Şimdi Ara

Ticari aracı şahsi kullanım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
34.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğru düzgün cevabını bulamadığım bir soru var.
    Şahsıma ait vergi levham yok iş yerim yok. Normal çalışanım. B sınıfı ehliyetim var.
    Ruhsatında Kullanım amacı :Ticari , Cinsi : Kamyonet-BB Van yazan bir aracı satın alabilirmiyim?
    Normal aile kullanımı olacak. Nedeni ise fiyatları uygun Dokker, Fiorino, Tourneo Courier gibi araçlar bütçem dahilinde.
    SRC ve K belgesi gibi belgelere ihtiyaç duyarmıyım? Bu belgeleri almak mümkün mü ve maliyeti yakın zamanda alan var ise cevaplar ise sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhalif13 -- 31 Mayıs 2016; 17:45:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ticari Aracı Şahsi Kullanmak: Bilmeniz Gerekenler

Ticari Aracı Şahıs Alabilir mi?

Evet, şahıslar ticari araç satın alabilirler. Ancak bazı hususlara dikkat etmeleri gerekir.

Ticari Aracın Şahsi Kullanılması

Ticari araçlar, iş amaçları için tasarlanmıştır. Ancak şahıslar bu araçları şahsi amaçları için de kullanabilirler. Ancak bu durumda bazı vergiler ve cezalarla karşılaşabilirler.

Ticari Araç Kimler Alabilir?

Ticari araç almak için herhangi bir özel şart yoktur. Ancak, araçların kullanım amacına uygun olması gerekir.

Ticari Araç Almak İçin Gerekliler

Ticari araç almak için aşağıdaki belgeler gereklidir:

• Kimlik kartı
    • Ehliyet
    • Ticari araç satın alma belgesi
    • Vergi levhası (işletmeler için)

Ticari Aracı Hususi Kullanmak

Ticari araçları şahsi amaçlar için kullanmak yasal olarak mümkündür. Ancak aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısınız:

• Vergiler: Ticari araçların şahsi kullanımı üzerinden ÖTV ve KDV ödenmesi gerekebilir.
    • Sigorta: Ticari araçların şahsi kullanım için sigortalanması gerekir.
    • Cezai Yaptırımlar: Ticari araçların şahsi kullanımının bazı durumlarda cezai yaptırımları olabilir.

Ticari aracınızı şahsi kullanım için kullanmadan önce vergi ve yasal yükümlülüklerinizin neler olduğunu araştırmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Herangi bi belgeye ihtiyac yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanabilirsin ama sahsi kullanimda bile ticari arac kurallarina uyman gerekir. mesela istanbuldaysan 1. kopruden gecemezsin. ankaradaysan kizilaya giremezsin.

• Ayrıca hız sınırınız düşük olur. Her sene araç muayene girmeniz gerekiyor. Bir de trafik sigortası nispeten yüksek olabiliyor.

Buna rağmen biz de Peugeot Partner kullanıyoruz😃

• Aile için hafif ticari ve minicargo kullanılmaz abi baştan diyeyim onu. Alacağın araba hem adam gibi bir güvenlik paketi içermiyor hem daha güvenliksiz hem de vergisi, köprüsü, muayenesi vs.bitmiyor. Ha derseniz hem şirket hem aile, ona bir şey diyemem fakat benim önerim SW veya MPV sınıfına yönelmeniz olacaktır.

Bu arada sorunuzun cevabı olarak bildiğim kadarıyla Hususi Van olarak geçiyor, herhangi bir belge gerektirmiyor.

• http://www.ikinciyeni.com/Upload/TuvCertificate/34-pa8803__(1)_0c0286.pdf
    FORD Model TOURNEO COURIER Araç Model Versiyonu DELUX 1.6 TDCI 95PS BB VAN ÇİFT SÜRGÜLÜ CAMLI KOLTUKLU Ruhsatında Ticari yazıyor.

Hocam bu araç 50 bin Tl ye satıldı. ikinciyeni.com da 40-50 bin arasına bir çok model satıldı.
    Bu aracı alırsam herhangi bir belge gerekiyor mu ? SRC K Belgesi vergi levhası gibi.
    Anadolu yakasında bir işim olmaz. olursa da 2. köprüyü kullanırım. Boğaziçi köprüsünden önceki araçlarımla neredeyse 4-5 kez mi ne geçtim. FSM evime daha yakın. Hız yapmayı sevmem. Muayene ve vergi ne kadar bilmiyorum. Kamyonet diye geçiyorsa 1500 Kg'ya kadar yıllık 672,00 TL o kadar da yüksek değil.

