Şimdi Ara

TinyCoreLinux ! Arch Linux ten daha iyi :) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131
Cevap
2
Favori
1.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir efsane daha patladı:
    Yazılım kavramlarında kütüphane'nin içinde kitap demek? Alkışlar, şov devam ediyor.
    Fonksiyondur onlar.

bilen biliyor zaten, bizim hedef kitlemiz bilmeyenlere bir şeyler öğrete bilmek.

kütüphane ismini kullanıpta kütüphanede kitap bulunuyor örneğini kullandık diye,

şimdi bu yapılacak iş mi !?

bu gün şu mini pc pi çıkışı ile ilgili haberi okudum,
    bir kaç kişi 2gb lık versiyonu için sipariş verecekmiş
    bir tanesi şöyle bir yorum yapmış ; bunun için gelen linux SD-Carta yazıyor
    ve devamlı okumak sorun değil ama yazma işlemi sonrası sd kart 3 ayda çöp oluyormuş

TCL zaten bu konuda bir linux sürümü çıkardı. bu da ram üzerinde çalışıyor.
    dahası yedekleme işlemini bulut üzerinden nasıl yapılacağı ilgili forumda örnekli anlatımla ortada, ortada ram denilen bir şey var ve bunun üzerinde RDD kullanmak için sistemi ve paketleri ufatmak gerekiyor. özetle gereksiz saçmalıklara yer olmayan bir linux dağıtımını insanlara anlatmaya çalışıyorum burada, kimi ister kullanır, kimi istemez kullanmaz !

burası forum doğru bildiğimizi ama doğru ama yanlış anlatmaya ve insanlara bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz, keşke benim anlattığım seviyede basitçe bir anlatım yazısını bundan yıllar önce görmüş olsaydım işte TCL kullanamadığım yıllara üzülüyorum.

forumlar fikri dayanışma ve yardımlaşma platformlarıdır.

• Sesli Sözlük
    Sesli Sözlük - forum
    http://www.seslisozluk.com/?word=forum

Forum = Tartışma grubu, (ing. discussion group)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Birşeyşeri tartışıp karara bağlamak için biraraya gelmiş topluluk, meclis, cemaat.

Tartışmak ile kavga etme'nin,
    Eleştirmek ile Saldırma'nın ayrımını bilmek ve forum kurallarına riayet etmek şartıyla, tartışma, gürültü patırtı bunlar normaldir. Ama inceden inceden "sen malsın", "sen bilmiyon herşeyi ben biliyom" veya "sen herşeyi çok bildiğini sanıyon heminüyüm!" mesajı alırsam, kusura bakmayın ben yokum. Affetmem. Yaşım 35 olmuş kıçımın kılı ağarmış uğraşacak daha önemli şeylerim var. Hede hödöye gelemem. Burası forum, forumun amacı belli deyip saldırılara boyun eğmemi beklemen, vakti gelince beni anladığında yanlış olduğunu anladığın şeyin aynısıdır. Herkes karşılıklı saygılı olacak. Toplumsal bir kural bu.

Aynı şey seo-uzmanı açısından da belli, onun açısından da bunun açısından da. Yani tartışmaya tamamen açık olmakla, yerici tartışmalara boyun eğmek arasında ciddi fark var. seo-uzmanı'na baktığım zaman teorisi doğru olsun, olmasın, kendisine yapılan biraz sert kaçmış eleştirilere iyi sabrettiğini görüyorum.

Şunu da ilave olarak söyleyeceğim bu arkadaşın size ciddi şekilde bir isnadı bir saldırısı olmamasına rağmen fazla tepkili davranıyorsunuz. Her ne yapmaya çalışıyorsa biraz zaman verin, yapsın bitirsin o zaman hepimiz eleştirelim. Düşüncesi full mantıksız değil. Tamam başlık biraz fazla iddialı kaçmış ama bu durum bizim tepki göstermemizi gerektirmiyor. Az sakin olun ben sonucun nasıl olacağını merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 25 Haziran 2019; 18:19:40 >

• gelecek geçmişin temelleri üzerine kuruludur. insanlara bunu anlatmaya çalışıyoruz
  • 35+4,5=39,5 :)

internette ben bile bazen bundan 10 - 15 yıl önce attığım mesajlara denk geliyorum ve kendime bakıyorum

insanların ateşli bir şekilde savundukları düşünceler zaman içinde ne kadar boş şeylermiş diyor insan kendine !

ben burada TCL yi överken süper bir linux anlamında övmüyorum.

gerçekten kişisel ihtiyaçları genel anlamda anonimleştirilmiş bir linux konsepti ortaya çıkartıyor

bundan önce ubuntuyu bile usb (sd-cart) üzerinde kalıcı bir şekilde çalıştırma yapınca

oluşturulan 100 mb lık bir alanı bile okuma noktasında sistem açılışı sürün sürün sürünmeye başlamıştı.

