Şimdi öncelikle tıp okumak istiyorum denilebilir ancak başlıktan da anlaşılacağı üzere birkaç sorum var. Ben normal hastanede çalışan bir doktor olmaktan ziyade daha çok laboratuvar ortamında faaliyetler yapan birisi olmak istiyorum. Yeni şeyler keşfetmek, incelemek, araştırmak, deney yapmak vs. gibi şeyler beni gerçekten cezbediyor ve seviyorum da. Bundan dolayı aslında genetik ve moleküler biyoloji mühendisliğini de düşündüm ancak Türkiye'de belli başlı noktalardan daha da ileriye gidilemediğini, kendini yenileyip geliştiremediği hakkında yorumlar gördüm. Yani bu bölüm için biraz yurt dışı eğitimi şart gibi görünüyor. Ancak sat gibi sınavlar için şimdilik ingilizcem yeterli değil ve bu yüzden yurt dışını en azından şu anlık elemek durumunda kalıyorum. Ancak bazı yerlerde tıp okursanız da genetik okuyan biri gibi bir ortamda çalışabileceğiniz söyleniyor. Bu durumda tıp okusam bu tarz şeyler için nasıl bir seyir izlemem gerekir ve ayrıca siz bu konular hakkında ne düşünüyorsunuz? Ayrıca üniversitede bir şekilde yabancı dilimi geliştirip yurt dışına gitmeyi ve orada da kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. |
Bildirim