Şimdi Ara

Tıp okumakla ilgili soruları alabilirim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
5.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tümü değil, sevdiğim doktor akrabalarım var.

Çoğu doktoru sevmiyorum. Yanlış teşhisten ölen tanıdıklarım var. Ben de yanlış teşhis nedeniyle yıllar kaybettim. Ama asıl sebep para için hasta hayatı üzerine pazarlık yaptığına şahit olduğum doktor! lar... Bu hastalardan biri de babam.

Beş yıl kadar önce Çü tıp okuyan bir tanıdık "essek gibi çalışıyoruz ama hak ettiğimiz maaşın çok azını alıyoruz. Hocalar da bunu söylüyor " demişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sa.mutlu

Evet son 3 soruyu daha cevaplayacagim sonra bana müsaade final haftasindayiz malum

Ne doktoru olmak istiyorsun

• quote:

Yok kaynamadi soyle bizim okul da az cok ayni sizinle ama bizde 75 kurul ortalamasi olursa finale girmiyorsunuz. C9gu kisi yapıyor bunu. Maalesef ben beceremedim 3 senefir finalle geçiyorum. Ama yine de memnunum halimden şükrediyorum yani hocalar iyi aslinda da bizim okul yönetimi berbat neler yaptığını yazsam burda kimse bu okula gelmez ama belki ilerde sistemi oturur

Ne güzelmiş ya sistem. Bizde finalden en az 50 alma sarti var. Sene ici 90 ortalama yapıyorum, finale çalışırken deli gibi stres oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu şekilde düşünmeye saygi duyarim yani bir kesim varki boyle düşünüyor ama bunu islama dayandirmak yanlış oluyor. Cunku bunu birkac ayet ve hadis ile kanitlayabilirim ama en basitinden efendimiz de basta olmak üzere ayetlerle de sabit Adem as in yaratılışı anlatilmakta ve bunun bilimin ele aldığı evrim ile alakasi yok ama sen Allahın Adem peygamberi topraktan yaratmasindaki olayin tümüne evrim dersen. O zaman evrim doğru görünür ama bilimin dedigi evrim teorileri cok daha farklı vs. Bu açıkladığım şeyi lütfen herkes üzerine alınmasın bunu hem müslüman olup Allah a ve Peygamberi Hz Muhammede inanlar için yazdım. İnanmayanlara saygı duyuyorum. Ama işin bilimsel kısmı dediğiniz gibi ihmali ele almak da bilime ve mantığa ters düşüyor

• izengel kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi herkes aynı değil lütfen sadefe yapan kisilere sucunu yükleyin herkes suçlu değil. Bir de doktorlar da insan hata yapar yeterki bilerek hata yapmasınlar önemli olan bu yoksa kimse makine degil tüm bilhileri aklinda tutsun. Ve kimse de alninda teshisi ile gelmiyor doktora babaniz için üzüldüm Allah yardımcınız olsun.

• Bu konuda nasipse çocuk doktoru niyetim

• quote:

Bu konuda nasipse çocuk doktoru niyetim

Ortopedi omurga vsde çok iyi para var..

• Hocam boğazım ağrıyor, burnum tıkalı ve hafif ateşim var. Ne içiyim böyle tak diye toplasın
  • Hocam benim düşüncem biraz farklı yani taviki insanlığa hizmet her yerde var ama ven çocuklara etmek istiyorum o hizmeti. Çünkü onlarin saf halleri hosuma gidiyor bir yani biliyorum biraz ters gibi gelebilir ama ayirt etmiyorum rabiki önüme bir terörist de gelse bizim işimiz insanı iyileştirmek. Yani önce zarar vermiceksin. Ama iste yine fe ben çocuklari iyileştirmeyi tercih ediyorum.

• SiNaPSiS kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün ben sana ilaç veririm bir gunde toplar. Bir daha olduğunda yine bir günde toplar ama bu hep bir bir gitmez sen yaşlandıkça o birler iki olur 3 olur 4 olur bir bakmissin en basit grip bile haftalarca seni yataga magkum ediyor. O yuzden mümkünse ilac kullanmayin bu şekilde kullanmayin demiyorum yani tak diye toparlasin diye kullanmayin. Gerekirse kullanin ama senin durumuna bisey demem çünkü görmeden dedigin belirtiler gripte olabilir otoimmün vir hastalik da olabilir o yuzfen dogru acile veya uzmana

• Genel olarak da şöyle bisey var bu aralar insanlar kışın c vitaminine boğulup yaza dogru yani karpuza kavuna gecerken bir c vit eksikliği yasiyor. Bu yorgunluk da yapabilir. O yüzden vitaminsiz kalmayın tavsiyem. Marketten gecerken 2 tane elma tarttirin eve kadar yeseniz bol bol yeter. Sağlığı kaybetmemek kazanmaktan kolaydır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sa.mutlu -- 22 Mayıs 2017; 0:46:44 >
  • Arkadaşlar muhabbetiniz için sagolun gönül isterki daha cok yazayım ama final yaklaşıyor. Winter is coming

umarim size yardimim dokunmuştur. Sınavlarımda dualarınızı eksik etmeyin. Cok önemli bisey olursa pm den yazabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ama ilaç istemek yok;))

• quote:

Orijinalden alıntı: BaklagilgillerdenMercimek

Hocam ben okula ilk başladığımda ilk gün derslere bodoslama girilince baya korkmuştum ayrıca hiç bursum olmadığı için ortaiama kasma ihtiyacıyla dersleri abartma hatasına düştüm 1.dönemi 3.5 , 2.dönemi 4 ikisinin ortalaması a notu olan 88i geçiceği için 4 ile bitiricem büyük ihtimalle ama sene başında şimdiki aklım olsa sadece sınavları geçmeye bakardım ama geçti artık akşam playstation,yabancı dizi,haftasonu sinema dışında hiçbir sosyal aktivitem olmadı denebilir.Ancak kararlıyım yazın bu durumu telafi edip 2.sınıfta da devam ettiricem.

