Şimdi Ara

Tıpçılar gelsin!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Niye tıp istiyorsunuz puanım yüksek boşa gitmesin diye mi yoksa ilerde iş imkanı yüksek maaş ortalamanın üstünde diye mi genelde tıpçıları dinliyorum keşke seçmeseydim diyorlar istediğin dalda uzmanlaşmak çok zormuş bide içinizde sizi tıppa karşı sıcak hissettiren his falan var mı? bende tıp kazanabiliyorum ama kararsız kaldım içimde çokta tıppa karşı sıcaklık yok.yani kısacası niye tıp?

• up
  • pesimist_insan P kullanıcısına yanıt
    Beğenmiyorsan içinde millete yardım etme gibi bi aşk yoksa ki böyle bir başlık açtığına göre o tıp sevgisi yok içinde ne yazıkki okuma kardeşim. O duyduğun lanet eden tıp seçtiğine inaanların çoğu garanti iş imkanı fazla maaş dite giriyolar defalarca söylüyorum TIP PARA KAZANILACAK MESLEK değil. 100 kişiden 2-3 kişi adam gibi para kazanır. Şu mesleği para için seçip doktorluğun adını karalamaktan vazgeçmelerini rica ediyorum herkesten. Sözüm sadece sana değil. Bahsettiğin gibi bir aşk oluyor insanın içinde hatta ilerideki özel hayatından feragat edip işine bağlanma isteği kendi hayatını mahfedip başkalarına yaedımcı olup o yüzlerindeki mutluluğu görmek istiyor insan. Eğer içinizde yoksa seçmeyin okuyamazsınız kolay kolay zehir gelir size. Mutlaka size uygun bir meslek vardır sıralamanın çöpe gitmesi gibi bir saçmalık düşünmeyin.
    Onlarca yazım var tıptan adam elemeye çalışıyor gibi düşünmeyin hepsinde teşfik ettim hatta kendi yazıcağım üniversiteyi önerdim herkese ama bu çok farklı hem sizin hem hastalarınızın hayatı zehir olur tıp aşkınız yoksa...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pesimist_insan P kullanıcısına yanıt
    Siralaman kac ve nerelisin ve nereyi istiyorsun ilk olarak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haskin97 H kullanıcısına yanıt
    hala kararsızım anadoluda tıp veya istanbulda mühendislik düşünüyorum mf4 10k mf3 13k
  • quote:

Orijinalden alıntı: pesimist_insan

hala kararsızım anadoluda tıp veya istanbulda mühendislik düşünüyorum mf4 10k mf3 13k
    hadi beyler buradan sadece ben yararlanmıyacam kararsız kalan çok insan var onlarada yardımınız dokunur
  • egetıpolsunbizimolsun kullanıcısına yanıt
    güzel anlatmışsın doktor:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TIP isteyenler SDÜ ye gelsin
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam baslik acip bilgilendirme yapar misiniz? Cok bilincsizce tercih ediyorlar hem hastalara hem de kendilerine yazik

• Para meslegi muhendisliktir onu daha acik kendini gelistirirsen. Bence kararsizlar tiptan uzak dursun. Muhendislik yazin

• Tip sececekler yardim edin

• quote:

Tip sececekler yardim edin
    up
  • quote:

Tip sececekler yardim edin

tıp seçecek arkadaşlara naçizane tavsiyem istemiyorlarsa gelmesinler. kolay bir bölüm değil. istemeyen biri için eziyete dönüşebilir. sınıfımdan 10larca insan tıpı bıraktı. en küçük soru işareti kalmayana kadar araştırın.
  • Tıpta çok para kazanmak için gerçek bir bilim insanı olman gerek yabancı dillere hakim olman gerek 60 yaşında bile ders çalışman makale okuyup araştırma yapman lazım yeni tedavi yöntemleri veya şuanki yöntemleri eksiksiz iyi bir şekilde uygulaman gerek kısacası çok çok çalışman gerek ve en önemlisi bunu para hırsı ile değil insanlık için iman için ibadet için yapman gerek bunu bil öyle tercih yap

• quote:

