Şimdi Ara

Tıp okumakla ilgili soruları alabilirim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
5.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bildiğim kadarıyla bölümde ilk 10 da olana bir tus dershanesi ücretsizdi hocam.Kesin ilk 10dayım o cepte ilk 10da kalmaya da çalışıcağım.Ancak ben kanada , abd de uzmamlık yapmak istediğim için içimden bir ses de gereksiz diyor ama yine de işi sıkı tutmakta fayda var sizin dediğiniz gibi.

Asosyal olduğum için malesef birkaç kişi dışında pek bir arkadaş çevrem yok.Seneye klüplere de giricem belki orda yeni insaniarı tanıyabilirim.Yazın da dediğiniz gibi aktivitelere başlıyacağım.

Cevap için tekrar teşekkürler hocam, şu finaller bitsin mesajla sizi rahatsız eder birkaç şey daha danışabilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ay Adam kullanıcısına yanıt
    Radyoloji dediğin bölüm için Tusta ilk 10 a girmen gerek dostum. İş bulma diye bir olay yok tıpta. Zaten her yerde havada karada işin var. İyi maaşın olur ama sevmiyorsan bu bölüm sana cehennem olur iyi düşün derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sa.mutlu

Çünkü normal fakülteler dört yıldır ve 2 yil da yuksek lisans yaparsin tıp 6 yıldır ve yüksek lisans yapmış olarak mezun olursun. Bir de o kadar bilgi 4 yilda verilemeyeceği düşünüluyor. O yüzden hem hekim hem doktor olarak mezun oluyoruz.

diş hekimliğide 5 yıl ama yüksek lisans ile bitiyorlar. diş hekimleri hakkında fikrin nedir
  • The Tenth Doctor kullanıcısına yanıt
    Hastanedeki personel dahi iğrenerek bakıyor bazen çok şükür son ayım internlikte haksız ithamlar ve 2.sınıf insan muamelesi bitiyor çok şükür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaklagilgillerdenMercimek

Bildiğim kadarıyla bölümde ilk 10 da olana bir tus dershanesi ücretsizdi hocam.Kesin ilk 10dayım o cepte ilk 10da kalmaya da çalışıcağım.Ancak ben kanada , abd de uzmamlık yapmak istediğim için içimden bir ses de gereksiz diyor ama yine de işi sıkı tutmakta fayda var sizin dediğiniz gibi.

Asosyal olduğum için malesef birkaç kişi dışında pek bir arkadaş çevrem yok.Seneye klüplere de giricem belki orda yeni insaniarı tanıyabilirim.Yazın da dediğiniz gibi aktivitelere başlıyacağım.

Cevap için tekrar teşekkürler hocam, şu finaller bitsin mesajla sizi rahatsız eder birkaç şey daha danışabilirim.

Su an daha farkinda degilsin elbette izledigin film ve dizileri dusunursen amerikadaki tip sisteminin ne kadar icler acisi olduğunu gorursun. Saglik degil para sektoru resmen. Hasta icin degil para kazanmak icin her sey.

Mesela kuba, dunyanin en iyi saglik sistemine sahiptir harcagigi oaraya gore. Ortalama insan omru amerikadan fazla/esit durumda ve devlet dus tedavileri cerrahiler ve ilaclar her seyi ucretsiz sunuyor. Abd de bir dis 2000 dolar kanal tedavisi; apendektomi 1 2 saatlik is 50000 dolar.. Tabi herkes BES yaptirmak zorunda vs...

Neyse lafi uzatmayacagim net olacagim, amerikada ogrendiklerin ile burada doktorluk yapmak pek akil kari degil veya orada parayi bulinca buralara donmek de.. Katilirsin ya da katilmazsin lakin 5 kr odemeden seni doktor yapan ulkeye hizmet etmek gerekir diye dusunuyorum. Ha uzmanligini yap git doktoraya veya kongrelere, pubmed oku dergilere abone ol onlari yap ki bir seyler yapabilesin surada da... Dersaneye bir an once kayit isini halletmeye bak kapagi at imzali kagidini koy cebine sonra dusunursun gerisini.

