Şimdi Ara

Tıp okumakla ilgili soruları alabilirim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
5.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben de ctf ingdeyim hocam.Ogrencilerin gelmemesi konusunda pek sizin dediğiniz gibi degil yalnız.Bazı derslere özgü bir durum biofizik bioistatistik gibi.Sizin üniyi bizim bioistatistik hocası baya övüyordu bilgisayar imkanlarından dolayı.

Son olarak 1.sınıf birine ne gibi tavsiyeleriniz var?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaklagilgillerdenMercimek

Ben de ctf ingdeyim hocam.Ogrencilerin gelmemesi konusunda pek sizin dediğiniz gibi degil yalnız.Bazı derslere özgü bir durum biofizik bioistatistik gibi.Sizin üniyi bizim bioistatistik hocası baya övüyordu bilgisayar imkanlarından dolayı.

Son olarak 1.sınıf birine ne gibi tavsiyeleriniz var?

Gel ben soyleyeyim sana,

4e gelince klinik basliyor ve onceki senelerde oynadigin bilgisayara lanet ediyorsun. Bilgisayar her zaman oynanir ama bisiklet binmek adalara gitmek ne bileyim istanbuldasin iste gez gezebildigine..

Egedeyim ben, 2. Sinifta bisiklet edindim calindi 3 de bir daha edindim. 4 de daha profesyonel bir sey aldim 100 km lik turlar yaptik arkadasla... Ama su an 3 hafya sonra dahiliye sinavim var havalar muthis ama imkan yok.

Sana gidip textbook filan oku demiyecegim. Simdi ogrenecegin siklin bagimli kinazlar tusta karsina cikacak. 3. Sinifta pato ya onem ver biraz. Ve en onemlisi de ilk 3 seneni benim gibi pc basinda gecirme cok pisman olirsun.

• BaklagilgillerdenMercimek kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası bizim birinci sınıfta neredeyse her derste yoklama aldılar 2.sinifinda yarısı ctf de bu kadar alınmıyordu. Baya arkadaşım vardı yani. Belki ing farklıdır ama türkçe öyle gerci dedigim gibi hem ctf hem medipol ikisininde iyi kotu yanlari vardır. Ama ben bu sene baya çektim hocalardan.

Neysr sana dicem şu ki önce sınıf geçmek için her şeyi yap. Ikinci gez toz eğlen mümkün olduğunca. 3.bu ikisini yapacağın 6 7 kişilik bir grubun olsun bu grubu kaybetmeyin okul bitene kadar. He canın istiyorsa ders olarak kitap okuyabilirsin mesela bi guyton okuyabilirsin baya yararina olur. Bir de bol kitap okuyun çünkü ilerde pek okuma imkani bulamazsın yani ne yaptın kar gözüyle. Ve yazin da mümkünse seni yormayacak ama keyif alabilecegin bi yerde staj yapabilirsin. Ve unutmaki cok degil 4 yıl sonra bir insan bunun için en sevdiğin kisiyi düşün bi insan senin elinde septik şoka girebilir vereceğin antibiyotik ve uygulamaların o kişinin hayatına değecek. Allah yardımcın olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 21 yaşında tıpa başlamak konusunda ne düşünüyorsunuz?

• fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben okula ilk başladığımda ilk gün derslere bodoslama girilince baya korkmuştum ayrıca hiç bursum olmadığı için ortaiama kasma ihtiyacıyla dersleri abartma hatasına düştüm 1.dönemi 3.5 , 2.dönemi 4 ikisinin ortalaması a notu olan 88i geçiceği için 4 ile bitiricem büyük ihtimalle ama sene başında şimdiki aklım olsa sadece sınavları geçmeye bakardım ama geçti artık akşam playstation,yabancı dizi,haftasonu sinema dışında hiçbir sosyal aktivitem olmadı denebilir.Ancak kararlıyım yazın bu durumu telafi edip 2.sınıfta da devam ettiricem.

Teşekkürler cevap için.

• quote:

Orijinalden alıntı: ₯

"Evet DHden bir tecavüzcü daha doğuyor. İşte şu haberlerde dinlediğiniz tecavüz edip elini kolunu kesen insanlar aynen böyle düşünüyor."

Yazdıklarınıza dikkat edin.

