Şimdi Ara

TIP 3. SINIFTAN MÜHENDİSLİĞE GEÇMELİ MİYİM ? (ÖNEMLİ KARAR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ÇOK ÖNEMLİ!!!BİRAZ UZUN AMA LÜTFEN OKUYUN
    Merhabalar
    Şu an Gazi tıp 3. sınıf oldum.Bırakmayı düşünüyorum ama çok kararsızım.Sebeplerime gelince...
    -Lisede hep mühendis olmanın hayalini kurmuştum.Okulumdaki herkes tıp isterken ben yanayakıla mühendislik istiyodum.Bir de bana göre tıp seçenler hep asosyal insanlar gibi geliyodu.Matematik aşığı olmam sebebiyle endüstri mühendisliği ilgimi çekiyodu ve üniversite olarak Bilkent'i istiyodum.

-Ygs-Lys ye girdim.Sıralamam 4 bin civarı geldi.Bu sıralamayla GaziTıp ve ODTÜ Endüstri mühendisliği geliyodu.

-Tercih dönemimde bilkentli olamamamın üzüntüsü içinde acaba ODTÜ yazsam mı düşüncesiyle geçti hep.Ama okul hocalarım, dersane hocalarım, ailem herkes tıp yaz diyodu.Ben mühendis olmak istiyorum deyince hocalarım internete gir bakalım odtü endüstri mezunları hemen iş bulabiliyo mu hayatlarından memnunlar mı dediler.Gerçekten de mühendis mezunlarında çok yakınanlar da var memnun olanlar da.Doktorlardan da aynı şekilde ağlayan sızlayanlarla dolu internette.

-Bizim ailemizde mühendislik tercihim hakkında yardımcı olabilicek kimse yoktu.O yüzden hiçbir zaman yakın bi şekilde bu konuyu danışabilceğim kimse olmadı.Doktor tanıdığımız vardı.Bence ol ben gayet memnunum şu an hayatımdan. Yine olsa yine tıp yazarım dedi.

-Babamla da aram gerçek anlamda yıllarca kötüydü.Yani hiçbir zaman sevgi dolu babakız ilişkimiz olmadı.Bu tercih döneminde de çok büyük kavgalar ettik.Babam mühendislik yazarsam eğitim masraflarını karşılamam gibi bi laf da etti.Bilmiyorum gerçekten yapar mıydı.Mühendislikde okul haricinde kendinizi geliştirmek çok önemli diyorlardı.Ben de bu kendini geliştirmek konusunda fazlasıyla istekli heyecanlı ve enerji doluydum.Ama maddi manevi konuda ailemden destek alamayacağımı anlayınca mühendislikten uzaklaştım.

-Hal böyle olunca tıp yazdım.

-Şimdi diyeceksiniz ki sen maddiyatı düşündüğün için, garanti meslek olduğu için tıp yazmışın.Böyle meslek seçilmezki diye.O zamanlar şöyle düşündüm.Ben her iki bölümde de çok emek harcıycam.Birinin birinden kolay ya da zor olduğunu düşünmüyorum.Türkiye şartlarında da mühendisliğe yeteri kadar emeğinin karşılığı verilmiyo diye bangır bangır bağırınca büyüklerim tıp yazdım.

-Tıp fakültesinde 2 sene boyunca okudum.Okurken aslında tıbbın çok da kötü olmadığını okunabiliceğini gördüm.Çok sevdiğim idealist hocalarım oldu.Ama sınav dönemleri tam bir faciaydı benim için.Çok zorlanıyodum.

-Bu arada hayatımı sorgular oldum.Hayalini kurduğum üniversite öğrencisi değildim.Yani okula git derslere gir.Arada kongrelere katıldım.Okulun kırk yılda bir yapılan etkinliklerine katıldım ama bir şey hep eksik yanlıştı hayatımda.Bir şeyler yolunda gitmiyodu.Gazi üniversitesi sosyal açıdan çok çok kısıtlı bi üniversite.Üniversiteye gelirken kendimi sadece kendi alanımda değil de her alanda( kültür sanat spor müzik felsefe siyaset vb. ) geliştirmek istiyordum.Ve bunları böyle bi fakültede gerçekleştirmek pek de mümkün değildi.Diğer üniversitelerin tıp fakülteleriden birçok arkadaşım oldu.Oralarında bu açıdan çok iyi olmadığını gördüm.

-Durum böyle olunca ODTÜ ye mi geçsem yaaa düşüncelerim ortaya çıktı.Dünyaya bi defa geliyoruz ve hayallermi gerçekleştirmek istiyorum.

-Ama sırf üniversite hayatı için meslek değiştirlmez ki diyorlar o da var.

-İlerde pişman olmak istemiyorum

-Bi tıp fakültesi için harap olmak istemiyorum.