TCL nin sevdiğim tarafı kişiselleştirilmiş bir iso dosyası olarak boot edilebilinir bir sistem olması

ve HDD i bırak SSD ye bile nal toplatan bir hızda en son uygulamaları bile otomatik kütüphane dosyalarıyla birlikte

herkesin anlayabileceği bir grafik arabirim uygulamasıyla sistem entegre edebiliyor. bunu defalarca defa yazdım ve tekrarda yazarım. çünkü geçmişe bakıyorumda 20 yıldır o işletim sistemi senin bu işletim sistemi benim diye geçmişte
    sanki marka hissedarı gibi konuşan çok olmuş

ama gel görki kazananlar ne oldu dersen bu işin kazananı falan yok
    sadece eninde sonunda DX desteği sonlandırılan ve internet sayfa gösterimcisi artık güvenlik açığı desteklenmeyen
    resmen firmaların son kullanıcıları hackerların eline teslim ettiği bir sisteme dönüşmüş ortalık.

linux özgürlüktür kelimesine katılıyorum diyemem, linux özgürlük değil alternatifsizliktir.

çünkü bir işletim sistemi aslında arka-plan geri-plan sistem alt yapısı olması gerekir ki
    malesef bu konuda linux sadece olayın kernel kısmında kaldığı için masa üzeri için hiç bir zaman standartları ortaya koyamadı. sadece erişim kapılarını açık bıraktı, bu açıdan gerçekten linuxtan performans isteyen biri aslında sadece bir tek uygulamayı çalıştırırsa o uygulama sistem kaynaklarının %99 una ulaşabilir ve kullanabilir anlamıyla bir fark oluşturuyor. bu aslında hem iyi hemde kötü ! kötü olan tarafı son kullanıcıların bunu tam anlayamadığı için linux u tam verimli kullanamıyor. ama kullanıcı bilgisi belli bir seviyeye gelende zaten linux u sadece 1 iş için kullanıyor noktasında süper verimli

işte bu noktada TCL aslında kişisel ihtiyaçları genel anlamda anonimleştirilmiş bir yapı olduğu için
    son kullanıcıyı 1 yılda değil ! 1 haftada linux un en üst kullanıcı profil modeline ulaşmasına olanak sağlıyor.

örneğin sadece firefox kullanmak için isoya eklenen eklentiyle iso dosyası 50 MB ebatında bir boot edilir linux
    ve kasadaki power tuşuna bastıktan sonra sd-kart okuma hızına göre 15 saniyede masa üzeri hazır bir şekilde internettesiniz ! bu sadece basit bir örnek ve linux için yazılmış ne kadar program varsa bunu sisteme ekleyebiliyorsunuz ! özetle özelleştirilebilirliğini yüksek, anonimleştirilmiş linux kavramı ortada !

ama gel gör ki insanlara bilmedikleri bir kavramı öğretmen bu kadar zor.
    TCL sıradan bir günde yapabildiklerinizden daha fazlası değil
    TCL sıradan bir linux
    TCL size sadece hiç bir zaman eskimeyecek bir sistem performansı sağlar.
    bu gün C64 C64X modeli çıksa veya bu gün Amiga50bin modeli çıksa
    nasıl bir işletim sistemiyle temel özelliklerini koruya bilir derseniz
    TCL diyorum başka bir şey demiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 25 Haziran 2019; 18:55:46 >

• Wolf_263 kullanıcısına yanıt
    Boşuna cevap yazma arkadaşım kendini yoruyosun.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Bu aralar zamanım var diyeyim.
    Haricinde 2007'den beri toplam yazdığım ileti sayısı bu mesajla beraber 794.
  • Hatan orda zaten 20 yıldır kullanamadığın linuxu 20 yıldır kullanan adamlara sanki yeni birşey keşfetmiş gibi sunmaya çalışmak, şu yazdıklarını kaale alacak adamda kurmaz senin TCL ni gider ubuntu kurar zaten başkasını da kullanamaz kısacası yaptığın salatayı yiyecek adam bulursan bize de haber ver türünün son örneği olarak saklayalım bir kenarda.
    89 yılından beri kullanmadığım sistem kalmadı !
    yaş neredeyse 40 oldu olacak !
    zamanında bir çok yeni teknoloji gelecek diye çok heyecanlandığım zamanlar oldu,

beni bu saatten sonra teknoloji anlamıyla 2 şey gerçekten heyecanlandırıyor
    1. WebAssembly
    2. RDD üzerinde çalışan sistemler

çünkü bunların dışındaki her türlü gelişme
    3D yazıcı bile teknik olarak çok daha önce üretile bilinir teknolojilerdi.
    bilinçli bir şekilde geliştirilmesi yavaşlatılmış teknolojilerden sıkıldım
    SSD alanların o ilk heyecanın ne kadar sürüyor 1 yıl sonraki hallerini bir bakmak lazım,

ev için 3D yazıcıdan öncede ; evet endüstrile 3D yazıcılar zaten vardı.
    zaten bu 3D yazıcı aslında tüm dünyada küresel anlamda
    belli ticari savaşları başlatmak için özellikle bu zamanda çıkartıldı,
    yoksa ortada 30 yıl geçmişi olan bir sistem var.