Orijinalden alıntı: Dunedaın

Tıpta çok para kazanmak için gerçek bir bilim insanı olman gerek yabancı dillere hakim olman gerek 60 yaşında bile ders çalışman makale okuyup araştırma yapman lazım yeni tedavi yöntemleri veya şuanki yöntemleri eksiksiz iyi bir şekilde uygulaman gerek kısacası çok çok çalışman gerek ve en önemlisi bunu para hırsı ile değil insanlık için iman için ibadet için yapman gerek bunu bil öyle tercih yap
    Mühendisliğin bana göre olmadığını anladım ve birkaç ay önce çalışmalarımı buna göre düzenledim işe de yaradı gerçekten.benim mühendisliğe karşı ilgim yok araştırmayı seven meraklı birisiyimdir ama bu tıp tıp diye ölüyorum anlamına gelmez.zaten işin içine girmeden onu tam olarak sevebilmeniz mümkün değildir.az yada çok nelerle karşılaşacağınızı biliyorsunuzdur zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp Kağan -- 26 Temmuz 2016; 16:34:18 >

• Siz kabul etseniz de etmeseniz de TÜRKİYE ŞARTLARINDA seçilecek en garanti ve en çok para kazandıran meslek tıp'tır kardeşim! Doktor kazanmıyor diyenler var Hastirin oradan diyorum! Arkadaşların az kazanırdan kastı nedir acaba 8000 tl mi? Çünkü benim babam pratisyen yani doktorların en az kazananı ve maaşı bu. Döner sermaye ile daha fazla aldığı da oluyor. İNSANLARI YALAN YANLIŞ BİLGİLERLE YÖNLENDİRMEYİN! İyi günler..

• Mühendisliğin doktorluktan daha çok kazandırdığını düşünenler var. Şakaysa komik ciddiyse daha komik

• pretisyen bir doktorun maaşı 2016 yılında 3300 tl ile - 4000 tl arasında değişir.(http://maaslari.net/pratisyen-doktor-maaslari-1713.html) Babanınızın Türkiye de çalışan bir pretisyen doktor olduğuna emin misiniz ? 8000 tl kazanması pek olası değil çünkü. Döner sermaye de giriyor ama döner sermaye de baş hekimden başlayarak aşağı kademeye inerken azalma oluyor. yani 3000 küsür tl alan bir pretisyene 5000 tl döner sermaye gelemez. Biz doktorlar para kazanamaz demiyoruz. Milletin algısındaki kadar 10 binlerce liralar kazanmıyor diyoruz. Geçim sıkıntısı çekmiyorlar refah seviyeleri iyi Allaha şükür. ancak bu fazla para kazandıklarını göstermez. en basitinden bir örnek çok şanslı iyi bir eğitim görmüş ve sürekli çalışmaya devam etmiş 40lı yaşlarında bir doktor 10.000-15.000 tl alabilir aylık. ama daha 28 yaşında bir pilot 30.000 tl kazanabilir. Burda biz hangi meslek daha fazla para kazanır diye karşılaştırmıyoruz. İnsan hayatı gibi parayla paha biçilemez bir şeyi gerekirse 36 saat aralıksız nöbet tutan bir doktorun hakettiği parayı almadığından bahsediyoruz.

Fairy Tale arkadaşıma gelince :

Doktorların mühendisten az kazandığını iddia etmedim ancak, böyle bir iddia da bulunanlara da karşı çıkmam. Şuan türkiye de mühendislik baraj sırası 240.000 doktorluk baraj sıraı 40.000. Burda sıralamaya göre para kazanılır demiyorum burdan kastım şu. Bir senede yüzbinlerce mühendis mezun olabilir. kimisi askeri maaşla çalışır kimisi 1500 tl başlar kimsii 2000 tl. Ancak boğaziçi odtü gibi köklü okullarda başarılı bir eğitim görüp Amerika da master yapıp kendini tam donanımlı bir hale getirirsin ( ki bu doktorların ders çalışmasına denk geliyor diyebiliriz 6 yıl tıp eğitimi uzmanlık vs doktorlar daha bile fazla çaba sarf ediyor olabilir) bir yönetici olarak, 10binlerce lira alan mühendislerde oluyor askeri ücretle çalışan mühendislerde oluyor. http://maaslari.net/uzman-doktor-maasi-1643.html ( uzman doktor fiyatları ki bir uzman doktor en en en erken 28 yaşında olabilir ) başlangıç olarak 5000 tl alıyor. 28 yaşında iş tecreübesi geçirmiş bir mühendis iyi bir yerdeki mühendis 5000 tl den fazla alabilir. demek istediğimi anlamışsınızdır umarım. Ve bir mühendisle doktorun çalışma şartlarının aynı olmadığına da dikkat ediniz. Ayrıca son attığım linkte 25 yıllık uzman doktorun vergi dilimiyle türkiye de ne kadar aldığına dikkat ediniz. önceki yazımda dediğim gibi sizin dediğiniz gibi uçuk meblağlarda para kazanan doktor sayısı 100 kişide maksimum 3-4 kişiyi bulur.

