< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Tıptan dişe geçiş (2. sayfa)
-
-
Çünkü sağlık bölümleri birbirine çok benziyor. Şahsen ben birini sevmeyen öbürünü de sevmez diye düşünüyorum fakat bizim fakültede 1. Sınıfta bir kişi tıptan dişe geçmişti ve gayet de mutluydu. Belki sen de öyle olabilirsin. İşin gerçekten zor yaşın da ilerlediği için muhtemelen bu saatten sonra alacağın karardan geri dönüşün çok zor olacak ya da olmayacak. O yüzden iyi düşünmelisin. Umarım iyi kararlar verirsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yok hocam karıştırınız galiba konu sahibi ben değilim
Çok pardon hocam. Konu sahibi sizsiniz sanıyordum
Yok yok ama sağlık düşmanıyım doğrudur
Savaş başlasın o zaman
Tıp bitiren asistanlık yapan biri olarak şimdi geçmişe dönsem uçak mühendisliği yazardım. Diş için bir şey diyemiyorum o da zor okuması geleceği zor yani sağlık işin içine girdi mi hastalar iişin içine girdi mi her meslek zor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Geçiş şansı veriyorlarsa bence geçin. TUS belasıyla uğraşmadan spesifik bir işiniz olmuş olur, kendi muayenehanenizi açma ihtimaliniz yüksek olur tıbba göre.
-
Yeni mezun bir diş hekimiyim, tercih döneminde isteyerek yazmadım fakat süreç içerisinde mesleği sevdim diyebilirim. Ben biraz bölüm hakkında bilgi vermek istiyorum, başka entrylerimden de aslında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Diş hekimliği birinci sınıftan itibaren yoğun pratik eğitim barındıran bir bölüm. Yani laboratuar dersleri gibi pratiklerden bahsetmiyorum. Eve ödev verilen, her hafta not aldığınız, bir hayli masraflı olan, kötü yaparsanız birilerinin sizi aşağılama :') hakkına sahip olduğu pratiklerden bahsediyorum. Pratik derslerin devam zorunluluğu %80 onda da sağlık raporu bile kabul edilmeyebiliyor. Her pratik ders genellikle 3-4 saat sürüyor. Yani kısacası çok yoğun tempoda eğitim görülüyor. (Teorik kısmına değinmiyorum, onu zaten biliyorsunuzdur). Sınıfta kalma sayısı çok fazla yani her yıl 80 kişiden yaklaşık 20 kişi kalıyor bizim okulda. Çünkü çoğu bölümden farklı olarak tek bir dersten kalınca bile sene tekrarı yapıyoruz.
Bunlar preklinik dediğimiz klinik öncesi dönem hakkında idi. 4 ve 5. Sınıflarda kliniğe çıkılıyor ve hastayla birebir muhatap oluyoruz. Yani bu gözlem yapmak, fikir belirtmekten ziyade hastanın dolgusunu, kanal tedavisini, diş taşı temizliğini, çekimini, protezini köprüsünü her şeyini birebir sizin yaptığınız aşama oluyor. Hastaya randevu verme, yer ayarlama, her hastada kullandığınız malzemeleri staj bazında ayrı ayrı alma gibi bir sürü meşakkatli işi mevcut. Hastaların bir anda işi çıkıyor ve seansa gelmiyor, siz kotanızı tamamlayamadığınız için zorluk yaşıyor belki de sınıfta kalıyorsunuz. Kısacası klinik öncesi eğitimi ayrı dert, klinik eğitim süreci ayrı dert.
Mobinge çok müsait bir bölüm çünkü 1. Sınıftan 5. Sınıfa kadar aynı hocalar geliyor. Pratik notu veriyorlar ve neye göre değerlendirdikleri bile belli değil. Bir şeye itiraz etsen sınıfta kalman işten değil. Dusta tercih yaparken bile insanlar hangi okulun hangi bölümünde daha az mobing var diye araştırıp tercih yapmaya çalışıyor. Yani bayağı bilinen bir durum.
