Şimdi Ara

Ticaret Bakanı Bolat’tan ek gümrük vergisi açıklaması: “Anlayış bekliyoruz” (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
1
Favori
7.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şahsen ben bu konu yüzünden satın aldığım her şeyin videosunu çekerek açmak zorunda kalıyorum görende youtube a kutu açılışı videoları çektiğimi sanacak.

satın aldığım ürünlerde bir sürü problem yaşadım

Orijinallik

Kusur

Eksik ya da farklı ürün

Kalite

Şüpheli ambalaj

Son kullanma tarihi

gibi gibi

Mesela aldığım son ürünlerin 2 sinde problem yaşadım. 1 tanesinde ürünün şişesi olması gerekenden daha farklıydı seri numarasını firmaya yolladığımda ürünü doğrulamadılar bende iadesini istedim. Diğer üründe ise çikolataydı, çikolata orta doğudan tedarik edilmiş olacak ki, hiç anlamadığım bir sürü dil mevcuttu, son kullanma tarihini bile okuyamadım haliyle onu da iade ettim

mesela lindt çikolatalarda ağır metal bulundu ve çikolata oranları sahte çıktı adamlar amerikaya vermiş birde kim bilir bize neler verdiler. Türkiye de e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmak direk risk budur dedirtiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 3 Aralık 2024; 12:27:5 >

• Yerli üretici her şeyi üretemiyor ki arladaş görende ülkeyi Çin, Tayvan falan zannedecek anasını satim… Limiti eski haline çıkarıp vergiyi %20 yapın sanki vergisini ödemeden alıyorduk anasını satim

• Bir şey alamıyorsunki artık
    Hangi ek vergiden bahsediyorsunuz

Hangi ek vergi???
    Hangi yerli üretici????

bireysel kullananalar için niye adet kısıtlaması getirrmiyorsunuz mesela.
    İşinize gelmiyor değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 3 Aralık 2024; 12:49:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde böyle açıklamalara LOL v.s. gibi şeyler yazıp bırakırdım da bu açıklamaya bir şey bulamadım. Neyse ....

• Özür dileriz bakanım. Daha kaliteli ürünleri daha ucuza almak istediğimiz için kusura bakmayın bizim hatamız.

• Ne konuştuğundan kendisinin bile haberi yok. Tek amaç tüketici ucuz ürüne ulaşamasın ulaşacaksa da haraç ödesin. Allah belanızı versin hepinizin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Anlayış bahane cebi doldurmak şahane

• ne yerli üretimi param olsa Türkiye'de üretim yapmam çalışacak personel yok okuyan öğretmenler bile bim e kasiyerlik yapmaya giriyor sanayide kimse çalışmak istemiyor torna tezgahında tüketici mağdur etme haricinde hiç bir işe yaramaz gümrük vergisi

• Yerli üretici nasıl teşvik edilir? Eskiden dolar düşüklen eBay ve paypal zamanları millet dışarı bişeyler satma peşindeydi. O sistemi geliştirmek yerine paypalla kavga edildi. Haklımıydı devlet evet. Ama satıcılarda yurtdışına ürün satamadıkları için mağdur oldu. Uluslararası bir platform kurup PTT kargo desteği ile yurdun heryerinden herkesimden insan meziyetlerini ihraç edecek şekilde bir sistem kurulsaydı çok güzel olurdu. Oturup biraz düşünmek lazım ama bizde o kapasite yok maalesef. Döviz girdisi sağlamak lazım. Ebaydeki yada amazondaki bireysel satıcılar bile ülkelerine deli gibi katma değer sağlıyor. Bizde de bileklik tesbih satsalar bu bile kar en basit örneği. Benim düşüncem bu. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ona97 -- 3 Aralık 2024; 13:1:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • üreticiler değilde, Çinden 3-5tlye aldıkları malı 250/300tlye satan ithalatçılardan bahsediliyor burda.

• Yerli üretici mi kaldı, sen istiyorsun ki 3 devlete 1 sana soygunu devam etsin.

• Yüzsüzlüğe bak utanmadan anlayış bekliyoruz diyor bide.

• Amazon'u TEMU yu da kapatın!
    yazık biz tüketicilere
    çinden mal getirip etiket yapıştırıp iki üç katı fiyata satan mağdur ama biz suçluyuz.

• Bizlerde anlayış bekliyoruz.
    Bir örnek verelim
    Vestelin garıdrop tipi buz dolabı, en ucuzunu sıralatıp baktım ülkemizde 487 litre 47769 tl
    Araplardan alsa katar’dan 916 litre neredeyse 2 katı daha büyük gardırop tipi buzdolabı 4199 Qar 1 Qar= 9,49 TL = 39848 TL yapıyor.

Ticaret Bakanı Bolat’tan ek gümrük vergisi açıklaması: “Anlayış bekliyoruz”

www.vestel.com.tr
    Gardırop Tipi Buzdolabı Fiyatları ve Modelleri | Vestel
    https://www.vestel.com.tr/gardrop-tipi-buzdolabi-c-56/?dropListingPageSize=30&orderOption=PriceIncreasing

• Anlayışı biz bekliyoruz vatandaş olarak. Vergi ülkesi olduk.

• Bence tüketiciler olarak cimere yazalım, bakanlığa başvuru yapalım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.