Benim şahsi görüşüm Doktorluğun para için seçilmediği para kazanmak için mühendisliğin önünün onlarca kat daha açık olduğu. ( tabi belirli bir statünün üstünde ders veren okullar ve bireysel çabalarla bu mümkün ) Umarım yeterince açık yazabilmişimdir. Sizin görüşünüz farklı Doktorluk her tarafından para çıkan bir meslek para için yapılan bir meslek gibi gözüküyor olabilir size. Saygı duyarım. Ama bizler için bu böyle değil.

Saygılar.

Hocam benim size yalan borcum mu var? Elbette türkiye'de çalışan bir pratisyen hekim olduğuna eminim. Maaş bordrosunu göstermemi ister misiniz? 3300-4000 arası falan değil pratisyen hekimin maaşı. Verdiğiniz kaynak baştan aşağı yalan. Pratisyenler 3000 tl maaş alır mı yahu ? Yuh diyorum sadece. Ama ben size olayın gerçeğini söyleyeyim. Pratisyen hekim maaşı 4062 tl'dir. Bu yıl yapılan bir zam ile 4306 tl'ye yükseltilmiştir. Fakat bu brüt maaştır yani kesintileri katınca 4000 tl civarı yapar. Döneri işe katınca da 7000'i geçer. Zam ile ilgili kaynak:http://www.sozcu.com.tr/2015/gunun-icinden/memur-maaslari-zammi-aciklandi-memur-maaslari-ne-kadar-oldu-916651/
    Milletin algısının doğru olduğunu söylemiyorum; ama eğer babanızın holdingi yoksa bu ülkede helal yollardan en çok kazanabileceğiniz meslek doktorluktur. Ne iş ararsınız ne kpss derdiniz vardır.
    Ama bence de sadece para için seçilmemesi gerekir. O ayrı mesele.

• Okuyanların çoğu da ben cerrah olcam, uçucam diye okumuyor büyük ihtimal ben de öyle okumayacağım..
    Tusta ilk 100'e girenlere bir bak seçtikleri bölümler cildiye-radyoloji.
    Yani tıptan başka bir ilgi alanın falan varsa değerlendir bence, ben ailevi sebeplerden ötürü yazacağım biraz da tıpı.
  • estağfurullah hocam tabii ki yalan borcunuz yoktur ancak bir pretisyenin 8000 tl kazandığını görmedim açıkçası o yüzden şaşırıp abartılı bir tepki vermiş olabilirim. burdaki son haliyle de 4062 tl yazıyor kesintilerle gene benim yazdığım aralığa tekabul edicek. Mesleğin iş imkanıyla ilgili de bir yazım olmadı tabiiki sizinde dediğiniz gibi iş imkanı en garanti olan meslek doktorluktur buna karşı ne benim ne başkasının söyleyecek lafı var ki kimse de itiraz etmez zaten buna. ama babası holding sahibi olmadan da doktorlardan fazla kazanan mühendisler var illaha iyi bir yerlere gelmek için babanızın holdingi olması gerekmiyor. Benim yazdığım ve halada fikrimi değiştirmediğim şey iyi bir mühendisin doktorlardan daha fazla para kazanma ihtimali daha fazla. doktor maaşları belirlidir.( özel hastaneler farklı tabii ) Mühendislik çoğunluk olarak özel sektörde döner ama dediğim gibi 1500 tl ye çalışan mühendiste mevcut benim arkadaşımın babası mühendis büyük bir firmada müdür ( hangi firma olduğunu merak ediyorsan pm atabilirsin oradan yazarım ) 22 bin tl alıyordu 4-5 sene önce kim bilir şuan ne kadar kazanıyor ve o şirket babasının ya da tanıdığının şirketi olamayacak kadar büyük :) tabii ameliyat başına 7-8 bin tl alan doktorlar da var burada kıyaslamak gerçekten pek mantıklı değil ancak mühendisleri doktorlardan az para kazanıyor gibi genellememek gerekir. Bahsetmeye çalıştığım bu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.