Arkadaşlar ben tiptronic bir araç almak istiyorum ama hiç kullanma şansım olmadı. Şu an kullandığım araba otm. vites ve çok memnunum. Tiptronic tam olarak hem otm. hem de düz vites midir? yani ben sıkışık trafikte otm. vitesin, şehirlerarası yollarda da düz vitesin rahatlığını yaşamak istiyorum. Triptonic bunu bana sağlar mı? Bilgisi olan arkadaşlar ilgilenirseniz sevinirim. Teşekkürler.
MANUEL KULLANIMI DÜZ VİTES HİSSİNDEN ÖTEYE BİRŞEY VERMEZ.
düz vites gibi istediğim devirde vites değiştiremiyomuyum? neden düz vites hissi verir dediğini anlayamadım.
istediğin devirde değiştirebilirsin. arkadaş debriyaj felan olmadığı için duz vites hissi vermez demek istemiş.
tiptronik viteste yine debriyaj yoktur.
otomatik konumu seçersen: araç vitesleri kendi değiştirir. düz sürüş konumu: vitesleri sen değiştirirsin. Bu değişimi ya vites kolunu ileri veya geri hareket ettirerek (+) veya (-) pozisyonlarına getirerek yaparsın ya da direksiyon üstündeki (+) veya (-) düğmelerine parmağınla basarak yaparsın. debriyaj yok. düğmeye bastığın veya vites kolunu ittirdiğin anda vites değişir.
Bende Honda Accord vardı, Sıralı Spor Şanzıman denilen bir tiptronic vites vardı. ekonomi yapayım diye vitesleri kendi değiştirdiğimde daha fazla benzin yakıyordu. Yani sistemin vites değiştirme programı daha tasarrufluydu. Ama kendim değiştirdiğinde araba dasha çabuk hızlanıyordu ve daha çevikti.
quote:
Orjinalden alıntı: sayilmaz
düz vites gibi istediğim devirde vites değiştiremiyomuyum? neden düz vites hissi verir dediğini anlayamadım.