Şimdi Ara

TIPTA MI YOKSA DİŞTE MI MUTLU OLURUM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Tıp ta mutlu olma imkanin daha fazla cunku birbirinden cok farkli alanlarda uzmanlik yapma sansin var geliri ve garanti meslek olmasi dise gore daha fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani youtubedan ameliyat videolarına bak iki bölümün. Hastane gez sabahtan git böyle öğleden sonraya kadar kal yani o yoğunluğu gör.( bu çok önemli ben devlet hastanesinde psikolojim bozuldu resmen diş hastanesi bir cennetti benim içinjsjsj )
    Okuyana sorma bence çok güvendiğin biri çok bilgili biri değilse. Çünkü kimse mesleğini beğenmiyo ülkede ( sevdiğini seçmediğinden) yani iki meslekten de soğursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hdhdjdjdbdbd -- 21 Temmuz 2019; 21:6:49 >
  • up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam onu da sen karar versen daha iyi olmaz mı kimi tıp sever kimi diş
    ama benim aklımdan hiç dişe gitmek geçmiyor orası ayrı :d
  • Dişte mutlu olmak gibi bir kavram yok.Severek giden bile okurken sürünüyor.He ilerde calisma sartlari daha hafif,nobet derdi filan yok.

Tip okunur,bir sekilde atlatirsin sinavlari.Sonunda mesleğine kavuşursun ve alternatifin daha cok olur.

• Hangisini yapabilecegin kisiligine bagli kesinlikle. Tıpta biraz daha sabirli olman lazim 6 sene okuyacaksin hazirlik dusunuyorsan 7. Dişteki derslerle Tıptakiler daha farkli tıpta her seyi daha detay öğreniyorsun haliyle. Disin calisma hayati daha kolay. Nobet yok, devlette calisan bir tanidigim vardi sabah 9 aksam 5 calisiyordu bence calisma saati acisindan da gayet iyi. Bence zaten diş tıptan alinan bir uzmanlik olsaydi puani baya yuksek olacakti sonucta daha risksiz bolumlerden.
    Diş okuyan tanidiklarim tıpcilara oranla okul hayati zamani kendine ve cevresine daha cok vakit ayirabiliyor. Ama eger dişe gidip icinde hep tıp hayaliyle yasarsan o okul bitmez cok zor gelir insanin istemedigi seye calismasi o dersleri vermesi iskence gibi. İyi dusunmek lazim ben ne istiyorum neyi nasil yapabilirim falan gibi.

• Suanda 157 bin mevcut doktor var her yil buna 15 bin eklenecek kotanin 2025 gibi tamamiyla dolmasi bekleniyor dis de 6000 mezun var 300 atama var gerisi ozelde tip da yavas yavas bu yola gidiyor ilerde garanti meslek olayi tamamiyla kalkmis olcak bu durumda mutlu olmak demeyelimde zamanla alisiyorsunuz dus ve tus sinavlarinda bir miktar basari gostermezseniz cok da ilerleyen zamanlarda mutlu olacaginizi sanmiyorum suan iyi gozukenler olabilir ancak mezun sayisi diste 30 bin tipta 75 bin artacak siz bitirdiginizde yani surekli calismak gerekiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.