Şimdi Ara

TIPTA-DISTE UZMANLIK OKUNURKEN MAAS ALINIYOR MU? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
1
Favori
70.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bubirihbardir

Ya ne saçmalıyorsun bilader çocuk mu kandırıyorsunuz anlamıyorum ki? Pretisyen hekim dönerli 7-8den az almıyor uzman hekim mi 5500 alacak ahahahaaha. Zaten uzman hekim sabit olarak 6bin lira alıyor (ilk giriş 0kidem) üzerine nöbet üzerine doner ve primler... Çocukları kandırmayın ahlaksızlık yapmayın. Doğu primlerini hiç katmıyorum bile.
    Yaklaşık 10 yıllık hekimim. Eşim de uzman hekim.
    Bak hatta birader dediğin adam senden 15 yaş büyük üstelik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 29 Ağustos 2018; 17:18:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya komiksin:Dd

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bubirihbardir

Baya komiksin:Dd
    başka soru?

TIPTA-DISTE UZMANLIK OKUNURKEN MAAS ALINIYOR MU?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 29 Ağustos 2018; 17:29:24 >
  • Baya havalısın ayrıc

• abi bırak Allah aşkına biraz daha konuşup yediğinizz soruşturmaları falan anlatsanız beyninleri büzüşür bunların biri atmıştı maaş dekontları prt. 12 bin uzman 19 bin diye ben inanmamıştım ama arkadaşlar onların etkisinde kalmış sanırım :D
  • frkdgn kullanıcısına yanıt
    diş hekimliği mi okuyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: tataRkralı_14

abi bırak Allah aşkına biraz daha konuşup yediğinizz soruşturmaları falan anlatsanız beyninleri büzüşür bunların biri atmıştı maaş dekontları prt. 12 bin uzman 19 bin diye ben inanmamıştım ama arkadaşlar onların etkisinde kalmış sanırım :D
    Bloklayıp engelledim zaten. Muhattabım değil bu yarı yaşımda olan kardeş. Düzgün sorulara her zaman düzgün cevap veririm. Tabiki para önemli meslekte. Fakat bizim meslekte para değil hastaları iyileştirmek önemli. İsterse devlet hiç para vermesin. Bir hastanın Allah razı olsun demesi bize bütün dünyaları bağışlıyor.
    Hatta buyrun
    http://www.drtus.com/
    bu site genelde doktorların takıldığı sitelerden biri. Bu aralar aldığımız paralarla alakalı çok soru geliyor. Hekim arkadaşlar genelde iyi niyetli yönlendirme üzerine konuşuyor ve bazıları maaş bordrolarını dahi paylaşıyor. Ama ne havamız var ne hava atacak durumumuz. Başımızdaki büyüklerin dediği gibi "Doktor efendi dönemi bitti." Zaten öyle bir dönemimiz yoktu ancak halkın çoğunluğu düşman artık bizim mesleğe. Olsun, biz önce Allahın rızası için sonra hastalara bir faydamız dokunsun da ailesiyle sağlıkla mutlu zamanlar geçirsin diye çabalıyoruz. Varsın insanlar havalı desin, paragöz desin, sövsün, eşek gibi yapmak zorunda desin, küçümsesin. Biz yine yaparız. Bu meslek ilk defa bu kadar ayaklar altında.

• Tatil köyünde doktor olan bi tanıdık pratisyen 13.750 alıyor

Elazığda doktor olan başka bir tanıdıgın kardeşi de 14k civarı aldıgını söyledi o kadar alcagımı dusunmuyorum pratisyenken de yalan mı sence hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candarr77 -- 29 Ağustos 2018; 19:40:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Candarr77

