Bildirim
The Witcher: Enhanced Edition Türkçe Yama (86. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
-
-
HMM ANLADIM teşekkürler :) -
Hocam şöyle bir uyarı yazmışsınız "Oyunu steam üzerinden oynayan arkadaşlar yama arşivinin bozulma ihtimaline önlem olarak oyun için sistem tarafından yapılan otomatik güncellemeleri kapalı konuma alsın." tam olarak nerede bu kapatma ayarı?Oyunun güncelleme sekmesinde kapatma ayarı yok oraya baktım.
@KarapathiaN
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiny Titan -- 13 Mart 2016; 1:11:49 > -
Steam programinda kutuphanene gelince solda oyunu bul, ustune sag tikla deyince ya orada ya da ayarlarda "oyunu otomatik guncelleme" tarzi bir sey yaziyor olmasi lazim, o olumsuzluk eki orada
Yoksa ya da bulamazsan sa sikinti yok, ben de guncellemeleri kapatmadan oynadim. O olur da oyun arsivler hatali deyip de bizim degistirdigimiz dosyalarin aslini indirmeye baslarsa diye bir onlem sadece.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: KarapathiaN
Bir metin Türkçeye çevrildikten sonra biz bunu öyle değil böyle kullanıyoruz gibi seçimler olabilir, mananın dilimize tam oturması için, bire bir çeviri yapınca ortaya ecnebi Türkçesi çıkıyor çünkü. Bunun dışında olmayan anlatılmayan bir şeyi de mübalağa edip oraya koymamaya dikkat ettik.
Terimleri Türkçeleştirirken özellikle de yaratık isimlerini seçerken akla karayı seçtik, hem saçma saçma isimler seçilmiş olduğu için hem de eşanlamlı isimler türettikleri için. Açıkçası bir yaratığın ismini verirken Türkçede kelime kalmadı neredeyse. Haliyle o kısımlarda bocaladık. Türkçeleri bir garip gelebilir ancak yapımcının seçimleri böyle. Bunun dışında oyun çevirisi dizi film ya da kitap çevirisine benzemiyor. Puzzle parçalarını birleştiriyorsun resmen, ne kadar kontrol etsen ne kadar üzerinden geçsen noksan bir şeyler kalıyor. Ayrıca üzerinde çalışırken kafa yanıyor, çevirirken farketmiyorsun ama oynarken kendi hatalarını görüyorsun. Yama uzun süre betadaydı ve o sürüme göre ciddi anlamda elden geçti, ancak hala eksik bir şeyler buluyoruz. Elimde iş olmasa belki bir yama daha revize edebilirim, ama çok kritik eksikleri yok. Sadece mükemmel değil.
Mükemmel değil ama mükemmele yakın
Elinize sağlık. Oyunu neredeyse tüm yan görevler dahil btirdim. Çok başarılı bir iş çıkarmışsınız.
-
Eskiden güncelle kapat diye seçenekler vardı sonra arayüz güncellendi steamda. Arkadaşın dediği gibi kütüphanedeki oyuna sağ tıkla özelliklere gir ve güncelleme sekmesinde oyunu güncel tut seçenegini seçme. Olası güncellemenin önüne geçmek modüllerimizin bozulmasını engelliyor. Zaten oyuna resmi güncelleme gelmiyor ama steamın sağı solu belli olmuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam dediğiniz yerlerde yok 3 seçenek var oyunu hep güncel tut,oyunu çalıştırdığımda güncelleştir,bu oyunun güncellemesine öncelik ver olumsuzluk eki yok hiçbirinde bende önlem amaçlı yapıyorum zaten yarın bi gün güncelleme gelirse save dosyam yalan olsun istemiyorum açık dünya oyun bide.
@pelerinli
Hocam dediğim gibi güncelleme sekmesinde 3 seçenek var 3 ündede kapatma seçeneği yok umarım bi sorun yaşamam oyun baya eski ama dediğiniz gibi belli olmaz ne zaman güncelleme geleceği.
@KarapathiaN -
Yığınla save alıyor oyun ona bir şey olmaz. Sen oyunu güncel tut deme de artık hangisini seçiyorsan seç, otomatik güncelleme devre dışı kalmış olsun. Sadece çalıştırıldığında güncelleyi seçiyorum ben örneğin.
Save olayı modüle göre açıldığı için farklı bir modül güncellenince dosya bozuk uyarısı veriyor. Yamayı yeniden kurduğunda sorun ortadan kalkar. İşin aslı mevcut dosyanın üzerine yazılan sadece modüllerin hangisi okuyacağını belirten bir ini dosyası ve launcher, geri kalan hepsi özgün dosyalar. o ini dosyası da her şeyi berbat edebilir, ancak çözümsüz değil. Dediğim gibi steam zaten uzun zamandır güncelleme almıyor sadece dosyaları kontrol ettirirsen farklılıkları düzeltir. -
Tamam hocam teşekkürler -
ellerinize sağlık şimdi başlıyorum oyuna kurdum yamayı.Allah razı olsun. -
Benim oyunda altyazı sonrası şöyle bir sorun oluştu.
