Şimdi Ara

TIP FAKÜLTESİ HAKKINDA HER ŞEY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
4
Favori
3.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba sevgili arkadaşlar. Ben Esogü Tıp 4.sınıf öğrencisiyim. Mesasj kutuma gelen 4-5 mesajdan sonra böyle bir konu açayım sorularınızı buradan sorun istedim. Çoğu tıp fakültesinde arkadaşım var sizlere yardımcı olmak isterim.

• benim siralamam eskisehire tutmayacagi icin yazmiyorum ama baska universitelerde de arkadaslariniz oldugunu soylediginiz icin sormak istedim

sakarya canakkale ve manisayi kiyasladigimizda hangisi one yazmaliyiz egitim acisindan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada istanbuldayim. yakinlik da onemli diyorlar ama karar veremedim

• doktoradayi34 D kullanıcısına yanıt
    hepsi bildiğim kadarıyla puan olarak çok yakın fakülteler ve aralarında eğitim olarak büyük farklar yok. Çomünün temel bilimlerinin iyi olduğunu manisanın ise klinkte daha önde olduğunu söyleyebilirim. Böyle bir tercih sıralamasında yaşanacak yer olarak da sıralaman daha mantıklı olabalir sonuçta hayatının en güzel 6 yılını geçireceksin.
  • Sbü istanbul tıp

Sbü Ankara gülhane tıp

Yıldırım beyazıt

Akdeniz

Uludağ

Esogü

Hangisini önerirsin???

Nedeniyle birlikte yazarsan sevinirim hocam teşekkürler başarılar kolay gelsin.

• doktoradayi34 D kullanıcısına yanıt
    söyleyenler haklı bir nebze. çünkü tıp fakültesinde tatillerin gitgide kısalacak ailene ne kadar yakın okursan o kadar çok görme imkanın olur :)
  • Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Merhabalar öncelikle sanırım benim sıram da seninle yaklaşık aynı gelmişti tercih dönemi. 5800. olmuştum.

İlk yazdığın kısaltmayı bilmediğim için gogıllattım kusura bakma. Bu fakülteler bildiğim kadarıyla yeni fakülteler ve bir nebze siyasi özelliği olan fakülteler galiba. Bu siyasi konjöktürde buraları tercih etmezdim ben. Çünkü her an her şey olabilir bu fakülteler kapanabilir veya isim değiştirir. Ama yeni açıldıkları açısından herhangi bir bilgim de yok.

Yıldırım Beyazıtta okuyan arkadaşlarımın hayatı 3 yıl inşaat molozları arasında geçti. Şimdi ise yapılan hastane kendilerine tahsis edilmeyecek sanırım. Stajlarının her birini neredeyse ankaranın farklı hastanelerinde yapacaklar ve kampüs hayatının çok kısıtlı olduğunu dile getiriyorlar.

Akdeniz Ünversitesinin son yüz ameliyatları ile populerliği çok arttı. Ben Antalyanın çok sıcak olduğu için bana göre olmadığını düşünmüştüm. Ayrıca arkadaşlarımızın çok fazla sınıfta kalan kişi olduğunu söyledğini biliyorum

Uludağ ve Eskişehir arasında kalmıştım. Uludağın o zamanlar hem hazırlığının olması hem de sisteminin komite değil de tek tek sınav olması bana zorlayıcı gelmişti sanırım değişti sistemleri. Ayrıca iki şehiri de gidip gezip gördüm tercih döneminde. Eskişehirin hem her konuda ucuz olması hem daha fazla öğrenci şehri olması hem de çok fazla yokuşunun olmaması (evet bursa çok yokuştu) beni daha çok cezbetmişti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç Tıp vs Diğer Tıp
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aqustine kullanıcısına yanıt
    Peki hocam bunlara deü eklersek kesin gidilmeli mi deü ye sence?