• Daha önce arkadaşın yazdığı üzere ticari faaliyet için kullanmıyorsanız belge gerekmiyor

Vergisi yıllık 997 lira Panelvan sınıfı 1900 cc altına bakacaksınız Ayrıca vergi dilimi 6 yıl sonra dusuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forcsf -- 30 Mayıs 2016; 20:33:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    şirket adına binek araç almak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

http://www.ikinciyeni.com/Upload/TuvCertificate/34-pa8803__(1)_0c0286.pdf
    FORD Model TOURNEO COURIER Araç Model Versiyonu DELUX 1.6 TDCI 95PS BB VAN ÇİFT SÜRGÜLÜ CAMLI KOLTUKLU Ruhsatında Ticari yazıyor.

Hocam bu araç 50 bin Tl ye satıldı. ikinciyeni.com da 40-50 bin arasına bir çok model satıldı.
    Bu aracı alırsam herhangi bir belge gerekiyor mu ? SRC K Belgesi vergi levhası gibi.
    Anadolu yakasında bir işim olmaz. olursa da 2. köprüyü kullanırım. Boğaziçi köprüsünden önceki araçlarımla neredeyse 4-5 kez mi ne geçtim. FSM evime daha yakın. Hız yapmayı sevmem. Muayene ve vergi ne kadar bilmiyorum. Kamyonet diye geçiyorsa 1500 Kg'ya kadar yıllık 672,00 TL o kadar da yüksek değil.
    Aman diyim uzak durun bu araçlar zik zak testinde bile takla atan araçlardır. Eski olsun ama güvenli bi araç alın. Ailecek bineceksiniz Allah korusun.

https://www.youtube.com/watch?v=yAPa3flxuG8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philae -- 30 Mayıs 2016; 20:35:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RotörHead

kullanabilirsin ama sahsi kullanimda bile ticari arac kurallarina uyman gerekir. mesela istanbuldaysan 1. kopruden gecemezsin. ankaradaysan kizilaya giremezsin.

Ticari arac kizilaya giremiyor mu ? Ilk defa duyuyorum arkadasin peugeot bipper arka camlar sonradan acma ulusun gobegine gittik geldik.Polisler tinlamiyor yada biz sansliydik.

• Herhangi belge ihtiyacı yoktur ama hız limitleri normal araçlara göre daha düşüktür

• 5 yil once 0 doblo premio 1.6 aldim kullaniyorum cok memnunum.Aile kullanimi icin aldim. Her turlu guvenlik ekipmani var on yan havayastiklari abs asr hilholder ekstra olarak hiz sabitleyici tam otomatik dujital klima falan filan.limitlerini bilerek kullaniyorum herhangi bir sıkıntı yasamadim. Bu araclari cogu insan yanlis biliyor soyleki hepsine ticari gozuyle bakiliyor .aracin bi cinsi var kamyonet veya otomobil olabiliyor .kamyonet olmasi ticari oldugu anlamina gelmiyor.benim aracim hususi kamyonet.kullanim sekli var bide kullanim sekli ticari veya hususi diye degisiyor.hususi kamyonete src k belgesi falan gerekmiyor.ticari bir tasimacilik yapamazsin hususi olanla.yanlizca bireysel yuklerini tasiyabilirsin.kamyonet yerine otomobilde yazabilir fakat bu durumda ilk alimda 15 bin tl fazla para veeirsin otv si var.kullanim seklinde ticari yazanlarda src k belgesi falan gerekli. 1. Kopru ve muayene olayi kamyonet olmasi ile alakali ticari olmasi ile alakali degil.cinsi bolumunde ruhsatta otomobil yazanlar 1. Koprudende gecer 2 senede bi muayeneye girer binek otomobilden farki yoktur.mtv si 6 yilda bir alt kademeye duser panelvan kamyonetlerde otomobil yazanlarda yine aynen otomobillerde oldugu gibidir.3 gun once trafik sigortasini 770 tl 100 tl hediye cekiyle 670 e geldi kaskosunu 815 tlye yaptirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgaaaaa -- 30 Mayıs 2016; 21:01:00 >

• Hocam alacağım araç ruhsatı ticari 2.el olacak. Ruhsatı üzerime alirsam sanırım değişmez. Bu durumda SRC belgesi ve K Kullanma belgesi gerekmiyor doğru mu.

