Şimdi Ara

Tırnak mantarı ile ilgili bir sorum olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
55.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba benim sol ayağımda tırnak mantarı vardı,2013 senesinin kasım ayında doktora gittik (bu kasım ayında başlangıç) doktor evet tırnak mantarı var ve ilerlemiş dedi.
    bana 'Nibulen tırnak cilası seti' isimli bir ilaç önerdi.
    Gittim aldım nasıl kullanacağımı anlattı bana,kullanımı kısaca özet geçeyim;
    doktordan sonra eve gidince hemen:

1-) tırnak cilasının içinde bir tırnak törpüsü var tek kullanımlık,bu törpü metal değil,tam anlamadım ama değişik bir maddeden yapılmış.Tırnak o törpü ile her akşam törpülenecek ve üstündeki mantarlı tabaka toz halinde küçülecek yok olacak.

2-)kutunun içinde yine tek kullanımlık bir alkollü mendil var,törpülemeden sonra tırnak üstünde kalan tozları bu alkollü mendille silmemi,su ile temizlemememi söyledi,zira mantar suyu ve nemli ortamı severmiş.

3-) daha sonra kutunun içindeki tırnak cilasını bol bol sürdüm.

her akşam bu 1-2-3 ü sırasıyla yaptım,büyük değişme olmadı ama biraz hafifledi. Özelliklede tırnak törpüsü mantarlı tabakamı çok azalttı.

Bir akşam televizyonda Excilor diye bir tırnak mantarı ilacının reklamını gördüm ve çok etkilendim,doktoruma danışmadan gidip aldım ve 1 ay boyunca hem nibulen tırnak cilası setini hemde exciloru kullandım.(2 gün excilor 2 gün nibulen kullanma periyoduyla)

Tırnağım şu anda çok çok güzel,normal bir tırnakla hiçbir farkı yok,ama tırnağım eskisi gibi uzamıyor.(benim bildiğim tırnak mantarı varsa tırnak uzamaz)Doktor bana tırnağın uzayınca kes,yerine temiz tırnak çıksın böylece kirli mantarlı tırnaktanda kurtulmuş olursun dedi.Ben de düzenli kestim ama zaten çok uzamazdı.

Tırnağım neden uzamıyor acaba? ben mantarın geçtiğini düşünüyorum çünkü tırnağımın üstünde mantarlı sarı tabaka artık yok bildiğiniz normal tırnak işte ama hiç uzamıyor,uzasada diğer tırnaklara oranla çok uzun sürüyor, tedaviye devam etmelimiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hero267 -- 8 Haziran 2014; 7:11:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tırnak Mantarı: Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Tırnak mantarı, tırnaklarda görülen yaygın bir enfeksiyondur. Nedeni, dermatofit adı verilen bir mantar türüdür. Tırnak mantarı, ayak tırnaklarında daha sık görülür, ancak el tırnaklarını da etkileyebilir.

Tırnak Mantarının Belirtileri

• Sararmış veya kahverengileşmiş tırnaklar
    • Kalınlaşmış ve ufalanan tırnaklar
    • Tırnaklarda çukurlaşma veya pürüzlenme
    • Tırnak yatağının iltihaplanması ve ağrı
    • Tırnakların kötü bir koku yayması

Tırnak Mantarının Nedenleri

• Nemli ve sıcak ortamlar
    • Ayakkabılarınızı uzun süre giymek
    • Halkla kullanılan duşlar veya havuzlar
    • Başkalarının kullandığı tırnak bakım aletlerini paylaşmak

Tırnak Mantarının Tedavisi

Tırnak mantarı tedavisi, enfeksiyonun şiddetine bağlıdır. Hafif vakalar için topikal ilaçlar önerilebilirken, daha şiddetli vakalar için oral ilaçlar gerekebilir. Yaygın olarak kullanılan bazı tırnak mantarı ilaçları şunlardır:

• Siroksil tırnak cilası
    • Nibulen tırnak cilası

Daha dirençli vakalar için lazer tedavisi veya cerrahi müdahale gerekebilir.

Opilox Tırnak Cilası Yorumları

Opilox tırnak cilası, tırnak mantarını tedavi etmek için kullanılan bir reçeteli ilaçtır. Kullanıcı yorumları genel olarak olumludur ve ilacın tırnak mantarı enfeksiyonlarını etkili bir şekilde tedavi ettiğini bildirmektedir.