Tatil köyünde doktor olan bi tanıdık pratisyen 13.750 alıyor

Elazığda doktor olan başka bir tanıdıgın kardeşi de 14k civarı aldıgını söyledi o kadar alcagımı dusunmuyorum pratisyenken de yalan mı sence hocam
    Doğrudur. Alamaz demiyorum . Benim de 12-14 bin arasında aldığım oluyor. Fakat bu tuttuğunuz nöbete, hastanenizin verebildiği dönere, baktığınız hastaya göre çok değişir. Benim buradaki yazdıklarım kanun hükmünde değil ortalama alınacak maaşlardır. Yani siz özele geçip 20.000 de alabilirsiniz. Sadece bu şartlarda çok çok zor. İmkansız değil sadece çok çok zor. İnsanları, hele ki meslek seçiminde olacak kardeşlerime bir parça fikir verip faydalı olmak amacım. Yoksa ne amacım olabilir ki. Yoksa insanlara aman yazdırmayayım böylece devlet bize daha fazla maaş verir gibi komik bir amacım olabilir mi? Sen yazmasan başkası yazar. Zaten yazacak birileri her zaman var. Sen de yaz. Fakat çok büyük umutlarla hele ki para var kardeşim ya diyerek gelme. Çok kırılır çok üzülürsün. Para önemli ama para için gelmeyin diye söylüyorum. Dediğim gibi buradan ziyade yukarıda paylaştığım siteye girin, okuyun, oraya gerekirse benim yorumlarımı yazıp doğruluğunu sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 30 Ağustos 2018; 0:45:45 >

• Abi bir de sana naçizane bir soru soracağım diş hekimleri çok sıkıntıda mıdır işsiz kalmak istemiyorum sağlıkçı olduğun için sordum yanlış anlama
  • quote:

Orijinalden alıntı: tataRkralı_14

Abi bir de sana naçizane bir soru soracağım diş hekimleri çok sıkıntıda mıdır işsiz kalmak istemiyorum sağlıkçı olduğun için sordum yanlış anlama
    Diş hekimleri içinde de çok arkadaşım var. Sağlıkta şimdilik açıkta kalma gibi bir durum yok. En güzel yanı aslında bu. Diş hekimliğinde de açıkta kalmazsın. En az 10 yıl böyle diyorlar.

• eyvallah abi sağolasın
  • TUS a girdikten sonra puanına göre şehir-bölüm seçiyorsun. Mesela Ankara-Acil ya da Van-Göz gibisinden.

Tıpta uzmanlık dallarının süreleri vardır 4 ya da 5 yıl asistan olursun. Asistanlık bitince artık uzman doktorsun.

Asistanlık sürecinde 6-8k alırsın.

Uzmanlıkta 12-20k alırsın. Dönerle artabilir.

TUS a 12-14bin aday girer genelde 3-4k si tercih yapar ve asistanlık süreci başlar. Tercih yapmayan pratisyen hekim olur ve TUS a tekrar hazırlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sucuk_Ekmek

Son noktayi koyayim tip fakultesi icin. Dis hekimligini ve detaylarini bilmem o yuzden oradan sormayin.
    1-tip fakultesine girdiniz 6. Sinifa geldiniz. Intorn oldunuz. Intorn maasiniz var. Benim zamanimda yoktu. Cok matah degil ancak intorn arkadaslardan duydugum kadariyla 506 tl net. Yalniz bu adamlar hem doktor hem personel hem hemsire hem ... Hem ... Noktalara ne koysaniz dogru olur.
    2- fakulte bitti 2 yolun var. birincisi pratisyen hekimlik. Bu secenek bir sure tus calismayacak ya da tamamen tusdan vazgecmis doktor arkadaslarin secenegi. %90 bir yerin acilinde acil hekimi olarak calisacaksiniz. 2. Yol tus (tipta uzmanlik sinavi). Girip bir bolumde once asistan doktor olarak baslarsiniz (artik fakultelerde arastirma gorevlisi terimi var). Bolumun uzmanlik yili sonrasi uzman hekim olarak yolunuza devam edersiniz. Asistan hekim iken de uzman hekim iken de sabit maas+doner sermaye+nobet ucreti alinir. Yalnizca kideminiz geregi katsayiniz farklidir. 4500 ile 8500 e kadar bolum bolum degisir ki yazdigim total maastir asistanlikta (yani sabit+doner+nobet). Uzmanlikta bir miktar daha artar ancak oyle 15000 20000 degil gencler. Alan yok mu peki? Cok nadir. Sen alamayacaksin kisaca. Uzman olunca da alacagin maas 5500-10.000 arasi degisecek.

