Şimdi Ara

Hacettepe Kimya Yazıcaklar Buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
5.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• kimya mühendisliği düşünüyorum ama binalar bile arka arkaya =)) belki odtü kimya da yazabilirim ama. sıralaman kaç dostum?
  • 110 bin. geçen sene hacettepe kimya 126 binle kapamış bakalım..
  • olur gibi duruyor.. benim mf4 36.6 bin geçen sene kimya müh 36.4 le kapamış. ama 2010 da 32 bindi. tam 4 binlik düşüş olsun.bu yıl kontenjanda artmış 5 kişi mi ne. olur inş. ancak odtü kimya mı yazsam bilemedim. odtü nün de bi adı var ne de olsa. kafam karışık bu yüzden. senin için de hayırlısı olsun =)
  • odtü kimya yada odtü kimya müh. yaz derim. ingilizce eğitim olması çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cüneyt RC

odtü kimya yada odtü kimya müh. yaz derim. ingilizce eğitim olması çok önemli.

ah dostum olsaydı odtü kimya müh tek tercihti odtüden sonra hacettepe var müh te.. hacettepe de ingilizce ama bazı tereddütlerim var. mesela bölüme gittim. Panoları falan inceliyorum sınav sonuçları falan. odtü de bir türkçe pano vardır. bir de ingilizce (yabancı öğrenciler + bölüm ingilizce olduğu için diye tahmin ettim) ama hacette her şey türkçe. yani derslerini falan bilmiyorum ama acaba tam anlamında ingilizce mi işleniyor bilemedim ?
    odtü kimya bölüm olduğu için ailemin bazı endişeleri var gelecekle ilgili. Müh olunca extra bir şey düşünüyorlar. piyasadaki iş ilanlarına falan da baktım. çoğu ilanda "kimya mühendisi yada kimyager" diye eleman arıyorlar. burdan şu sonuca vardım. mühendislikle bölüm arasında hiç mi fark yok?

• quote:

Orijinalden alıntı: FaT MD.

quote:

odtü kimya yada odtü kimya müh. yaz derim. ingilizce eğitim olması çok önemli.

ah dostum olsaydı odtü kimya müh tek tercihti odtüden sonra hacettepe var müh te.. hacettepe de ingilizce ama bazı tereddütlerim var. mesela bölüme gittim. Panoları falan inceliyorum sınav sonuçları falan. odtü de bir türkçe pano vardır. bir de ingilizce (yabancı öğrenciler + bölüm ingilizce olduğu için diye tahmin ettim) ama hacette her şey türkçe. yani derslerini falan bilmiyorum ama acaba tam anlamında ingilizce mi işleniyor bilemedim ?
    odtü kimya bölüm olduğu için ailemin bazı endişeleri var gelecekle ilgili. Müh olunca extra bir şey düşünüyorlar. piyasadaki iş ilanlarına falan da baktım. çoğu ilanda "kimya mühendisi yada kimyager" diye eleman arıyorlar. burdan şu sonuca vardım. mühendislikle bölüm arasında hiç mi fark yok?

ben odtü kimya müh. öğrencisiyim. kimya mühendisliği kimya bölümünden her zaman daha mantıklı bir seçimdir. aynı şekilde odtü de hacettepeden. bu noktada sana kalıyor herşey iyi analiz edip karar verecek olan sensin. acele etme bölümleri gez. odtü kimya müh. ve odtü çevre müh. yaz. ilk 10 tercihin istediğin ama puanının yetmediği yerler olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TRAKYA TIP YAZACAKLAR BURAYA
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ben odtü kimya müh. öğrencisiyim. kimya mühendisliği kimya bölümünden her zaman daha mantıklı bir seçimdir. aynı şekilde odtü de hacettepeden. bu noktada sana kalıyor herşey iyi analiz edip karar verecek olan sensin. acele etme bölümleri gez. odtü kimya müh. ve odtü çevre müh. yaz. ilk 10 tercihin istediğin ama puanının yetmediği yerler olsun.

daha geçen hafta ankaradaydım. Hatta zamanımın büyük bir bölümü odtü de geçti beytepe'ye gittim dediğim gibi. lys sonucum daha gelmeden önce de kafamda vardı hacettepe kimya müh. ancak daha sonra eğer olursa boğaziçi kimya yada odtü kimya düşündüm. boğaziçi de gelmiyor yani baya zor 5-6 bin fark var geçen yılla. Odtü ise kesin gelir. benim sıram 30 bin odtü kimya en son 55 bin almış geçen yıl. (mf4 sıralamam daha düşük bu yüzden odtü kimya müh kesin gelmez yani 12 bin falan fark var )
    diğer yorumların için de çok teşekkür ederim. Peki ingilizce hazırlık konusunda ne dersin ? hazırlık okumak istiyorum.

