Şimdi Ara

Thermalright Venomous RT Türkiye'ye gelmiş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
3.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim, inşallah sizde gönlünüze göre alırsınız iyi bir soğutucu.

Valla benimde, sistemi toplarken alacağım soğutucu CORSAIR H100i idi.Ancak; anormal fiyatları ve ortaya koyduğu performansları bağdaştıramadım.Ve de, internette sıvı soğutma ile alakalı olumlu yorumlara nazaran, daha fazla olumsuz yorum ile karşılaştım.Kendimce, paralarını haketmedikleri kanaatini getirdim ve hava soğutma ile çalışan bir işlemci soğutucu arayışına girdim.Karşıma da kısmet bu soğutucu indirimli haliyle çıktı ve birkaç kullanan arkadaşa da sorunca, bunda karar kıldım.Şu an ilk izlenimlerim iyi, inşallah bir sorun çıkmadan uzun süre kullanırım.

Sizinde, ramlerinizin hepsinin yüksek soğutuculu olması sıkıntı olmuş.Eğer, sıvı soğutmaları pahalı bulursanız, hava soğutma kullanmak için, 2 tanesini elinizden çıkarıp, low profile dönebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 21 Haziran 2013; 20:36:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Sizinde, ramlerinizin hepsinin yüksek soğutuculu olması sıkıntı olmuş.Eğer, sıvı soğutmaları pahalı bulursanız, hava soğutma kullanmak için, 2 tanesini elinizden çıkarıp, low profile dönebilirsiniz.

Maliyeti düşürmek için en mantıklısı bu.
  • Benimde bugün elime ulaştı.Nihayet stok fanın sesinden kurtulacağım.
    High profil ram var ama fanı bloğa tutturan aparat tırnaklı.Fan biraz aşağı yada yukarı takılabilir. Ramları kurtarabilecek kadar kaldırılabilir mi montajda göreceğiz bakalım.
  • www.teknobiyotik.com bu aralar hızlı çalışıyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Montaj şekli AMD için - Hayır" yazıyor. Amd için montaj kiti çıkmıyo mu demek bu? Bende şu anda phenom ii x4 var. İlerde fx'e geçmeyi düşünüyorum. İkisine de uyumlu bi soğutucu ama uyumlu montaj kitini ayrı mı almam gerekicek?

Ayrıca bunu mu yoksa hyper 212x'i mi tercih etmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuttymarknutter -- 23 Haziran 2013; 19:25:05 >
  • Dün gece montajını yaptım FX 8350 ye. AMD'nin montaj aparatları da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ybnc

Dün gece montajını yaptım FX 8350 ye. AMD'nin montaj aparatları da var.

Teşekkürle
  • Türkiye'de satılan soğutucular arasında bu soğutucunun muadili sadece Ultra 120. Hyper 212 bunun yanına bile yanaşamaz. Tek blok olmasına rağmen çift blok soğutuculara kafa tutan, onlarla neredeyse denk performans veren bir soğutucu bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ybnc

Dün gece montajını yaptım FX 8350 ye. AMD'nin montaj aparatları da var.

Ramleri çıkartmak zorunda kaldınız mı? High profile var demişsiniz.
  • Arkadaşlar buradaki fotoğrafta görebildiğiniz gibi, kutudan çıkan termal macun bu.Ve ben bunu kullandım, sizce bu termal macun nasıldır ? Ve ne kadar süre gider, ne kadar sürede değiştirmek gerekir ? Bana göre, sıcaklıklar olağandışı değerlere çıkmadan değiştirmek mantıksız geliyor.Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.

Thermalright Venomous RT Türkiye'ye gelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 24 Haziran 2013; 1:38:19 >
  • Evet.Birinci slot iptal oluyor. Ramlar işlemciye göre 1ve 3. slota takılıydı. 2ve 4 e takarım diye düşündüm ama onda da görmedi ramlari.(Bir sorun var ama çözemedim) Tekrar 1 ve 3 e taktım ama fanı yaklaşık bir cm yukarı kaldırdım.Fan bloktan 1 cm kadar yukarıda kalıyor bu şekilde ama birinci slot da kullanılabiliyor.
  • quote:

Bana göre, sıcaklıklar olağandışı değerlere çıkmadan değiştirmek mantıksız geliyor.

• Merhaba,

Bir SS'te benden gelsin;

Kutudan çıkan macun çöpe gittiğinden, Thermalright Chill Factor 3 almıştım. (Ek olarak 2x TR TY147 +1x TR TY143 var)

Tek amaç sessizleştirmekti benim için, fazlasıyla işimi gördü. Tüm fanlar "Silent" profilde, %25-30 ile çalışıyor.

OneTreeHill üstada tekrar teşekkürlerimi iletmek isterim

İyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Türkiye'de satılan soğutucular arasında bu soğutucunun muadili sadece Ultra 120. Hyper 212 bunun yanına bile yanaşamaz. Tek blok olmasına rağmen çift blok soğutuculara kafa tutan, onlarla neredeyse denk performans veren bir soğutucu bu.

• 2600k ve Vonomous X RT masaüstü 30-35 derece arasi idi bugün 4770k ve Asus z87-pro geliyor onunla hem stok hem o c lu test sonuçlarını yayinlarim ) 2600k islemciyi satılığa koydum

• Bekliyoruz. Kendi sonuçlarımla da karşılaştırmış olurum.Ben 3.8 Ghz' da kullanıyorum şu an, sıcaklıklar bir nebze yüksek gibi.
  • quote:

Bekliyoruz. Kendi sonuçlarımla da karşılaştırmış olurum.Ben 3.8 Ghz' da kullanıyorum şu an, sıcaklıklar bir nebze yüksek gibi.

Tmm )

• quote:

Bekliyoruz. Kendi sonuçlarımla da karşılaştırmış olurum.Ben 3.8 Ghz' da kullanıyorum şu an, sıcaklıklar bir nebze yüksek gibi.

Prime 95 4.1 ghz Bütün çekirdekler aktif :

• Anlaşılan o ki, ivy' daki sıcaklık durumu, haswell' de de aynı şekilde devam ediyor.Yine de çok yüksek değil tabiki.Prime 95 testinde; 4.1 Ghz' da 70 C iyi bir değer, biliyorsunuz ki, bu değerler günlük, oyun vb. kullanımlarda, 10 - 15 C daha aşağıda oluyor.Ek olarak, haswellerin 4.1 Ghz' ı, aradaki performans farklarından dolayı; ivy' ların 3.9 Ghz gibi değerlerine paralel sonuçlar alıyor varsayabilir.

Benimde; 3.8 Ghz' da; 59 - 64 C arası idi değerlerim.Ama ilk soğutucuyu montajladığım gündü.Bugünlerde tekrar yaparsam belirtirim.Zaten, yukarıdaki yazılarımda da yazdım.Prime 95 vs. testleri hiç önemsemiyorum.Benim işlemcim, zaten oyunlarda 43 - 53 C arasında çalışıyor.Ve bence bu sessizlikle birleşince çok iyi bir değer.

Sizinde öyle olacaktır muhtemelen.Burda mesala fan hızı 1500' lerde, oyun vs. kullanımlarda en fazla; 1200 - 1280 RPM civarı göreceğinizi tahmin ediyorum.

Son olarak; kaç dakikalık bir test bu ? Birde, soğutucu sizce nasıl, hakkını veriyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 26 Haziran 2013; 23:16:37 >

• xlmnt13 kullanıcısına yanıt
    4.5 ve 4.8'de de test etme imkânın var mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.