Teşekkürler hocam zamanınızı ayırdığınız için yazdığınız için hacettepe diş zorlu biliyorum ama özelde iş bulma konusunda artı olur bana diye ilk işe girişte en azından öyle düşündüm çünkü en zorlayan fakülteymiş dus başarısıda en yüksekmiş galiba zaten geçersem dişe dus kasarım ortadonti için yada ağız cehrahisi ama tıpla diş ne kadar benzer olsada çok farklı bölümler sizin fikirlerinizde önemli benim için yeni mezun olmuşssunuz hocam işin içindesiniz sonuçta < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tıptan dişe geçiş (3. sayfa)
-
-
Toplam sınava giren kişi sayısı ve DUSta kontenjan açılan yer sayısı oranı tıptaki kadar iç açıcı değil maalesef. Bu yüzden bahsettiğiniz branşlara girmek için çok çaba gerekecektir. 5 yıllık eğitim sürecinde fikriniz de değişebilir, bunu da göze almanızı tavsiye ederim. Ben 3. Sınıfta iken dus dershanesine yazıldım ve ortodonti düşünüyordum. Aradan iki sene geçti şu an uzmanlık yapmak istemediğimi, her branştan biraz iş yapmak istediğimi fark ettim. (Türkiye şartlarında pek de mantıklı bir karar değil aslında). Bence DUS süreci için en objektif araştırmayı siz kendiniz yapabilirsiniz. Kontenjanlara, oranlara bakın. Hacettepenin başarısı yüksek olabilir fakat zaten çok çalışan insanlar oraya gidiyor, Hacettepe size DUS garantisi vermiyor sonuçta. Yani bu döneme kadar geçirdiğiniz eğitim öğretim hayatının verdiği yorgunluk ileride sizi etkiler mi? İnsan psikolojisini de düşünmekte fayda var. Bunları çok geniş bir tablo şeklinde düşünmenizi öneririm. Eğer her şeye rağmen kabul ediyorsanız, Hacettepe Diş okuyan birisi ile iletişime geçebilirsiniz. Instagram sayfasından yazınca genelde insanlar birbirine yardımcı oluyor. Daha spesifik bilgi edinirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merkezi geçiş yaparsın ancak daha temiz olur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam gelen mesajların çoğunu okumadım senin mesajından ne istediğine ne yapacağın önceden bi güzelce düşün yaş illaki sorun ama lnrün boyunca istemwdiğin bir işi yapacak kadar sorun değil. Az çok görmüşündür istemediğin bir işi sırf yatacağım yada sırf başkası istedi diye yapılamayacağını şöle bi kafanı topla araştır güzelce kendine uyan birşey geliştir ve devam et yada sınava gir güzelce çalış ne istiyorsan git ben 27 yaşımda sıfırdan üniversite okudum birde çoluk çocuk vardı şimdi 37 yim ama benle aynı seviyede 27 yaşında çoçuklar var olsun ben mutluyum burası önemli tamam ferarriyle gitmiyorum işe benim yaş dengim aynı işi yapan gider belki umrumda değil yaş ilerledikçe mutluluk sağlık aile ön plana çıkıyor. İstemediğin işi yapma
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tamamdır hocam dediklerinizi dikkate alacağım teşekkürler tekrardan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklısınız hocam dediklerinizde siz ne okudunuz
Hocam gaziye gel gazi daha iyi
Gazi diş mi hocam daha iyi
Tabi hocam
İlk sizden duydum hocam niye böyle dediniz ne farkı var
Konum daha iyi hocam eğitim arasında çok fark olacağını sanmıyorum
Hocam konum olarak hacettepe bana daha uygun gazi ters kalıyor onun haricinde ek bir özelliği varsa bilemem sizin bildiğiniz diz orda okuyorsunuz heralde
Hasta potansiyeli daha çok hocam,endodontide de trnin en iyisi zaten ,ilk 3 senedeki pratik eğitimi aşırı zorlayıcı ,stajlarda zaten diger okulların önünde oluyor
Senin ikisinde de dayak yeme riskin var mühendisliğe gec en iyisi
28 yaşını doldurduğunuz yılın sonunda yoklamaya tabii oluyorsunuz erkek misiniz bilmiyorum ama bunu göz önünde bulundurun.
Ben diş hekimliği 5. sınıf öğrencisiyim. Aklınıza bir şey takılıyorsa bana özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.
Atama bekliyorlar hep gibi sığ bir yorum çok ilginç. Amacın diş tabibi olarak devlete atanmaksa ki maalesef bu bölümün asosyal ve eli kötü insanlarının kaçamak noktası bu. Pratisyen olarak atanmak zor fakat yakın zamanda yürürlüğe girecek olan aile diş hekimliği programıyla pratisyen diş tabipleri invaziv olmayan girişimsel olmayan işlemleri yapacak ne kadar hitap eder size bilmiyorum.
DUS var bunu biliyorsunuz zaten, uzman diş tabibi iseniz devlet istiyorsanız atanma ihtimaliniz %100 ama dışarıda mahalle arasında çalışsanız devletten daha fazla kazanırsınız.
Zorunlu hizmet yok evet ama devlette nöbet var, bilginiz olsun çoğu adsmde 7/24 uyg. var. Ama bizim nöbetler çok yoğun değil tabi.
Bu arada ders sayma vs gibi bir şey Hacettepe Diş'e geçiş de olmayacak. Çünkü komite sistemi var. Farklı komite sistemleri arasında geçiş tıp/diş için sorun.
Sizi direkt 1. sınıfa atacak. Haberiniz olsun.
-
Gaziyide araştırıcam hocam sağolun teşekkürler
sağlık sektöründe şiddet hep var hocam benlik bir durum değil...
Askerliğimi yaptım sıkıntım yok hocam bilgilendirdiğiniz için teşekkürler..
saymazlar tabi, tipta ilk 3 senede tek dersmiş muamelesi yapilir butun seneye
-
Hocam tusta nöbeti olmayan bir branş seçersiniz tıp sarmıyorsa diş de sarmayabilir yani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X