• quote:

Hocam alacağım araç ruhsatı ticari 2.el olacak. Ruhsatı üzerime alirsam sanırım değişmez. Bu durumda SRC belgesi ve K Kullanma belgesi gerekmiyor doğru mu.
    ticari kelimesinden kastettiğiniz nedir, zira değişken bir durum.

kasttettiğiniz ruhsatın (D5)-CİNSİ bölünde kamyonet yazması ise sizin durumunuzda bir belge istenmez.
    kastettiğiniz ruhsatın (Y3)-KULLANIM AMACI bölümünde ticari yazması ise araçla ve sürücü ile ilgili tüm belgeleri edinmek zorundasınız.

zaten kullanım amacı bölümünde hususi yazan araç cinsi ne olursa olsun ticari değildir. ancak ilgili yönetmelikte (eğer değişmedi ise) ağırlığı 3,5tonu aşarsa kullanım amacı ne olursa olsun belge alma zorunluluğu vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Philae

Aman diyim uzak durun bu araçlar zik zak testinde bile takla atan araçlardır. Eski olsun ama güvenli bi araç alın. Ailecek bineceksiniz Allah korusun.

Yav esp testi o. Bence de çok güven vermiyor ama takla atıyorlar demek doğru değil. Esp zaten standart oldu artik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Philae

Merak ettim şimdi bu tür araç kullandınız mı, kullanım amaçları ve donanımları hakkında bilginiz var mı? Hele ki Eski olsun ama güvenli bi araç alın lafı tam bir talihsizlik.

Verdiğiniz videoda testi geçen fiat fiorino ve takla atan bipper aynı banttan çıkan ve sadece amblem farkı olan "neredeyse" aynı araçlardır. Fiat'ın o hale gelmemesinin sebebi ESP olmasıdır. Keza pikap ve daciada da esp bulunmamakta (yanılıyorsam düzeltin) Eğer ki kırmızı fiorinoda da esp kapatılsaydı bipperin yanına giderdi.

Kurallara uyulduğu, hayvan gibi kullanılmadığı ve güvenlik donanımları eksiksiz olduğu taktirde sizin eski olsun dediğiniz araçlardan daha güvenlidirler.
    Elbette bayramlarda 10-15 kişiyi içine tıkıp kuralları hiçe sayarak azrail gibi ortada dolanan ve sonrada tüm sülale telef olan yaratıkları bunun dışında tutuyorum

• muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Helal olsun böyle detaylı exper yapan varmiymis

• quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

Helal olsun böyle detaylı exper yapan varmiymis
    Geyik testinde biçok araba çuvallıyo

• X-Slim kullanıcısına yanıt
    İkinciyeni.com yapıyor. Tuvturk expertiz yapan firma. 2010 model mpv araç alacağıma 2014 Ford tourneo alayim diye düşünüyorum. Bagaj derdi yok. Çocuk koltuğu arabası vs rahatça sığar. Dizel de az yakar yeni model olur. Agresif kullanman zaten.

• quote:

İkinciyeni.com yapıyor. Tuvturk expertiz yapan firma. 2010 model mpv araç alacağıma 2014 Ford tourneo alayim diye düşünüyorum. Bagaj derdi yok. Çocuk koltuğu arabası vs rahatça sığar. Dizel de az yakar yeni model olur. Agresif kullanman zaten.
    Milletimiz ticari - hususi ile kamyonet - otomobil ayrımını sürekli birbirine karıştırıyor.

Alacağınız araç hususi ama kamyonet ise, herhangi bir belge gerekmez, normal otomobil gibi kullanabilirsiniz. Ancak adınıza kayıtlı aracın kullanım amacı ruhsatta Ticari olarak geçiyor ise belge edinmek zorundasınız.

Aracım ruhsatta Yük Nakli - Hususi olarak geçiyor ve Kamyonet sınıfında. Herhangi bir belge soran olmadı bugüne kadar.
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    Kullanım amacı :Ticari , Cinsi : Kamyonet-BB Van. Düşündüğüm araçların ruhsatında bu yazıyormuş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.