Şimdi Ara

Throttling nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni intel işlemci aldım.Ancak forumda okuduğum konularda devamlı bi throttling kelimesi geçiyor.Bende işlemciyi o/c ederken 3.5ghz e gelince puanlar tersine gidiyor.Mesela pcmark04 te test yaparken çubuklar bir ileri bir geri geliyor ve böyle olduğu zamanda puan düşüyor.Sisofttaki puanlar da çok ciddi oranda düşüyor.Acaba neden böyle bişey olur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Throttling Nedir?

Throttling, bir sistemin veya bileşenin performansını, kaynak kullanımını azaltmak veya belirli bir eşiğin aşılmasını önlemek için sınırlama işlemidir. Bilgisayarlar ve diğer elektronik cihazlar dahil olmak üzere çeşitli sistemlerde kullanılır.

CPU Throttling Nedir?

CPU throttling, işlemcinin (CPU) hızını ve performansını düşürmek için kullanılır. Bu, aşırı ısınmayı veya diğer sorunları önlemek için ısıyı yönetmenin bir yoludur.

Throttle Nedir PC?

Bir PC'de throttle, sistemin performansını ayarlamaya yarayan bir mekanizmadır. Örneğin, bir uygulamanın kaynakları aşırı kullanmasını önlemek için bir işlemcinin veya grafik kartının hızını azaltabilir.

Throttle Nedir?

Genel olarak throttle, bir aracın veya başka bir makinenin gücünü veya hızını kontrol etmek için kullanılan bir cihazdır.

Thermal Throttling Nedir?

Thermal throttling, sistemin aşırı ısınmasını önlemek için CPU'nun hızını azaltan bir mekanizmadır.

Throttle Ne Demek Assetto Corsa?

Assetto Corsa gibi yarış oyunlarında, throttle, aracın gaz pedalını kontrol etmek için kullanılan bir kontroldür.

Throttling Ne Demek?

Throttling, sistemin performansını sınırlayarak kaynak tüketimini veya aşırı ısınmayı yönetme işlemidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: ~WELi~

Arkadaşlar yeni intel işlemci aldım.Ancak forumda okuduğum konularda devamlı bi throttling kelimesi geçiyor.Bende işlemciyi o/c ederken 3.5ghz e gelince puanlar tersine gidiyor.Mesela pcmark04 te test yaparken çubuklar bir ileri bir geri geliyor ve böyle olduğu zamanda puan düşüyor.Sisofttaki puanlar da çok ciddi oranda düşüyor.Acaba neden böyle bişey olur?

slm,
    Throttling işlemcinin fazla ısındığı zaman kendi kendini senin haberin olmadan frenlemesidir. (Throttling adındanda anlaşılacağı gibi)
    intelin Prescott işlemcilerinde sanırım Throttling sınırı 70 derece civarıydı sanırım
  • Throttle işlemci fazla ısındığında işlemcinin zarar görmemesi için kendini frenlemesidir. Tabi bu durumda skorların geriye gitmesi normal. İşlemcinin throttle durumunu görmek için "Throttle Watch" isinli programı indirmen yeterli.
  • Arkadaşlar geyet güzel açıklamışlar al linkide benden olsun

http://www.techspot.com/download400.html
  • Bu frenleme olayı ekran kartı içinde mümkünmü? çünkü furmak çalıştırırken ekran kartım fazla ısınıyor ve furmak ekranında Throttling -450 mhz yazıyor. Sanırım ekran kartı içinde frenleme mevcut. Ben şimdi mesela kart 80 dereceye gelince bu işlemi yapmasını istiyorum ama normalde 100 derecede yapıyor misal. Manuel olarak ayarlayabilirmiyiz? Aynı ayarı işlemci içinde yapabiliyormuyuz?

Konuyu hortlattım kusura bakmayın yeni konu açmaktansa böylesi daha iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gpu bios switch nedir ?
    5 yıl önce açıldı
    LN2 Modu Nedir?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.