Teşekkürler cevap için.

Bak simdi bursun yokmus ama o not ortalaman ile 8 9 belki 10k onde başlayabilirsin hayata.

3. Siniftayken bu tysdata tusem tustimr filan dersaneler var. Onlara yaziliyorsun tus icin 3 de adam topluyorlar. Ve hepsi ilk 10 veya ilk 20 yi bedava aliyor nit ortalamasına gore. Notlari sıkı tutmaya devam et, bu dersanelerin temsilcileri olur sinifta zaten onlara git sor bu isi. Sizin okul nasil bilmiyorum da ege tipta 85 ortalama ile 400 kisiden ilk 20 desin kesin. Bedava gitme muhabbeti var dersaneye, hatta oluyorsa notlar hazir yuksekken simdiden git kaydol sor yani temsilcilere.

Bu arada sahsi tercihindir ama time a yazilmani onermem. 10 kisi gittik pazarlik yaptik iste son fiyat bu baskasina indirim yapmadim size de yapmam yapamazsam soyle yalanci olurum boylr bir sey olurum dediler, 2 gun sonra kapali bir kiz grubu gidip bizden 800 lira daha ucuza kaydoldu. Ben kaydolmadim bu olayi duyunca iyiki de olmamisim diyorum. Dahiliyeye diger malum dersanenin kitaplariyla hazirlaniyorum su an hayirlisi bakalim.

Hersey ders degil elbette ama derslerine ayırdığın zamank ayir gene sen ama arta kalanlan git bisiklet bin yuru kos bagir etrafina yuzmeye git.

Galataya ciktin mi bilmiyorum mutlaka cik, hatta bir kizla cikarsan efsane der ki ilk ciktiginlan evleniyormussun ben deniyorum bakalim simdiye kadar bi yalanini görmedim ;) adalara git vs iste. Muhabbet etmek soru sormak istersen de pm den yazabilirsin tel de birakabilirsin hic sorun degil

• quote:

Orijinalden alıntı: FLeXL

20 yasinda tipa baslanilir mi?Yasitlarimla aramda 2 donem fark olcak?

35 yaşlarında iki tane dönem 1 var bizde
    dönem 1 ortalama yaşı 19 falan zaten
  • quote:

Hocam bugün ben sana ilaç veririm bir gunde toplar. Bir daha olduğunda yine bir günde toplar ama bu hep bir bir gitmez sen yaşlandıkça o birler iki olur 3 olur 4 olur bir bakmissin en basit grip bile haftalarca seni yataga magkum ediyor. O yuzden mümkünse ilac kullanmayin bu şekilde kullanmayin demiyorum yani tak diye toparlasin diye kullanmayin. Gerekirse kullanin ama senin durumuna bisey demem çünkü görmeden dedigin belirtiler gripte olabilir otoimmün vir hastalik da olabilir o yuzfen dogru acile veya uzmana

Hocam doğru söylüyorsunuz halkımız gereksiz ilacı çok kullanıyor. Ama yine de yazar mısınız sınavım var acil toplamam gerek kendimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 22 Mayıs 2017; 3:9:29 >
  • Hocam sabah cevaplarsın ya da başkası cevaplar ben sana sorumu söyleyeyim.

Bana ailem doktor ol diyor ama ben sanki yatkın değilim çünkü mesela nöbete kaldın gecenin 4 ünde kokan 10 yılda bir kere yıkanan bi hasta gelse ben çekemem onu yani dayanamam.

2. Si ise mesela kolu kopmuş ya da yüzüne köpek saldırmış bir hasta gelse benim içim bi değişik olur kötü olur tedavi edemem her halde. Çünkü bende istemsiz empati yapma var düşünüyorum düşünüyorum bi değişik oluyorum

Benden doktor olur mu ?

• Kral_Jumong K kullanıcısına yanıt
    Hocam doktorluk bu değil yani illaki ben cerrah olacam degil b8r sürü doktorluk çeşidi yani gidersin radyolojide oturur aksama kadar hastaya dokunmazsin veya tıpı bitirip temel bilimlerde hoca olursun yine hastaya dokunmazsin. Veya farmakoloji yani ilac bilimi okursun yine dokunmazsin ama sen insanlara sağlık hizmeti vermek istiyor musun onun kararını ver yoksa bu igrenmeler hosuna gitmemeler çok önemli degil sen kopek ısırığı demissin de bizim sınıfta bi kız kandan korkuyordu ama yavas yavas aştı bile bi de buraya girince alışıyorsun ;)

• SiNaPSiS kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi burdan ilac söylemem seni görmem lazım en azından ama ben görsem yine de yazamam çünkü okul bitmedi daha sen bi doktora git en iyisi

• neden 6 senede bitiyor ?
  • Çünkü normal fakülteler dört yıldır ve 2 yil da yuksek lisans yaparsin tıp 6 yıldır ve yüksek lisans yapmış olarak mezun olursun. Bir de o kadar bilgi 4 yilda verilemeyeceği düşünüluyor. O yüzden hem hekim hem doktor olarak mezun oluyoruz.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.