Ha laf aramizda; amerikada kanada da git bakalim ogrenciyken hastadan kan al alabiliyor musun burada bile bazi hastalar cazgir cikariyor orada ne olur sen tahmin et. Soyle diyoruz oyle zamanlarda, burasi bir egitim arastirma hastanesi en son teknolojiyu ucretsiz faydalaniyorsunuz bu cocuklar da bu sekilde ogrenecekler ;) hadi kolay gelsin bakalim, House izledin mi bilmiyorim da en az 3. Sinif olmayi bekle hatta 4. Sinif o zaman izleyince hastaliklari gorur ve anlarsin tatmin olursun diziden ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Dış hekimi bence tıp da bir uzmanlık gibi ama onların pisliğini genelde doktorlar temizliyor.

• Sa.mutlu kullanıcısına yanıt
    DÜŞÜNEMEDİ
    Tıp okumakla ilgili soruları alabilirim
  • tıpı sessiz mi okuyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sa.mutlu

Bir aminoasitin rastgele yaratılışı dahi olasılık olarak 1/10 uzeri 15 civarı yani bu da limitte sıfıra denk gelir. Gerisini sen düşün

Olmaz dediğin şey basit bir deney düzeneğiyle bile 1 haftada yapılabiliyor(Miller deneyi). Milyarlarca yıl içinde milyarlarca galakside sonsuza yakın sayıda gezegende çok daha fazlası mümkün. Hayatımızı emanet ettiğimiz adamlara bak. Daha bilimden haberleri yok.

• Miller deneyini biliyorum orda yapılan bir hile var Ve yaptığın şey bizim aminoasitimizle çok farklı hadi aminoasit yapsan bile tesadüfen benim öğrendiğim bu insan yapısını tek bir aminoasitin birleşmesiyle yapmanın ihtimali yine o sayi çıkacak. bos bos sallama cahil kardeşim.

• Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Şaka yapıyor olmalısın.Adama laf etmişsin de miller deneyinin ne sonuçlar verdigini gerçekten biliyor musun?? miller yaşamın emeklemesinin ilk adımının nasıl olabileceğinin deneyini yaptı. dizilimiyle ilgili ise hiç bir şey öne sürmedi. Bu yaptığı deney de muazzam ona kimse laf edemez ama çok yanlış yerde kullandın.

• quote:

Orijinalden alıntı: space.

Şaka yapıyor olmalısın.Adama laf etmişsin de miller deneyinin ne sonuçlar verdigini gerçekten biliyor musun?? miller yaşamın emeklemesinin ilk adımının nasıl olabileceğinin deneyini yaptı. dizilimiyle ilgili ise hiç bir şey öne sürmedi. Bu yaptığı deney de muazzam ona kimse laf edemez ama çok yanlış yerde kullandın.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Miller%E2%80%93Urey_experiment

1 hafta gibi kısa bir süre içinde birçok aminoasit kendiliğinden oluşabiliyor.

Ayrıca cahillere blok.

• Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    dostum en ufak bir cevapta blok yazacaksan ne anladım bu tartışmadan. aminoasit oluşturamazsın demedim ki zaten yine yanlış anlayıp yanlış şeyi savunmuşsun. miller bu aminoasitleri dizebilecegini iddaa etmedi demek istedim.Ayrıca gercekten iki mesajla kimin cahil olup olmadıgına karar verebiliyorsun takdir ettim(!)

• Neyse burada tıp konuşuyoruz ilgilenmeyen ilgilenemeyecek olan lütfen konuşmasın evrim konuşmak isteyen baska konuya.

• Ygsye ve lysye nasil hazirlandin gunde ne kadar vakit ayirdin

• Ygsye hazırlanırken lys ye baktım ama zaman olarak degisiyordu günlük 12 saate de zorladım kamp yaparak.

Bazen psikolojik olarak yorulup 1 hafta çalışmadığım da oldu

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.