mevzu linux mevzusu değil ! mevzu ortada bir ram üzerinde çalışan bir sistemi insanlar övmüyor.
    peki neyi övüyor. şu sistem daha iyi bu sistem daha iyi ondan bunu şunda şunu yaparsın Muhabbeti
    yaw kardeşim TCL de onuda bunu da şunu da en hızlı bir şekilde yaparsın diyoruz

paket oluşturamayan arkadaşlar TCL forumda istek yapıyor 24 saat içinde istedikleri paket hazır eklenti şeklinde
    birde ben linuxtan anlıyorum diyenler zaten kendi istedikleri paketi 5 dk nasıl hazırlayacakları forumda yazıyor
    ve ne 5dk sı ! 10 saniye bile sürmüyor. :)

20 yıl mevzusuna gelince 20 yıldır beni tatmin eden bir teknolojik gelişmeye şu ana kadar şahit olmadım,
    isterlerse plazma jet motor yapsınlar isterlerse uzay zaman boşluğunda giden warp motor yapsınlar.
    ben bu gök kubbeyi seviyorum burası iyidir iyi :)

sadece teknoloji yaşam kalitemizi artırması gerekir.

yoksa bilmem kaç ışık yılı mesafeye ışınlansan ne olacak !?

asıl mesele bulunduğun yerdeki yaşam kaliten nedir.

bunun linuxla ne alakası var dersen teknolojiyi klavye ile kullandığın noktada arıyorsan
    işletim sisteminin ne olduğundan daha önemlisi gerçekten dijital bir teknolojimi kullanıyorsunuz
    yoksa HDD içindeki manyetik tozun kimyasal kullanım ömrü veya SSD içindeki flash devrenin kaçıncı mikro voltajtan sonra artık mikro kaynak tutmayacak hale gelene kadar yazı yazmasıyla sınırla bir veri okuma ve yazma formatımı
    usb SD-cart bile bu temel üzerinde ama en azından en iyi yaptığı şey okuma hızı sabit gillerden :)

neyse herkesin teknoloji beklentisi ve ulaşıla bilinir teknoloji anlayışı kendine göre :)

okumak isteyene işte yazı budur ;
    yazıları kimi okur, kimi beğenir,
    kimi gerçekleri anlar, teknoloji diye çöp aldığımızı bir güzel içine sindirir.
    veya sindiremez eleştiri üzerine eleştiri
    ya bizim önerdiğimiz teknolojiyi eleştirir,
    veya bizim yorumlarımızı eleştirir.

biz neler gördük, sorma gitsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 26 Haziran 2019; 18:52:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gen2

Boşuna cevap yazma arkadaşım kendini yoruyosun.
    kendini eleştiren bir ifade olmuş !

felsefi açıdan ; sonsuz bir paradoks gibi :D
  • Ama birinin de harbiden sana yeter arkadaşım saçmalamaktan başka bişey yapmıyosun demesi lazımdı.
    tepkiniz yersiz ve anlamsız.

burası bir linux grubu

ve ben her gün yeni bir başlık altında forumu doldurmuyorum.

ama konu başlığı ilgi çekici olduğu için okunma sayısında ciddi bir artış mı var nedir !?
  • Sen yazdıklarına başından sonuna kadar sabredebilecek birinin varlığına inanabiliyomusun saçmalamayı yeniden tanımladın be adam.
    örneğin sen

mesela ben burada ne yazarsam yazayım okuyacak,
    ve sırf muhalefet olsun diye karşı tez üreteceksin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 27 Haziran 2019; 10:16:9 >
  • şu an bir dokümantasyon yazma işine soyundum.

hayatında hiç linux kullanmamış birinin bile buna bakarak kendi linux unu inşa edebilecek hale gelecek :)

TCL konusunda diğer arkadaşların artı eksi tecrübeleri bu açıdan çok önemli

herkesten yorum bekliyorum
  • Nedense yazdıklarınızdan öğrendiğiniz bilgi ile bir hava atma durumu seziyorum.

Başlık bunu kanıtlar nitelikte.

Türk forumlarında bunu hep görüyorum 3-5 linux bilgisi yada yeni öğrendiği şeyler ile kendini ileride sanan insanları.

Keşke Türk geliştirici sitelerinde de soru sorabileceğim insanlar olsa ama bizimkiler hava atmaktan 2 adım ileri gidemiyorlar.
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Onun yaptığına b*kunda boncuk aramak diyorum ben. Tinerinde etkisiyle gökkuşağı bile görüyordur orda o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 29 Haziran 2019; 23:36:59 >
  • Kardeşim var oda var.. LFS diye geçiyor az araştır be ne olursun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.