Şimdi Ara

Tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
7
Favori
2.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne kadar araştırdıysam da maalesef istediğim cevabı bulamadım. Kimi bir şey anlamadan ezberden sınıfı geçiyor, kimi textbook okuyor anlıyor sınıfta kalıyor. Derslere nasıl çalışılır diye bi bilgi yok. Hepsi tekrar tekrar diyor. Youtube dersen orada da ders anlatımı yok varsa da çok az. Dönem 1 i koklarsın dönem 2 yi görmezsin.

hangi derse ne kadar zaman ayrılmalı, hangi dersler nasıl çalışılmalı, bunca ezber nasıl yapılıyor?

bu kadar yoğun bilgi kafada nasıl kalıyor? Bilinmeyen terimler çok. Bu işin sırrı nedir tıp okuyanlar varsa cevaplarsa içim rahat edecek. Thank you

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dönem 3'e geçtim bu sene. Genel olarak şöyle anlatayım. Tıp okuyan her öğrencinin çalışma stili farklı oluyor genelde. Mesela çoğunluk sınava 2 hafta kalincaya kadar ders çalışmayı bırak derslere bile girmez. Son iki haftada asılıp kodlayarak ezberlemeye çalışırlar. Cikmislari da ezberleyip geçer notu alabilirler. Benim tarzım söyle: ben dersleri kacirmiyorum hocadan ilk turu kendimi vererek dinliyorum. Derste de ses kaydı alıyorum. Sonra o hafta içinde önemli gördüğüm ve eksik hissettiğim dersleri ses kaydı ile slayt üzerinden tekrar dinliyorum. Dersleri iyi dinlediğim için bazı derslere sadece slayt üzerinden bakıyorum. Sinava 2 hafta kala ise cikmislari açıp her şıkkı değerlendirerek tekrar çözüyorum. Hala eksik varsa da tus dersanelerinin anlatım kitaplarından o kısmı okuyorum. Sanki daha çok çalışıyormuş gibi görünüyorum ama günlük 2 saat civarında bitiyor. Bazı günler hiç bakmıyorum. düzenli olduğu için de her şeye vakit kalıyor. İlk anlattığım tarz çalışanlar finalde çok zorlanıyorlar ama benim tarzda akılda illaki bir şeyler kalıyor kısa tekrarlarla hatırlıyorsun zaten. Ayrıca çalışmam dersten derse değişiyor. Örneğin anatomi için kelimelerin Latince anlamlarına bakarım sürekli öyle çalışırım. Mikrobiyoloji slayt bile okumam cikmislara bakarım. Bunlar fakülteden fakülteye değişiyor hangi derslerin çıkmış olacağı falan. Ama zaman geçtikçe anlıyorsun hangi derse nasıl çalışman gerek.
    Edit: ses kaydı yasal değil, hocanız izin verirse alın.
  • @Ankaratıplı hocam ayrıntılı bir konu açacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beymen müdavimi -- 26 Ağustos 2021; 21:42:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynenn ben de bekliyorum 🤲🏻😊🤲🏻🤲🏻

• this is me trying T kullanıcısına yanıt
    hocamızı etiketleyelim görsün

• @Ankaratıplı

• Açarsa beni de etiketleyin güme gitmeyeyim.

• Up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hacettepe tıp fakültesi
    geçen yıl önce açıldı
    Cerrahpaşa tıp
    9 yıl önce açıldı
    MARMARA TIP VS YEDİTEPE TIP
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Deneme de deneme. Quiz sitelerinden hazırlarsın, kendin kartonlardan kartlae yaparsın. Ezberlemenin en iyi yolu deneyerektir. Mesela ben Dünya haritasını ezberlemek için Seterra adlı bir uygulama kullandım. 1 günde ezberledim harita üzerinden. Deneye deneye hepsini öğreniyorsun. İlk sefer %45 biliyorsun sonra 50,65,80,95,97,100 oluyor. Ezberlenecek her şeyde sistem aynı

