Şimdi Ara

TIPTA-DISTE UZMANLIK OKUNURKEN MAAS ALINIYOR MU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
70.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mezun olunca kpss şartı olmadan her 4 kişiden 1 kesin atanıyor uzmanlık için dusa girmeden önce ingilizce sınavı var ya tıpdile yada yökdile giriyorsun 80 sorudan 40ı doğru olmak zorunda bu sınavı geçerseniz dusa girmeye hak kazanıyorsunuz eğer ing. Sınavlarını geçerseniz 5 yıl boyınca dusa girebilirsiniz soru sorarsan cevaplarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ olun hocam Uruk daha bilgili o sorsun olmazsa

• Ben konu açıyorum herkes herkesin merak ettiğini sorsun

• Hocam umutlanmıyım diye böyle yapıyorum .

• Kazanıyorsun ama az. Sadece maaş veriliyor döner verilmiyor. Sonuçta bir nevi öğrencisin uzmanların yanında gözlem yapıyor yardımcı oluyorsun. Ameliyatların döneri uzmana gidiyor sana değil.
  • tıpta, üniversitede son sınıfta harçlık alıyorsunuz. üniversite bittikten sonra pratisyen maaşı alıyorsunuz. tus’u veya dus’u kazandıktan sonra ise asistan maaşı alıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-863C807A0 -- 26 Ağustos 2018; 11:13:17 >
  • 1-Asistanken maaş alınıyor ama 4-5k civarında diye biliyorum.

2- Tusa yaklaşık 12k kişi girer 3k uzmanlık kontenjanı var.

Dusa yaklaşık 3k kişi girer 500-600 civarı uzmanlık kontenjanı var.

3- uzmanlığı kazandığın yerde okursun

4- tıpta da dişte de 4.sınıftan sonra başlarlar genelde.5te de başlayan olur.Hiç başlamayıp mezun olunca giren de var.Hiç girmeyen de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xaxti -- 26 Ağustos 2018; 11:6:38 >
  • xaxti X kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam bu baya faydali oldu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam asistanlar 7 8 alıyor diyolar.

• Kardeşim o okuluna göre değişir. Biz 475TL maaş alıyorduk intörnken. Bazı üniversiteler hiç vermiyor. Bazıları daha az veriyor. Gideceğin okuldan birinden bilgi al. Ama Diş Hekimliğinde hiç maaş duymadım. Masraflı bir bölüm.

Çok yanlış anlamışım.

Asistanken gittiğin hastaneye göre değişir. Tıpta uzmanlık asistanı 5-10bin arası alır. İki sınır da arkadaşlarımdan gördüğüm sınırlar. Dişte de durum yakın ortalam 6-7bin düşün sen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrHolyday -- 26 Ağustos 2018; 11:23:8 >
  • Asistanlar dönerle birlikte 7-8k kadar alabiliyor

• Ikiside para alıyor uzmanlık okurken. Eğitimi de unilerden alıyor. Diş te 4/5. Sınıfta tip da 4/5/6. Sınıfta göreceksin hastanede asistanlari

• Zaten güzelce kontenjan vs biri açıklamış ben çalışmaya değinmek istiyorum . Dusta da tusa yakındır büyük ihtimalle . Tusu bildiğim için tusu anlatıcam .

Tus falan da aynı girdiğiniz yks gibi . Üniversite hastaneleri , devlet hastaneleei , eğitim araştırma hastaneleri var . Bunların bir de çeşitli bölümleri var . Bölümdeki yatak sayın , hocanın iyiliği ( bazı hocalar canını burnundan getiriyor istifa edip çekip gidebiliyosun o yüzden önemli ) , şehrin güzelliği , hastanenin donanımı gibi şeylerle puanlar var . Aldığın puana sıralamaya göre böyle bir tercih yapıyorsun .

Tus dersaneleri kayıt olarak 4 ten itibaren 3 senelik kayıt alır . Gidip gitmemesi ise sana kalmıştır . Çok inek tayfa zaten 1 den beri hazırlanır ama genelde insanlar 4 veya 5 te başlama hayali kursalar da 6 da başlarlar .

İnsanların bu tarz uzmanlıkları kazanamama sebebi sınavın zorluğu değil . İntern senesi yorucu bir sene ve insanlar büyüdükçe dertleri de büyüyor . Çeşitli sıkıntılar internlük vs derken çalışamayanlar oluyor . Veya çalışmaktan bıkıp çalışmayanlar oluyor . Bazıları ilk sınavda istediği yer olmayınca 2 . Sınava hazırlanıyor ama o sırada 7-8k para alıp tadını alınca çalışmayı bırakıyor vs ... . Dış etken çok yani . Çalışınca da yapılır bence .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Asistanlar hastanede çok çalışıyorlar. Herkes asistanların üzerine gidiyor o yüzden bence en yorucu zamanın o zaman olur. Bizim serviste hemşirenin yapacağı işi asistana yaptırmıştı uzman doktor. Uzmanların %80i EGOlu oluyor.
  • Dişten alınıyor hatta hasta da bakmıyorsun günde 2-3 tane anca.
    Öğrencilerin sınavını hazırlama okuma vs. var ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lars Mikael Akerfeldt -- 26 Ağustos 2018; 11:44:32 >
  • Bizim tanıdık antalya da radyoloji uzmanlığı yapıyor 8 bin alıyormuş öyle diyor babası

• Uruk bu soruyu sana yakistiramadim internette kolayca bulabilirdin

• Birkac yerden okudum da son guncel hali ne diye merak ettim ve tercihleri beklerken güzel bir konu olur diye dusundum :)

• Evet alınıyor. Muşçulara mişçilere bakma alınıyor. DUSA 5bin kişi girer 700 kişi alınır YILDA TEK SINAVDIR

TUSA 12bin kişi girer bir sınavda 4000 kişi alınır. 2. sınavda bir 4000 kişi daha alınır Senede 2 sınavdır.

• Lars Mikael Akerfeldt kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar sallamayın çoğu üniversite de asistan kotası vardır o kadar hasta bakması gerekir radyoloji bölümündeyse günde minimum 30 hasta bakarsın. diğer bölümlerde tedavi uzun sürdüğü için 10 u 15 i geçmez hatta 5 tane baktığın zamanda olur ama hiç boş durmazsın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.