• odtü kimya bölümü yazacağıma, hct kimya mühendisliğ seçerdim ben olsam.
    bölüm okuma kendine yazık edersin, hele formasyon da kalktı iyice düşer onlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Felsefi1

odtü kimya bölümü yazacağıma, hct kimya mühendisliğ seçerdim ben olsam.
    bölüm okuma kendine yazık edersin, hele formasyon da kalktı iyice düşer onlar

Formasyon pek düşünmüyorum dostum zaten. Direk bilim adamı tarzı olacak eğer bölüm olursa. Yurt dışına gitmeyi falan planlıyorum masterda olursa tabi. yorumun için çok sağol. İnş. bugünlerde kesinleşecek durum. şuan ben hacettepe müh düşünüyor gibiyim ama kesin değil tabiki. tekrardan sağol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayaletimsi

Konuşalım paylaşalım...

dostum kusura bakma hacettepe kimya diye girdik konuya mühendislik falan konuştuk. Ben tablo 4 e baktım şimdi kimya için de. Mühendislik de olduğu gibi bence bölümlerde de yabancı dil önemli. Sanırım hacettepe kimya türkçe. ama sıralamanın tuttuğu iyte kimya var hem ingilizce hem de az kişi alıyor yani imkanlar açısından avantaj demek bu. Bir düşün derim izmiri de
  • Sen r10'a da üyesin galiba orda da hayaletimsi nickli biri böyle konu açmış
  • sıralamam 139 bin hacettepe kimya yazmayı düşünüyorum 126binle kapatmış.Formasyon kalktığı için gelme ihtimali var gibi.Hacettepe olmazsa ege kimya yazmak istiyorum.Sizce iyimi
  • quote:

quote:

Konuşalım paylaşalım...

dostum kusura bakma hacettepe kimya diye girdik konuya mühendislik falan konuştuk. Ben tablo 4 e baktım şimdi kimya için de. Mühendislik de olduğu gibi bence bölümlerde de yabancı dil önemli. Sanırım hacettepe kimya türkçe. ama sıralamanın tuttuğu iyte kimya var hem ingilizce hem de az kişi alıyor yani imkanlar açısından avantaj demek bu. Bir düşün derim izmiri de

haci ingilizce daha iyi biliyorum ama iytede dagin basi izmirde istemiyorum acikcasi

• benim sıralama 26900 boğaziçi kimya istiyorum geçen sene 24600 ile kapatmış sizce tutar mı bi yorum alabilirmiyim??
  • quote:

Orijinalden alıntı: sozyurt

benim sıralama 26900 boğaziçi kimya istiyorum geçen sene 24600 ile kapatmış sizce tutar mı bi yorum alabilirmiyim??

olabilir dostum sen yaz ama hemen bir sonraki tercihe istediğin bir şey yaz ki destekli olsun böyle sınırda olunca maalesef kesin bir şey söyleyemez kimse. doğru tercihte en kötü (iyimser) 26080 yazıyor mesela. Hayırlısı olsun alternatifin neler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qualif

sıralamam 139 bin hacettepe kimya yazmayı düşünüyorum 126binle kapatmış.Formasyon kalktığı için gelme ihtimali var gibi.Hacettepe olmazsa ege kimya yazmak istiyorum.Sizce iyimi

hacettepe kimya 2010 da 100 binle kapamış 2011 de ise 126 binle kapamış. tam 26 bin düşmüş. bence 26 binlik düşüş 2011 de sınavın daha zor olduğu için olabilir. Bu yılki ortalamalar 2011 e göre daha da düşük olacağı için 140 bine bile gerileyebilir. formasyon da etkilerse...yani neden olmasın ? Ege kimya hakkında maalesef bilgim yok dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustLikeChemistry -- 22 Temmuz 2012; 23:20:52 >
  • quote:

haci ingilizce daha iyi biliyorum ama iytede dagin basi izmirde istemiyorum acikcasi

tabi orası da var. yeri falan da önemli. o zaman en mantıklı hacettepe gibi duruyor hacı şuan. tabi sen bilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sozyurt

benim sıralama 26900 boğaziçi kimya istiyorum geçen sene 24600 ile kapatmış sizce tutar mı bi yorum alabilirmiyim??

Teşekkürler cevap için alternatifler ikinci tercih kuvvetle muhtemel bilkent kimya olacak gibi duruyo 3 itü kimya mühendisliği 4 hacettepe kimya müh olur diye düşünüyorum:)
  • quote:

quote:

tabi orası da var. yeri falan da önemli. o zaman en mantıklı hacettepe gibi duruyor hacı şuan. tabi sen bilirsin.

evet . basari siram 110.000 bin soyle bir tercih listesi hazirladim...
     Hacettepe Kimya Yazıcaklar Buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayaletimsi -- 22 Temmuz 2012; 23:43:02 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.