• Dönem 3'e geçtim bu sene. Genel olarak şöyle anlatayım. Tıp okuyan her öğrencinin çalışma stili farklı oluyor genelde. Mesela çoğunluk sınava 2 hafta kalincaya kadar ders çalışmayı bırak derslere bile girmez. Son iki haftada asılıp kodlayarak ezberlemeye çalışırlar. Cikmislari da ezberleyip geçer notu alabilirler. Benim tarzım söyle: ben dersleri kacirmiyorum hocadan ilk turu kendimi vererek dinliyorum. Derste de ses kaydı alıyorum. Sonra o hafta içinde önemli gördüğüm ve eksik hissettiğim dersleri ses kaydı ile slayt üzerinden tekrar dinliyorum. Dersleri iyi dinlediğim için bazı derslere sadece slayt üzerinden bakıyorum. Sinava 2 hafta kala ise cikmislari açıp her şıkkı değerlendirerek tekrar çözüyorum. Hala eksik varsa da tus dersanelerinin anlatım kitaplarından o kısmı okuyorum. Sanki daha çok çalışıyormuş gibi görünüyorum ama günlük 2 saat civarında bitiyor. Bazı günler hiç bakmıyorum. düzenli olduğu için de her şeye vakit kalıyor. İlk anlattığım tarz çalışanlar finalde çok zorlanıyorlar ama benim tarzda akılda illaki bir şeyler kalıyor kısa tekrarlarla hatırlıyorsun zaten. Ayrıca çalışmam dersten derse değişiyor. Örneğin anatomi için kelimelerin Latince anlamlarına bakarım sürekli öyle çalışırım. Mikrobiyoloji slayt bile okumam cikmislara bakarım. Bunlar fakülteden fakülteye değişiyor hangi derslerin çıkmış olacağı falan. Ama zaman geçtikçe anlıyorsun hangi derse nasıl çalışman gerek.
    Edit: ses kaydı yasal değil, hocanız izin verirse alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dRose11 -- 26 Ağustos 2021; 22:40:3 >

• Anatomi için olabilir fakat biyokimyadan kimse razı değil. Herkes ezberliyor ama bunun ezberi anatomiye benzemiyor. Çünkü anatomide görsel hafızanın oranı baya yüksek. Biyokimya biraz daha farklı gibi.

• aspartamsız kullanıcısına yanıt
    harper biyokimya çakıyoruz o zaman

• Uppp faydalı

• Tıp çok kişisel bir eğitim . Ortalama bir tıp fakültesinde fotokopiden çalışıp da geçebilirsiniz . Texbook da bitirebilirsiniz
    Terminolojiye uyum çabuk oluyor .( zeka sebebiyle ) anatomiden korkmayın . İlk 2 yıl temel bilimler ve Robbins patoloji , guyton fizyoloji gibi ana kitapları bitirmek sağlam bir temel oluşturur . Bu sağlam temel TUS sınavında bir işe yarar mı .. kesinlikle hayır .
    Çünkü TUS dersaneye gitme zorunluğu olan , sınava yönelik onlarca yayının( soru kitabı konu kitabı deneme vb hap bilgi ) tipik bir ÖSYM sınavıdır .
    Tıp okumaktaki hedefi erkence belirleyip ona göre yol almak gerekir . Yurt içi mi yurt dışı mı ? Prastisyrn mi uzman doktor olmak mı ??? Hangi uzmanlık ??? Yabancı öğrenci kontenjanı nedeniyle tusta derece yapan biri , sırf yabancı uyruklu diye sizle aynı bölümde sınavsız uzmanlık yapabilir (onların sınavları cin Ali seviyesi )
    Bu arada yeni mezun pratisyen 6-7 bin Maaş alır acilde sürünür .uzman olunca da devlette ve dahili branş sevmişseniz ( dahiliye çocuk nöroloji vb ) en fazla 10 bin alırsınız

• dRose11 D kullanıcısına yanıt
    hocam hangi fakültedesin

• usagiskitty U kullanıcısına yanıt

Kırıkkale Tıp'tayım.

hocam tus dersanelerine ilk 3 sınıfta nasıl kaydoluyorsunuz

• Gülgün Ayfer G kullanıcısına yanıt
    hocam yurtdışı hedefi olanlar için dediğiniz textbookların oluşturduğu temel faydalı olur mu? bir de anatomiden cidden çok korkuyorum ben. bugüne kadar hep yazarak çalıştım nasıl hallederim bilmiyorum

• usagiskitty U kullanıcısına yanıt

Eğer kitap için soruyorsan bir sürü çekiliş oluyor instagram üzerinden falan. Onlardan kazandım. Ayrıca bazı dershaneler o dönemdeki her öğrenciye veriyorlar eski basimlari. Bize tusdata pros anatomiyi öyle vermişti mesela.

Eğer direkt kayıt diyorsan yine indirim cekilisleri oluyor başarı indirimleri oluyor. Bunlar sinif gruplarında paylaşılıyor zaten oradan takip edebilirsin.

hocam kitap için sordum. kaydolmadan alma şansı var mı peki herhangi bir şekilde

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.