• Hocam tıplar arası geçiş yapan tanıdığınız var mı? Ortalamayı yüksek tutmak dışında ösys sınav puanının o üniversiteye yakın olması yahut eğitim sistemlerinin aynı olması şartları var mı bilginiz varsa paylaşır mısınız? Teşekkürler.

• Bende Konya meram tıp oğrencisiyim.Sorusu olan varsa yardımcı olabilirim

• Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Deünün sistemi pdö sistemi. Bu diğer fakülteler ayırıyor onları. Benim de hedeflerim arasındaydı kendileri. Burda okuyan bir arkadaşa danış. Çünkü sistem biraz farklı her şekilde artısı ve eksisi olacaktır. En zor tercih yapılacak sıralamadasın o yüzden normal bu karmaşaları yaşaman :)
  • ege düşünüyorum 3435 sıralama anca o gelcek zaten de ankara ve egeyi kıyaslayabilir misin arkadasın varsa
  • Açıkçası Sadık Hoca kim tanımıyorum ve ne dediğini de bilmiyorum ama siz siz olun kendini tercih robotu olarak tanıtan hocalara çok güvenmeyin zamanında çok yanıldığını gördü bu abiniz. Salim hocaların bonus hocaların :D

6binden 11bine kadar yazmalısın. Sıralaman Erciyes Çukurova Konya sıralamaları tahminen. yaşadığın şehre uzaklığı da gözeterek tercih yapmalısın bence. Daha detaylı sorular sorarsan yardımcı olmaya çalışayım.
  • Adem332 A kullanıcısına yanıt
    Eğitim sitemlerinin aynı olması aynı dersleri alman şartı tabiki koşuyorlar. Ama sana şunu söyleyim çok büyük bir olay olmadıktan sonra ne bileyim ailevi maddi filan geçişi değil de yaşadığın yeri sevmek daha kolay gelir insana. çünkü 10bin üstü tıp kazanan arkdaşlarımızın hepsinin düşüncesi geçiş yapmaktı ve geçen olmadı :)
  • Arachnoidea A kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi akşamlar Meram Tıp hakkında birkaç sorum olacak.

1- Eğitimi entegre+pdö şeklinde imiş pdöde tam olarak ne yapılıyor size ne uygulanıyor bundan bahseder misiniz?

2- 220 kişiden kaç kişi sınıfta kalıyor günlük 1-2 saat çalışan biri rahatça sınıf geçer mi?

3- agno/gano yüksek tutup başka bir tıpa geçen tanıdığınız oldu mu bunu yapmak çok mu zor?

4- Merkeze ve yurtlara biraz uzak galiba bu sıkıntı oluşturmaz dimi otobüsleri kaçırmayınca. Şimdilik bu kadar hocam teşekkür ederim.

• Eye hocam cevaplar için teşekkür ederim

• aqustine kullanıcısına yanıt
    Manevi bir durum söz konusu hocam aile değil de sevgili diyelim. Gelecek hayalleri kurduğum kişi şu an Erciyeste 2. sınıfa geçti benim Erciyesin tutmama ihtimali var o yüzden elimden geleni yaparım geçiş için ama ne olur artık bilemiyorum. İnşallah tutar da gerek kalmaz böyle maceralara.

• Çok iyimser olduğunu düşünüyorum kendisinin. Çünkü ben ve çevremdeki birçok ilk 10bine giren arkadaşlarımın mf3ü 10bin içindeyse mf4ü de 10bin içinde olmuştu. Yani biri mf4 15bin mf3 6bin filan da demedi aslında. Umut satıyorlar tercih dönemi prim yapıyorlar. Sonuçlar açıklandığında bir allahın kulu kalmıyor yanında. Benim ilk senemde Bonus Hoca tv programında 19200lük öğrenciye samsun diş garanti demişti ve ben 18600.idim. Onun ardından Samsundan daha düşük 4 fakülte daha yazmama rağmen hiçbir yere yerleşemedim ve mezuna kaldım :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.