Şimdi Ara

Thermalright Venomous RT Türkiye'ye gelmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
3.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Thermalright Venomous RT Türkiye'ye gelmiş. 2011 sokette dahil olmak üzere desteklemediği soket yok üstelik. Şu an Teknobiyotik'te satışta. Link

AM2 / AM3 / AM3+, FM1 / FM2, FM2, LGA 1150, LGA 1155, LGA 1156, LGA 1366, LGA 2011, LGA 775, Soket 938, Soket 939/940

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 19 Temmuz 2013; 5:00:48 >

• piyasa bir iki model hariç hepsi aynı çöp şeyler al sıvı soğutma kiti kur kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

piyasa bir iki model hariç hepsi aynı çöp şeyler al sıvı soğutma kiti kur kullan

Bu, çok talihsiz bir söz olmuş. Venomous'un performansını bilmiş olsaydınız öyle yazmazdınız. Hazır sıvı soğutma dediğiniz sistemler, bunun rahat 3 katı yer kaplıyor ama arada 5˚C farkediyor ya da farketmiyor. Üstelik, arada iki kat civarında da fiyat farkı var.

Soğutucular hakkında daha detaylı bilgi edinmek için şu konuyu incelemenizi öneriyorum. Bakın bakalım Venomous'un performansı nasılmış hazır su soğutmalara ve daha pahalı olan diğer soğutuculara göre: İşlemci Blogu Veri Tabanı Aşağıya eklediğim resmi bu konudan aldım.

Noctua'nın NH-D14'üyle eşdeğer performansı tek blok ve tek fan ile veren iki soğutucudan bir tanesi bu. Diğeri de yine Thermalright'ın ultra 120'si. İkisinin performansları aynı zaten. Ayrıca, bizzat kullandığım soğutucu. FX 8120'yi voltajsız 4 GHz'de kullanıyorum. % 100 yükte 42˚C'yi geçtiğini görmedim bu soğutucuyla.

Hem tek blok olduğu için az yer kaplıyor, hem fiyatı çok uygun, hem de çift blok soğutucular ile aynı performansı veriyor. Daha ne olsun.

Bunun muadili olan Ultra 120'yi bir arkadaşa (Lion_Army) tavsiye ettim. Aldı ve çok memnun kaldı. Ondaki siyah versiyonu ve 3770 ile kulanıyor. Soğutucuyu henüz geçen hafta aldı ama onun yanında 1155 soket aparatı olmadığı için ayrıca aparat almıştı. Satışa yeni çıkan bu soğutucu ise bütün soket aparatlarıyla birlikte geliyor. Donanım bölümünün eski üyelerinden EMRES754'te de aynı soğutucu var ve 2600K ile kullanıyordu en son. Tabi bu iki aradaş, sadece bildiklerim. Gelip kendilerii yazsın da okuyun.

Bir de forumun fan, işlemci ve VGA soğutucu gurusu ve uzmanı olan OneTreeHill'e de danışalım. Bakalım o ne diyor bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 22 Mayıs 2013; 12:53:32 >

• Öncelikle şunu belirteyim bir çok soğutucu kullandım...saymakla bitmez...zalman'dan noctua markasına sunbeam core contact freezer olsun thermaltake big typhoon daha sayamadıklarım...

Ama şu an kullandığım Thermalright ultra 120 gerçekten çok muazzam bi soğutucu..hava soğutmada böylesini görmedim daha varsa kafa kafaya olan noctua dh-14 olabilir...ama tek kulede lider bence thermalright bu venemous ve ultra 120. önce gelenlerdir...

@bocekgrafik dediği gibi 3770k değil benim işlemci düz model 3770 ama aşağıda konunu linkinide vericem ss'ide paylaşıcam...3770 işlemciye o voltajda kaç kere süper pi testi yaptım tam yükte çalışırken sıcaklık core temp kaç gözüküyor bakın varın gerisini siz düşünün...

http://forum.donanimhaber.com/m_74594250/mpage_2/tm.htm

Bakın burda 3770 k olmayan düz modeli kullanıyorum voltajlara dokunmadım daha 1.35 gibi yüksek bi voltaj var işlemci 4.4ghz de ve sıcaklık 60 derece stok fan olsa sistem kesin kilitlenir yada işlemci 80 derece görür...Bu testi ilerleyen zananlarda düşük voltajlarda deneyeceğim doğru stabil voltajı bulmak biraz zor biliyosunuz...ama voltajı düşürdüğüm taktirde daha düşük sıcaklıklar göreceğim kesin ve işlemcimin 3770k dan hiç bi farkı kalmayacak he ama şu da var bu soğutucu ile 3770k olsa 4.8-5.00 görürüm bu soğtucu ile gerçekten işini çok iyi yapıyor...Bu soğutucu ile bu hızlara çıkabileceğini hissediyorum...

• Thermalright soğutma konusunda çok iyi bir firma, ben de True Spirit sahibiyim.

TB'deki fiyatı da iyiymiş, frozencpu da 65 Dolar'a satılıyor yani aynı paraya geliyor.

Daha önce H80 kullandım, sonra yine havaya döndüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 27 Mayıs 2013; 10:50:08 >
  • H80'le aynı performansı verdiği halde ondan çok daha ucuz, az yer kaplıyor ve tek blok ile çift blok soğutucu performansını veriyor. daha ne olsun?

Bunu önerdiğim kişilerdeki ortak çekince, fiyatının uygun olması oluyor. Yani kimse, bu fiyata yüksek performans veren bir soğutucunun satılacağına inanamıyor. Lion_Army de öyleydi ama aldıktan sonra görüşleri değişti baksana.

