yönetici olarak çalıştırıp kurulum dizininde oyunun bulunduğu yer şurası diye göstermeniz yeterli, açıklamalarda hem ana oyun hem de ek paket net bir şekilde anlatıldı. Ek paket ayrı bir yere kuruluyor, es geçmeyin. Ana pakette belirttiğiniz gibi oyunun ana dizinine yani launcher.exe'nin olduğu klasöre kuruluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yaz indirimi ile beraber Witcher serisini satın aldım. Çokta iyi yapmışım :) Türkçe yamalarının olması daha da bir güzellik kattı, emeği geçenlere teşekkür ederim. Birinci oyunu bitirdikten sonra 2. oyunda modları falan keşfettim, iyi silah ve zırhları alınca oyun kısa sürdü :=) 3. oyunda da aşırı mod kullanınca sıktı bir yerden sonra ama çok iyi bir oyun. Mod konusunda aşırıya kaçmamanızı öneririm :)
  • kaydedilmiş oyun eksik yada bozuk hatası alıyorum önce ana yamayı kurdum sonra dlc yaptım ne yapmam gerekiyor
  • Aslio kullanıcısına yanıt
    Sorunuz birden fazla kez cevaplandı, birkaç sayfa geriye doğru mesajları okuyun.

• Yakın zamanda oyunu yeniden oynamayı planlıyorum, yamanın final sürümü ile alakalı bir gelişme var mı? Yoksa prefinalle oynarım, eğer yakın zamanda çıkacaksa beklerim.
  • Tilqi_Gin kullanıcısına yanıt
    Hiçbir fikrim yok. Kesin olan yakın zamanda gelmez, daha ivedi işlerim var. 4.chapter'dan sonrasını fırsat bulduğumda oynayacağım, test edilmesi gereken kısım oyunun son çeyreği.

• 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.