-Aslında herkesten biraz farklıyım.Yani genelde gelen arkadaşlarım işte doktor oluyorum gayet prestijli bi mesleğim olucak. Okulumu bitiririm TUS a girerim. Bu arada evlenirim uzmanlığımı alırım falam filaam. Ben de okulumu bitiriyim ama aynı zamanda birçok şeyi biliyim başka ilgi alanalrım da olsun. Yurt dışına çıkıyım kariyer yapıyım.Akademisyenlik olabiir. Araştırmalar yapıyım.Her zaman yeni şeyler öğreniyim.Anlayacağınız durağanlığı sıradanlığı hiiiiç sevmeyen biriyim.

-Okulu değiştirince de öyle bi hayatı yaşıycağımın garantisi yok belki de ders yoğunluğundan vakit bulamıycam bilmiyorum.

-Babam şu an da daha serbest davranıyo. Yani eskisi gibi değiliz.Neler çektiğimi gördü diyebiliriz.

-Geçersem zaten yatay geçiş hakkım var onunla geçicem.Tekrar sınava girmiycem.

Ama karar veremiyorum.Fikirlerinize önerilerilerinize ihtiyacım var .Şimdiden teşekkürler

• bence geçmeliisin. zaten şu rehber hocalarını dedikleri s... sürülecek şeyler değil. neymiş hayatlarından memnunlar mıymış da hemen iş bulabiliyorlar mıymış. odtüden bahsediyoruz burda. odtüdeki endüstri mühendisi açıkta kalıcaksa hiç yaşamayalım bu ülkede amk. endüstri gibi iş alanı geniş bi bölüme denilen şeylere bak. Ali Babacan odtü endüstri mezunu. ayrıyeten kendin de belirtmişsin zaten mühendisliğe yatkınım diye. bence hazırlıktan başlayacaksan bile geçmelisin.
  • bence de geçmelisin ama geçiceğin bölümü bir kez daha düşün bence. endüstri mühendisliğin okuyanlar bile ne iş yapcaklarını pek bilemiyorlar + mezun sayısı da her geçen gün artıyor sayısalın işletmesi gibi oldu. bir odtü elektrik felan deseydin çok çok daha mantıklı olurdu gibime geliyor.
  • zeynepay Z kullanıcısına yanıt
    bence geçmemelisin binlerce tıp okuyan kişi aralarında kaçı tıpa aşkla bağlı bence yaşadığın ülkeyi gelecekteki statünü ve en önemlisi geçen yıllarını iyi değerlendirmelisin mühendisliği küçümsemek için söylemiyorum ama bu ülkenin gerçekleri bunlar her ne yaparsan yap hakkına hayırlısı olsun
  • Endüstriye geçersen içinde istek varsa çok rahat sosyal olabilirsin. Tıp, sınav trafiğini yaşamış biri olarak endüstri sana bomboş gelir.
    Gelelim geçip geçmeme kararına
    Şu durumda şöyle düşünmelisin, ben şimdi tıpta 2sene okudum kaldı 4 senem.
    ODTÜ Endüstriye geçersen de 4 sene okuyacan
    Aynı anda meslek sahibi olacaksın,ikisinde de
    Tıpta mutlu değilsen endüstriye gel. Gel diyorum çünkü itü endüstri 2.sınıfım bende :)

-konuyu ygs lys bölümüne taşısan daha fazla yorum gelir buralar boş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terane94 -- 31 Temmuz 2015; 2:12:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,ben olaya biraz farklı bir yönden yaklaşmaya çalışıcam. geçtiğimiz yıl spor yaparken bacağımda bir sorun oldu ve doktora gittim. ama bir değil 5 doktora hem de defalarca gittim. hepsi birbirinden farklı şey söyledi farklı ilaç verdi farklı tedavi uygulamak istedi. aralarında üniversitede ders veren bir hoca dahi vardı. muhtemelen hepsi senin ailenden ve çevrenden gördüğün baskıyı görmüştü zamanında. çok iyi bi puan ve sıralama yapmışlardı çevreleri yazık olsun istemedi. lafta hepsi prestijli bir mesleğe sahip olabilir, ama o sırada iki ay boyunca ağrı çeken ben için hiçbirinin değeri yoktu. (tabi ülkedeki sağlık sistemi de biraz sorumlu) en sonunda çok ünlü bir doktora gittim ve tedavi oldum. adam işini aşkla yapıyordu. MD. House gibi biriydi gerçekten.

Diyeceğim o ki olman gereken, olmak istediğin, olabileceğin kişi bunlar hepsi senin ruhunda saklı. sadece sen gerçekten bulabilirsin, bilebilirsin. belki mühendisler içinde bir MD.House olucaksın. işini sevdiğin sürece iyi yaparsın, iyi yaptıkça da saygı görürsün takdir toplarsın.

her koşulda yolun açık olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.