1. Oyun siyah ekran veriyor, mesela meditasyon yapacağımız sırada kum saatine tıkladığım an oyun siyah ekran veriyor (arada) fakat menüyü açabiliyor oyunu o an save edebiliyorum.Sadece görüntü gidiyor yani.. Arada masaüstüne atıyor otomatik yine görüntü gidiyor... Tekrar oyuna girip f5 ile save edip oyunu görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyorum. Bu oyun içinde de geçerli şehirde yürürken veya durduk yere bu hatayı veriyor. Şu ana kadar 20 saat oynadım yaklaşık 15 kere bu hatayı almışımdır.
2. Oyunun kendi save sistemini bilmiyorum ama gerçekten çok uçuk aralıklarla save yapıyor Bu yüzden ( f5 ) basarak ben kendim kaydediyorum sürekli.
( Bu kapanma sorun ile karşılaşıp çözüme ulaşan varsa yazsın lütfen çünkü gerçekten 2 den başlamayı düşünür oldum bir ara... )
Ayrıca oyunda optimizasyon sıkıntısı mı mevcut? Ultra ayarlarda (her şey son seviye) fps 45-100 arasında değişiyor sürekli, yani sadece küçük bir evin içindeyken bile bu grafiklere rağmen oyun 50-60 fps iniyor ( sistemim aşağıda yazıyor yani garip geldi böyle bir oyunda 40-45fpsleri görmek )
-
Arada mühim kayıtlarınızı yedekleyip gerisini silin. Save dosyası büyüdükçe ve oyun süreniz arttıkça manasız bir şekilde çökmeler baş gösteriyor oyunda. O klasör ne kadar boş kalırsa o kadar iyi. Arada oyundan çıkın kendiniz yeniden başlayın. Oyun sıkıntısız değil ama öyle işkence boyutta da değil. -
1,5gblık 79 tane save dosyam varmış dediğiniz gibi siliyorum şimdi çoğunu umarım düzelir Teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukabay -- 4 Nisan 2016; 20:22:06 > -
Bu arada oyun orjinal mi, güncellenmiş mi, çünkü yığınla güncelleme geldi oyun evrim geçirdi. Düzele düzele bu kadar düzeldi. Steam enhanced edition v1.5 director's cut sürüm olmasını tavsiye ederiz. -
Bu gece oyunu steam den aldım , yamanızı indirip kurdum ama oyun acılmıyordu , nasıl açılmıyordu kısaca açıklıyım. oyuna oyna diyordum hiç bir tepki yok , ne bir siyah ekran nede hata nede uyarı tepkisiz kalıyordu , yama kaldırıp oyuna girmeye calıstım gene olmadı aynı sey tekrarlandı. oyunun dosyalarını dogruladım , 30 yeni dosya indirdi 150kb bişi sonra oyun acıldı , sonra sizin yama dosyalarıyla oyunun dosyalarını baktım , sizin yamanın data klasorunde ''_thewitcherTR'' adlı bir dosya var onun içindede 4bin küsür dosya var , ama oyunun kendi klasorunde data içersinde ''_thewitcherTR'' adlı bir dosya yok , cutscenes dialogues djinni meshes modules movies music scripts templates voices ve onunde dısında bik tlk dosyaları falan var . bn sizin yamadaki 4bin dosyayı bunlar nasıl ayırabilirim ki ?@KarapathiaN
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaaaaajack -- 15 Nisan 2016; 14:57:01 > -
Sonda yazdığın soruyu net anlayamadım ama anladığım kadarıyla anlatayım...
Yamayı denetim masasından kaldırırsın ve oyunun içindeki backup (ya da yedek ismini net hatırlamıyorum) klasörünün içindekileri de oyunun kurulu olduğu dizine geri kopyalarsın oyun eski haline döner. İstersen steamdan dosyaları doğrulattırırsın yamayı kurmamış kadar olursun.
Bahsettiğin dosyayı zaten biz yaptık, oyunda yok, bir nevi mod klasörü özgün dosyaların bozulmaması için. Yalnız binlerce kişi denedi, yama dosyaları oyunun açılmasına engel teşkil etmez, sadece eski kayıt dosyalarını etkiliyor. farklı bir problem vardır. Yamayla ilgili tüm açıklamalar konunun ilk mesajında ve yama kurulumunda var, dikkatlice inceleyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 15 Nisan 2016; 18:34:25 > -
Bu konuyu gördükçe oyunu tekrar oynayasım geliyor yahu -
kaç gün geçmiş mesaj gelmemiş witcherin 3 oyunuda mükemmel hepsini oynayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X