Şimdi Ara

Tıptan eczacılığa yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce mantıklı mı ? Tabi ki eczane açmak için yeterli sermayem ve deneyimli esnaf bir babam var lakin göremediğim bir sıkıntı olabilir bu yüzden soruyorum.

• Attan inip eşeğe binmek…. Şaka şaka senin kararın senin hayatın
  • Aytsi yüksek tytsi düsük olan hocamdin sen 2021den hatirladim. Bilgim yok uplamis olayim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyLuckyInteger -- 11 Temmuz 2022; 13:49:57 >
  • Evet haklısın öyle oluyor lakin bir tanesi 6 yıl artı uzmanlık ve yoğun bir iş hayatı diğeri ise 5 yıl artı 1 yıl zorunlu çalışmadan sonra eczane açıp daha rahat bir iş hayatı vaat ediyor

• orhan2003lü O kullanıcısına yanıt
    Daha rahat bir iş hayatı ? Dostum ilk önce zaten ruhsat için 500k civarı havadan vermen lazım. 3500'e 1 de büyük sıkıntı gibi nüfusa göre ilçedeki. O kadar para harcayacağına git tıp oku o paraya da en azından ev falan alırsın harika bir şey. Şu an bir eczane açmaya kalksan en kotu 1.5m gider gibi içini döşemesi, dükkanı alması, ruhsatı alması vs. Belki calisan alacaksin onun da ücreti cabası. 5 yıl sonra belki de daha kötü olacak çünkü yarını bilmiyorsun. Bence onun yerine tıp okuyup evin, araban olsun en azından Türkiye'de buna bakarlar kardeşim. Yoksa insanların gözünde bir hiçsin. Eczanen olsa ne olacak, o parayı belki kaç yılda çıkaracaksın?

Ben eczacı tanidigimdan duyarak bunu söylüyorum ve mantıklı cidden. Yazma hevesim gitti bunları duyunca ki haklılar Türkiye şartlarında. Yurt dışı dusunsen o da binbir zahmet zaten eczacılıkta. En azından tıpta yurt dışı eczaciliga nazaran daha iyi gibi. Daha sistemli en azından USA falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leader of Birmingham. -- 11 Temmuz 2022; 14:2:2 >

• inanılmaz bir acemilik...
  • Maddi imkanın varsa ve rahat bir hayat geçirmek istiyorsan olabilir. Ancak unutmamalısın ki şu an eczacılık esnaflıktır. Yani hayatının geri kalanını okumuş bir esnaf olarak geçireceksin.

Ben böyle daha mutlu olurum diyorsan yap. Karar senin ama pişman da olabileceğini unutma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tıpta yatay geçiş
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Leader of Birmingham. kullanıcısına yanıt

-Sadece ilk cümleyi okudum-

500k civarı değildir geçen yıl bakdığımda bile 1milyonlara çıkmıştı şu an çok daha fazladır ama konu sahibinin sermayesinin olduğu ve babasının da esnag olduğunu göz önünr alırsak geçişi daha mantıklı geldi.

• Abi o zaman daha da fena. 1.5m geçen seneye göre hesapladiysak bu sene 3m olmuştur. 3m'ye (Kayserideyim) 2mye orta üstü ev ve 1m'ye de 0 araba alırım kafam rahat eder mk. Böyle bir malliga girilir mi ? Üstüne de tıp okursun rahat rahat birikimini yaparsın sonra daha da iyilerini alırsın veya yatırım yaparsın oh mis valla. Herkes ne için çalışıyor ki zaten?
  • Leader of Birmingham. kullanıcısına yanıt

Kayserili olduğunu yazmana gerek yoktu zaten bu kafada biri ancak kayserili olur

• Kesinlikle mantıklı. Eczane açabiliyorsan hiç düşünme geç.
  • Grkna kullanıcısına yanıt
    JAJDJFKGKGKKFKSKDKGKHH
  • Grkna kullanıcısına yanıt
    E ben hayatın gerceklerini söylüyorum kral, bu ülkede yarın belli değil onu söylüyorum. Sanki ABD'de, Avrupa'da falan yaşıyoruz da "hayallerinin peşinden git." mottosuna girelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leader of Birmingham. -- 11 Temmuz 2022; 23:34:28 >
  • Bilgim yok ama uplayalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.