Şimdi Ara

Tıp isteyip diş hekimliği seçmek(seçmeyin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
2.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Ben iç anadoluda bi devlet üniversitesinde 3.sınıf diş hekimliği öğrencisiyim. Bu sene dönem 4 oldum.

Tıp isteyip diş hekimliği yazmak zorunda kalan birisi olarak pişmanlıklarla geçiyor öğrencilik hayatım. Mesleğinden memnun olup hakkını vererek yapacağını düşünenleri tenzih ederek diğer insanların diş hekimliği seçmeden önce iyi araştırmasını öneririm. Gördüğüm kadarıyla forumda diş ve tıpa çok ilgi var. Ben de yorumları gördükçe kendimi tutamıyor yorum atma ihtiyacı duyuyorum. Dedim direkt post atayım konuşmak isteyenlerle burada tartışırız. Tıp hiçbir zaman tahtını sallamadı ama diş benim gözümde öyle değil. Cok kötülemek istemiyorum tercih dönemine girecek çocuklar yakında ama ben kötülesem de net bilgi almak isteyenler diş hekimliği ve tıpta son sınıf olan öğrencileri veya meslekteki arkadaşları bulup onlardan yorum almalılar. Daha fazla insan görüşü alırlar ve daha objektif bi yorumla karşılaşırlar böylece.

Kısaca ben tıp hedefleyip diş yazan kesimdenim ve pişmanım. Neredeyse her açıdan tıpın gerisinde kalıyor diş hekimliği ve gün geçtikçe de fark açılıyor benim gözümde. Zamanında odyoloji sonrasında diyetisyenliğe olan gerileme yakında diş hekimliğini de vuracak, az kaldı. Bahsettiğim bölümlerin eski sıralamalarına bakarsanız diş hekimliğindeki gibi bi hype yakalayıp şu an 100-150k'ya kadar düşmüş bulunmaktalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theSpringfield -- 18 Temmuz 2024; 0:58:53 >

• Cocukluğundan beri diş isteyen arkadaşlar direkt postu okumadan geçebilir. Ben bu postu sırf iyi para kazanacağını düşündüğü için(aşağıda verileri paylaşacağım) diş hekimliği yapmayı düşünen veya tıp gelmedi diş olsun diye yazan kesimin aslında diş hekimliğinin dışarıdan göründüğü gibi iyi bi meslek olmadığını bilmesi için yazdım.

Her yıl ortalama 6-8k arası diş hekimliği öğrencisi mezun olurken bunun yaklaşık 500 kadarını devlet alıyor kalanı özelde iş bulmaya çalışıyor ve yıllarını belki de tecrübe kazanmaya ayırıyor. 5.sınıftaki pratik derslerinin yeterli olduğunu düşünen varsa yorumlarda belirtebilir tabiki. Ayrıca ilk başladığınızda özelde olacaksanız bir iki asgari ücrete razı olmalısınız.

• Arkadaş hacettepe diş mezunu ve dediğim şeylerin çoğunu bu arkadaş da yaşamış zamanında.

Tıp isteyip diş hekimliği seçmek(seçmeyin)+90youtube
    Alanında iş bulamayanlar serimizin bu bölümünde konuğumuz Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği mezunu Saffet Uğur. 25 yaşındaki Saffet, diş hekimliği alanında iş bulunabildiğini, ancak sınırlı sayıda diş hekiminin iyi şartlar altında çalışabildiğini söylüyor. Bulunan işlerin, hekimleri, piyasaya ayak uydurmak ve hekimlik görevini layıkıyla yerine getirmek arasında bir seçim yapmaya zorladığını belirtiyor. Mezun olduktan sonra üç kez atama bekleyen, ancak atanamayan Saffet, özel sektöre yönelmiş. Çalışma koşullarının ve verilecek olan tedavi hizmetinin çok daha iyi olacağını düşündüğünü, ancak farklı bir gerçeklik ile karşılaştığını söylüyor. Saffet Uğur, her işin doğasında çabalamak olduğunu, ancak harcanan emek ve karşılaşılan çalışma koşullarının, diş hekimlerini bu çabalama sürecinden döndürebileceğini belirtiyor. Hekimlerin, zorbalık ve şiddete maruz kaldıklarında pes etme noktasına geldiklerini belirten Saffet, kendi sürecini ve Diş Hekimliği mezunlarının yaşadıklarını +90'a anlattı. #AlanındaİşBulamayanlar #AlanındaİşBulmanınZorluğu #DişHekimliğiMezunu
    https://www.youtube.com/watch?v=DOwNOHhkPzU
    Tıp isteyip diş hekimliği seçmek(seçmeyin)
  • https://eksisozluk.com/dis-hekiminin-issiz-kalmasi--5472615

https://www.youtube.com/watch?v=cyNLY58-XoE

yukarıda paylaştığım 4 linki de açıp okumanızı veya izlemenizi öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theSpringfield -- 18 Temmuz 2024; 1:16:44 >
  • Şimdi duzelettilwr gibi son dusta 800den fazla kontenjan acmislar