Bu yeni gelen modeliyle Venomous-X'teki blok aynı. Sadece aparat artıları var RT modelinin. Beraberinde her türlü soket aparatı da geliyorken, almamak için hiçbir gerekçe göremiyorum ben. Lion_Army'deki Ultra 120 ama Venomous'la aynı performansı veriyor bütün testlerde. O, Ultra 120'yi aldıktan sonra yine Teknobiyotik'ten 1155 aparatını sipariş ettikten kısa bir süre sonra satışa çıktı bu ürün. Kısmî bir talihsizlik olarak görülebilir bu ama öyle değil yine de.çünkü ondaki, az bulunan siyah versiyonu.

• Tekrar, merhabalar.

Şu an bu soğutucuyu kullanmaktamısınız ? Eğer, kullanıyorsanız; i5 3570K' yı dizginleyip, dizginlemeyeceği hakkında fikrinizi almak isterim.Gerçi yukarıda; performansı hemen hemen aynı olan başka bir modeli ile, i7 3770 4.4 Ghz' da 55 - 60 C' de çalıştırılmış, bunlar gerçekten güzel değerler.

Aslında; bu konularda sürekli inceleme yapan, @OneTreeHill arkadaşımdan istedim ilk önce soğutucu önerisi ve bana direk bunu önerdi.Kullanan biri olarak, sizden de fikir almak istedim.

Benim aradığım kriterler ile galiba tam uyuşuyor.Sessizlik, yük altında fazla ısınmama ve ram slotlarını kapatmama.Bunların hepsini sağlıyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 18 Haziran 2013; 19:18:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu an sessiz bir fanla % 20 devirle kullanıyorum. FX 8120 4 GHz'de iken en fazla 42 derecedeydi ve tek duyduğum hafif ses, kasanın kendi fan sesi. Bu arada, sistemimi komple satıyorum. İhtiyacın olan parça varsa alabilirsin. İlan linki bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Şu an sessiz bir fanla % 20 devirle kullanıyorum. FX 8120 4 GHz'de iken en fazla 42 derecedeydi ve tek duyduğum hafif ses, kasanın kendi fan sesi. Bu arada, sistemimi komple satıyorum. İhtiyacın olan parça varsa alabilirsin. İlan linki bu

Hayirdir hocam haswell e gecis var sanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• viper17 kullanıcısına yanıt
    Sistemimden son derece memnunum. Yeni sistem toplamayacağım. Ara veriyorum.
  • Anladım hocam, hayırlı olsun
  • Teklifiniz için teşekkürler, keşke daha erken haberim olsaydı. Daha, 2 - 3 gün önce HX 850W V2 aldım.Siz, sizinkini, çok ucuza satıyorsunuz gibi ? En azından, hadi minumum; 250 TL yazsaydınız.

Neyse; konumuza dönersek.Galiba, bugün sipariş geçicem gibi bu soğutucuyu.Ancak; teknobiyotikte birde; Thermalright Macho HR02 var.Aralarında 20 TL fark var şu an.İnşallah, soğutma konusunda yakındırlar birbirlerine.Eğer, 20 TL' ye değecek performans farkı varsa, onuda sipariş verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 19 Haziran 2013; 0:57:46 >
  • Venomous, Macho'dan hem daha performanslı, hem de daha küçük.
  • ultra 120 kullanıyordum 3570k ile 4.7 de 65 derecede tutuyordu hatta satıyorum şuanda :D çok kral bir soğutucudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Venomous, Macho'dan hem daha performanslı, hem de daha küçük.

Teşekkürler, siparişini geçtim.Elime ulaştığında montajını yapıp, izlenimlerimi size aktarıcam.

Birde, youtube' da bu soğutucunun montaj videosunda, ortadaki vidayı tam sıkmamışlar, montajı yapanda fazla sıkmamanız gerekli tarzında birşeyler diyor.Yani, soğutucu hafif hareket halinde kalıyor.Bu normal mi ? Siz montajlerken ne yaptınız ? Sanırım, anakartı çıkarmam falan da gerekmeyecektir ? Zaten kasamda, anakartın arkasında boşluk mevcut.

Youtube LİNK:
    http://www.youtube.com/watch?v=Y1nP-xvPL-w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 19 Haziran 2013; 9:29:51 >

• kaan0101 K kullanıcısına yanıt
    Venomous-X ile Ultra 120'nin performansları denk. Sadece isimleri farklı.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    makyajlanmış hali kasa aynı fan aparatını değiştirmişler doğan görünümlü şahin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan0101 -- 19 Haziran 2013; 9:35:54 >
  • @kaan0101

Siparişi geçtim, niye daha önce söylemedin. Siparişi geçtikten sonra mı söylenir.

Bu arada, değerlerinde süpermiş.

4.7' de 65 C.

@bocekgrafik

Şu, venomous X RT' yi merak etmeye başladım iyice.Adamın meydan okumadığı kalmadı.
  • yeni gördüm dostum güzel soğutucudur kendileri bu ikinci 120 kullanışım h80 h100 hiçbiri kesmedi beni
  • Sağlık olsun diyelim o zaman. Artık başkasına kısmet olur babalardan biride.

Valla dostum, seninde böyle demen; herkesinde genel olumlu havası, gerçekten çok merak uyandırdı. Gelsede, hemen montajlasam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 19 Haziran 2013; 9:46:05 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.