Bilkent Üniv. Tam Burslu Elektrik Elektronik Müh. okuyorum.
Bilkent,Boğaziçi,Koç,Sabancı,ODTÜ gibi üniversitelerde elektrik elektronik mühendisi mi yoksa Hacettepe,Cerrahpaşa üniversitesinde Tıp okumuş biri mi meslek sahibi olduğunda daha kaliteli yaşam standartlarına sahip olur ?
Yatay geçiş yapmayı düşündüğümden böyle bir konu açtım, sadece tanıdığı olan bilgisi olanlar reply ederse memnun olurum tahminler üzerinden gitmeyelim.
Herkese iyi forumlar :)
Maaşı soruyorsan ortalama bir doktor ortalama bir mühendisten her zaman daha yüksek alır.Hatta çok fazla yüksek alır.Zaten o ünide okuyorsan bu meslekler hakkında çoktan araştırma yapmış olman lazım.Ama olay maas degil.Sen meslegini sevmezsen , meslegine yetenegin yoksa hiçbir zaman o "ortalama" yı geçemezsin.Ki bu iki meslek de birbiriyle alakası olmayan meslekler.Hangisine ilgin oldugunu bariz bilmen lazım.Ortalamayı geçen birisinin alabilecegi para ise sınırsızdır.Ben Odtü ee yi seçtim ardından daha hoşuma gittigi için bilgisayara yatay geçiş yaptım.İlk 5-6 yılda alacagım para doktorları geçemeyecek ama sonrasında onların maaşını belkide üçe beşe ona katlayacagım.Çünkü işimi seviyorum.