Şimdi Ara

Tıp isteyip diş hekimliği seçmek(seçmeyin) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
2.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

teşekkürler bilgi için hocam evet prim muhabbetini ben de duydum prim maaşe ekleyince yüksek bir gelir olduğunu söyleyenler var sanırım dişte para kazanmanın yolu bir de üstüne DUS'tan geçiyor. Üniversite olarak da çapa marmara cerrahpaşa yazacağım muhtemelen marmara gelecek hocam

• Slash702 S kullanıcısına yanıt

Üniversiteler güzel dostum. Dus kazanırsan iyi imkan var hayırlı olsun inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ederim hocam peki sizce 29190 sıralama ile girne tıp yazsam ( 30550 ) ile kapatmış gelir mi ? Gelirse de mantıklı bir seçim midir ben artık aklıma düşünemiyorum da

Tıp diş çok farklı alanlar bence sen iyice bir düşün hangisini istiyorum diye ama ben olsam dediğin ünilerde diş yazardım

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

valla hocam inan düşünmekten kafayı yiyeceğim ama diş daha yakın sonuçta üniversite markası da çok önemli bence. Peki sizce yazmam halinde girne tıp gelir mi acaba

• Genel bi tavsiye vereyim gençlere :

Hangi bölüm yazmayı düşünüyorsunuz. halhazırda o meslekte vakit geçirin.

diş mi yazmak istiyorsun ? özel kliniği olan hekimden rica et. 1 ay ofiste takıl. bak bakalım sana göre mi ?

bizim millet okuyor. ancak ne okudugunu, nerede ne şartlar altında çalışacağını bilmiyor..

bir de gençler iyi bir network ağı olusturabileceğiniz ortamlarda bulunun.

İngilizce kesinlikle bilin. Kötü arkadaştan uzak durun

kamu spotu gibi oldu  

• Dişte şehirden şehire sektör çok değişiyor gördüğüm kadarıyla, kız arkadaşım yeni mezun oldu. İstanbulda gittiği iş görüşmelerinde teklif edilen maaşlar asistan doktor maaşına çok yakın maaşlardı(sabit bir maaş+prim ile toplam geliri). Başka bir sınıf arkadaşı ankaradan 17002tl+hiçbir şey teklif aldı. Başka birisi balıkesirde 20.000tlye çalışıyor, üst dönem arkadaşı geçen sene aralıkta 75.000tl aldı(maaş+prim)dus çalışmak için işi bıraktı bırakmasa şu an 100 civarı alırdı.

Çalışma saatleri de tüm tekliflerde cumartesi dahil, haftada 6 gün için teklif edilenler bunlar.

Bence bunlar insanların özel sektörü alışkın olmamasından geliyor, devlete kıyasla özel sektör herkese göre değil ve çok daha sömürebilir insanı.

• Renholm R kullanıcısına yanıt

hocam hepsi aynı üniversiteden mi mezun nasıl bu kadar değişken olabilir

17.002tl teklif alan kişi ile kız arkadaşım aynı anda mezun oluyorlar. 20.000tlye çalışan kişi başka yerden mezun. Geçen sene 75.000tl alan kişi kız arkadaşımın 2 üst dönemi. Ama istanbulda duyduğum maaşlar genel olarak iyi tarafta, işin içine istanbul masrafını katsak bile aşağı yukarı doktorla aynı maaşı teklif ediyorlar ki yeni mezun veya 1-2 yıllık bir diş hekimi için bence çok iyi bir ücret.

Maaş konusunda bence çoğu yer istersen gel çalış kafasıyla asgari ücret teklif ediyor, veya yanına küçük bir miktar prim koyuyor. Sonuçta adama 200.000tl kazandırıyorsun adam sana 20.000tl+asgari ücret veriyor o durumda da. Biraz daha düzgün işverenler veya şirketlerde maaşlar iyi, biraz şans biraz da çevre faktörü işin içine giriyor ama özel sektör olduğu için.

İstanbul tarafında o zaman 5 yıl sonrası için iyi bir diş hek fakültesinden mezun olup güzel bir kariyer edinilebilir değil mi hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence biraz kişiye göre fark ediyor ya ben yıllarca tıp için çabaladım şu an dişteyim ve şu an için memnunum

Diş tıptan farklı olarak size bi garanti sunmuyor, kendinizi pazarlıyabilecek bir kişiliğiniz varsa, hasta iletişiminiz iyiyse ve bence kendi işinizi yapma planınız varsa(tıpta bu çok daha zor)dişte üzüleceğinizi sanmıyorum.

Tıpta devlet garantisi olunca bütün gün antibiyotik de yazsanız devlet size o parayı vericek ve devletteki maaşlar en azından bi bariyer oluşturuyor özel sektör için. Dişte böyle şeyler olmadığı için spektrumun iki ucu daha açık, ama bu para kazanamazsınız demek değil. Diş yazacaksanız hem özelde çalışan biriyle vakit geçirin bence hem de kliniği olan biri varsa tercihen onla her durumu görmüş olursunuz. Tıp geliyorsa eğer gidin bir acile 8 saat durun ona göre karar verirsiniz.

Bu ülkede 5 yıl çok uzun bir süre ama gidişata baktığımda düşük ücrete çalışma ihtimali tabii ki artacaktır fakat yine de işini iyi yapan bir şekilde öne çıkar çünkü bu ülkede okuyan sayısı artsa da kaliteli hekim sayısı gittikçe düşüyor ve etraf yanlış teşhis ve tedavi gören hastalarla dolu. Cogu kisinin kötü bir dis hekimi tecrübesi olmaya basladi kaliteli hekim bir yerde umduğunu bulamazsa başka bir yere geçip kazanır

Ama atanmak gittikçe zorlaşacak aynı şekilde dus sınavında bir yere yerleşmek de... sayımız çok artıyor

Yine de ülkede yapılabilecek nadir bölümlerden biri

• Hayret ribas burada değil neyse birazdan uyanıp görür postu ve dişle ilgili her olumsuz yoruma saldırı düzenler 😙😙

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hangi üniversitedeydin?

• ayttmmdatytbizetershaci A kullanıcısına yanıt

Hocam sizde dişe inanılmaz düşmansınız 😀

Düşmanlık değil keşke güzel yerlerde olsa meslek ben de isteyerek yazdım zaten,yazdıktan sonra ancak arastırmaya basladım mezunlarla konustum arkasından pisman oldum 1000 kisiden 10 u para kazanacak farklı olacaksa o 10 kisi icinde olmak icin cabalayacak gücüm kalmadı ne yazıkki,tıp okurum sabit maaşımı alırım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tıp isteyip diş yazmak zorunda kalan biri olarak ilk senemde tekrar hazırlandım ve kırık obp ile 15k ya girdim (hamda sıralamam 5k) yazmadan önce sevip sevmeyeceğinizden emin olun yoksa çok pişman olursunuz benn kıyıdan döndüm ama kırığıma çok üzülüyorum (ege tıp gitti be)
    Bu arada tıp önerisi yazarsanız sevinirim ne yapacam fikrim yok

• bu durumda mezuna kalıp tıp için ısrarcı olmak daha doğru olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 19 Temmuz 2024; 20:40:11 >

20 bin teklif alan ile 75 k teklif alan arasında el becerisi ve tecrübe farkı varmı fiyata yansıyan yoksa işe alan kliniğin bol kazanıp çok vermesinden mi.

hani bu verilen maaş teklifini el becerisine bakıp, ederini görüp temi veriyorlar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.