Ben onu bu konuya yazmadım hocam neden buraya alıntıladınız ? Ayrıca haklıyım yazdığım konuyu okursanız anlarsınız.
  • Sa.mutlu kullanıcısına yanıt
    Çok saolun hocam.Dediğiniz gibi derslere ağırlık verdim ve bır dahaki yaz sizin dediğiniz gibi staj , araştırma projesi işlerine bakıcam.Yurtdışı uzmanlık istedipim için baya önemli bir komuymuş.2.sınıfta turkmisc ile avrupada , 3.sınıfta hocaiara bireysel başvuru ile burssuz abdde staj yapmayı düşünüyorum.Sosyal konularada bu yaz ağırlık vericem şu finallerden kurtulduğumda.

Teşekkürler tekrardan.

Bu arada bizde teorik derslerde devam zorunluluğu yok hocam.O yüzden haftalık 2 3 defa olan sabah uygulama derslerine girmek yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaklagilgillerdenMercimek -- 21 Mayıs 2017; 19:59:16 >
    Hocam yanlış anlamayın bunun nicel olarak hesaplanması mı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

quote:

"Evet DHden bir tecavüzcü daha doğuyor. İşte şu haberlerde dinlediğiniz tecavüz edip elini kolunu kesen insanlar aynen böyle düşünüyor."

Ben onu bu konuya yazmadım hocam neden buraya alıntıladınız ? Ayrıca haklıyım yazdığım konuyu okursanız anlarsınız.

Çünkü mesajı okuyamadan konuyu silmişler. Ben orada değer vermem derken tecavüz ederim anlamında kullanmadım. Umursamam, düşüncelerine önem vermem vermem anlamında kullandım. 30 yıldır çok şükür kimseye tecavüz etme girişiminde bulunmadım. Bana karşı bunu yazıyorsanız hiç bir şekilde haklı olamazsınız.

• Finallere giriyor musun kardesim?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

quote:

Çünkü mesajı okuyamadan konuyu silmişler. Ben orada değer vermem derken tecavüz ederim anlamında kullanmadım. Umursamam, düşüncelerine önem vermem vermem anlamında kullandım. 30 yıldır çok şükür kimseye tecavüz etme girişiminde bulunmadım. Bana karşı bunu yazıyorsanız hiç bir şekilde haklı olamazsınız.

Peki bundan sonra daha fazla dikkat ederim.

• Çıkmış sorulara bakarak 1. sınıfı geçmek üzereyim gerçi çevreme bakarak kavrama yeteneğim yüksek özellikle anatomi somut olduğu için. Ama soyut kısma çalışasım gelmiyor. Biyokimyada fizyolojide anlatılanlar çok soyut geliyor o proteinler enzimler faktörler. Örneğin kanal çiziyor topak şeklinde bir türlü kavrayamıyorum. Denklemlerle tamamen açıklanamayan olaylarmış gibi geliyor bana. Bir de bu söylenenler tıp ilerledikçe değişiyor. Elektron mikroskobuyla bile gördüklerinden şüpheliyim. Tıp bana göre mantık yerine dene yanıl/geleneksel yöntemlerle sürünerek ilerleyen bir dal. Okula biraz uzak kaldığım için yorumlarım biraz cahilce olabilir kusura bakmayın. İsteyerek de yazmadım bölümü. Benim istediğim meslek tai'de uçak/makine mühendisliği idi. İş garantisi,saygınlık, para, her yerde iş bulabilme yönü beni çektiği için yazdım. İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum. Bakış açımı değiştirebilecek bir tavsiyeniz var mı?

• ardaalisahin kullanıcısına yanıt
    Evet ya maalesef

• 20 yasinda tipa baslanilir mi?Yasitlarimla aramda 2 donem fark olcak?

• Bizim sınıfta 27 bile var

• Hocam bakış açınız aslında hekimliktir. Sizin endise duydugunuz kısım bilim. Yani sizin düşüncenize göre yapmaniz gereken iyi bir pratisyen olup küçük bir yerde hekimlik yapmak. Burda pratisyenlik küçük demiyorum aksine pratisyenligi becermek bir marifettir bir nevi dahiliye uzmani gibisiniz. Ama sadece bilim kismi ile ilgilenmiyorsunuz. Ama yine de şu varki siz ilerki seneleri geçmek için bu bilimi öğrenmeniz gerekecek maalesef ki

• BaklagilgillerdenMercimek kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek iyi bir doktor olursunuz inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sa.mutlu -- 21 Mayıs 2017; 22:35:59 >
    Beni güzel çözmüşsünüz tebrik ederim :) Aile hekimliğini düşünüyorum hocam ben mezun olana kadar tus'ta durum ne olur sizce?

• Şimdi sizin aklınız da 2 soru var:

1 - Tıp Nedir?

2 - Nasıl okunur?

• Rica ederim işimiz bu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.