Sorulariniza gore yardimci olayim ama 10.000 yerine 10k yazanin agzina firinci kuregi ile vururum.

Basliktaki soruya ozet yazarsak uzmanlik okunurken maas aliniyor ismi asistan maasi yukaridaki yazidan detaylara bakabilirsiniz.
    Eskişehir devlet hastanesinde bölümünüz nedir?

Dediğiniz rakamlar min 5.5bin rakamı ilk kez sizden duydum. Net paradan mı bahsediyorsunuz maaştan mı?

Net para en az 10bin eş dost akraba tanıdık doktorlardan duyduğum rakam. 40bin gibi uçuk rakam kazananlar da var döner vs

• Gençler, gelen bir ton maaş sorularından yıldım. Yahu seveceğiniz mesleklere yönelin. Parayı çok kafaya takmayın.
    ekşi sözlük
    doktor maaşı
    https://eksisozluk.com/entry/74063752

Önce bu mesajdan okumaya başlayarak yön verin kendinize. Tabi tarihine de bakın. Sonra bu paylaştığım yerdeki mesajları okuyun.
    Ama tabi tekrar ediyorum aldığınız maaş çalıştığınız kuruma, tuttuğunuz nöbete, baktığınız hasta sayısına göre değişiyor. Benim eşim de hekim. Eve toplamda 20-25 civarı bazen biraz daha fazla girdiği aylar oluyor. Tabi tutulan nöbetler ve bakılan hastalara göre bazen birazcık daha olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 30 Ağustos 2018; 0:41:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalolmuş

TUS a girdikten sonra puanına göre şehir-bölüm seçiyorsun. Mesela Ankara-Acil ya da Van-Göz gibisinden.

Tıpta uzmanlık dallarının süreleri vardır 4 ya da 5 yıl asistan olursun. Asistanlık bitince artık uzman doktorsun.

Asistanlık sürecinde 6-8k alırsın.

Uzmanlıkta 12-20k alırsın. Dönerle artabilir.

TUS a 12-14bin aday girer genelde 3-4k si tercih yapar ve asistanlık süreci başlar. Tercih yapmayan pratisyen hekim olur ve TUS a tekrar hazırlanır.
    Dediklerin doğru. Uzmanlıkta herkes dediğin gibi almıyor maalesef ama. Yine alan da yok mu var. Fakat benim burada anlatmak istediğim herkes 12-20 aralığında alıyor gibi anlıyor. Uzman maaşı da aslında tam olarak 3367,28 tldir. 7 nöbetin üstünü devlet ödemez. Nöbet ücretlerini de buradan hesaplayın;

geriye döner ve sabit ek ödeme kalıyor. Orada da hastanenizin durumu önemli. Örnek vereyim.
    Uzman doktorsunuz
    3367,28 tl 15inde maaşınız var + 5 nöbet tuttunuz iki hafta sonu 3 hafta içi yaklaşık elinize geçecek para yaklaşık 2500 civarıdır. (cerrahi bölümdesiniz ve yb nöbet ücreti aldınız ki bu en yüksek nöbet ücretidir.