Çok isteyen birisi için çekilebilir bir bölüm, fakat acaba mı diyorsanız koşarak uzaklaşmanızı tavsiye ederim zira 5 yıl boyunca buna katlanmak fazlasıyla yıpratıcı. Benim kendi fikrim meslek çok güzel, bölüm çok kötü. Belki de yeni mezun olduğum için bir an önce okulla bağımı koparmak adına objektif düşünemiyor olabilirim. Ama şimdiki aklım olsa kesinlikle mühendislik yazardım. Her mesleğin zorluğu var tabii ki ama git gide kötüleşen sağlık sisteminde diş hekimlerinin şikayet ettiği konular günden güne artmakta.
Başarılar dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrankelaBender -- 28 Haziran 2023; 12:17:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam haklısınız ama ben bu yıl sınava girip değiştircektim ama sınava geç kaldım aileden dolayı çalışmama rağmen siz düşünün psikolojimi amacım oydu mühendislikte iyi ünüverstelere geçemiyorum o yüzden kararsızım zaten tus belası var birde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bende onu düşünüyorum bir kaç yıl çalışırım aile desteğiyle açarım bir yer gibime geliyor ama işssiz kalıyorsunuz dişte falan deyince kararsız kaldım hacettepe diştede işssiz kalınacaksa vay halimize
Hocam evlenme derdim yok en azından 40 yaşına kadar aile hayatı kurayım çoluk çocuk işleri bana göre değil biraz özgür yapım var beni düşündüren işssiz kalırmıyım kısmı
Aile hekimi olursunuz hocam rahat rahat çalışırsınız
-
Hocam çok sağolun bilgilendirdiğiniz için peki bir kaç soru sorsam diş hekimliğinde üniversite ismi çok önemli mi özelde çalışırsak hacettepe gibi diş hekimliklerinin artısı oluyor mu özel sektörde dusta etkilidir muhakkak aldığın eğitim ve iş bulma durumları nasıl çok şikayetcilerdi twetterda durum öylemi gerçekten
Diş hekimliğinde kolay kolay işsiz kalmazsınız. En azından şu an güncel olarak kalmazsınız. 5 sene sonrası için meslek nasıl bir yere evrilir onu bilemeyiz çünkü git gide mezun sayısı artıyor. Gelecekte işsizlik sorunu baş gösterebilir.
Şu anki duruma göre konuşursak özelde ilk başta çok düşük ücretlerle çalışmayı göze almak gerekiyor fakat süreç içerisinde hem eliniz hızlandıkça hem de aynı yerde uzun süre çalıştıkça gelirinizi artırırsınız. Şu an maaş olarak çok farklı ücretleri duyuyorum çevremden. Çoğu asgari maaş+ prim şeklinde söylüyor. Bunun üzerinde olan da vardır tabii. Ama iş bulamadım, işsizim diye hiç mezun arkadaşım olmadı. Gelecekte nasıl olur bilinmez...
Sağolun hocam düşünüyorum bakalım tusta kazanırsak olur tabi :)
Disten yazılım mühendislik desen anlarim ama boyle bir degişiklik hata olur geçme derim.Karar senin.
Teşekkür ederim hocam bilgilendirme için başarılar şimdiden
Neden hocam hata olur ..
DUS'ta açıkçası bireysel çaba çok daha ön planda gözlemlerime göre. Çünkü 2. Sınıfta öğretilen biyokimya dersi ne kadar iyi olursa olsun 3-4 senede unutuluyor. O yüzden DUS bazında çok önemli değil diye düşünüyorum.
Özel sektöre henüz giriş yapmadım yanlış yönlendirmek istemem ama bir önceki mesajımda dediğim gibi büyükşehirde olmayan üniversitelerden mezun arkadaşlarımın iş bulamama gibi bir sorun yaşadığına hiç şahit olmadım. Bence tabii ki önemlidir, öncelikli olabilir bazı üniversiteler. Ama eğer siz başka bir üniversiteye gidip sertifika kongre eğitim kovalarsaniz daha aktif bir öğrenci hayatı gecirirseniz çok farklı olacağını sanmıyorum.
Ayrıca Hacettepe Diş bayağı zorlu bir fakülte diye biliyorum. Genel tüm diş hekimliği fakülteleri arasında. Onu da araştırmanızı tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrankelaBender -- 28 Haziran 2023; 12:39:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X