Şimdi Ara

Tıp Hk. Bir kaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben hayatım boyunca çok hassas sayılacak görüntüleri gerçek hayatımda görmedim. Bu görüntüleri görürsem de iğreneceğim kanaatindeyim. Acaba tıp fakültesi yazarken bu özelliğim bir sıkıntı çıkarır mı ? Siz tıp öğretiminiz boyunca en hassas sayılabilecek ne görmüştünüz? Böyle bir özelliğiniz varsa nasıl atlattınız

• İnsan vücudunun her halini görebilirsin. İlk 3 yıl genelde max kadavra falan görürsün. Klinik egitiminde ise dedigim gibi bir sinir yok. Kanlı/parcalanmis hali herhalde genelde acilde sıkıntı cikarir. Onun disinda ameliyatta falan igrenmezsin bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıp fakültesini yılda 20 binden fazla insan tercih ediyor bu tercihi yapan herkesin aynı hassasiyet seviyesinde olduğunu kimse söyleyemez. tıp okuyup da kandan bile rahatsız olan insanlar olduğu gibi çoğu insanın rahatsız olacağı şeylerden rahatsızlık duymayan insanlar da var. ben kendimi rahatsız olacağım durumlara alıştırmak istemem ya da alışırkenki sürece dayanamam diyorsan tıp yazmamak mantıklı olabilir ama ben çoğu kişinin az veya çok alıştığını düşünüyorum. ayrıca tıp okurken, intern olduğun dönemde, zorunlu hizmet zamanlarında şansına bağlı olarak az veya çok rahatsız olacağın durumlarla karşılaşsan da eninde sonunda uzmanlaşacaksan bunlarla karşılaşmayacağın bir uzmanlık alanı da seçebiliyorsun.
    acilde vs. bulunurken kan revan gelen hastalar, dışardan belirgin kırıklar belki daha kötü görüntüler görebilirsin tabii. bunları görmek çoğu insan için sıkıntılı bence ama insan göre göre alışır diye düşünüyorum. mesela ben de internette gördüğümde bile kırık kemik görüntüsünden, bazen gözün yakın çekim yapısından, ağız-boğazın yakın çekiminden rahatsız oluyorum. ama ileride haşır neşir oldukça alışacağımı ve hassasiyetimin azalacağını düşünüyorum.
    ben bu sene 3e geçtim şimdiye kadar gördüğüm en hassas şey kadavraydı muhtemelen. gördüğümüzde de mesela etkilenmeyeceğimi düşünmüştüm ama ilk gördüğümüz gün beklediğimden çok daha fazla etkilendiğimi fark ettim. ama 2. görüşümüzde bile o hassasiyetin ne kadar azaldığını anladım. aslında çoğu şeye zamanla alışıyoruz. sadece tıp için değil günlük hayatta da öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noobodynow -- 29 Temmuz 2024; 22:47:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bir sorun oluşturacağını sanmıyorum zamanla alışılır hale geliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İğne kadar kan görse bayılan arkadaşım vardı, beraber otopsi izledik geçenlerde. Zamanla alışırsın.

• Telegram hesabı aç

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • D0MEST0S kullanıcısına yanıt

hocam arkadaşım telegramdan bacak kesilme videosu atmıştı.. ona itafen bu konuyu açtım zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ Hakkında Sorusu Olan Gelsin
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • noobodynow kullanıcısına yanıt

çok değerli bir cevap hocam. Teşekkür ederim

• bu kişiden kişiye değişir ama kendi deneyimlerimi anlatayım. tercih döneminde YouTube'dan 3-4 tane cerrahi operasyon videosu izlemiştim. dönem 1'de öyle ahım şahım bir şey olmadı çok teorik seneydi ama dönem 2'yi unutamıyorum buraya da yazayım:
    anatomi pratik dersi vardı kadavra göreceksiniz dediler, daha önce hiç görmedim neye benziyor da bilmiyorum. öyle hem söylentiler hem de merakla önlükleri giyip laba indik. hocamız isteyenler kokudan dolayı maske taksın demişti. tabi sınıfın bir kısmı daha girmeden maske taktı. sonra kadavra odasının kapısı açıldı oraya geçmeye başladık. pratik sınavda kadavradan da soru geleceği için herkes iyi bir yerde konumlanmaya çalışıyordu, o yüzden o an korku panik vs gitti herkeste. pür dikkat dersi dinlemeye başladık soru gelebilecek yerlere dikkatimizi verdik hatta eldiven takıp kas ve damar yapıları üzerinde inceleme bile yapmıştık (30 dk önce hiç kadavra görmemiş insanlardık), başta bahsettiğim maske takanlar ise maskeleri çoktan indirmişti derse daha iyi odaklammak adına

uzun lafın kısası o anlık stres ve panikle bu korku ve önyargılar yok olabilir ama YouTube'dan cerrahi operasyon videolar izlenmesini tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonameaccount -- 30 Temmuz 2024; 0:56:26 >

• mezuna kalıp 5k yapmayı düşündün mü müh için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 30 Temmuz 2024; 1:49:29 >
  • Hocam simdi yalan soylememek lazim
    Kadavra yaz onune cikan gorselleri goreceksin

• kadavrada bayılan falan olmadı görüntü de zaten haşlanmış tavuga benziyor

ama leş gibi kokuyordu

koyun rahminde fetüs görünce bayılan bi kız olmuştu o da bir sefer duydum çok önemli bir şey degil bence

• Alışırsın. Bir bakmışsın ileride tam bir kasap cerrah oluvermişsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.