***Uzman Tabip İçin Normal Nöbet Ücreti
    Nöbet Ücreti= Gösterge Rakamı*Maaş Katsayısı
    0,108550*150 =16,28-TL’dir.
    Bu rakamdan damga vergisini düştüğümüzde kişiye ödenecek saat ücretine ulaşırız. Kişiye ödenecek bir saatlik nöbet ücreti 16,28-0,12(16,28*,00759)=16,16-TL’dir.
    Bu hekimin aylık 10 saat nöbet tuttuğunu varsaydığımızda kişiye ödenecek tutar 161,60-TL’dir.***

Eğer hastaneniz size o ay sabit ve döner veremezse ki buyrun google hazretlerine sorun var mı yok mu öyle hastaneler ne alıyorsunuz ?
    Hadi ben bir tane paylaşayım
    T24
    Isparta Şehir Hastanesi'nde kriz; döner sermaye ödemesi yapılmayan doktorlar iş bırakacak!
    http://t24.com.tr/haber/isparta-sehir-hastanesinde-kriz-doner-sermaye-odemesi-yapilmayan-doktorlar-is-birakacak,408354

3367 + 2500 = 5800 civarı ancak ediyor.

Son olarak şunu da buraya bırakayım. Bir bakın bakalım.
    DrTus.com
    DrTUS : DEVLET HASTANELERİNDE DÖNER SORUNU
    http://www.drtus.com/forum/viewtopic.php?t=147362

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 30 Ağustos 2018; 1:2:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sucuk_Ekmek

Dediklerin doğru. Uzmanlıkta herkes dediğin gibi almıyor maalesef ama. Yine alan da yok mu var. Fakat benim burada anlatmak istediğim herkes 12-20 aralığında alıyor gibi anlıyor. Uzman maaşı da aslında tam olarak 3367,28 tldir. 7 nöbetin üstünü devlet ödemez. Nöbet ücretlerini de buradan hesaplayın;

geriye döner ve sabit ek ödeme kalıyor. Orada da hastanenizin durumu önemli. Örnek vereyim.
    Uzman doktorsunuz
    3367,28 tl 15inde maaşınız var + 5 nöbet tuttunuz iki hafta sonu 3 hafta içi yaklaşık elinize geçecek para yaklaşık 2500 civarıdır. (cerrahi bölümdesiniz ve yb nöbet ücreti aldınız ki bu en yüksek nöbet ücretidir.

***Uzman Tabip İçin Normal Nöbet Ücreti
    Nöbet Ücreti= Gösterge Rakamı*Maaş Katsayısı
    0,108550*150 =16,28-TL’dir.
    Bu rakamdan damga vergisini düştüğümüzde kişiye ödenecek saat ücretine ulaşırız. Kişiye ödenecek bir saatlik nöbet ücreti 16,28-0,12(16,28*,00759)=16,16-TL’dir.
    Bu hekimin aylık 10 saat nöbet tuttuğunu varsaydığımızda kişiye ödenecek tutar 161,60-TL’dir.***

Eğer hastaneniz size o ay sabit ve döner veremezse ki buyrun google hazretlerine sorun var mı yok mu öyle hastaneler ne alıyorsunuz ?
    Hadi ben bir tane paylaşayım
    T24
    Isparta Şehir Hastanesi'nde kriz; döner sermaye ödemesi yapılmayan doktorlar iş bırakacak!
    http://t24.com.tr/haber/isparta-sehir-hastanesinde-kriz-doner-sermaye-odemesi-yapilmayan-doktorlar-is-birakacak,408354

3367 + 2500 = 5800 civarı ancak ediyor.

Son olarak şunu da buraya bırakayım. Bir bakın bakalım.
    DrTus.com
    DrTUS : DEVLET HASTANELERİNDE DÖNER SORUNU
    http://www.drtus.com/forum/viewtopic.php?t=147362

Alıntıları Göster
    Bir hastanenin bir doktora döner vermemesi ciddi sorunlar oluşturur. Haberde bahsedilen hastane yeni açılmış bir hastane.

Dönersiz bir hastane örneğinin 3ü geçmeyeceğini düşünüyorum umut ediyorum.

Dr un maaşı düşük kazandığı parayı performans puanında dolayısıyla dönerden kazanıyor.

Ameliyattı hastaydı derken hasta kotanı rahatlıkla devlet hastanelerinde doldurup ekstra puan alıyorsun. Dolayısıyla bu rakam dönere yansır.

