Şimdi Ara

TIPTA-DISTE UZMANLIK OKUNURKEN MAAS ALINIYOR MU? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
70.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kuzen ankarada anestezi uzmanlığı okuyor, 8-9k maaşı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıpta uzmanlık yaparken alıyorlar hocam.Dişi bilmiyorum ama onlarda alıyordur
  • Benim de aklıma takılmıştı kaç gündür bir yerde görmüştüm almıyorlar diye biliyorum

• Son noktayi koyayim tip fakultesi icin. Dis hekimligini ve detaylarini bilmem o yuzden oradan sormayin.
    1-tip fakultesine girdiniz 6. Sinifa geldiniz. Intorn oldunuz. Intorn maasiniz var. Benim zamanimda yoktu. Cok matah degil ancak intorn arkadaslardan duydugum kadariyla 506 tl net. Yalniz bu adamlar hem doktor hem personel hem hemsire hem ... Hem ... Noktalara ne koysaniz dogru olur.
    2- fakulte bitti 2 yolun var. birincisi pratisyen hekimlik. Bu secenek bir sure tus calismayacak ya da tamamen tusdan vazgecmis doktor arkadaslarin secenegi. %90 bir yerin acilinde acil hekimi olarak calisacaksiniz. 2. Yol tus (tipta uzmanlik sinavi). Girip bir bolumde once asistan doktor olarak baslarsiniz (artik fakultelerde arastirma gorevlisi terimi var). Bolumun uzmanlik yili sonrasi uzman hekim olarak yolunuza devam edersiniz. Asistan hekim iken de uzman hekim iken de sabit maas+doner sermaye+nobet ucreti alinir. Yalnizca kideminiz geregi katsayiniz farklidir. 4500 ile 8500 e kadar bolum bolum degisir ki yazdigim total maastir asistanlikta (yani sabit+doner+nobet). Uzmanlikta bir miktar daha artar ancak oyle 15000 20000 degil gencler. Alan yok mu peki? Cok nadir. Sen alamayacaksin kisaca. Uzman olunca da alacagin maas 5500-10.000 arasi degisecek.

Sorulariniza gore yardimci olayim ama 10.000 yerine 10k yazanin agzina firinci kuregi ile vururum.

Basliktaki soruya ozet yazarsak uzmanlik okunurken maas aliniyor ismi asistan maasi yukaridaki yazidan detaylara bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 26 Ağustos 2018; 13:12:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tıpta 6.sınıfta kesinlikle var. Onun dışında bilmiyorum.
  • Diş i bilmem ama Tıp için, uzmanlık yaparken 5-9 bin tl arası maaş alınıyor.

Biyokimyaci iseniz düşük Ortopedi, genel cerrahi gibi ağır branşlarda ise yüksek alınıyor.

• Asistan hekim olursun uzmanlık kazandığın vakit ve normal hekim maaşı alırsın.

Uzmanlıklar hastanelerde ve üniversitelerde okunur.

Tus dus hazırlığına sınava 2 sene kala başlanmalı diye biliyorum

Kaç kişinin hazırlanıp kaçının yerleştiğini ösym istatistiklerinden öğrenebilirsin.
  • Dohturlar 5.sınıftan itibaren kene alıyor ama az uzmanlıkta kene daha iyi bitince cukka sağlam

• Diş hekimliğinde staj diye bir şey yoktur 4te biraz 5te tam anlamıyla diş hekimi gibi çalışırsınız 8-5 ama hiçbir ödeme olmadığı gibi malzemeleri de kendiniz aldığınız için para ödeyerek hasta bakarsınız bir nevii Uzmanlık için 2 farklı durum var biri dus ile kazanarak gelmek bir de üni kendisi mülakat ile alabiliyor onda da gönüllü olarak geçiyor kontenjanınız. İkisinin birbirinden farkı yok ikisi de derslere girer hastanede sürekli hasta bakar ama gönüllüler yine 1 kuruş para almaz sadece malzeme masrafı olmaz dus ile kazananlar asistan maaşı+ders+döner sermaye (asıl kazanç bu) yaklaşık 8-9k alıyorlar ama çalışma şartlarına göre düşünürseniz hak ettiklerinin çok altında bu maaş paraların çoğu proflara gidiyor ki onlar zaten özel ayrı randevu ile hasta bakıyorlar ama sistem böyle

• Neidüğüblrsz kullanıcısına yanıt
    hocam uzmanlığı yapıyor derken tusta radyoloji kazandı uzman olmak için okuyor mu yoksa uzmanlık eğitimi bitti uzman doktor oldu öyle mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okuyor hocam

• Uzmanlık Yaparken maaşının %15 mi %20 mi ne kesiliyor geri kalanını alıyorsun.

DrTus.com
    DrTUS : Asistan ve Uzman maaşı
    http://www.drtus.com/forum/viewtopic.php?t=147505

Tıp'ta son sene internler bile asgari ücretin 1/3 tarzı bir para alıyor hatta bunu tam asgari ücret yapcaklardı bu sene kanun vardı noldu bilmiyorum.

memurunyeri.com
    TIP FAKÜLTESİ 6.SINIF ÖĞRENCİLERİNE ÖDENEN ÜCRET NE KADAR OLACAK?
    https://memurunyeri.com/memur/manset-haber/14979-tip-fakultesi-6-sinif-ogrencilerine-odenen-ucret-ne-kadar-olacak.html

Diş konusunda uzmanlık sırasında alıyorlar diye duydum kaynak yok emin değilim.

• Tıpta benim bildiğim 4-7k arası bir maaş alıyorsun.
  • Tıp her şekilde dis ten iyi dişi ezip geçiyor 12000 kişiden 8000 kişi uzman oluyor dışta 6 bin kişiden 500 ü maaslar zaten tıp ın 5 te biri hayaller hayatlar

• tataRkralı_14 T kullanıcısına yanıt
    Birader ne diyorsun, tıpta uzmanlık kontenjanı 3000-4000 arası gidip geliyor , yazdığın konulara baktım hep bir diş kötüleme , hep bir gömme havası , neyi yediremiyosun hocam
  • frkdgn kullanıcısına yanıt
    Yalan mı yazdıkllarım

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/134704049 hocam kusura bakma da hangi diş hekimi asgari ücretten az bir maaşa çalışıyor ben anlamadım , öğrenciyken bile 5 saatlik gece nöbetlerinde günde 100tl alıyosun
  • frkdgn kullanıcısına yanıt
    Kim alıyor o parayı

daha 1 ay önce staj gördüğüm yerde ki diş hekimi bahsetmişti
  • Ya ne saçmalıyorsun bilader çocuk mu kandırıyorsunuz anlamıyorum ki? Pretisyen hekim dönerli 7-8den az almıyor uzman hekim mi 5500 alacak ahahahaaha. Zaten uzman hekim sabit olarak 6bin lira alıyor (ilk giriş 0kidem) üzerine nöbet üzerine doner ve primler... Çocukları kandırmayın ahlaksızlık yapmayın. Doğu primlerini hiç katmıyorum bile.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.