Tırnak Mantaranız Varsa Yapmanız Gerekenler

Tırnak mantarından şüpheleniyorsanız, bir dermatoloğa başvurmanız önerilir. Doktor, enfeksiyonu teşhis edecek ve uygun tedaviyi önerecektir. Tırnak mantarının erken teşhis ve tedavi edilmesi, enfeksiyonun yayılmasını ve kalıcı hasarı önlemek için önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nibulen, dermo troysd, hap olarak da çok etkili olduğu söylenen terbisil, itraxyl adındaki ilaçları da bolcana kullandım ama bir işe yaramadı. Exciloruda denedim verdiğim 50tl ye acıdım onunda bir faydası olmadı.
  • vicks vaporub kullanabilirsiniz . merhemin içinde bulunan mentol, okaliptus yağı, kafur gibi maddeler mantar öldürücüdür .
    Uygulanışı: Ayaklar ve ayak tırnakları (kesilip) temizlendikten sonra iyice kurulanıyor. Sonra bir miktar Vicks alıp mantarlı bölgelere, tırnak aralarına iyice sürülüyor. Çorabınıza bulaşmasın diye üstü gazlı bez veya yara bandı ile kapatılıyor. Bu işlemi hergün uyguluyorsunuz. Bu şekilde en az 10 gün, iyileşme durumuna göre 6 haftaya kadar devam ediyorsunuz.
    bir başka çare : KEKİK YAĞININ MANTAR TEDAVİSİNDE KULLANIMI
    Kekik yağının özelliği içinde Thymol denen bir maddenin bulunması. Bu madde bir terpenoid türü terpenoidler ise bakterilere ve mantarlara karşı etkili bir madde. Thymol antifungal olarak yani mantarlara karşı zaten kullanılıyor.
    Uygulanışı : Kekik yağı uçucu olduğu için ya alkolle ya da bir başka yağla karıştırılarak kllanılabilir. Bir sprey kolonya şişesine msela aldığınız kekik yağını ilave edip çalkalar , daha sonra parfüm sıkar gibi sıkarsınız ama sık sık ugulamak gerekecektir .
    Ya da zeytinyağı veya badem yağı ile karıştırır merhem gibi sürersiniz. Uygulama süresi olarak 2 hafta ortalama.

• hero267 H kullanıcısına yanıt
    lazere gidin diğerlerinin faydası yok maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xeon78

Nibulen, dermo troysd, hap olarak da çok etkili olduğu söylenen terbisil, itraxyl adındaki ilaçları da bolcana kullandım ama bir işe yaramadı. Exciloruda denedim verdiğim 50tl ye acıdım onunda bir faydası olmadı.

mesele her ilacı kullanmak değil, hepsinin işlevi aynı,önemli olan nitelikli ve düzgün,düzenli kullanmak.ben nibuleni düenli kullandım,exciloruda.Önce excilor bitene kadar onu kullandım,sonra nibuleni. cevaplarınız için çok teşekkür ederim, fakat tırnağım normale döndü eskisi gibi uzuyor.

Şimdide tırnak batması ile uğraşıyorum,tam bir baş belası,tırnağın batan kısmını kestim ama oluşan yara büyüdü ve kapanmadı.Doktor iltihap olduğunu söyledi.zaten her banyodan sonra tırnağımla uğraşır bakardım,en sonunda batan kısmı kestim,tam o sırada iltihap aktı.ama yarası geçmedi.tırnağın üstünün 1/4 ünü kaplayan bir yara kabuğu var tam kenarda.ve parmağım biraz kızardı.yaklaşık 3 haftadır böyle.Doktorun verdiği antibiyotik ve merhemi kullanıyorum ama yara şimdiye kadar sadece kabuk bağladı.
    ve parmağımdaki morluk geçmedi.Doktor ilk seferde tırnak çektirmeyi önerdi ama ben istemedim,çünkü eminim,şu anda tırnak batmıyor sadece yarası canımı yakıyor

size tavsiyem tırnaklarınızı düz bir biçimde kesin,oval olmasınundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hero267 -- 25 Ağustos 2014; 17:11:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hero267

quote:

Orijinalden alıntı: xeon78

Nibulen, dermo troysd, hap olarak da çok etkili olduğu söylenen terbisil, itraxyl adındaki ilaçları da bolcana kullandım ama bir işe yaramadı. Exciloruda denedim verdiğim 50tl ye acıdım onunda bir faydası olmadı.

mesele her ilacı kullanmak değil, hepsinin işlevi aynı,önemli olan nitelikli ve düzgün,düzenli kullanmak.ben nibuleni düenli kullandım,exciloruda.Önce excilor bitene kadar onu kullandım,sonra nibuleni. cevaplarınız için çok teşekkür ederim, fakat tırnağım normale döndü eskisi gibi uzuyor.

Şimdide tırnak batması ile uğraşıyorum,tam bir baş belası,tırnağın batan kısmını kestim ama oluşan yara büyüdü ve kapanmadı.Doktor iltihap olduğunu söyledi.zaten her banyodan sonra tırnağımla uğraşır bakardım,en sonunda batan kısmı kestim,tam o sırada iltihap aktı.ama yarası geçmedi.tırnağın üstünün 1/4 ünü kaplayan bir yara kabuğu var tam kenarda.ve parmağım biraz kızardı.yaklaşık 3 haftadır böyle.Doktorun verdiği antibiyotik ve merhemi kullanıyorum ama yara şimdiye kadar sadece kabuk bağladı.
    ve parmağımdaki morluk geçmedi.Doktor ilk seferde tırnak çektirmeyi önerdi ama ben istemedim,çünkü eminim,şu anda tırnak batmıyor sadece yarası canımı yakıyor

