Şimdi Ara

tiptronik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar.ben hem otomatik hem tiptronik vites hatchback bir araba almak istiyorum.hangi markalarin hangi modellerinde bu özellik mevcut?bildiklerim palio speedgear(6ileri)--punto panda dualogic(5ileri)--honda jazz cvt(7ileri)--mitsubishi colt(6ileri),peugeot 107 2 tronic. bildiklerim bunlar bilgisi olanlar yardim etsin lütfen.yalniz kac ileri vitesi oldugunu da yazarsaniz sevinirim.

ayrica hangisi daha kaliteli ve daha az sorunlu.vites gecisleri,yakit tüketimi nasil,sanziman ariza yaptiginda masraflari ne kadar olur,yedek parca kolayligi ve fiyati?paylasirsaniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rnd34 -- 19 Kasım 2008; 17:18:37 >

• colt veya jazz önerirm;

colt 2. elde jazz a göre daha ucuzdur ve eşdeğer fiyattaki jazz dan daha donanımlıdır.

iç hacim olaraksa listende jazz ve colt diğerlerinden oldukça öndeler.

tüketim açısından en az tüketen jazz 2. en az tüketen colttur. 1.4-16 benzinli otomatik araçlarda.

ben colt-jazz ve yaris 5 ileri mmt arasında inceleme yapmanı hangisi sana uyuyorsa onu tercih etmeni öneririm.

üçüde japon olduğundan sorunsuz araçlardır.

hayırlı günler.
  • japon arabaları sorunsuz diye bir genelleme doğru değil
    yapılan tüketici anketleri tüm japonların sorunsuz olduğunu göstermiyor
    "sorunsuz toyota" derseniz anlarım, o bir japon arabası ama japon olduğu için tüm japonlar sorunsuz değil

bunun ile ilgili forumda bir konu var, inceleyiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_27657210/tm.htm
    bunun gibi başka "kullanıcı memnuniyeti" anketlerindede tüm japonlar en üstlerde değil açıkçası...altlarda yeralan bir sürü japon var

B segmentinde yaris ve jazz kullananların en çok memnun oldukları arabalardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 19 Kasım 2008; 21:42:39 >
  • ADAC 2007 ye göre de colt sınıfındaki en sorunsuz arabadır;

ama bu testte bırakın coltu mitsubishinin bir modeli bile bulunmuyor.

dediğinizde doğruluk payı olsa bile benim önerdiğim 3 araçta 2 si sizin en sorunsuz dedikleriniz coltta ADAC a göre en sorunsuz.

temelde yazdığım yanlış olmuyor yani.:=)

hayırlı günler.
  • arkadaş "hangisi daha kaliteli ve daha az sorunlu.vites gecisleri,yakit tüketimi nasil,sanziman ariza yaptiginda masraflari ne kadar olur,yedek parca kolayligi ve fiyati?" diye birçok soruy bir arada sorunca bunun kısaca karşılığı olarak "müşteri memnuniyeti yüksek olanlar hangileridir" diye bir karşılık daha doğru olur diye düşündüm...arkasından "üçüde japon olduğundan sorunsuz araçlardır" genellemesine karşılık böyle bir ifade kullandım

sorunsuzluk "müşteri memnuniyetinin" birkaç konusundan biri olduğu gibi, japon olması her zaman ve her segmentte sorunsuz veya "müşteri memnuniyetinin yüksek olmasını" gerektirmiyor...her segmentte veya sınıfta "müşteri memnuniyetinde" japonlar en iyi üreticiler olarak karşımıza çıkmıyor...bu nedenle genelleme doğru değil dedim

"B segmenti için" honda jazz ve toyota yaris birçok testte ve birçok sefer "müşteri memnuniyeti" en yüksek olanlar ama her japon değil, bunlardan sonra gelenler değişmekle birlikte ilk 5 içine skoda fabia, renault clio, fiat panda, hyundai getz gibi modellerinde girdiği görülüyor

• otomatik tiptronik ve düz sanziman arizalarinda ortalama masraf ne olur?markadan markaya ne kadar oynar?istanbul gibi sehirde debriyajsiz araba sart,bu yüzden ince eleyip sik dokuyorum.yardimlariniz icin sagolun.
  • ya neden bozulsun araçlar durduk yerde;

hepsinde de arıza olursa arabanın yarısı kadar para ödersin o bakımdan kaygın olmasın hepside birdir. hondanında şanzımanı çok pahalıdır opeline şanzımanı çok pahalıdır. hepsinin arıza karşısında sana yansıması aynıdır.

zira ülkemizde bu tip şanzımanları tamir edebilen usta sayısı çok az servisler genelde komple değiştirme yoluna gidiyorlar.

işe ya arıza olursa diye başlarsan manuel arabadan başkasını alma derim.

sen başlangıçta arızasız bir otomatik alır; usulüne uygun kullnır ve arabanın altını br yerlere vurmazsan kolay kolay sorun vermez zaten.

tabi ben gene bir japon otomatiği öneririm.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 21 Kasım 2008; 18:55:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tiptronik vites kullanımı???
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

japon arabaları sorunsuz diye bir genelleme doğru değil
    yapılan tüketici anketleri tüm japonların sorunsuz olduğunu göstermiyor
    "sorunsuz toyota" derseniz anlarım, o bir japon arabası ama japon olduğu için tüm japonlar sorunsuz değil

bunun ile ilgili forumda bir konu var, inceleyiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_27657210/tm.htm
    bunun gibi başka "kullanıcı memnuniyeti" anketlerindede tüm japonlar en üstlerde değil açıkçası...altlarda yeralan bir sürü japon var

B segmentinde yaris ve jazz kullananların en çok memnun oldukları arabalardır

Sen de söylemişsin. "Sorunsuz" ayrı şey, "kullanıcı memnuniyeti" ayrı şeydir. Japonların diğerlerine göre çok daha "sorunsuz" oldukları gerçektir. Bu elbette geneli göz önüne alarak söyleniyor. Bu demek değildir ki her japon diğer bütün arabalardan daha iyidir, GENELDE japonlar diğer arabalardan daha "sorunsuz" demektir bu.

Ayrıca sen de tüm toyota'ların sorunsuz olduğunu iddia etmişsin. Dediğine göre "kullanıcı menmuniyeti" anketlerinde en üsttekiler HEP toyota mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.