Şimdi Ara

Tırnağımın yarısı koptu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
17.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün okuldayken bir salaklık yapıp cama sıkıştırdım sağ işaret parmağımı ve nasıl becerdiysem tırnağın yarısı çıktı. Okuldayken tırnak duruyordu ama eve geldiğimde neredeyse düşecek şekildeydi ve mosmordu, ben de tamamen kopardım. Gerekli müdahaleler yapıldı ve şu an bantla kapalı bir şekilde duruyor. İnternetten baktım ettim ama bazıları 2 haftada çıkar diyorken bazıları 3-4 ayı bulabilir diyor. Size sorum şudur ki, doktora gitmeme gerek var mı yoksa tırnağın yarısı kendiliğinden çıkar mı? Birde şunu merak ediyorum, bütün bir tırnak kopmadığı için (eğer çıkıyorsa) kısa sürede kendini toparlar mı? İyi akşamlar...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tırnağının Yarısı Koptuğunda Ne Yapmalısın?

Tırnağının yarısının kopması ağrılı ve can sıkıcı bir durum olabilir. İşte bu durumda ne yapman gerektiğine dair bilgilendirici bir rehber:

• Yarayı temizle: Kopan tırnak parçası hala tırnağa bağlıysa, yarayı ılık su ve sabunla nazikçe temizle.

• Kanama durdur: Yara kanıyorsa, temiz bir bez veya gazlı bez ile hafifçe bastır. Kanama 15 dakikadan uzun sürerse tıbbi yardım al.

• Tırnağı kes: Kopan tırnak parçası tamamen ayrılmışsa, geri kalan tırnağı tırnak makası ile dikkatlice düz bir şekilde kes.

• Tırnağı koru: Kopan tırnağın yerini kapatmak için yara bandı veya parmak ucu bandı kullan. Bu, yarayı enfeksiyondan koruyacaktır.

• Enfeksiyon belirtilerine dikkat et: Yara kızarıklık, şişme veya irin akıntısı gibi enfeksiyon belirtileri gösteriyorsa tıbbi yardım al.

• Tırnağın yeniden uzamasına izin ver: Kopan tırnağın yerine yeni bir tırnak uzaması zaman alacaktır. Sabırlı ol ve yeni tırnağın sağlıklı bir şekilde uzaması için yaranın iyileşmesine izin ver.

Hatırla:

• Kopan tırnağın yarısı kalkmışsa, yeniden yapışıp yapışmayacağı tırnağın zarar görme derecesine bağlıdır.
    • Tırnağının yarısı koptuğunda veya şiddetli ağrı hissettiğinde her zaman tıbbi yardım almalısın.
    • Tırnağının sağlıklı uzaması için yarayı temiz tutmak ve korumak önemlidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yukarı yukarı yukarı!!
  • Dostum enfeksiyon riski yoksa temiz bakabiliyorsan doktora gerek yok. Kendiliğinden çıkacaktır zaten beli bir sürede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trewdx

Dostum enfeksiyon riski yoksa temiz bakabiliyorsan doktora gerek yok. Kendiliğinden çıkacaktır zaten beli bir sürede.

Temiz bakabiliyorum, o konuda sıkıntı yok. Her gün kontrol ediyorum zaten. Yine de en ufak bir olumsuzlukta doktora giderim tabii..

Size bir şey sormak istiyorum; tırnak çıkacak ama eskisi gibi düzgün bir şekilde çıkar mı? Çok olmasa da birazcık estetik takıntım var. Eğer bir şeyler biliyorsanız, cevaplarsanız sevindirirsiniz. Herhangi bir fikriniz yoksa takmayabilirsiniz sorumu. Yorumunuz için teşekkürler!
  • Aynisi gibi cikar merak etme. Benim iki ayak bas parmak tirnaklarim komple dusmustu, ciktilar yeniden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trewdx

Aynisi gibi cikar merak etme. Benim iki ayak bas parmak tirnaklarim komple dusmustu, ciktilar yeniden.

Tamamdır, teşekkür ettim.
  • Benimde tırnağım sıkıştı yarısı çıktı yarısı duruyor yani normal bişi yok yarısı beyaz ayrıldı diğer yarısı normal pembe ayrılmadı ne yapayım fikir verin çok kötü duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silver_Code

Benimde tırnağım sıkıştı yarısı çıktı yarısı duruyor yani normal bişi yok yarısı beyaz ayrıldı diğer yarısı normal pembe ayrılmadı ne yapayım fikir verin çok kötü duruyor

Hocam ayrılan kısmı koparın artık iş görmez çünkü. Ayrıca ''trewdx'' adlı üye arkadaşın dediği gibi enfeksiyon riski olmadığı sürece bir aya toparlıyor kendini tırnak. Sadece dikkatli olmanız ve temiz tutmanız yeterli. Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.