Benim bildiğim en az 10bin gibi rakamlar

5bin ilk defa sizden duydum. Asistanlar bile 5binden fazla kazanıyor(annemin arkadaşının kızı 7bin örneğin)

Çok kanıtlı konuşuyorsunuz ama bilemiyorum duyduğuma inanmak daha cazip geliyor

Bu arada Para mühim değil diyenlerden değilim. Tıp ı isteyerek seveceğimi düşünerek seçtim. Mesleği de severek yapacağıma inanıyorum. Emeklerin karşılığı olmalı. Dolayısıyla Para mühim.
    Para için seçmeyin şu mesleği yazmamanız için belirttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalolmuş -- 30 Ağustos 2018; 1:32:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalolmuş

Bir hastanenin bir doktora döner vermemesi ciddi sorunlar oluşturur. Haberde bahsedilen hastane yeni açılmış bir hastane.

Dönersiz bir hastane örneğinin 3ü geçmeyeceğini düşünüyorum umut ediyorum.

Dr un maaşı düşük kazandığı parayı performans puanında dolayısıyla dönerden kazanıyor.

Ameliyattı hastaydı derken hasta kotanı rahatlıkla devlet hastanelerinde doldurup ekstra puan alıyorsun. Dolayısıyla bu rakam dönere yansır.

Benim bildiğim en az 10bin gibi rakamlar

5bin ilk defa sizden duydum. Asistanlar bile 5binden fazla kazanıyor(annemin arkadaşının kızı 7bin örneğin)

Çok kanıtlı konuşuyorsunuz ama bilemiyorum duyduğuma inanmak daha cazip geliyor

Bu arada Para mühim değil diyenlerden değilim. Tıp ı isteyerek seveceğimi düşünerek seçtim. Mesleği de severek yapacağıma inanıyorum. Emeklerin karşılığı olmalı. Dolayısıyla Para mühim.
    Para için seçmeyin şu mesleği yazmamanız için belirttim

Alıntıları Göster
    Yeni açılmış hastane dediğiniz yer şehir hastanesi. Artık her ilde şehir hastanesi var. Ve tüm hastaneler oralara taşınıyor. Eskişehirdeki şehir hastanesi 9 eylülde resmi açılışını yapacak ve yıl sonunda tüm neredeyse tüm hastaneler buraya taşınacak. Bazı şeyleri tahmin etmek zor değil. Size farklı yerlerden farklı kaynaklar paylaştım. Ama burada benim amacım sizleri inandırmak değil. Yani bir düşünün bu konu bir kaç hafta sonra forumun çöplüğüne gidecek, sizlerin inanıp inanmaması benim için ne kadar önemli sizce :) tek amacım tıp tercih edip hayatlarını şekillendirecek meslektaş adaylarının bunları bilerek gelmesi ve devam etmesi. Bizler o arkadaşların her zaman abileriyiz. Ne zaman isterlerse her zaman destek olmaya varız. Bizim mesleğimize çok acı bir söz var. Hekimlikte istifa edemeyen intihar ediyor. Bir bakın o çok kazanan hekimlerde intihar oranları ne kadar ve neden intihar ediyorlar. İlerde depresyona girmemeniz için bazı şeylere şimdiden dikkat etmek lazım. Bazı kişiler de sırf 'ya bu dohtorlar çoh alıyollar' kafasında soru sorup maaş hesaplaması yaptıkları için zaten onlarla az muhattap olup kaçıyoruz. Tekrar söylüyorum benim tüm laflarım şu an meslek stresinde olup tıp tercihi yapan kardeşlerime. Onlar bilerek bu yolda yürüsünler. Son kez söylüyorum benden pas artık. Mesleğinizi odak noktanıza koymayın. Para için bu mesleği seçmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 30 Ağustos 2018; 10:26:5 >

• Abicim önce bi okula gir okuyabil ondan sonra uzmanlığı düşünürsün

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.