hocam çok fazla araştırdım genelde mezun olunan okul el becerisi ve şehirle alakalı |
Tıp isteyip diş hekimliği seçmek(seçmeyin) (3. sayfa)
-
-
Bu herif kadar boş beleş birini görmedim.Bölüm güzellemesi yapmak değil amacım sektörün durumu da mükemmel diyemem ama şu an yeni mezun arkadaşlarımdan uzmanlık düşünmeyenlerin ortalama başlangıç maaşı asgari+yüzde 25 ile 2-3 asgari+yüzde 30 civarında
Yüzde 25-30 kafasında oturmayan arkadaşlar için tdb fiyat listesini kabaca ikiye bölüp ordan pay hesaplabilir.Mevcut klinikler kötü imkan sunuyor demekle iş bulamıyorum demek çok ayrı şeyler.
Dentalilan a bakarsanız küçük şehirlerde bile onlarca ilan bulabilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam peki şimdi yazılır mı yani 5 sene sonrası için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam asgari + %25 demissiniz. Yeni mezun birini düşünecek olursak bu %25 prim ortalama ne kadar getiri verebilir. Ortalama olarak bi rakam verme ihtimaliniz var mı acaba
Evet dentalilana bakarsanız 100 ilanın 60 ında diş hekimi asistanı aranıyor, 30 unda ortodontist aranıyor ve kalan 10 unda da tecrübeli diş hekimi aranıyor başlıklarını görebilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam biliyorsunu ki ilk sizle konuşmuştum ve dişe çok negatiftim ama marmara sbü mezunları ile konuştuğumda iş ve getiri konusunda sıkıntı yaşanmadığını söylediler maaş olarak da yukarıda bahsedilen ücretler zikredildi. Sizin sanırım dişle yıldızınız barışmadı yoksa 14 k olan adam yazmaz gibi oraları
Ben de bu sene 18,2k yaptım kırıkla, 40,1k'ya attı tam. Geçen sene kaç k'daydın hocam ayrıca merak ettim ne kadar çalıştınız sınava?
-
Hocam sizi çok atmış ya
O adamın 14k ya yazdığı zaman yine şuanki gibi sadece taşra tıpları tercih edebiliyordu tercihini dişten yana kullanmış kimse yaptığı mesleği gömmez,arkadaşın dediği siteyi inceleyebilirsin ilanlara bakabilirsin yazdığımın dışında bir şey görecek misiniz,ayrıca 5 sene sonrası icin konustugumuzu varsayarsak hiç iç açıcı durmuyo ben tercihimi bölümü bırakmaktan yana kullandım okuyan okusun,okumak isteyene okuma diyecek hakkım yok ben olanı söylüyorum uzmanlıkla bereber 8 sene sonradan bahsediyoruz suan bunu göz önünde bulundurun ve 8 sene önceki haliyle simdiki halini kıyaslayın mesleğin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Niye olmasınki kendi okuduğum fakültede herkes ilk 5 k da , sınıf sonuncusuyla benim aramda bilgi olarak uçurum var tıpta işsizlik olsa harbi işsiz kalır yani öyle diyim
:)
Hocam yüzde 25 den ne geleceği size ve kliniğin size hangi işleri yaptıracağına bağlı.İmplant,implant üstü gibi işler yaparsanız yüksek meblalar kazanabilirsiniz.Dolgu çekimle devam ederseniz 30-40 anca kazanılır.
Yeni mezun olup 60-70k civarı kazandığını bildiğim insanlar da var asgarinin bir tık üstü kazanan da.Bu iş biraz ne kadar çalıştığınıza, kendinizi ne kadar pazarladığınıza bağlı.Memur zihniyetinde olup boş boş ise gelip giden, suratı sirke satan adamın çok çok kazanması mümkün değil.Bu tarz kişilerin tıp yazıp sabit maaşla çalışması kendi açısından daha hayırlı olur.
özele bakar mısınız
-
Hocam geçen sene 37k daydım baskı ile Dicle dişe yerleşmiştim, hocam geçen sene hiç çalışmadık deprem yüzünden bu sene de günlük ortalama deneme harici 3-4 saat çalışmışımdır
Yorumları okumadım sadece şunu eklemek istiyorum. Konu sahibi haklı. Tıpta yine sevdiğiniz bir alan bulabilirsiniz çünkü çok geniş ancak dişte sadece diş ile ilgieneceksiniz. İnsanların ağzıyla uğraşmayı sevmiyorsanız geçmiş olsun yıllarınız çöpe gitti ya da sevmediğiniz işi yapacaksınız.
Diş seçmeden önce dişi sevdiğinizden emin olun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X