Şimdi Ara

Ticari şletmeye araba alma konusu!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kardeşim eczacı...ve üzerine sıfır bi araba almak istiyoruz...bunun yolu yordamı araba alırken fiyatta indirimi vs ne tür faydası var...bilenler yardımcı olursa sevinirim...

Not: kardeşimin üzerine 2 araba ruhsatı hazırda var..

• Hocam siz nasıl bir fayda bekliyorsunuz. Kendi üzerine alacaksa sen ben gibi alır zaten, ha bazı firmalar bazı meslek gruplarına indirim yapıyor kastetiğniz buysa genelde devlet memurlarına indirim yapıyorlar benim bildiğim.
  • Öyle değil...tabiki kendi üzerine alacak...vergi levhası gösterip KDV veya ÖTV den indirim yapılıyor diye duydum...
  • Çakala bak sen! Biz KDV+ÖTV li araç alalım bunlar indirimli alsın . Nerede adalet!!
  • Herhangi indirim yapılmıyor

Aracı aldıktan sonra şirketin gelir vergisi ödüyorsa gelir vergisinden düşüyorsun

56.000 TL aldığım aracın vergi indirimleri ile 45.000 TL gelmişti zamanında bana

Ama aracı alırken yine aynı parayı ödüyorsun sadece sonradan şirkete çıkan vergi az çıkıyor

Eğer şirket gelir vergisi ödemiyor kâr gözükmüyorsa herhangi faydası olmaz kâr gösteren şirketlerde faydası oluyor

Ayrıca her şirket stopaj vergisi öder yani mal varlığının vergisi araç alacağınız için stopaj vergisi biraz yükselecektir

Forumda bir başlıkta tam olarak yazmıştım nasıl hesaplanıyor diye bulursam paylaşırım

Düzeltme buldum
    "

6 ay önce şirketime 56.000 TL bir binek araç alımı yaptım gider şu şekilde oluyor aracı direk normal parasını yatırıp vergiden zamanla düşüyorsunuz düşme süreci de şöyle

Sıfır alımda 56.000 TL araç için
    ötv ve kdv den 5000 tl vergiden düşüyoruz ( ÖTV ve KDV toplayıp %15 gelir vergisinden düşüyor)
    amortismandan da yıllık 1500 tl düşşüyoruz. 5 yıl boyunca.
    ilk sene 6500 düşmüş oluyoruz. diğer yıllar da 1500 yıllık
    toplamda 12400 tl daha az vergi ödemiş olacağız

2el alımda ÖTV yok bundan dolayı aracı komple gider gösteriyorsunuz aynı miktarda düşüyor ama 5 senede düşüyor toplam 2 el alırsanız

bu sıfır binek için ticari de daha da fazla düşüyor ama oranları net bilmiyorum
    "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 3 Aralık 2018; 18:36:21 >

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için
  • Bu vergiden kurtulmanın bir yolu olmalı. Ne bileyim 2. El kötü bir otomobil alıp, yurtdışına çıkıp ordan alınan yeni otomobille plakaları felan değiştirsek. Bişey yapsak.
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Amacım yasal olmayan bir yola başvurmak falan değil yanlis anlaşılma olmasın lutfen....

birkaç yerde duydum okudum vergi indirimi olduğuna dair böyle bi hak varsa kullanılsın diye sordum forumdaki arkadaşlara...

Ama gel gör ki çok çetrefilli geldi bana ..neredeyse hiç faydası yok gibi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.