size tavsiyem tırnaklarınızı düz bir biçimde kesin,oval olmasınundefined

İlaçların etkin maddeleri ve etkili oldukları mantar çeşitleri farklıdır. Terbinafin etken maddeli ilaçlar farklı bir grup için etkili iken itrakonazol içerenler farklıdır. İlaçları düzenli kullandım. Ama sonuçta değişme yok. Mantar olduğundan bile şüphe duymaya başladım. Tırnak sedefide buna benziyormuş.
    Tırnak batması lise yıllarında benim hayatımı kabusa çeviren bir illettir.Tırnak ete batar ağrı başlar sonrada enfeksiyon tabii. Sonrada şişer ağrı daha da artar yürüyemeyecek duruma gelirsin.Saatlerce uğraşıp batan kısmı acılar içinde kesersin. Oh dersin kızgın kumlarda serin sulara atlarsın ancak bu keyif 1 hafta sürer. Tekrar bu acılar başlar acıların insanı olursun hiç geçmeyecek sanırsın. Sonra bir gün sene 1990 yılları tv de pamuk yöntemini gördüm. Batan kısmın altına pamuk yuvarlayıp iyice dip kısmına yerleştirirsin ve bütün dertler biter.
    10-15 yıl oldu böyle bir derdim yok artık.İşin püf noktası batan kısmı derin kesmemek hatta birazda diğer taraflardan uzun bırakmak.Tırnak dışa uzayana kadar yaklaşık 1 ay boyunca tırnağın altında kalmasını sağlamak.Sonrada bu dert biter.1 kaç defa yanlışlık kestim derinden aynısı oldu. derin kesme yeter.. geçmiş olsun..

• merhaba, tırnak mantarı tedavisi 3 aşamalı bir tedavi gerektirir...1. aşamada tırnağın yumuşatılıp gözeneklerinin açılması gerekir..2. aşamada tırnağın kalınlığı pedikür ile inceltilmesi gerekli ve 3. aşamada da üstü açılan tırnağın altında dokuda kök atmış durumda olan mantarın köküne ulaşabilecek yakabilecek yakıcı bir yağ gerekli..

Bunları yaptıktan sonra tedavi kısmı bitmiş fakat tırnağın üzeri açık olduğundan tekrar yüzeysel mantarın ayakkabıdan bulaşmaması için 20 gün kadar koruyucu maddeler ile ayak ve ayakkabı korunması gerekli. Bunlara paralel 1 aylık süreçte beslenmenizde fungop diyeti yapmanız gerekli. Bu süreç 45 gün sürebilir. Muhtemelen tırnağınız düzelecektir.

Tüm bu süreçleri profesyonel olarak bir paket altında satın almak ister iseniz "çamder bitkisel tırnak mantarı tedavisi" paketlerinden birini almanız gerekli. yada dışarıdan tek tek dediklerimi toplayıp bir araya getirip uygulamanız lazım. çamder ürünü için detaylı bilgi isteyene www.tirnakmantaritedavi.com adresine bakabilir...

sevgili arkadaşlar ağızdan ilaç almak her halukarda karaciğere zarar verir, tırnak kalemleri tırnağın yüzeyine uygulandığından tırnağın rengini düzeltir fakat kök tırnağın altındaki dokuda olduğundan çimleri biçmek gibi tekrar kök den uzar tırnağı her halukar da yine sarar,kalemler bir işe yaramaz...

her türlü bitkisel yağlar ise şu sebepten tek başına işe yaramaz: ayak tırnak mantarı 60 farklı el tırnak mantarı 40'a yakındır. Bu yağlar bazı mantar türlerine işe yarar iken sizin hangi tip mantarınız olduğunu bilmediğinizden tedavi şansınız %5'e kadar düşer.
    Son olarak da ayak bakım merkezleri uzun süreli ve maaliyetli bir iştir ve sonuç garantisi vermezler, çünkü sonuç pek alan olmamıştır (gönlünüzü serinletirler 3-4 ay) ..
    lazer de nokta atışı kökleri yakması lazım, eğer bir tek kök kaçar ise mantar eşeysiz üreyen bölünerek çoğan bir yapıda olduğundan 1 tane kök kalır ise 3 ayda tüm tırnak yine mantara döner....
    bu bilgileri 10 yıllık tedavi mücadelesi veren biri olarak artık uzman sayılırım...

neyle tedavi oldum I LOVE ÇAMDER

• Şu içeriğimize bakın,
    Dr Abdulkadir Polat yazdı.

Nibulen tırnak cilası nasıl kullanılır?

Nibulen tırnak cilası
  • Konu açılalı 6 yıl olmuş. Sanırım bu güne kadar elle tutulur bir gelişme olmamış.
  • Viks Voparup sürenler oluyormuş

domestos çamaşır suyuna tırnağını yatıranlar oluyormuş

...

ama

tedavi ve iyileşme nihayetinde mutlu sona ulaşan var mı, bilinmiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.