Şimdi Ara

Thermalright Venomous RT Türkiye'ye gelmiş (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
3.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende 2.el venomous aradım ama bulamadım, forumdan 2.el thermalright ultra 120 extreme rev.c buldum ve aldım.performansı gayet iyi.
    4dk dakkalık test ettim sonuçları. i7 3770k--4.20ghz

Thermalright Venomous RT Türkiye'ye gelmiş

2 fan takılı sogutucuya bunun haricinde 4 fan daha var ...yeni macun sürmedim eski stok fandan kalan macunu sürülüydü cpuya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi probody08 -- 17 Temmuz 2013; 3:35:13 >

• Sizinkiler yüksek soğutuculu ramlerden, ama; ramleri, 1. veya 3. ya da; 2. veya 4. slota takacağınız için problem çıkarmayacaktır.İleride; 16 GB' a yükseltirim derseniz, o zaman low profile ramlerden alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: probody08

bende 2.el venomous aradım ama bulamadım, forumdan 2.el thermalright ultra 120 extreme rev.c buldum ve aldım.performansı gayet iyi.

Ultra 120 ile Venomous-X'in performansları denk. İyi yapmışsın.
  • Bakalim ilerde olmadi tek 8 gb lik alirim brlki :) dual kit yapmayabilirim . neyse zaman gosterir onu. bugun buyuk ihtimalle siparidi veriyorum venomous x rt nin :) teknobiyotikten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bu soğutucu Lga 1150 soketli kartlar ile uyumlu değil'mi msi gd65'de kullanmayı planlıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyumlu soket tipinde 1150 var, anakartınızda sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.Ancak; tam olarak emin olmak isterseniz (içinizde bir ukte kalmaması için), akortek bilişime sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 19 Temmuz 2013; 2:00:09 >
  • Arkadaşlar herkese yorumları için teşekkür ediyorum. Uzun bi zamandır aklımda hep işlemci soğutucusu almak vardı. Çok ses yapıyordu bugün artık iyice tak ettirdi :D

Sonra bi bakıyım dedim yorumları görünce dayanamadım siparişi verdim.

Bir sorum olacak;

Elimde üstünde coolmaster in V1 ic value yazan bir işlemci macunu var. Bu macun ile mi soğutucuyu yerleştireyim yoksa içinde gelen macun ile mi?

Bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. Tekrar teşekkürler.

NOT: İşlemci Amd Fx 8320

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet-Oguz -- 20 Temmuz 2013; 3:49:01 >
  • benim yorumum neden silinmiş acaba reklam demek suçmu
  • Sonunda soğutucu elime ulaştı ve montajını tamamladım. Montaj sırasında içinden çıkan termal macunu değil elimde olan "cooler master v1 ic value" isimli termal macunu sürdüm.

Aida64 de Sıtabilite testinde, yaklaşık 4 dakika açık kalmasına rağmen maksimum işlemci çekirdek sıcaklığı 44 dereceyi, işlemci sıcaklığı ise 53 dereceyi gördü.

Boştayken işlemci çekirdek sıcaklığı 16 derece, cpu sıcaklığı ise 39 derece civarında.

Sizce bu değerler nasıldır?

• Ahmet-Oguz A kullanıcısına yanıt
    Yükteki sıcaklıklar mükemmel denecek seviyede iyi. Yalnız, boşta 16 derece olması imkansız. Çünkü min sıcaklık değeri, oda sıcaklığının altına inemez; kasayı buzdolabının içine koymadıysanız veya kasa içine klima hortumunu bağlamadıysanız.
  • AMD FX lerde boşta çekirdek sıcaklığı düşük çıkıyor cpu sıcaklığı daha önemli, intelde çekirdekler daha sıcak..FX8320 H100 ile 4.5ghz oc. 1 saat prime95 44 dereceydi cpu ve çekirdekler bende..
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Thermaltake element t kasa mevcut. Ekstra herhangi bir fan takmadım. Kasa yeri, parkenin üzerinde arkası duvara 20cm uzaklıkta bulunuyor. Bilgisayar boştayken değerlerin resmini de çektim. Eğer siz böyle diyorsanız çok iyi oldu.

• Commodore_64_ kullanıcısına yanıt
    Cpu ve çekirdek dereceleri derken hem cpu hem tek çekirdeğinin sıcaklığı mı 44 derece? Benim bildiğim cpu ve çekirdek sıcaklıklarının aynı olmadığı ama yanlış mı biliyorum?
    SS almıştım buldum şu son FX ler gerçektende intele göre serin çalışıyor,

• Commodore_64_ kullanıcısına yanıt
    4.5 Ghz göre sıcaklık değerleri çok iyi. Bu değerleri işlemciye voltaj vererek mi yaptınız?
    şuanda o işlemciyi kullanmıyorum AMD micro atx anakartda çok zayıf minitower kasaya geçtiğim için mecburen satıp İ7 2600k aldım,

FX8320 4.2ghz ye kadar voltaj vermeden çarpan ile oc. yapmıştım 4.5ghz için +0,150v vermiştim biostan..
  • arkadaşlar bu serinin ultra 120 extreme'den beridir kullandım en son askerden önce kaan hocama rev.c modelini satmıştım.şu kadar söyleyim bir kere kullandıktan sonra thermalright'tan baska birşey kullanamazsın.
    öncelikle kalitesi herşeyin cevabı oluyor, ben sadece bloğunu 130 liraya almıştım, şimdi fanıyla birlikte RT versiyonu satılıyor hem de 120 tl ye.baska performanslı bir fan kullanılsa daha değişik olur sonuclar.

Şimdi size bu bloklardaki farklılıkları söyleyecem.Malzeme kalitesi aynı fakat alüminyum yaprak sayısı farklılık gösteriyor.mesela;

Thermalright Ultra 120 Extreme 54 alüminyum yaprak
    Thermalright Ultra 120 Extreme Rev.C 48 alüminyum yaprak (bir önceki versiyondan daha performanslıdır)
    Venomous X 48 Alüminyum yaprak
    Venomous X TR 46 Alüminyum yapraktan olusuyor.

Performans olarak aralarında 1-2 derece farkediyor.Gerçekten diğer soğutucuları alıp paranızı boa harcamayın.Mesela adama gidip Cooler Master serisi soğutucu öneriyorlar.Aynı fiyata daha performanslısı varken neden onu öneriyorlar anlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: FRAGILE

Mesela adama gidip Cooler Master serisi soğutucu öneriyorlar.Aynı fiyata daha performanslısı varken neden onu öneriyorlar anlamıyorum.

Bilmediklerinden. Bilseler, önermezler. Senin de dediğin gibi, bunun tadını alan, başka soğutucuya bakmıyor zaten.
  • Bilgilendirme için teşekkürler. En az yaprak bizimkinde desene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 2 Ağustos 2013; 17:16:58 >
  • evet ama belliki hava akımı daha iyi daha az yaprak olunca
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.