Atamada da sayıyı artirmislardi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve yılda 2 dus oluyor toplamda 1500-2000tane sadece uzmanlık için kontenjan açıyorlar

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Onu bilmiyordum dostum ama hala çok düşük seviyede kalıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş hekimliği isteyenler
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • theSpringfield T kullanıcısına yanıt

Uzman dis hekimiyim bu arkadaşın videosunun yayınlandığı zamanı hatırlıyorum ve o zamanlar işsiz kalmak mümkün değildi hatta herkes iyi kazanıyordu neredeyse.

Internette her gördüğünüz olumsuz yoruma inanmayın tip tutup dis yazan biri olarak iyi ki yazmışım diyorum. Doğu görevi, nöbetler vs tipin dezavantajları

Tip doktoru hatta daha fazlası kadar kazanabilme şansı, pratik olduğu icin nispeten daha keyifli bir meslek hayatı disin avantajları

Tabii ki asgariye yakın ise giren dis hekimleri de var ama kendini gelistirenler öyle olmuyor. Ben kendi öğrencilerimize bakıyorum da çoğunu ise bile almam.

• simplequick S kullanıcısına yanıt

sayın hocam peki 5 yıl mezun olacak diş hekimleri için neler düşünüyorsunuz

• Faydalı konu meslekte ortalama 35yaşını aşmış kişilerle konuşmayın adam zamanında ballı kaymaklı dönemde işe girmiş burada ahkam kesiyor

• hocam yeni mezunlar arasında da fikir ayrılığı var açıkçası burada ilk sınıfta bıraktım diyen de var çok memnunum 120 k gelirim var diyen de var kime nasıl inanacağız anlamadım

• Slash702 S kullanıcısına yanıt

Kardeşim 120k kazanıyorum diyen yeni mezun değildir sektörde kendini geliştirmiştir veya kendine ait kliniği vardır. Asgari ücretin 1,5 katına okey olan arkadaşlarım var kimse kimseyi kandırmasın

hocam peki asgarinin 1,5 katı + prim mi yoksa dümdüz 1.5 asgari mi Tıp isteyip diş hekimliği seçmek(seçmeyin) 

Bunun kadar algı yapan bir kanal yok nerede boş beleş adam var her meslekten toplayip ne olursan ol iş bulamazsin demeye getiriyor. Bir tane yazilimciyi almislardi adam okuldan cok int cafeye gidiyormus Tıp isteyip diş hekimliği seçmek(seçmeyin) 

• Klasik dişe sallama konusu da açılmış

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çeka1 kullanıcısına yanıt

Tıp isteyip de diş yazan arkadaşların böyle bi tercih yaparken iki defa düşünmesi için açılmış bi post benim için dostum. Diş hekimliği birçok açıdan çoğu meslekten tabii ki daha iyi.

• lememo L kullanıcısına yanıt

Kendini geliştirmediğin sürece tıp hariç hiçbir bölümde iş yok zaten maalesef. Bi bakıma haklılar ama katılıyorum durumu abarttıkları videolar oluyor

• çeka1 kullanıcısına yanıt

Hocam hacettepe diş nasil

• lememo L kullanıcısına yanıt
    Cok iyi hocam Ankara hacettepe gazi iyidir Ankara icin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Slash702 S kullanıcısına yanıt

Ben yeni mezun (Kocaeli üniversitesi 22 mezunu)bir diş hekimiyle konuştum. Kendisi özel bir klinikte X2 asgari + prim usulü çalışıyordu. Devlete atanmak zor çünkü istihdam az olan az yere de çok talep var. Büyükşehirlerde özel muayenelerde yine X2 asgariye iş bulursun dedi ama memleketlerine dönen bazı arkadaşlarının iş bulamadığını söyledi. DUS kazanmanın çok zor olduğunu kontenjan sıkıntısından bahsetti ama DUS kazananların iyi paralar kazandığını söyledi yani anlayacağın ben diş okurum üstüne 2 sene dus çalışırım dersen yine iyi para var. Üstelik Kocaeli eğitimi iyi olan yerlerden yeni açılmış diş fakültelerinde durum daha kötüdür diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.