Tiguan 1.4 TSI 122 PS 4X2 90KW Benzinli Motor :CAX Km 58 Yağ kafa karışıklığı Uzman Önerisi yardım ? Merhaba Aracımın bakım zamanı geldi ? Kendim ilk bakım yaptıracağım arabama bir sürü yağ modeli olduğu için doğru model ve kaliteli yağ koymak istiyorum bunun için biraz araştırma yaparken yağ konusunda kafam karıştı . Volkswagen Yetkili Servisi Castrol 5W-30 Long Life III Spesifikasyon : VW 504 00 / 507 00 kullanıyor. ( Türkiye piyasasında satışı yok) Sadece kendileri satıyor. ) 1-Parça satan yere sordum :Araba : Model bilgi ve Şase bilgisinden Castrol EDGE 5W-30 LL partiküllü kullanıyor ve bunu öneriyoruz diyor. -Ek olarak Loki moly firmasına sordum. ( Partiküllü önerdi.) -Castrol firmasına sordum. Benzinli araç olduğu için ( Partikülsüz önerdi ) 2-Volkswagen 2 Farklı Servisinde 2 ustaya sordum Aracın benzinli olduğu için Castrol EDGE 5W-30 LL partikülsüz yağ kullanman gerekir dedi. -yetkili 2 ustada 5W-30 partükülsüz kullanman gerek dedi. 1 usta daha detaylı bilgi verdi Castrol EDGE 5W-30 partiküllü de kullanabilirsin dedi ama ( yakıt birazcık fazla yakar dedi. Ek bir kaç teknik bilgi verdi. Ama bu konuya hakim olmadım için aklımda kalmadı. 3-Daha önce aracın yağ bakımı yapan yerden arayıp bilgi aldım .Castrol EDGE 5W-30 dedi başka bişey demedi .Partiküllü mü yoksa partikülsüz mü hangi model dedim. Castrol EDGE tek model dedi. 4- Bu araç için Hangi Marka model yağ önerirsiniz. Hangilirini kullanıp memnun kaldınız . ( Tabi Partiküllü mü yoksa partikülsüz mü kullandınız) ?? Markalar -Castrol (İngiltere) - Mobil ( Amerikan ) - Liqui Moly ( Alman ) - Motul ( Fransa ) 5-Bu model Araç da yakıt filitresi var mı ? Ne zaman Kaç bakım da yada Km kaç da değiştirilmeli ? Bazı kişiler 2 bakımda dediler servisten bu araçda yakıt filitresi yok gibi bir bilgi verildi .Yine kafa karışıklığı ? Normalde bildiğim kadarıyla partiküllü yağ dizel araçlara koyuluyor. Benzinli için kafa karışıklığı ve bilgi yanlışlığı bilgi kirliliği mebcut anlayacağınız durum karışık ? İşin özü servis parkülsüz önerdi. diğerleri partiküllü önerdi. Partiküllü ve partükülsüz arasında da fiyat farkı mevcut servis maliyetten dolayı partikülsüz önermiş olabilir mi ? Aracınızı yetkili servise de getirseniz partikülsüz Castrol 5W-30 Long Life III koyarız dedi. Konu hakkında uzman arkadaşlara soruyorum bilgi kirliliği olmaması açısından bizleri aydınlatırsa sevinirim . yardımınızı rica ederim . < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delux066 -- 28 Ağustos 2022; 0:43:3 > |
Bildirim